Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שרכשתי מערכת אני מעוניין לסדר אותה מעט, ולכן הכנתי רצפה כפולה לתא המטען ורציתי לחבר מאווררים ע"מ לקרר את המגבר.

קראתי את ההודעת בפורום לגבי חיבור ריליי אך בכולם מצאתי מספרים כגון 85, 86 וכו'.

לאחר שקניתי ריליי 12V, ראיתי שאצלי המספרים שונים, אז אשמח אם מישהו יוכל לעזור.

להלן תמונה של הריליי שברשותי.

R369494-91.jpg

תודה מראש,

סער.

נ.ב.

עוד שאלה קטנה, אני יכול להלחים לרגליים של הריליי?

פורסם

בעיקרון אפשר, רק תזהר. זה נראה כאילו הריליי שבתמונה מיועד לזה גם.

לדעתי החיבור הולך ככה:

1 . למה שאתה רוצה שיפעיל את המאווררים

2. למינוס

כשאתה עושה את זה:

4מחובר ל8, 13 מחובר ל9.

אם אתה לא עושה את זה:

4 מחובר ל 6 ו 11 ל 13.

זה מה שאני מבין מהסירטוט.

פורסם
בעיקרון אפשר, רק תזהר. זה נראה כאילו הריליי שבתמונה מיועד לזה גם.

לדעתי החיבור הולך ככה:

1 . למה שאתה רוצה שיפעיל את המאווררים

2. למינוס

כשאתה עושה את זה:

4מחובר ל8, 13 מחובר ל9.

אם אתה לא עושה את זה:

4 מחובר ל 6 ו 11 ל 13.

זה מה שאני מבין מהסירטוט.

אני יודע שצריך להיות חיבור למינוס, לפלוס, למאווררים ולרימוט.

השאלה שלי היא מה מתחבר לאן?

סער.

פורסם

טוב אז ככה.

מיפוי רגליים: פינה הקרובה בצד שמאל למטה של התמונה היא רגל 16. אם נלך ימינה בתמונה, רגל מס' 13, אחריה 11 ואז 9.

הצד השני שלא נראה בתמונה: הרגל שכן רואים היא רגל 1 ואז 4, 6, 8.

אופן עבודה: אם מזינים 12 וולט בין רגל 1 ו-16 רגל 13 יוצרת מגע עם רגל 9 ומפסיק מגע בין רגל 9 ו-11.

כנ"ל אם מזינים 12 וולט בין רגל 1 ו-16 רגל 4 יוצרת מגע עם רגל 8 ומפסיק מגע בין רגל 4 ו-6.

חיבור ממאוורר: חבר מינוס לרגל 16 וREMOTE לרגל 1(רעיון טוב יהיה לחבר נגד בין 100 אוהם עד 1 קילואוהם בין חוט REMOTE ובין רגל 1, זה ימנע עומס יתר של REMOTE). כבל שחור (מינוס) של מאוורר חבר לרגל 16. לרגל 13 חבר חוט אדום של מאוורר, ולרגל 9 חבר פלוס ממגבר.

עכשיו, תקנה או תוציא ממכשיר אלקטרוני ישן קבל בגודל 1 מיקרופאראד ומתח עבודה של לפחות 16 וולט. זהו בד"כ קבל אלקטרוליטי ולכן חבר את הפלוס של קבל לרגל 13 ומינוס של קבל לרגל 16. קבל זה יעצור את ההפרעות שנגרמות ע"י מאוורר.

אם לא מצאת קבל של 1 מיקרו, לא נורא. תנסה לארגן קבל בין 1 ל-47 מיקרו רק את תשכח על פלוס והמינוס של קבל אחרת תקבל פיצוץ קטן אבל רועש.

לפי איך שהממסר נראה, הממסר מיועד להרכבה על מעגל מודפס. לכן, כן זה בהחלט בסדר להלחים חוטים.

אם לא הסברתי ברור, פנה אליי בהודעה פרטית

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

צודק, אבל הקבל לא יפריע. פשוט מאוורר יכול לייצר רעשי מיתוג ואלה יכולים לעבור למגבר. במיוחד כשהמאוורר קצת ישן.

בתוך מאוורר מחשב יש חיישן HALL שממתג את הליפופים של המנוע ביחס למיקום הלהבים, פעמיים בסיבוב של רוטור עם להבים. אות מיתוג זה מאוד "מלוכלך" ובמקרים מסויימים הוא יכול להגיע לחוטי מתח.

תנסה בלי קבל, אם אין רעשים, הרווחת. אם יש לך רעש מרמקולים שנעלם עם ניתוק המאוורר, חבר את הקבל

לפעמים גם מרכיבים דיודה בחיבור הפוך למאוורר כדי לא להרוס ציוד אלקטרוני רגיש, למרות שזה מתייחס בעיקר למנועים עם מברשות.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תוכן חדש...