Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הפסול בזה? לא רק רכבים גדולים יותר, אלא גם רכבים קטנים יותר (רודסטר כדוגמא טובה) או רכבים מיוחדים כגון רכבי ספורט או יוקרה, גם במידות "קטנות" ביחס, נקנים מסיבות שאינן ראציונאליות. מי קבע שהסיבה לקניית רכב צריכה להיות הגיונית? מה פסול ברכישת רכב על סמך רגש?

אם הסיבה תמיד הייתה הגיונית אז לא היה לי וולוו ולא היה לי רובר. שניהם היו קניות מפגרות ואני שמח שקניתי אותם :) אני לא מחפש היגיון, רק קו מחשבה מסוים. מה עבר להם בראש?

ברור לי מה עבר לי בראש, פשוט מעניין לדעת מה עובר עליהם.

למה? מה זה ישנה? השיקול אמוציונאלי מלכתחילה וככזה ייחודי, לאו דווקא ניתן להשליך מאחד על רעהו.

כמו שכתבתי, מעניין אותי אפילו כתחום מחקר (אנתרופולוג, אחרי הכל :) )

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא מבין את הוויכוח הזה אם בנאדם שמתחשק לו על SUV אז הוא יקנה אותו למרות שיש חלופות שהם יותר טובות אבל בא לו על הSUV אז לא יקנה?... הוא יקנה וזה מה שקורה בתכל'ס אנשים יעדיפו SUV בגלל הרושם שהוא מפגין והנוכחות שלו שלא מורידה את העיניים של האנשים. .

אני חושב שהנקודה היא לא למה מותר לכל מי שרוצה לקנות מה שבא לו. זה ברור שזכותו של כל אחד לבזבז כספו כרצונו. השאלה היא: למה אנשים מוציאים כסף על דבר שהם לא צריכים, רק בגלל מה שזה עושה לאנשים אחרים, או למה החפצים שלך אמורים להעיד על מי אתה.

איפה יש חוק האומר שבן אדם צריך להסתפק במועט?

זה חוק של אנשים שרוצים לקחת לעצמם את השאר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גברים קונים אותו כדי לפצות על כלי אחר.

בנות רוצות אותו כפיצוי על זה שהן תקועות בתנוחה המיסיונרית.

וברצינות, הלוואי והייתי מצליח להבין את הצורך ברכבים הללו שהדבר היחיד שהאקסטרה גובה נותן זה לטפס על המדרכה בלי לשפשף את הגחון (לא רואה יתרונות נוספים).

XENON ,לא צריך להבין יתר על המידה,שרק לא ייגמר לעולם ושנישאר תקועים באי ההבנה.

אחי זה טוב לכולנו תאמין לי.

ומי שנהנה שימשיך להנות.

בעצם למה לא ?

אני, אם לא הצורך במירווח פנים עצום הייתי מזמן קונה מיאטה,רותם אותה לעגלת משא של ציקי נגררים ויוצא למרחבי הטבע.

כל אחד וגחמותיו רצונותיו ושאיפותיו,הרי לזה נועדה הפרנסה וחופש הבחירה,לא ?

פורסם
כמו שכתבתי, מעניין אותי אפילו כתחום מחקר (אנתרופולוג, אחרי הכל :) )

זה משהו אחר. כל עוד אין בזה הטלת ספק או שלילת חופש הבחירה ובזבוז הכסף, אז זה בסדר :-D

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עופר, חן חן! :mm_yeah:

השאלה היא מי אמר שמיניוואן או סטיישן זה מועט וSUV זה יותר?

שם השאלה האמיתית.

חזק מאוד יוסי,על אותו משקל של ההוא שקבע שקרם וסטיישן זה מתיישבים (מתנחלים בשפתו).

אחי ,אתה מה זה פוגע, חבל"ז.

באמת מהי השאלה האמיתית,כעת זו השאלה.

פורסם

השאלה האמיתית היא למה אנשים נוסעים ברכב אוטומטי?

במידה ויש גירסא מקבילה בידני כמובן?

הרי יש להם אופציה לקבל בפחות כסף (בד"כ ידני עולה פחות) רכב יותר חסכוני בדלק וטיפולים, ויותר זריז, אז למה?

תשובה: נוח להם.

זה מתקשר בידיוק לג'יפים, כי בשביל מה בן אדם מוציא המון כסף לרכב שטח שאין לו יכולות שטח והוא יקר יותר לאחזקה?

פורסם
כי סטיישן זה כבר יותר מכוער ממיניואן, ועדיין פחות מרווח מהג'יפ. האחזקה דומה,

ושוק בטח שלא יהיה לו אח"כ.

יופי זה בעיניי המתבונן. לדעתי היום סטיישן נראות יותר טוב מ SUV.

האחזקה של סטיישן תהיה יותר זולה וזהה לפרייבט (אין שום סיבה שלא) ושוק זה אחד הדברים האחרונים שמעניינים מישהו שמוציא חצי מיליון שקל על רכב. חוץ מזה, באירופה למשל יהיה שוק מצויין (וגם שם כאמור קיימת האופנה הזאת).

emotion of motion

פורסם
אחזקה של סדרה 5 תהיה דומה ל X5, זה לפחות ממה שאני יודע ומכיר.

ותאמין לי ששוק מעניין גם את מי שקונה רכב בחצי מליון, או ב 200K שקל.

ואנחנו עדיין לא אירופה, ככה שזה רק בתיאוריה.

בטח שהשוק מעניין אותם,הם גם על חנייה בתשלום בחניונים של קאניונים עושים חשבון ועומדים אצלנו עם הג'פים המפוארים בחניות הפרטיות ברמת אביב.

אז אם חנייה של 25 שח מחשבנים בעלי רכבים אלו,על אחת כמה וכמה מחשבנים את ירידת הערך.

טוב, בעצם זה ממש ברור מה שכתבתי,לא ?

פורסם

בואו, חייבים להודות על האמת:

1. אין ממש מיניואנים מפנקים בסקאלת המחירים של X5 או של דיסקו.

2. מיניואן נראה רכב של חננה ולא של מסוקס.

3. לא ממש סקסי להסתובב בטרספורטר או בטרנזיט.

4. מי שיש לו ילדים כן מקווה שיצא לו לטייל איתם ברכב שבילים המגניב שלו.

5. יש יותר מקום ויותר קל להכנס לרכב גבוהה.

6. זה עושה רושם.

7. בעלי עסקים שרוצים לעשות רושם לא רוצים להסחף עם איזה S-Class שתתן לו מימד של מאפיה או מדושן מידי, שטח זה עדיין "קרוב לעם" ו "לא מפחד להתלכלך" גם אים מדובר על פורש קיאן.

8. קל לטפס על המדרכה ליד ארקפה בלי לדפוק איזה ציריה עם רכב שטח.

9. אין מה לעשות, לרכב גבוה יש יתרון בטיחות.

10. רכב שטח ימכר לא רע גם ביד שניה, רכב פאר מאבד ערך בארץ כמו משוגע.

11. לפעמים הגודל כן קובע.

12. יש הרבה אנשים שזה פשוט עושה להם את זה, יש כאלה שלא מבינים מה אני מתלהב מרכבים ספורטיבים ("אבל זה ידני!") , אני כן מבין את אלה שאוהבים רכב גדול.

למרות שזה לא הטעם האישי לי (כמה שפחות אוטו עם כמה שיותר כיף) אני יכול להבין בעל משפחה שהגיע לנחלה מבחינתו ובא לו לפנק את עצמו במה שמסמל עבורו "עשיתי את זה", עבור חלק זה רכב ספורט, עבור חלק זו יכטה, עבור חלק רשיון טיס ואולטרה לייט, עבור חלק זו אישה שצעירה ממנו מ 30 שנה ועבור חלק זה רכב שטח ומה שנחמד הוא שזה בסד גמור ,הכל מותר.

הגה אפיץ, מיתלים סופר משכחים, שילדה פונה וכולי לא מדברים לחלק גדול מהאוכלוסיה, סלון גדול גבוה על גלגלים עם הרבה מקום לכולם,עם הכלב, עם האופנים, עם הסבתא, מסכים לכל נוסע ומערכות dvd כן.

נתן.

פורסם

יש לי בזכרון מכר שיש לו בתור רכב פרטי, קנוורט' T-800 עם תוספות מקוריות מחו"ל בערך של 120K ש"ח (רק התוספות).

המשאית מעולם לא סחבה כלום והבחור נוסע בה ביום יום כאילו זה הפרייבט שלו.

ללא ספק המשאית של ולנסי היא אחת המשאיות היפות ביותר שראיתי בחיי, וזה כולל חודש וחצי שהייתי בארה"ב.

זה מה שנקרא -לקנות רכב מתוך אמוציה !!

פורסם

פומפה כתב:

1. אין ממש מיניואנים מפנקים בסקאלת המחירים של X5 או של דיסקו.

2. מיניואן נראה רכב של חננה ולא של מסוקס.

3. לא ממש סקסי להסתובב בטרספורטר או בטרנזיט.

4. מי שיש לו ילדים כן מקווה שיצא לו לטייל איתם ברכב שבילים המגניב שלו.

5. יש יותר מקום ויותר קל להכנס לרכב גבוהה.

6. זה עושה רושם.

7. בעלי עסקים שרוצים לעשות רושם לא רוצים להסחף עם איזה S-Class שתתן לו מימד של מאפיה או מדושן מידי, שטח זה עדיין "קרוב לעם" ו "לא מפחד להתלכלך" גם אים מדובר על פורש קיאן.

8. קל לטפס על המדרכה ליד ארקפה בלי לדפוק איזה ציריה עם רכב שטח.

9. אין מה לעשות, לרכב גבוה יש יתרון בטיחות.

10. רכב שטח ימכר לא רע גם ביד שניה, רכב פאר מאבד ערך בארץ כמו משוגע.

11. לפעמים הגודל כן קובע.

12. יש הרבה אנשים שזה פשוט עושה להם את זה, יש כאלה שלא מבינים מה אני מתלהב מרכבים ספורטיבים ("אבל זה ידני!") , אני כן מבין את אלה שאוהבים רכב גדול.

אני מבין שזה לא הטעם האישי שלך,

אבל שים לב למילים שבהן השתמשת - נראה רכב של חננה, לא סקסי, מקווה, רושם, ימכר לא רע, עושה להם את זה

כל אלו לקוחות לא מז'רגון רציונלי אלא אמוציונלי. זאת ועוד, אין אלו אמוציות מהסוג ההוא, של טעם טוב (וכן, בפורום הזה אפשר להיות קצת לא פוליטקלי קורקט ולהגיד את זה - SLK כן GL לא, Z4 כן X5 לא, TT כן Q7 לא, לקסוס SC לא לקסוס RX לא...). זו סך הכל כסות עור משובחת, מאובזרת ומקושטת ניקלים ליצר שופוני נמוך מצח, גס ולעיתים וולגארי (לעלות על מדרכות מול ארקפה = בהמתיות)*

עכשיו, אין בעיה עם אמוציות ברכישת רכב. זה בסדר גמור. אבל יש מקום בו אמוציות מסוג מסוים הן אמוציות בעלות טעם מר מאוד...

לגבי חלק מהסעיפים, אני חולק עליך ברמת העובדות בשטח, אבל לא זה הזמן והמקום.

*גילוי נאות - הח"מ קיבל לפני כחודש וחצי דו"ח לא מוצדק על חנייה על מדרכה (זה סיפור לשרשור שלם, עזבו).

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בדיוק מה שרציתי להביע, יש אנשים שעבורם רכב הוא אמוציונלי וזה בסדר!

גם אצלי דרך אגב זה אמוציונלי רק האמוציות מושכות לכוון אחר -אף אחד לא יכול לחשוב שהפזילה שלי למיאטה או איוו היא מושכלת.

דרך אגב , אני אומר שזה לא הטעם שלי היום, יתכן שמחר יבוא לי על איזה דיסקו 3 או אולי על איזה CTS בהמתית וצעקנית.

בכל מה שקשור לרכב שלי אני לא עושה חשבון לדעות שלי אחרים.

בדיוק כמו שעברתי מרכב חדש ל 306 XSI ישנה כי זה היה חלום ילדות שכמעט וברח לי.

העיקר, תהנו ותנו להנות :wink:

• תוכן חדש...