Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לפני שעתיים עצר אותי שוטר בחניון שאין בו כלב (ישבנו כמה חברים והיה ממש ריק לא היה אף אחד) נסעתי קצת ובלמתי בעוצמה והוא כנראה היה בסיור והיה צריך לסיים את המכסת דוחות שלו אז הוא עצר אותי בצד בטענה שבלמתי וסיכנתי אותו והשתוללתי אמרתי לו שביצעתי בלימת חירום על מנת לבדוק את הברקסים באזור סגור ולא השתוללתי (נהגתי על פורד קונקט, אני חושב שזה מסביר הכל) בקיצור הוא כתב דוח על תקנה 21 (ג):

2

חובתו של עובר דרך

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

1. *(א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

בשיא החוצפה הוא רשם בדברי הנהג "אמר שאני צודק ושאני לא טועה" אחרי שזה בכלל נאמר על כך שהוא אמר שבלמתי בחוזקה ואמרתי לו שהוא צודק אך לא השתוללתי!, הוא נתן לי את הדו"ח, וראיתי שאי אפשר להבין כלום מההעתק אז ביקשתי את המקורי כדי לעיין בו, הוא אמר לי שאי אפשר ושרק אם אני יערער אני יקבל את הדוח המקורי ונסע משם (לא ביקש ממני לחתום על כלום).

עכשיו אני נהג חדש ולא הצלחתי להבין בכלל מה העונש על העברה הזאת, האם הנהג חדש שלי יוארך בעוד שנתיים? שלילה? קנס? נקודות?

אם מישהו יוכל להסביר לי יותר טוב אני אשמח, והאם יש לי בכלל בשביל מה ללכת למשפט בטענה שבסה"כ ביצעתי בלימת חירום?

עריכה:

עכשיו אני רואה בחתימת המקבל איפה שאני אמרו לחתום (?) חתימה שלו?! מה זה אמור להיות לעזאזל?!

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
אז ככה, לפני שעתיים עצר אותי שוטר בחניון שאין בו כלב (ישבנו כמה חברים והיה ממש ריק לא היה אף אחד)

פה אתה טועה. רואה? היה שם שוטר.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

וואו. ממש עזרת לי.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אם חתמת או לא חתמת זה לא משנה כלל לענין הדו"ח.

החתימה משמעותה רק שקיבלת את הדו"ח בדיוק כפי שאתה חותם על מכתב רשום.

לצורך הענין אפשר לא לחתום כלל, השוטר פשוט רושם שמסר לך ביד.

זה שהחניון ריק ואין בו כלב כדבריך, לא אומר שאסור לשוטר לרשום דו"ח במקום ההוא - מותר לו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בקיצור לצורך העניין הוא חתם במקומי וחתם בחתימה שלו, סילף את הדברים שלי וכו', האם יש פה עילה לערעור בכלל על דבר כזה?

פורסם

אני כל לילה הולך לבצע נסיעות ובלימות חירום בחניון נטוש. הכי טוב להתאמן ככה. זה שומר על מוכנות הרכב לבלימה בחיים האמיתיים.

תעשה לנו ולך טובה, תפסיק להשתולל ולך תשלם את הקנס. אם תגיע למשפט ובטעות תפלוט לשופטת שבחנת את יעילות הברקסים אתה עלול למצוא את עצמך במצב מאוד לא נעים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תבין איתמר, אני ממש אבל מ-מ-ש לא השתוללתי, אני לא אחד שמשתולל ולא עושה שטויות, כן, נתתי ברקס חזק בחניון (כי היה שפיץ מדרכה בולט בנתיב נסיעה שלי), מכאן ועד נסיעה בקלות ראש, 6 נקודות ו500 ש"ח אני חושב שהדרך עוד ארוכה, בנוסף לזה השוטר סילף את דברי במה שהוא רשם, לא נתן לי אפשרות לראות את הדו"ח המקורי על מנת לקרוא אותו ובכלל להבין על מה הדו"ח וחתם במקומי איפה שאני אמור לחתום, האם שלל סיבות אלה אינן מספיקות על מנת לבטל את הדו"ח?

עריכה:

עכשיו ראיתי שישנו תקדים על כתב יד בלתי קריא בדו"ח?, הדו"ח שהשוטר נתן לי נראה כאילו נכתב בשפתם של המצרים ב3000 לפנה"ס, פשוט אי אפשר להבין כלום, האם זו עילה לביטול?

פורסם

לא יודע לגבי הכתב הלא ברור, אבל אני זוכר בברור מהתאוריה שאם נקטת באמצעי הבטיחות הנחוצים מותר לך לבדוק את הבלמים בבלימת חירום.

אני יחפש את המקור.

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

פורסם

זה גם מה שאני יודע, אבל יש לי בעיה, מהדו"ח אי אפשר להבין בכלל מה הוא רשם שגרם לו להבין שנהגתי בקלות ראש וממה שהוא זרק לי בדיבור הבנתי שזה משהו אחר לגמרי..

האם יש אפשרות לקבל את העותק המקורי של הדוח מאיפה שהוא על מנת לקרוא יותר בבירור?

פורסם

אני חושב שאת הדו"ח המקורי אפשר לקבל רק במשפט אבל קח את זה בעירבון מוגבל אני לא סגור

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

פורסם

אחלה בבא, תודה רבה לך, אם יש מישהו שיותר מבין אני אשמח לעזרה..

פורסם
נסעתי קצת ובלמתי בעוצמה והוא כנראה היה בסיור והיה צריך לסיים את המכסת דוחות שלו אז הוא עצר אותי בצד בטענה שבלמתי וסיכנתי אותו והשתוללתי

תבין איתמר, אני ממש אבל מ-מ-ש לא השתוללתי, אני לא אחד שמשתולל ולא עושה שטויות, כן, נתתי ברקס חזק בחניון (כי היה שפיץ מדרכה בולט בנתיב נסיעה שלי)

אמרת שנהגת ברכב כי רצית לבדוק את הבלמים, בגרסה השניה אתה אומר שהופיע לך "שפיץ" של מדרכה?

:roll:

דבר ראשון לשוטרים אין מכסת דוחות, כן קשה להבין זאת אבל זו עובדה.

אם תחליט להשפט כדאי תתאם עם עצמך את הגרסה, כי אתה סותר את עצמך, ובבית משפט השופט ועורך הדין שמייצג את המדינה יצלבו אותך בלי רחמים.

ומה גם שאם אינך בעל מקצוע מומחה בתחום מכונאות הרכב לא כדאי לציין שבדקת את הבלמים, כי לצורך כך קיימים אנשי מקצוע ומוסכים מקצועיים.

זה שאתה לא הבנת את הכתב של השוטר לא מן הנמנע שהוא לא יבין את הכתב שלו, וזה הדבר החשוב מבחינתו, שוטר מגיע לבית המשפט עם הדוח המקורי אותו הוא כתב, זה למעשה "הקפאת זיכרון" בו הוא כותב את נסיבות המקרה ופרטים חשובים, מכיוון שבעוד מספר חודשים הוא יצתרך לתת עדות מתוך הכתב שלו, אם הוא לא יבין את כתב ידו הרווחת.

בקשר למה שבבא ציין ואמר שמותר לבדוק את הבלמים במקום עם נקיטת אמצעי זהירות, בדקתי בספר החוקים דיני תעבורה, אך לא מצאתי לכך הסבר או סעיף המתיר לעשות זאת, אך אמתין לתשובתו של בבא בנושא אולי הוא יאיר את עיני ואחכים ממנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בלימודי התאוריה ישנו פרק שבו רשום בוודאות שעם נקיטת אמצעי זהירת ותר לבצע בלימת חירום על מנת לבדוק את הברקסים, הבנתי שאפשר לערער על הדו"ח בלי להגיע לבית משפט, אצל קצין או משהו כזה, מה לגבי זה?

פורסם

עברתי על ספר ללימוד התאוריה משנת הוצאת 2005 אך לא מצאתי שום אזכור לכך שניתן לבלום במקום חניה ולבדוק את הבלמים.

אך מאידך מצאתי סעיף שאומר " אסור לנהוג ברכב שמערכת האורות, ההיגוי או הבלמים שבו אינן במצב תקין".

"בכל מקרה שמתגלות תקלות (או סימנים לתקלות) אסור לנהוג ברכב, ויש להעמידו מייד ולדאוג לתיקונו".

מאיזה יחידת תנועה קיבלת את הדוח?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

דבר ראשון לשוטרים אין מכסת דוחות, כן קשה להבין זאת אבל זו עובדה.

כן. בטח. ממש הם איכפת להם מעבירות כמו "פניה ימינה שלא בסמוך לאבני השפה הימניות ככול שניתן". BS ומריחים אותו מכאן.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...