Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה מועד טיפול השנתי הגיע.

את שמן מנוע כמו שחשבתי לא כלכך קל לבחור.

מה שראיתי והציעו לי באוטו דיפו היה AGIP סינטטי מלא 5W30 למאזדה 3 2.0 ליטר שלי.

עכשיו אני יודע שבעיקרון זה שמן איטלקי טוב ואיכותי אבל, לאחרונה יצא לי לראות השוואה של שמנים בהם עושים בדיקות עם מנוע חשמלי ואום שמסתובב ושם שמן ROYAL PURPLE היה זה שניצח בגדול,

וגם VALVOLINE לא היה רחוק. ולמעשה מוביל 1 ו LM היו הרבה מאחור מה שמאוד מאוד הפליא אותו הרי ידוע שאלו גם שמנים משורה הראשונה.

עכשיו אני מתלבט מה לשים במאזדה שלי, ואם ניתן להשיג את השמנים האלה בארץ? ואיפה.

תודה מראש.

פורסם

אני יודע על איזה מבחן אתה מדבר, הוא היה מפורסם גם באתר שלהם. לדעתי צריך לקחת את תוצאות המבחן הנ"ל מאוד בחשדנות, כמו כל "מבחן השוואתי" במגזין כזה או אחר. אי אפשר לדעת מי עומד מאחורי הבדיקה, עד כמה היא הייתה אובייקטיבית וכו'.

כל נושא השמנים מכיל בתוכו הרבה מיתוסים ותיאוריות, אבל לדעתי אך ורק שני גורמים צריכים להיות הרלוונטיים בבחירת שמן מנוע:

1. המלצת היצרן.

2. חברה מוכרת.

בטיפול האחרון עברתי להשתמש ברוייאל פרפל 10W30 סינטטי מלא. אני לא יכול לדווח על שיפור כלשהו מאחר והרכב די חדש אצלי והוא קיבל טיפול חודשיים לפני המעבר לשמן החדש, אבל בינתיים נראה שהכל בסדר. בחרתי להשתמש בשמן הזה כי מצאתי עליו רק חוות דעת טובות באינטרנט ויש לו שם ומוניטין מצויינים. חבר שלי עם אוטו משופר שהחליף איתי באותו המועד את השמן מדווח על ירידה בלחץ השמן בסרק (יש לו שעון), מה שאומר שהשמן "נוזלי" יותר בטמפ' עבודה. מצד שני לפני המעבר הוא השתמש ב 10W40 שאמור להיות סמיך יותר בטמפ' עבודה, ככה שזה לאו דווקא מצביע על איכות שמן פנומנלית וכו'.

לסיכום - לדעתי כל שמן שתבחר מחברה מוכרת ובצמיגות המתאימה לרכבך ישמור על המנוע בצורה המירבית. טיפולים בזמן, שימוש בפילטר שמן מקורי ואתה מבחינתך עשית את המקסימום בהגנה על המנוע ותפקוד תקין של הרכב.

איתמר.

נ.ב. לגבי איפה קונים רוייאל פרפל - תריץ בגוגל "לאור הנדסה". צריך לתאם איתם טלפונית והם עושים משלוחים (אין להם מפיצים).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה שלא תשתמש בשמן המקורי של מאזדה שהוא MOTOCRAFT 5W30 והוא לא כ"כ יקר, מחירו נע בין 100 ל140 ש"ח למיכל של 5 ליטר, הAGIP שנמכר באוטודיפו זה מיכל של 4 ליטר.

כמו כן היצרן למיטב ידעתי מסתפק בשמן חצי סינטטי 5W30.

פורסם

שמן מנוע מחברת VALVOLINE אתה יכול להיות רגוע סופית

לכל דגמי המאדה והפורד אני משתמש בשמן 5/30 מסדרת DURA BLEND

של וולוולין בסיס סינטטי שמן ברמה גבוה מאוד

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

תודה לעונים,

תודה איתמר על התשובה המפורטת. במרת העקרון גם אני חושב ככה כמו שאתה אמרתה, וגם אני

לא מתיחס לבדיקה הזאת כמשהו רציני ביותר, הרי כמו שאמרת באמת שאי אפשר לדעת האם אינטרסים של חברות מסויימות עומדות מאחורי זה.

לפי מה שהבנתי עלי להשתמש בשמן סינטטי מלא לפחות עד שהמנוע חדש יחסית.

אני לא חושב שמוטורקראפט זה השמן הכי טוב שאני יכול לספק לרכב שלי לכן אני נמנע ממנו והולך יותר לכיוון מותגים היותר מוכרים.

יש חוות דעת על ה AGIP האיטלקי?

פורסם

האגיפ בהחלט שמן טוב,אבל לא ברמה של הרויאל פרפל,אם אתה רוצה להשקיע בשמן ברמה הכי גבוהה,אז לך על הרויאל פרפל 10-40 xpr שמן יקר{95 ש"ח לליטר},אבל מהנסיון שלי למרות מחירו היקר הוא שווה פשוט כל אגורה!.

פורסם
האגיפ בהחלט שמן טוב,אבל לא ברמה של הרויאל פרפל,אם אתה רוצה להשקיע בשמן ברמה הכי גבוהה,אז לך על הרויאל פרפל 10-40 xpr שמן יקר{95 ש"ח לליטר},אבל מהנסיון שלי למרות מחירו היקר הוא שווה פשוט כל אגורה!.

איך אתה יכול להגדיר שווה כל אגורה ?

למה אתה משווה ?

95 ש"ח לליטר 400 ש"ח לטיפול רק שמן ? נו באמת המהנדסים של מזדה תיכננו את הרכב שיעבוד

עם שמנים בדרגות איכות מסוימות וברמות ההלה המנוע עובד טוב נקודה.

נכון שבארץ יש הגדרות איכות ויש שמן במיכל ולא תמיד הם זההים אבל לא להקצין אני לא חושב שזה שווה

צריכה להיות הלימה בין המחיר לתמורה בשווי למוצר דומה

מוביל 1 נימכר הרבה יותר זול ועדיין שווה שלא לומר שמנים של טוטאל שנמכרים בארץ ובמחירים של לא יותר מ 32 ש"ח לליטר

כמובן כפי שציינו כבר לפני מוטוקראפט שמן שיבואן הרכב מממליץ ונימצא בכל מוסכי הרשת .

שווק השמנים מורכב ומסובך מספיק אני חושב שכדאי לרכוש שמן ממותג אמין ובדרגת איכות שמתאים לדרישות מתכנני המנוע .

פורסם
איך אתה יכול להגדיר שווה כל אגורה ?

למה אתה משווה ?

95 ש"ח לליטר 400 ש"ח לטיפול רק שמן ? נו באמת המהנדסים של מזדה תיכננו את הרכב שיעבוד

עם שמנים בדרגות איכות מסוימות וברמות ההלה המנוע עובד טוב נקודה.

נכון שבארץ יש הגדרות איכות ויש שמן במיכל ולא תמיד הם זההים אבל לא להקצין אני לא חושב שזה שווה

צריכה להיות הלימה בין המחיר לתמורה בשווי למוצר דומה

מוביל 1 נימכר הרבה יותר זול ועדיין שווה שלא לומר שמנים של טוטאל שנמכרים בארץ ובמחירים של לא יותר מ 32 ש"ח לליטר

כמובן כפי שציינו כבר לפני מוטוקראפט שמן שיבואן הרכב מממליץ ונימצא בכל מוסכי הרשת .

שווק השמנים מורכב ומסובך מספיק אני חושב שכדאי לרכוש שמן ממותג אמין ובדרגת איכות שמתאים לדרישות מתכנני המנוע .

אני משווה לשמנים אחרים שמילאתי ברכב כולל המוביל s האגיפ וכו,דרך אגב השמן היחידי שהשקיט את התיקיתוקים של הנדנדים ההידראוליים ברכב זה הרויאל פרפל xpr,המנוע עובד שקט יותר ושומעים אפילו מבחוץ אל ההבדל,הרכב לא עובר את ה90 מעלות,עם שמנים אחרים היה מגיע גם ל100 מעלות,בקיצור אם אתה מתקמצן על ה"לב" של הרכב שלך זכותך,אני לא.

פורסם
אני משווה לשמנים אחרים שמילאתי ברכב כולל המוביל s האגיפ וכו,דרך אגב השמן היחידי שהשקיט את התיקיתוקים של הנדנדים ההידראוליים ברכב זה הרויאל פרפל xpr,המנוע עובד שקט יותר ושומעים אפילו מבחוץ אל ההבדל,הרכב לא עובר את ה90 מעלות,עם שמנים אחרים היה מגיע גם ל100 מעלות,בקיצור אם אתה מתקמצן על ה"לב" של הרכב שלך זכותך,אני לא.

המנוע פחות מתחמם? בחיים לא נתקלתי בדבר כזה ששמן מנוע ישפיע עד כדי כך בטמפ' של המנוע. סלחו לי מראש אך זה נשמע הזוי וקצת קשקוש ...

פורסם

דווקא המנוע 2.0 של מאזדה שקט להפליא בסל''ד שיוט (2000-3000) מה שכן בידוד רעשים מהגלגלים במאזדה הוא ברמה נמוכה מאוד.

לגבי הטמפ לא ראיתי שזה זז מהאמצע (90 מעלות) גם עם המוטורקראפט ששמו לי במורשה בטיפול הקודם. אומנם אין לי טענות כלפי השמן עצמו פשוט אני חושב שיש שמנים עדיפים ממנו.

לגבי XPR של רויאל פירפל, אני מודע לזה ששמן הזה איכותי אבל לשלם 500 (5 ליטר) על שמן נשמע לי קצת הזוי, האוטו הוא לא אוטו ספורט שלא יורד מהסלד בקו האדום, ככה ששמן איכותי באיזור ה200 שקל אמור להיות איכותי למדי.

אז מה אומרים? AGIP או VOLVALINE כולם סיננטטי מלא.

• תוכן חדש...