Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וצהריים טובים ושבת שלום

אני מעונין לקבל מימכם קצת הסבר על סקודה אוקטביה 2010 מנוע 1.6 טיפטרוניק

אני רוצה לדעת העם הרכב עושה בעיות ואילו בעיות וכמה הוא אוכל דלק בעיר ובין עירוני הרבה או מאט

וגם אותו דבר על פאביה 2010 מנוע 1.6 אוטומט ..

תודה לעוזרים מראש

פורסם

לנו יש אוקטביה כזו מודל 2008.

בעיקרון רצינו רכב סטיישן ומשלא מצאנו והיות ועשיתי בירור מקיף גם לגבי אוקטביה סטיישן,החלטנו לרכוש אורקטביה רגילה שתא המטען שלא גדול יותר מכל סטיישן בקבוצות2,3 ורוב קבוצה 4...

הרכב נוח מאד,הנסיעה נעימה ושקטה (במהירות גבוהה מתגבר מעט רעש הצמיגים,הרכב בנוי מצויין,סולידי ומשרה הרגשה איכותית מאד.

בנסיעה ממוצעת הוא צורך בין 10-11 ק"מ לליטר בעיר,מחוץ התוצאה משתפרת תלוי כמובן במהירות...

המנוע הוא מנוע ותיק מאד ואמין מאד,הוא איננו מהחזקים (רק 102 כ"ס) אבל גיר הטיפטרוניק מצויין ואיננו מסרס את הרכב ולכן בפועל התוצאה הרבה יותר טובה מהמצופה וגם בהשוואה לרכבים שלהם מנוע חזק יותר אך גיר בעייתי (רנו/פזו/סיטרואן/טויוטה רובוטית וכיו"ב..).

אין לי מספיק ניסיון עימה ע"מ לדווח על אמינות אבל האוקטביה שלנו כמעט בת שנתיים וחצי והכול עובד,שום דבר לא מצרצר,אין שום סימן של בלאי,אין נזילות והאוטו באמת עושה רושם של חדש.

האוקטביה נהנית ממוניטין של רכב אמין מאד,לא סתם היא נבחרת ע"י נהגי מוניות,משטרת ישראל,מדינת ישראל וגופים אחרים שזקוקים לסוסי עבודה (בעיקר דגמי הדיזל אבל כאמור,גם מנוע ה-1600 אמין מאד).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לגבי פאביה, יש לי את אותו הרכב (מנוע 1.6 אוטומט). כל הפרטים נמצאים בקישור שבחתימה שלי, לגבי בעיות או תקלות אין שום דבר: 0 תקלות, פשוט כלום (הרכב נמצא על הכביש שנה ו- 5 חודשים ועבר 11,300 ק"מ).

פורסם

זה לא מובן מאליו, להרבה מכוניות חדשות יש תקלות "ילדות" (פגמים בייצור / הרכבה / התקנות מקומיות), אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום הזה ממש. חוץ מזה שהמשפט מכיל תוספת בסוגריים - התוספת נועדה להכניס דברים לפרופורציה: רשמתי במפורש שאין תקלות, בהתחשב בגיל הרכב ובק"מ אותו הוא עבר. הצריכת דלק אצלי היא 1:17.2 ק"מ / ליטר לאחר תקופת ההרצה (בין עירוני, נהג יחיד, מזגן כבוי, נסיעה על הילוך שישי).

פורסם
זה לא מובן מאליו, להרבה מכוניות חדשות יש תקלות "ילדות" (פגמים בייצור / הרכבה / התקנות מקומיות), אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום הזה ממש. והפאביה ממש לא נכנסת לקטגוריה של רכבים עם בעיות הרכבה,ובעיות בעקבות התקנות מקומיות :?

חוץ מזה שהמשפט מכיל תוספת בסוגריים - התוספת נועדה להכניס דברים לפרופורציה: רשמתי במפורש שאין תקלות, בהתחשב בגיל הרכב ובק"מ אותו הוא עבר.

איזה גיל? איזה ק"מ? 11 אלף ק"מ? בקושי סיימת טיפול 10 ראשון לרכב.

לנו בבית יש רכב עם 260 אלף ק"מ , אנחנו יכולים לתת מדד.

היית נותן מדד על 60 אלף? ניחא.

חוץ מזה,כל עוד הרכב באחריות יצרן כל התקלות הקטנות מבאסות - אבל לא בגדר הנוראי.

פורסם

פותח השרשור מבקש מידע על אוקטביה או פאביה החדשות. יש לך רכב כזה? אתה יכול לתרום לפותח השרשור מידע על המכוניות האלו? ידוע לך על בעיות ברכב הזה? אם יש לך מה לתרום - אז תתרום, אבל אל תפריע. לא מוצא חן בעינך שנתתי מידע על רכב שנמצא כשנה וחצי על הכביש ושעבר 11K ק"מ? פנה למנהלים בה"פ ותתלונן, אבל אל תהרוס שרשור.

כמו כן, ניכר שאתה לא בקיא ברכב הזה או בהבנת הנקרא בפרט. פותח השרשור ביקש במפורש לדעת:

אני רוצה לדעת האם הרכב עושה בעיות ואילו בעיות

אז מה פה לא ברור? הפאביה החדשה החלה להימכר בארץ רק מפברואר 2008, הממוצע השנתי לרכב נוסעים 5 מקומות הוא 17K ק"מ בשנה, אז איך אתה רוצה שאנשים יגיעו לנסועה של 60K בטווח הזמן הזה (מההשקה עד עכשיו) כדי לתת מדד? קח בחשבון שרכב פרטי נוסע בממוצע 10K ק"מ בשנה, פשוט חישבו גם את הנסועה של הליסינג.

פורסם

אוקי חברה, תודה רבה

אה ועוד משהו אממ .. עם לא אכפת לכם היתי מעונין לשמוע קצת גם על פביה סטיישן .

גם כן מה צריכת הדלק שלה איך היא על הגביש נוחה , לא נוחה, איך הנסיעה שלה וכו' .!

תודה רבה לעוזרים :)

ודרך אגב הסקודה אוקטביה הצריכת הדלק שלה דיי רבה היא אוכלת די הרבה \=

פורסם

לא בטוח שזה נכון. צריכת דלק ממוצעת (לרוב בנסיעה עירונית) של 1:10-11 לרכב בגודל כזה היא בהחלט טובה.

היא אפילו טובה יותר מזו של היונדאי אתוס 1000 סמ"ק אוטומטית של אשתי,היא הרבה יותר טובה משל הדייהטסו שרייד 1000 סמ"ק אוטומטית שהיתה לה קודם והיא טובה יותר גם מצריכת הדלק של הניסאן האלמרה שהיתה לנו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
פותח השרשור מבקש מידע על אוקטביה או פאביה החדשות. יש לך רכב כזה? אתה יכול לתרום לפותח השרשור מידע על המכוניות האלו? ידוע לך על בעיות ברכב הזה? אם יש לך מה לתרום - אז תתרום, אבל אל תפריע. לא מוצא חן בעינך שנתתי מידע על רכב שנמצא כשנה וחצי על הכביש ושעבר 11K ק"מ? פנה למנהלים בה"פ ותתלונן, אבל אל תהרוס שרשור.

כמו כן, ניכר שאתה לא בקיא ברכב הזה או בהבנת הנקרא בפרט. פותח השרשור ביקש במפורש לדעת:

אז מה פה לא ברור? הפאביה החדשה החלה להימכר בארץ רק מפברואר 2008, הממוצע השנתי לרכב נוסעים 5 מקומות הוא 17K ק"מ בשנה, אז איך אתה רוצה שאנשים יגיעו לנסועה של 60K בטווח הזמן הזה (מההשקה עד עכשיו) כדי לתת מדד? קח בחשבון שרכב פרטי נוסע בממוצע 10K ק"מ בשנה, פשוט חישבו גם את הנסועה של הליסינג.

אני גם ממש מתייעץ בך :lol: לגבי איך להגיב לך.

אתה פשוט מדבר בגאווה כזאת על רכב ששרד 11 אלף ק"מ בלי אף תקלה! וואו!

רכב פרטי? אנחנו נוסעים 38 אלף ק"מ בשנה.

שכן שלי נוסע 27 , אחי נוסע 31 , מי חישב ליסינג? מאיפה אתה יודע מי חישב מה?

אני בעד שתספר על הפאביה ועל איך אתה מסתדר אתה, אבל שלא תתגאה ב11 אלף ק"מ כאילו מדובר פה על מדד אמינות!

פורסם

לפותח השרשור:

כדאי לזכור שסקודה היא יצרן ששייך לקונצרן VAG - Volkswagen Audi Group, וממותג ומתומחר זול יותר מהאחרים. זה בא לידי ביטוי (גם) בחומרים המורכבים בו. יש דווקא כן לקוחות של אוקטביה/פאביה עם תקלות, החל מחיפויים שהיו צריכים לעבור החלפה, עבור בפגמים במזגן וב- ESP, וכלה בגומיות איטום יבשות ונזילות של גשם. חלקם גולשים כאן וחלקם בפורומים אחרים, אני מציע שתעשה חיפוש גם בפורום של - www.netcar.co.il .

עדיין, הרכבים כנראה מומלצים, אבל אני לפחות, לא שמעתי על פגמים דומים ברכבים חדשים אחרים, מה שלא אומר כמובן שזה לא יכול לקרות, הרי כן היו תקלות במונדאו חדשות (שלא לדבר על טויוטה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני גם ממש מתייעץ בך :lol: לגבי איך להגיב לך.

אתה פשוט מדבר בגאווה כזאת על רכב ששרד 11 אלף ק"מ בלי אף תקלה! וואו!

רכב פרטי? אנחנו נוסעים 38 אלף ק"מ בשנה.

שכן שלי נוסע 27 , אחי נוסע 31 , מי חישב ליסינג? מאיפה אתה יודע מי חישב מה?

אני בעד שתספר על הפאביה ועל איך אתה מסתדר אתה, אבל שלא תתגאה ב11 אלף ק"מ כאילו מדובר פה על מדד אמינות!

ראשית, הפונט האדום שלך קצת מעצבן, אולי אתה מנסה לרמוז שאתה עצבני? :wink:

לעיניין, אני לא מדבר "בגאווה" ואין לי על מה להיות גאה ברכב הזה, סה"כ מדובר על רכב ממוצע ולא על רכב מיוחד / ספורטיבי / נדיר וכ'. זה שאתה והשכנים שלך נוסעים מעל הממוצע, זה לא אומר שאני לא יכול להביא לך דוגמאות של אנשים הנוסעים גם 3 אלף בשנה (מתחת לממוצע). בעיות ותקלות יכולות לקרות גם אחרי 30 ק"מ / 2 ק"מ מהסוכנות.

כמו כן, בעיות יכולות לקרות בכל רכב - גם במרצדס. אכן היו תלונות בפורום על בעיות במזגן בפאביה, בדיוק כמו שיש תלונות על בעיות במזגן בבראבו החדשה - קורה, אין מה לעשות. אומנם אני לא נתקלתי בבעיות, אבל אתם צריכים להבין שהמכונית מורכבת מעשרות רכיבים - גם אלקטרוניים ושבעיות צפויות תמיד. אל תקחו את זה קשה, בשביל זה יש אחריות.

פורסם

לבן אדם אחד הייתה בעיית מזגן בבראבו :lol:.

בפאביה,אני מכיר אנשים שהספיקו להתקע כבר 5 פעמים בשלושה חודשים ראשונים של רכב על הכביש...

ואת מי זה מעניין שבגלל התקנות מקומיות? אני בתור לקוח,זה לא אמור לעניין אותי בכלל.

הוצאתי הרגע מעל מאה אלף שקל על רכב! מעניין אותי למה הוא נתקע?

או למה חלקי פלסטיקה מתחילים להתפרק?

עובדתית,לפאביה היו הרבה מחלות ילדות כשהתחיל השיווק שלה.

פורסם

לחכות לפביה 1.2TSI - תנחת כאן בקרוב מאוד.

זריזה וחסכונית משמעותית, בעיקר בגרסת DSG7.

אוראל - שכרגע עם הפביה הרביעית ובקרוב תיהיה גם חמישית.

תקלות יש בכל רכב, זה עניין של מזל.

לצערי, ברכב הנוכחי הייתה תקלה מסויימת כתוצאה מפגם ביצור [יצרן חיצוני, שאגב, מייצר גם לשאר הקונצרן] והיא טופלה על הצד הטוב ביותר.

אין ספק שתקלות ברכב חדש הן עניין מציק ומרתיח, אך יותר חשובה היא דרך הטיפול בלקוח.

במקרה שלי - לא פחות ממצויין. על הדרך קיבלתי רכב חלופי חדש לחלוטין (גולף 1.6 DSG7).

מקס, אתה צודק - זה לא אמור לעניין אותי או אותך.

עובדתית, לצ'מפיון לא אכפת שאותו המתקין (X) גורם יותר נזק מתועלת - יש להם חוזה איתו וסאלאמתק. לא אכפת להם וזאת בדיוק הגישה הלא נכונה שלהם.

מצד שני - עובדתית, רב התקלות נגמרות מהתקנות מקומיות המבוצעות בידיי חובבנים

אשר אינם מבינים דבר במערכת החשמל וגורמים לתקלות חמורות עד מאוד.

(אוראל - RS)

• תוכן חדש...