Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו TSI - טורבו?

hnml24
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

רציתי להבין יותר את מהות הטורבו במנוע ה- TSI .

האם הוא משמש אותי גם בנסיעה הרגילה שלי? האם הוא נפתח רק בפקודת מחשב שקשורה להאצה ?

איך ומתי הוא נכנס לפעולה בכלל?

יש ברשותי רכב מהסוג הזה , ואני חייב לציין שאני נהנה ממנו מאוד , אבל אני מאוד עדין איתו כרגע.

אני לא מאיץ איתו באגרסיביות , מאוד מאוד מדורג, נותן לגיר להעביר את את ההילוכים באיזי , בערך כמו כל עשר קמ"ש להילוך.

בהתנעות אני נותן לטורים להרגע ולרדת מה-1 בשעון טורים.. ורק אח"כ אני מתחיל את הנסיעה , וכשנאי מגיע אז תמיד נותן למנוע לפעול עוד איזה חצי דקה על סרק.

אשמח לקבל המלצות לשימוש במנוע בצורה הנכונה ביותר , זמני המתנה בכיבוי והתנעה וכו'.

בתודה,

פורסם

TSI הוא שם למשפחת מנועים מוגדשי טורבו מבית פולקסווגן. המנוע עובד בתיאום עם מגדש הטורבו לאורך כל הנסיעה. אין צורך ביחס מיוחד למנוע כזה - לא צריך לתת לו לעבוד בסרק בהנעה, פשוט לא ללחוץ פול גז מיד על ההתחלה (לפחות עד שטמפ' המנוע מגיעה לאמצע). באותו האופן לא מומלץ לכבות אותו מיד אחרי סשן נהיגה חזק, אלא לנסוע את הדקה-שתיים האחרונות של הנסיעה באיזי. זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
TSI הוא שם למשפחת מנועים מוגדשי טורבו מבית פולקסווגן. המנוע עובד בתיאום עם מגדש הטורבו לאורך כל הנסיעה. אין צורך ביחס מיוחד למנוע כזה - לא צריך לתת לו לעבוד בסרק בהנעה, פשוט לא ללחוץ פול גז מיד על ההתחלה (לפחות עד שטמפ' המנוע מגיעה לאמצע). באותו האופן לא מומלץ לכבות אותו מיד אחרי סשן נהיגה חזק, אלא לנסוע את הדקה-שתיים האחרונות של הנסיעה באיזי. זה הכל.

רוני

שמעתי כבר כל מיני גרסאות לכיצד יש לנהוג עם יש לך מנוע מוגדש. בסוכנות טוענים שיש להמתין אחרי התנעה\לפני כיבוי.

מה נכון?

פורסם

בדיוק כמו שנאמר.

בהתנעה אפשר לנסוע באופן מיידי אבל לנהוג בעדינות בכמה דקות הראשונות (עד כחצי דקה עבור המגדש אבל בכלל לא מומלץ ללחוץ על מנוע שלא הגיע לטמפרטורת העבודה בין אם גודש או אטמוספרי).

לקראת כיבוי, יש שוב לנהוג בעדינות כדקה, שתיים לפני כיבוי הרכב.

במידה וניתן לעשות כך, אין ממש צורך לעמוד עם הרכב מותנע ולהמתין לצינון.

במידה ואופי המקום הוא כזה שדרושה נסיעה מאומצץ עד להגעה לעצירה (סתם לדוגמא, מי שגר בקצה של פרויד), יש לחכות כחצי דקה-דקה לפני כיבוי הרכב.

בקשר לפולו, אני ממליץ לך בחום לזכור שמדובר במנוע שמתוגבר במגדש בכדי להעלות את הספק הרכב אבל בשום פנים ואופן לא רכב ספורטיבי או אפילו רמיזות לספורטיביות ולכן אתה מוזמן להמשיך לנהוג אותו בעדינות ולא לנסות לחשוב שרכשת איזה מיני שירוקו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בדיוק כמו שנאמר.

בהתנעה אפשר לנסוע באופן מיידי אבל לנהוג בעדינות בכמה דקות הראשונות (עד כחצי דקה עבור המגדש אבל בכלל לא מומלץ ללחוץ על מנוע שלא הגיע לטמפרטורת העבודה בין אם גודש או אטמוספרי).

לקראת כיבוי, יש שוב לנהוג בעדינות כדקה, שתיים לפני כיבוי הרכב.

במידה וניתן לעשות כך, אין ממש צורך לעמוד עם הרכב מותנע ולהמתין לצינון.

במידה ואופי המקום הוא כזה שדרושה נסיעה מאומצץ עד להגעה לעצירה (סתם לדוגמא, מי שגר בקצה של פרויד), יש לחכות כחצי דקה-דקה לפני כיבוי הרכב.

בקשר לפולו, אני ממליץ לך בחום לזכור שמדובר במנוע שמתוגבר במגדש בכדי להעלות את הספק הרכב אבל בשום פנים ואופן לא רכב ספורטיבי או אפילו רמיזות לספורטיביות ולכן אתה מוזמן להמשיך לנהוג אותו בעדינות ולא לנסות לחשוב שרכשת איזה מיני שירוקו.

thanx

• תוכן חדש...