Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי סוויפט/ sx4 האצבק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמו שכתבתי באשכולות הקודמים אני עומד לפני קניית רכב להורי,שצריכים רכב קטן לנסיעות משולבות,

וכעת אני בשלב ממש מתקדם.

ההתלבטות היתה בין הסוויפט למאזדה 2 .

כאשר הפרמטרים החשובים היו דלק, אמינות, מחירי חלפים ותיקונים(כמובן עדיף שגם יהיה לה שוק טוב).

עשינו נסיעת מבחן בשניהם והסוויפט יותר מצאה חן.

למרות שהתחושה שהותירה היא של רכב חמוד ו"בסדר" שעושה את העבודה, אבל חלש צפוף מדי וצעצוע מדי.

מיד הסוכן הציע לנו את ה SX4 האצבק , ונסיעה עליו כבר הותירה רושם של רכב יציב, מכובד, מהיר ובעל תאוצה,

הרשים הרבה יותר.

אבקש לשמוע תגובות לגבי הרכב יתרונות וחסרונות

והאם צריכת הדלק הגדולה שלו משמעותית ומורגשת.

פורסם

SX4 לא מהירה יותר מסוויפט (אם כבר, ההפך הוא הנכון), וגם לא באמת "יציבה" יותר. מה שכן - היא גדולה ומרווחת יותר (ועל כן ה"מכובד"). ההבדלים בצריכת הדלק בטח יהיו סביב 10%. כמה נסועה יש לכם בשנה ובאיזה מחיר הוצעה לכם ה-SX4?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תשמע, קודם כל בקשר לסויפט-

מעבר לצפיפות שזה ענין של ויתור במידה ובוחרים ברכב מיני עירוני בשביל החסכון בדלק,

הרכב פשוט הרגיש חלש ללא כוח של רכב קל עם מנוע 1500, ללא כוח תאוצה, כל פעם שניסיתי להאיץ הוא פשוט נכנס ל"קיק"

וזה קצת אכזב.

ה SX4 ממש הפתיע והיה פשוט מהיר יותר,הנסיעה בו הרגישה קלילה יותר, בעל תאוצה טובה יותר.

בקשר לנסיעות- הם נוסעים הרבה עירוני אך לעיטים לא רחוקות בין עירוני כמו מראשון לתא, להרצליה, לחיפה, לאשקלון...

כך שנושא הדלק חשוב מאד!(היתה להם אקסנט ששחטה אותם 1/8)

בנושא המחיר- הסוויפט דגם משודרג 103 והSX4 דגם משודרג 113 שניהם לפני משא ומתן אבל בכל אופן אני מתכוון לקנות 2008 יד 2.

ידוע משהו על עלויות אחזקה, חלפים, צריכת דלק, ביטוח?... מה הבדלים?

פורסם

אתה מבלבל מושגים - הכוונה שלך, אם אני מבין נכון, היא שתיבת ההילוכים של ה-SX4 פחות מיהרה להוריד הילוך כשלחצת על הגז. זה יכול להיות ממגוון דברים - החל מכיול שונה של התיבה ועד פשוט העובדה שהמומנט העדיף של המנוע לא הצריך הורדת הילוך עבור עוצמת הלחיצה שלך על הדוושה. בכל מקרה הסוויפט לא איטית יותר מה-SX4. שים לב שהרכב נותן קיק בדיוק בשביל זה - להאיץ מהר יותר...

דלק - האקסנט אמנם בזבזנית לא קטנה, אבל בנסיעה עירונית כמעט כל רכב עם מנוע 1.6-1.5 אוטומטי יעשה 1:8 או 1:9. במובן הזה הסוויפט כנראה תהיה עדיפה במעט על ה-SX4. אם אתה רוצה משהו חסכוני יותר - קנה רכב עם מנוע קטן יותר (ותאבד ביצועים, אלא רק אם תלך על רכב עם מנוע ה-1.2 TSI החדש של פולקסווגן-סקודה-סיאט).

בכל מקרה, בין שתי המכוניות הללו ההבדלים לא גדולים בעלויות האחזקה - לטובת הסוויפט הקטנה יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני הייתי מאוד מרוצה מה SX4 האצ'בק. אני מבין את תחושותייך לגבי היציבות וה"קלילות".

עם הדגם של טרום מתיחת הפנים והמנוע הגעתי לצריכת דלק מדודה של 1:14 ויותר עם רוב מכריע של נסיעות בין-עירוניות.

הדגם הנוכחי מציע מנוע בעל הספק טוב יותר וצריכת דלק נמוכה יותר ככה שאני לא מאמין שתתאכזב בסעיף צריכת הדלק.

ה SX4 יותר גדולה מהסוויפט בכל פרמטר ובעיקר בסעיף האורך, 40 ס"מ יותר. תא המטען גדול בצורה משמעותית והמרווח לנוסעים מאחורה לא רע בכלל, כולל מושב אחורי נוח וגבוה. אהבתי גם את המראות הגדולות ותנוחת הנהיגה הגבוהה, מיני-ג'יפון.

המגבלות היחידות שמצאתי ברכב הזה הן קורות A שלוקח זמן להתרגל אליהן ומגבלה בתמרון הרכב ברברס. לא יודע, זה לא הרגיש לי "טבעי" לעשות חניות ברברס עם הרכב הזה :?

אם יש לך שאלות נוספות - בשמחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם אני היחיד שמגיע להתענין בסוויפט ופוזל לעבר אחותה הגדולה?

אפילו לאמא שלי (בת 65)היא הרגישה שהיא צעצוע חלש.

למרות כל התשבוחות שנשפכות מכל כיוון.

ומענין שלמרות הרגשת המהירות וההאצה המשופרים הSX4, ע"פ נתוני יצרן היא יותר מהירה ( מ0-100).

פורסם

הסוויפט באמת מרגישה "צעצועית" יותר ביחס ל-SX4 - ולו בגלל הבדלי הגודל והעיצוב החמוד של הסוויפט לעומת ה...ובכן, בנאלי של אחותה הגדולה.

הקטע של ה"חלש" באמת לא מובן לי. אולי משהו היה דפוק ברכב הספציפי שנסעתם עליו, כי הסוויפט בהחלט זריזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

צריך להתאים את הרכב לצרכים המיועדים שלו.

האם הסוויפט הרגישה נוח להוריך?

לדעתי, זוג מבוגר יעדיף מרווח ונוחות כביש על פני עוד שניה מ0-100.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
האם אני היחיד שמגיע להתענין בסוויפט ופוזל לעבר אחותה הגדולה?

לא,

חבר טוב שלי, לאחר שביצע 3-4 נסיעות מבחן על רכבים סופר מיני (פיאסטה חדשה, פיז'ו 207, מזדה2),

נכנס לסוכנות סוזוקי וקנה SX4 האצ'בק - לשני אנשים.

הוא מרוצה מאוד.

SX4 מרווחת בפנים יותר מרכבי סופר מיני, אבל במימדים היא לא גדולה מהם בהרבה.

בקשר למזדה 2 - אני לא אדם גדול, אבל במזדה 2 היה לי ממש צפוף, אפילו אחרי גטס (שהיא גם צפופה).

הזזתי עד הסוף אחורה את מושב הנהג, ועדיין רציתי עוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאחד שנוסע כמעט באופן קבוע על הסוויפט החדשה , אני יכול להגיד שהרכב חסכוני מאוד , אמין עד עכשיו (עלה על הכביש 9/2007) ,

מאוד מאוד זריז ותאמינו לי שמנסיעות מבחן אי אפשר ללמוד הרבה על הרכב , הוא די חזק יחסית לגודל שלו ומה שמדהים בו

שבפנים הוא די מרווח , אני 1.85 מטר והכיסא לא עד הסוף גם התקרה ברכב די גבוהה , מה שקצת מאכזב הוא תא המטען אבל בשביל זה היא מיני .

פורסם

אתה לא היחיד. בתחתית העמוד יש קישור לשרשור שלי. אני גם נכנסתי לסוכנות כדי לקנות סוויפט וצאתי עם SX4.

היא יותר נוחה ומרווחת מסוויפט אבל אכן צורכת יותר דלק. לבן דוד שלי יש סוויפט ויש לי למה להשוות.

לא תמצא 2008 כי SX4 האטצ'בק נמכרה החל מ2009.

היום אולי שוב הייתי קונה אותה. אבל במקביל הייתי מחכה לפולו TSI ובודק את האופציה.

להורים SX4 תהיה אדאלית. אבל אתה אל תבנה עליה כמכונית מהנה. היא לוקחת אותך מנקודה לנקודה בלי שום ריגוש.

כלומר היא יודעת לעשות כל מה שצריך, אבל עושה את זה בלי חשק. כמו אישה פולניה אחרי 15 שנות נישאוין...

• תוכן חדש...