Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה רע בגרסה הכי מאובזרת של ה-A3, ביחס לגרסה פשוטה יחסית של ה-A6?

רוני

אין תא מטען כמו שצריך.

לפי החישוב שלי עד הוצאה של כ 100K ש"ח אני אוכל להוציא על רכב.

מבחינתי הייתי מסתפק בפאסאט שנת 2006.

האישה לא מוכנה לשמוע על משהו אחר מג'יפ.

אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל "מה רע במאזדה 5 או פורד S-MAX?".

בנוסף לכל הדברים שנאמרו,

הנטייה הזאת נפוצה יותר אצל אוכלוסיות מסוימות,

שבאות מהבית עם רגשי נחיתות או טענות לקיפוח.

מן הסתם, מקור המילה "שופוני" איננו מהשפה השוודית.

יש גם בעלי ממון או "מסודרים" שנוהגים במכוניות ממוצעות לגמרי,

בדיוק מאותה סיבה - שאין להם צורך להפגין משהו [שלרוב אין, בעצם...]

ברוב המדינות שיש בהן אריסטורקטיה ונובורישים, אפשר להבדיל ביניהם על פי מה שהם נוהגים (בין השאר).

הנובורישים נוהגים בדרך כלל במרצדסים חדשים לגמרי וברכבים מרשימים, בעוד שהכסף הישן נוהג ברכבים יותר צנועים אבל טובים (כמו סובארו אאוטבאק למשל).

אני יודע שזה היה בפרק של טופ גיר אבל זו תופעה ידועה ברוב העולם ואני מדבר מהניסיון שלי.

אם אותו אדם נוהג בצורה אנטי-סוציאלית, אני די בטוח שהוא היה עושה את זה גם בסוזוקי אלטו.:wink:

העניין הוא שהוא לא יעז לעשות את אותם דברים באלטו כי רכב קטן פוגע לו בתחושת הכוח. פה קבור הכלב.

כל שיש לי לומר בנושא הזה (כי כבר הותקפתי קשות פה בפורום בעניין הג'יפים) זה שהרכב קשור בצורה מסוימת לאופן שאדם תופס את עצמו על הכביש.

יש קורלציה מסוימת בין סוג הרכב וההתנהגות הכללית של הנהג.

על ג'אסטי אני לא נוהג כמו על וולוו או מרצדס כמו שאני לא נוהג באותה צורה ברכב השכרה וברכב שלי, או ברכב אספנות ורכב יומיומי.

הרכב הופך לחלק מהגוף, מהתודעה ומהתפיסה העצמית כך שהסיבות לקניית רכב כזה הן יותר מסתם "פראקטיות".

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין את הוויכוח הזה אם בנאדם שמתחשק לו על SUV אז הוא יקנה אותו למרות שיש חלופות שהם יותר טובות אבל בא לו על הSUV אז לא יקנה?... הוא יקנה וזה מה שקורה בתכל'ס אנשים יעדיפו SUV בגלל הרושם שהוא מפגין והנוכחות שלו שלא מורידה את העיניים של האנשים.

למשל אצלי אני צריך את ה-X5 מכיוון שהוא "הכרטיס ביקור" שלי לאן שאני הולך למקומות מכובדים אני צריך רכב שיהיה מרשים שיראו שאני לא סתם בנאדם שבא עם איזה מאזדה 3 מה גם אני אוהב את הגודל של הרכב, לכן הרכב הבא יהיה או X6 או ML או ריינג'רובר ספורט וזה לא משנה לי שיש רכבי מנבלים שהם יהיו יותר טובים על פני הרכבים שציינתי.

נ.ב אני יכול להעיד שיש איזה 6 רכבי SUV בשכונה שלי כמו האמר H3 או סוזוקי XL7 של מאור בוזגלו וגם יש 2 מרצדס ML יש גם לאנד רובר ריינגרובר ספורט ואחת X6 שחורה זה על קצה המזלג כי אני אעבור לרחוב השני גם שם יש מלא SUV.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

אבל איזה מרצדס סדאן גדולה עושה פיא אלף רושם לעומת כל רכב שטח של עקרות בית, לא ברור לי הטיעון הזה של רושם. גם לא של נוחות.

עריכה

פרנקוס עזר לי להגיע לזה:

שאתה נוסע ברכב שטח מבריק וגדול שאין מצב שהוא יהיה בשטח אי פעם, אתה כאילו אומר "אני עשיר!!! תקנאו בי!!"

שאתה נוסע במרצדס או bmw או אוודי יפה, אז כמובן שרואים שאתה עשיר, אבל אתה בעצם אומר "היה לי כסף אז קניתי משהו איכותי בשביל עצמי"

הסוג הראשון מאוד וולגרי ועושה רושם על העניים...

הסוג השני יעשה רושם על כולם בלי להראות וולגרי ובלי להתלהב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אין תא מטען כמו שצריך.

אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל "מה רע במאזדה 5 או פורד S-MAX?".

ברוב המדינות שיש בהן אריסטורקטיה ונובורישים, אפשר להבדיל ביניהם על פי מה שהם נוהגים (בין השאר).

הנובורישים נוהגים בדרך כלל במרצדסים חדשים לגמרי וברכבים מרשימים, בעוד שהכסף הישן נוהג ברכבים יותר צנועים אבל טובים (כמו סובארו אאוטבאק למשל).

אני יודע שזה היה בפרק של טופ גיר אבל זו תופעה ידועה ברוב העולם ואני מדבר מהניסיון שלי.

העניין הוא שהוא לא יעז לעשות את אותם דברים באלטו כי רכב קטן פוגע לו בתחושת הכוח. פה קבור הכלב.

כל שיש לי לומר בנושא הזה (כי כבר הותקפתי קשות פה בפורום בעניין הג'יפים) זה שהרכב קשור בצורה מסוימת לאופן שאדם תופס את עצמו על הכביש.

יש קורלציה מסוימת בין סוג הרכב וההתנהגות הכללית של הנהג.

על ג'אסטי אני לא נוהג כמו על וולוו או מרצדס כמו שאני לא נוהג באותה צורה ברכב השכרה וברכב שלי, או ברכב אספנות ורכב יומיומי.

הרכב הופך לחלק מהגוף, מהתודעה ומהתפיסה העצמית כך שהסיבות לקניית רכב כזה הן יותר מסתם "פראקטיות".

אני מעט חולק עליך...

הרכב יותר מישהו חלק מהגוף ,הוא חלק מעצלות הגוף,ראה פקקי הבוקר בבתי הספר 08:00 ,הרי ברור לכל בר דעת שהליכתו של הנער המתבגר לבית הספר תיהיה מהירה יותר ממשוכללי הרכבים שאני מעלה על דעתי.

מי שרוצה דוגמאות שיבקש.

פורסם

זה בדיוק העניין פה, שאיכשהו הצליחו להוציא לשוק מוצר מסוים שנותן רושם לגמרי מובנה על ידי היצרניות, שמעיד כביכול על סטטוס, כשבעצם מה שהבחירה אומרת זה שמי שקונה את זה הוא פחות פראקטי ויותר נוטה להעדיף תדמית.

זה כמו מישהו שעובד אתי, שמנסה לשכנע אותי לצבוע את הוולוו בצבע שחור עם ג'אנטים שחורים וניקלים כדי שתיראה יותר "מאפיה".

הרעיון מפגר לגמרי ולקבל כזו תדמית זה אידיוטי.

מבחינתי הייתי צובע אותה בצבע קרם ועושה אותה סטיישן, שתיראה כמו רכב של מתנחלים ושהמשטרה לא תציק לי.

אני מכבד יותר את מי שאני יודע שיש לו כסף אבל נוסע בפאסאט 2006 ולא מוציא את העיניים לכולם.

פורסם
אני מעט חולק עליך...

הרכב יותר מישהו חלק מהגוף ,הוא חלק מעצלות הגוף,ראה פקקי הבוקר בבתי הספר 08:00 ,הרי ברור לכל בר דעת שהליכתו של הנער המתבגר לבית הספר תיהיה מהירה יותר ממשוכללי הרכבים שאני מעלה על דעתי.

מי שרוצה דוגמאות שיבקש.

מה?

12345

פורסם

בתור אחד שלא ממש אוהב ג'יפים, ושמחזיק X5(קשה להבין איך, לא?!), אני

יכול להגיד שאכן חלק גדול מחזיק רכבי שטח לשם פוזה ומעמד, ולא לצורך אמיתי.

אבל זה נכון גם לרוב אלה שמחזיקים סדרה 7, שיכולים לקנות סדרה 5, או S קלאס

שיכולים "להסתפק" ב E קלאס, ככה שזה לא משאיר את רכבי השטח בצד.

אני יכול להגיד, שיש לך משפחה, וצריך 2 או שלושה כסאות בטיחות, עגלות, תיקים,

קניות, וכד', רכב רגיל כבר לא מספיק. גם לא סדרה 5 או 7, ואם כן, זה ממש לא נוח.

ואם אתה לא אוהב מיניואנים(כמוני), ולא רוצה להראות כמו "דוס" מבני ברק,

ורוצה בכל זאת רכב שיהיה קצת יותר מפנק, ועדיין שימושי, אז אתה קונה ג'יפ.

אם לא היו לי ילדים, אני יכול להבטיח לכם שג'יפ לא היה חונה אצלי בחניה, ולא הייתי

שוקל את זה. ואני ממש לא מתנצל על זה שאני מחזיק ג'יפ, אני רק אומר מה השיקול

בבחירה של אחד כזה.

פורסם

לדעתי הוא מנסה להגיד שאנחנו לא צריכים רכב עם מאות כ"ס כי בכל מקרה בפקק אי אפשר להשתמש בהם.:roll: אבל מה הקשר?

זה הכל תדמית, זה לא בא לפצות על איבר מין קטן או חוסר כזה או אחר, למרות שבמקרה של "חוסר" אני יכול להעיד על עשרות נכי צה"ל שנוהגים בג'יפים יוקרתיים כי יש להם הטבות מס, אבל זה מקרה מיוחד.

פורסם

זה שיקול הגיוני ופראקטי כי בשוק אין מוצר שמתאים לך.

השאלה היא מה עובר בראשו של רווק שקונה X5 ולא יורד לשטח, ולעולם לא יכניס מישהו לשבת במושב האחורי.

(בלי קשר, E-CLASS זה לא מרצדס כמו שצריך. רק S-CLASS בשבילי, תודה! :) )

פורסם

דווקא העניין הבטיחותי לצערנו כן תופס:

http://www.youtube.com/watch?v=JXeKSDpFjlg&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חבל שאנשים קונים את הג'יפים האלה בד"כ בגלל הפוזה.

פורסם

אין מכוניות "רגילות" (נמוכות) ברוחב של רכבי שטח? למה אוטו של 3 כסאות בטיחות מאחורה צריך להיות גבוהה? לכאורה אין קשר בין הדברים... אבל אני יאמין אם תכתבו לי שפשוט אין מכוניות ברוחב כזה בגלל ענייני מראה ופרופורציות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

השאלה היא מה עובר בראשו של רווק שקונה X5 ולא יורד לשטח, ולעולם לא יכניס מישהו לשבת במושב האחורי.

אני יכול לענות לך לא מה שעוב רבראשו של רווק,אלא בראש שלי,שימשיכו לקנות מה שבא להם ולא מעניין אותי בכלל בכלל מה עובר לו בראש,רק בבקשה מהרווק או מכל אחד אחר,מעברי חצייה,ילדים קטנים,אמהות ואחים,עומדים שמה על אי תנועה צפוף בהמתנה לאור ירוק,אנא מכל הרווקים ומכולם,תאיטו לרכב הזה יש מסה רצינית ופגיעתו קשה בלאו הכי בשל גובהו.

ושוב,שימשיכו ויהנו ויתרמו לחיזוק בטחון הכלכלה הישראלית ושיחשבו בראש טוב ויקנו כל שנה חדש.

פורסם
בתור אחד שלא ממש אוהב ג'יפים, ושמחזיק X5(קשה להבין איך, לא?!), אני

יכול להגיד שאכן חלק גדול מחזיק רכבי שטח לשם פוזה ומעמד, ולא לצורך אמיתי.

אבל זה נכון גם לרוב אלה שמחזיקים סדרה 7, שיכולים לקנות סדרה 5, או S קלאס

שיכולים "להסתפק" ב E קלאס, ככה שזה לא משאיר את רכבי השטח בצד.

אני יכול להגיד, שיש לך משפחה, וצריך 2 או שלושה כסאות בטיחות, עגלות, תיקים,

קניות, וכד', רכב רגיל כבר לא מספיק. גם לא סדרה 5 או 7, ואם כן, זה ממש לא נוח.

ואם אתה לא אוהב מיניואנים(כמוני), ולא רוצה להראות כמו "דוס" מבני ברק,

ורוצה בכל זאת רכב שיהיה קצת יותר מפנק, ועדיין שימושי, אז אתה קונה ג'יפ.

אם לא היו לי ילדים, אני יכול להבטיח לכם שג'יפ לא היה חונה אצלי בחניה, ולא הייתי

שוקל את זה. ואני ממש לא מתנצל על זה שאני מחזיק ג'יפ, אני רק אומר מה השיקול

בבחירה של אחד כזה.

אצלי בחנייה עומד אוטו של דוס מבני ברק,משרת אותי נאמנה,פורד אירוסטאר.

איייההה,,יש לי רכב של דוס...

פורסם

אותו דבר שעובר בראשו של בעל משפחה מרובת ילדים שמחזיק נינג'ה על 2 בחנייה, הוא בחיים לא יוכל להכניס את אישתו והילדים כולם על האופנוע.

כמה שאלות יש לכם שתהיו בריאים, למה אנשים צריכים בארץ פורשה וקורבט שהכביש שמותר לנסוע בו הכי מהר הוא על 110? מאזדה 3 גם יכולה לשייט ב110, לא?

למה אנשים צריכים אופנוע עם מנוע 1000 שמגיע ל300?

למה אנשים מנמיכים את המכוניות שלהם שבכל רחוב מחכה במפר בגובה של הר?

למה אכפת לכם שזה לוקח הרבה דלק הג'יפים האלו? מה זה הרבה דלק? בשביל חלק מהאנשים ג'סטי זה רכב שלוקח הרבה דלק לעומת הטוסטוס 125 סמ"ק שלהם, אז אותו אחד עם הטוסטוס שואל את עצמו למה הוא צריך ג'סטי? זה הרבה דלק.

למה חלקכם בפורום נוסעים באוטומטיות כשיש לכם דגם דומה בידני? מה לא ידוע לכם שהידני צורך פחות דלק? שהוא רואה פחות מוסך? שהוא זריז יותר?

כמו שאתם מוכנים לשלם קצת יותר על דלק וקצת יותר על מוסך בשביל הנוחות שלכם באוטומט, ככה בעלי הג'יפים מוכנים לשלם יותר על דלק, ועל הרכב עצמו בשביל הנוחות והתדמית.

כל אחד ורמת החיים שלו, יש כאלו שמחפשים רכב חסכוני ויש כאלה שלא, כל אחד וסדר העדיפיות שלו.

אולי במקום לשאול שאלות מרובות תתקשרו למפעל של כמה מג'יפי היוקרה, ותשאלו אותם בדרך, למה ייצרתם ג'יפ שאין לו יכולות שטח? מה קהל היעד שלכם? והאם אנשים מודעים לכך שאין לו יכולות בשטח, והאם בכלל הם מתכוונים להיכנס איתו לשטח?

אולי שם מתחילה הבעיה.

בוא כולנו ניסע על קטנועי 125 "שזוללים" 1-30, שזה פחות מחצי ממה שג'סטי שותה, שלא נצטרך לחפש חנייה, לא יהיו פקקים, לא נזהם אויר, ולאלו שרוצים שטח שיקנו איזה 125 שטח או 125 כביש, שיהיו חסכוניים ועדיין יתאימו לאישיות של כל אחד וטעמו.

ואלו שרוצים לנסוע מרחקים גדולים יותר אז איזה קטנוע 400-500 סמ"ק ונסגור עניין.

• תוכן חדש...