Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גש למכון ראדיאטורים , שיטפל בבעיה של ההתחממות

אני אשתף אותך במה שקרה לי , ככה סתם התבקע הראדיאטור, ללא שום סימנים מוקדמים לא התחממויות ולא כלום, פשוט היה אכול ,

משאבת מים גם כן באמצע נסיעה אני שומע בוףףףףףף , ואז רעש מתכתי חזק , והחום מנוע מתחיל לטוס למעלה, המזל שלי שזה קרה בסביבת הבית והמוסכים, אז ככה שלא נגרם נזק.

אל תחסוך בזה, הייתי במקומך מבצע החלפה גם למשאבה וגם לראדיאטור, במידה והם כבר גמורים, מחליף טרמוסטט בלי קשר, ומנקה גם את המעברי מים במנוע.

יצא קצת יקר, אבל שווה את זה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

קבל המלצה על מוסך מומלץ לסובארו אמין ומקצועי, הנמצא ברמת גן פינת בני ברק עמית צסנר:

http://www.d.co.il/30954030/28275/

מוסך מקצועי ואמין ביותר , פנה לעאדל ותאמר לו שחגי עם האימפרזה שלח אותך.

שביעות רצון מובטחת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רק בשביל לסדר את האוזן רדיאטור חדש עולה 500 ש"ח, מים איכותיים 50 ש"ח,משאבת מים 150 ש"ח ונניח תחליף גם את כל הצינורות מים במנוע +פלאנץ+טרמוסטט+יוניט חום +מכסה רדיאטור חדש, כל זה עוד 300 שקל , יוצא שעלות כל החלקים 1000 ש"ח ויש לך מערכת קירור קומפלט הכל חדש.

עכשיו עבודה,אפשר לעשות לבד וזה לא קשה.

ואפשר לקחת למוסך ולשלם 500 שקל עבודה.

1500 ש"ח והכל חדש.

שמנים (גיר+מנוע+בקקס)ומצתים ופילטרים זה עוד 300 ש"ח אם אתה קונה לבד, אם תלך למוסך + עבודה נניח 600 שקל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום לכולם ,

ובכן אני לקחתי את הרכב למוסך ובוצע בו הטיפול הבא :

הוחלף שמן מנוע , מסנן שמן , 4 פלגים , נוזל קירור משאבת מים - הוחלפה או תוקנה אינני בטוח , סעפת יניקה הוחלפה באחת משופצת ,טרמוסטט - חדש , סלד מים עליון ( מקווה שכך מבטאים את זה )-חדש , בדיקת בלמים .

רדיאטור נוקה .

מנהל המוסך אומר שזהו יישור קו מבחינתו . לטענתו סיבת ההתחממות זה סעפת יניקה פגומה .

הקשבתי בהינהון ושילמתי על כל העניין 2300 ש'ח .

לאחר כשלוש מאות ק'מ הרכב שוב מתחמם . שמתי לב שהחום אינו גבוה בנסיעה בכביש בינערוני . כאשר אני מגיע לעיר הוא עולה .

מידת החום המקסימלית שהגעתי אליה ביא כשלושת רבעי המד , אני מרגיש שגם עולה ריח לא נעים מהמנוע . כשעצרתי בצד הדרך ראיתי שהמים במיכל הפלסטיק מבעבעים קלות . החום ירד די מהר והמשכתי בנסיעה .

דברת נוסף שראיתי הוא שעולה עשן לבן מהאגזוז כאשר האטתי את הנסיעה ושמד השמן בבוקר מראה שחסר שמן .

הייתכן והאוטו שורף שמן ולאחר כל כמה מאות ק'מ צריך למלא ?

האם חום של שלושת רבעים הוא נורמלי ?

בכוונתי לחזור למוסך לבדיקה נוספת ורציתי לשמוע את חוות דעתכם המקצועית .

תודה רבה.

פורסם

לפי דעתי אחלה מוסכניק יש לך:

"מנהל המוסך אומר שזהו יישור קו מבחינתו . לטענתו סיבת ההתחממות זה סעפת יניקה פגומה ."

רדיאטור נוקה..... אמרתי לך לפי דעתי בהודעה מלמעלה מה עליך לעשות, והיית נשאר עם עודף, אם היית עושה כן, סביר להניח שהיה לך שקט מוחלט לכמה שנים טובות.

אני לא מבין על מה לקחו לך 2300 שקל! אני פשוט לא מבין את זה.

צביקה....בתור בעל מקצוע בתחום,תעזור לי להבין על מה לקחו לו 2300 שקל...

לפי דעתי מה שעשית פה זה אפילו לא קצה חוט של יישור קו,טיפול 10 סטנדרטי וניקוי רדיאטור (למה לא החלפת אותו?) ותו לא.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני לא ממש מבין , אם הרדיאטור נוקה אז סימן שהוא לא סתום .

המחיר של סעפת היניקה עלה 600 ש'ח.נדמה לי שחלק גדול מהמלצתך למעלה כן בוצע . בכל אופן אני מרגיש שאני מתחיל להסתבך בהוצאות על רכב שאמור להיות אמין וככל הנראה המוסכניק הרביץ מחיר זה ללא ספק .

אז לדרוש את כספי חזרה ? ללכת לממוסך אחר ?

פורסם
שלום לכולם ,

ובכן אני לקחתי את הרכב למוסך ובוצע בו הטיפול הבא :

הוחלף שמן מנוע , מסנן שמן , 4 פלגים , נוזל קירור משאבת מים - הוחלפה או תוקנה אינני בטוח , סעפת יניקה הוחלפה באחת משופצת ,טרמוסטט - חדש , סלד מים עליון ( מקווה שכך מבטאים את זה )-חדש , בדיקת בלמים .

רדיאטור נוקה .

מנהל המוסך אומר שזהו יישור קו מבחינתו . לטענתו סיבת ההתחממות זה סעפת יניקה פגומה .

הקשבתי בהינהון ושילמתי על כל העניין 2300 ש'ח .

לאחר כשלוש מאות ק'מ הרכב שוב מתחמם . שמתי לב שהחום אינו גבוה בנסיעה בכביש בינערוני . כאשר אני מגיע לעיר הוא עולה .

מידת החום המקסימלית שהגעתי אליה ביא כשלושת רבעי המד , אני מרגיש שגם עולה ריח לא נעים מהמנוע . כשעצרתי בצד הדרך ראיתי שהמים במיכל הפלסטיק מבעבעים קלות . החום ירד די מהר והמשכתי בנסיעה .

דברת נוסף שראיתי הוא שעולה עשן לבן מהאגזוז כאשר האטתי את הנסיעה ושמד השמן בבוקר מראה שחסר שמן .

הייתכן והאוטו שורף שמן ולאחר כל כמה מאות ק'מ צריך למלא ?

האם חום של שלושת רבעים הוא נורמלי ?

בכוונתי לחזור למוסך לבדיקה נוספת ורציתי לשמוע את חוות דעתכם המקצועית .

תודה רבה.

שלום רב !

קבל את דעתי המקצועית הבלתי מחייבת:

שילמת 2300 שקל בחינם, ללא תמורה לכספך, עם הרבה סימני שאלה המודגשים באדום !

אינני יודע מדוע ולמה הוחלפה סעפת היניקה, אין לה שום קשר להתחממות הרכב!

אין דבר כזה, תיקון משאבת מים יש רק החלפה, אנא ציין מה רשום בחשבונית, או צלם אותה וסרוק אותה לפורום, והסתר את שם המוסך וכתובתו.

העשן הלבן וחוסר השמן לאחר 300 קילומטר בלבד, מעלה חשד של שמן באיכות ירודה, ו/או בצמיגות לא מתאימה.

חום המנוע לא תקין, הוא לא אמור לעבור את מחצית הסקאלה, גם בעמידה בפקק.

האם אתה שומע או רואה את מאורר המנוע החשמלי ניכנס לפעולה, כשמחוג החום מניע למחצית הסקאלה?

לא אגזים אם אומר, שהאכילו אותך לוקש במוסך, וניצלו את תמימותך וחוסר הידע שלך, וביצעו עבודה, שהיא בגדר חידה, ולא ידוע לך אפילו מה החליפו, לפי החוק זכותך לקבל את חלקי החילוף שהוחלפו, , משאבת המים,כולל צמיגות השמן, ושם היצרן.

ממתין להבהרות מצידך

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

קבל המלצה על מוסך מומלץ לסובארו אמין ומקצועי, הנמצא ברמת גן פינת בני ברק עמית צסנר:

http://www.d.co.il/30954030/28275/

מוסך מקצועי ואמין ביותר , פנה לעאדל ותאמר לו שחגי עם האימפרזה שלח אותך.

שביעות רצון מובטחת.

בברכה

צביקה

שלום רב !

קיבלת המלצה למוסך עמית צסנר, בקישור שצרפתי, מדןע לא פנית אליו, המוסך נחשה למקצועי, מכיר אתצ הסוהארו בעיניים עצומות, נחשה לקפדן, עם מחירים גבוהים, וסבירים, אך עם תמורה לכספך.

ולמרות זאת לא היית עובר את ה1000 שקל, ואני מוכן להמר שהרכב לא היה ממשיך להתחמם,, ולא מעשן ולא שורף שמן בכמות שציינת.

קיבלל שלל עצות והמלצות מחברי הפורום, כולם אמרו לך שיותר מ1000 שקל , אין טעם לשלם, ובצע קהלת הצעת מחיר ממוסכים נוספים, שאלת עם 100 שקל זה סביר, שילמת בסוף 2300 שקל, ולא השתנה שום דבר ברכב, לדעתי גם המצב הורע.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום ,

משאבת מים הוחלפה בחדשה .

הבחור הראה לי את הסעפת שהוחלפה וטען שהיא לא תקינה . כמו כן אמר לי שסעפת משופצת עולה 600 ש'ח .

עשן לבן לא עולה מהאוטו בד'כ אלא רק לרגעים ספורים כשאני מאיץ ( אולי מחוסר הביטחון באוטו אני שמתי לב לעניין וייחסתי לו חשיבות ).

בבוקר בדקתי שמן ונראה שחסר כיהשמן במד מופיע מתחת ל F באופן ברור.

המאוורר - אותו אני שומע וגם רואה עובד .

מה לגבי העבודה שכן בוצעה וציינתי אותה , האם היא לשווא ?

פורסם

בכל אופן נראה שעכשיו אני אפנה למוסך שלך .

אין טעם לחזור ולשלם על איתור " תיקון " תקלות נוספות .

כנראה שניצלו את חוסר הידע שלי .

תודה לכם.

פורסם

סעפת יניקה זה לא דבר שמתקלקל, אורך החיים שלה בלתי מוגבל כמעט, הבעייה היחידה יכולה להיות נזילת מים מהאטם בין סעפת היניקה לכל ראש בנפרד, והחלפת אטם במחיר שקלים בודדים, יפתור את הבעייה, ולא נראה שהיתה בכלל נזילת מים מהסעפת, הוא העביר את הקרבורטור המקורי, לסעפת יניקה "המשופצת", או שהוא סיפק לך סעפת קומפלט עם קרבורטור משומש, שאינך יודע מה מצבו.

תמונות שוות אלף מילים ואם היית מצלם ומעלה את התמונות של משאבת המים הישנה, את סעפת היניקה הישנה, היינו יכולים להיווכח האם היה בכלל צורך בכך.

אני עדיין ממשיך לטעון שהחלפת הסעפת, היתה מיותרת, ואני בספק אם בכלל הוחלפה.

"פורטינג" זהו גילוח כספך מהארנק, וניראה לי שהפורטינג הצליח מעל המשוער !

במוסך אחר שהמלצתי עלייך לדאוג לשלם על אבחון לסיבות להתחממות ולצריכת השמן הגבוהה, ורק לאחר שהובטח לך בכתב, על גבי כרטיס העבודה מה יוחלף ומה ההבטחה לפתרון הבעייה ומה העלות, אז תאשר זאת.

פנה לעאדל ותאמר לו שחגי עם האימפרזה שלח אותך, ותקבל יחס של ויאיפי !

בברכה

צביקה

פורסם

בסעפת שלך יש צינור קטנטן שעובר בו מים, וזה בשביל לחמם את הבסיס של הקרבורטור , כדי שיתחמם מהר יותר,

במידה והיתה לך נזילה מהצינור הזה , אז זה ממש לא בעיה להחליף את הצינור הקטן הזה, (צינור ממתכת) גם לי היתה משם נזילה לפני חודש ותיקנו לי את זה ע"י הכנסת צינור ממתכת אחר , לא קשור בכלל הסעפת שלך לבעית ההתחממות, אין מה לשפץ במשאבת מים של סובארו זה כולה חתיכת אלומניום עם ציר ומניפה , מה שהכי גרוע זה שהמשאבה אכולה\דולפת, ואז מחליפים בחדשה

גש חזרה למוסך ובקש את החלקים שהוחלפו, ובקש את כספך בחזרה,

במילים אחרות חביבי עבדו עלייך בעניים,

לצורך פתרון הבעיה , מתי שהרכב מתחיל להתחמם יותר מידי בדוק אם המאוורר החשמלי נכנס לפעולה, גע בזהירות בשני הצינורות של הראדיאטור הם אמורים להיות חמים מאוד במידה שווה, בדוק שאין רעשים של "יללות \חריקות" ייתכן ורצועה של המשאבת מים מחליקה, כשהרכב קר בדוק שהיא לא שמנונית,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא מבין את הקטע של הסעפת הזאת, פעם ראשונה שאני שומע שהלך סעפת יניקה ועוד בסובארו....

שורה תחתונה שילמת כסף כמעט כמו שעולה מנוע שלם ועדיין אתה עם אותה בעיה אז מה עשית בזה?

• תוכן חדש...