Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Constant-velocity joint - טיקים בזמן הנסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה החלו רעשים משונים בנסיעה רגועה על הסוזוקי ליאנה 02' שלי.

הרעש נשמע כמו מעין טקטוקים כאלה שבאים מהגלגלים הקדמיים ורעשים של חריקות בבמפרים.

הרעשים האלה התחילו בשבועיים האחרונים.

במוסך "גבי" ברמת השרון עלו על התקלה, והבטיחו לנו שסידרו אותה לאחר שהחליפו רצועות וציריות, אבל שבוע מהטיפול הרעשים פשוט ממשיכים.

חוץ מהטיקים האלה, אני שומע גם חריקות שבאות מהגלגלים ברגע שעולים או יורדים מבמפר.

מחיפושים בפורום הרשמי של הליאנה, החבר'ה שם סבורים שזאת בעיה ב"Constant Velocity Joint" שאין לי מושג מה זה האמת.

גוגל מצא את התמונה הבאה:

cv_joint03.JPG

הנימוק של אותם האנשים הוא שלאותו החלק נגמרה השכבה של הגריז וכתוצאה מכך הוא חורק.

מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה בעברית ככה שגם המוסכניק יוכל לבדוק את הנושא מקרוב?

לילה מעולה שיהיה לכם,

דניאל.

פורסם
לדבר הזה קוראים צירייה

יש ארבע ציריות ברכב, נכון?

החליפו לי את הציריות במוסך אבל הרעשים המוזרים האלה ממשיכים.. ממש רעש של חריקה ברגע שעולים או יורדים על במפר..

מישהו יודע מה זה יכול להיות?

אנחנו מדברים על החלק הזה, נכון?

audi_vw_cv_joint_live.jpg

פורסם
ברכבי הנעה קדמית,יש 2 ציריות.

אם רעש התיקתוקים פסק,אז החריקות הן ממקור אחר .

אני לא בטוח שהוא פסק לגמרי.. לפעמים אני שומע טיקים אבל במבט שני זה החיכוך של המפתחות או הדיסקים שיושבים מתחת לרדיו-דיסק. ולפעמים אלו אותם הטיקים ששמעתי פעם, אותם הטיקים שבאים בוודאות מאיזור הגלגלים הקדמיים.

כמה חיפשתי מאיפה זה בא.. כבר הגעתי למצב שאני מפרק את הטאסה בשביל לחפש איזה חפץ שנכנס לתוך הגלגל..

תודה על ההסבר :)

בכל אופן, החריקות האלה מחרפנות אותי.. יכול להיות שהם באים מבולמי הזעזועים?

יש לזה אשכרה רעש של בנאדם שנחנק (קחחחחק שכזה). גם כשעולים וגם כשיורדים מהבמפר.

אני מתחרפן ולמוסכניק אין מושג מה מקור הרעש :(

פורסם

תסתכל על בולמי הזעזועים שלך,אם יש עליהם סימני רטיבות,אז השמן שבתוכם נזל החוצה,ואולי זה מה שעושה את הרעש.

בכל מקרה ציריות מתקתקות , בזמן סיבוב של ההגה ולא בנסיעה בקו ישר.

• תוכן חדש...