Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלווה לנהג חדש קצת אחרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

בן דודי שזה עתה הוציא רישיון, תמיד היה חובב הגה. עוד הרבה לפני שמלאו לו 16.

אביו שנוהג על רינג' רובר, מציאותי, ויודע שיהיו פעמים שהילד יהיה עם חברים הוא ילחץ ויעשה שטויות.

ובגלל זה הוא דוגל בשיטה חדשה ולא כמו ההורים של פעם שהיית עובר את ה60אמא הייתה צורחת כאילו עכשיו אתה נוהג על 200.

הוא נותן לו כלים של נהג ותיק וחופש נהיגה רחב הרבה יותר.

שזה מתבטא בכניסה למגרש ודבר ראשון להכיר את הרכב לעומק ואת כל המערכות שלו, לימוד כל החניות עם הבהמה הזאת. ואיך להתחמק ממכשולים.

אין לו בעיה שהילד לוחץ בהאצות רמזורים ומלמד אותו להעריך עקיפה כמו שצריך ולהקפיד על הכללים.

אביו אומר שאין לו בעיה שהוא ינהג מהר או יעקוף כמו בן אדם

פשוט מכניס לו מודעות עצמית לסיכונים ולכוח שיש לרכב. על פניו נראה שהילד נהנה ולומד הרבה יותר טוב מאשר עם האמא חסרת הבטחון.

מה אתם אומרים, האם הוא טועה, או שהמודעות תתן לילד קצת שכל למרות ההורמונים שמשתוללים?

תמיר.

פורסם

תלוי בילד.

אני יכול להגיד בוודאות ששיטה כזו בצורה כללית לכל הילדים שעומדים להתחיל ללמוד נהיגה בארץ היא שגויה.

במקרה הזה ספציפית יתכן והוא מכיר את הבן שלו ויודע שזו דרך יותר טובה לשמור על חייו. וייתכן גם שזו טעות פטאלית.

ככלל, צריך ללמד את הילדים שהם לא יכולים לצפות את תגובת הרכב בכל מקרה ושבד"כ אין להם מספיק נסיון כדי לצפות אותו גם במקרים הסטנדרטיים...

אני אישית נגד השיטה הזו...

פורסם

"הוא נותן לו כלים של נהג ותיק וחופש נהיגה רחב הרבה יותר."

מטרת הלווי היא להנחיל בהדרגה התנהגות כביש נכונה. לחיצות ברמזורים לא עומדות בקטגוריה הזו.

לי זה נשמע כאילו האב מנחיל לו נורמות נהיגה פסולות במסווה של ליברליות וסחבקיות. מה השלב הבא - נסיעה עם הילד לגואה לתרגול סמים "קלים" או ביקור בבנגקוק ללימודי "זוגיות מתקדמת".

הייתי ממליץ לאב ולבנו לבקש הדרכה של עמותת אור ירוק על מנת שיבינו איך אפשר לנצל את תקופת הלווי.

פורסם

אני את הבן שלי הייתי שולח לקורס נהיגה מתקדמת ישר אחרי שהוא מוציא את הרישיון.

אני מאמין שהקורס הזה של ה4-7 שעות יכול ללמד נהג חדש מה שנהג וותיק שלא עבר את הקורס הזה יודע וידע.

יש דברים שאתה לומד מטעויות בכביש עדיף לא ללמוד כך כי יכול להיות שהטעות הראשונה היא תיהיה האחרונה.

S2000

פורסם

זה ככה בכל מקום,טעות יכולה להגמר ככה ויכולה להגמר אחרת....

זה כבר עניין של גורל.

אני דווקא בעד הליברליות, אני תמיד כשהייתי נוסע עם אבא שלי הוא היה אומר לי סע בקצב התנועה,צריך להדביק את הדוושה אז צריך.

כשאפשר לשייט ,אפשר לשייט.

אני דווקא בעד ,פשוט האבא צריך לקחת בחשבון שכמה חופש שהוא לא יתן הילד עדיין יצטרך יותר חופש.

כשנגמר לי המלווה עשיתי סיבוב לבד על 540I של דוד שלי , כלי מפחיד לכל הדיעות - יש שיקול דעת,יש הגיון, לא יגמר באסון.

פורסם

אני הוצאתי רשיון הרבה שנים לפני המלווה ואבא שלי לקח אותי במשך כמה סופי שבוע למגרשי חנייה ומגרשי כורכר ריקים כדי שאעבור את הגבולות שלי באופן מבוקר ואלמד איך רכב מתנהג.

בשלבים יותר מאוחרים עברתי מספר קורסים לנהיגה מתקדמת ולנהיגת שטח אבל סביר להניח שבלי התרגול הבסיסי הזה לא הייתי מגיע חי לקורסים האלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את מחיר הטעות ישלם כנראה מישהו אחר. הילד נוהג על ריינג' רובר.

אסור לבלבל בין הדרכה ומתן אחריות (חיובי ונכון) לבין מתן חופש פעולה (נכתב פה על לחיצות ברמזורים ונהיגה מהירה ולא על השתלבות במהירות התנועה).

"חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה" (משלי כ"ב, ו'), את סגנון הנהיגה האגרסיבי שמסגלים בגיל צעיר יהיה קשה מאד לשרש. אין לי כל טענה לנער בעניין זה אלא רק לאביו.

אני מסכים בהחלט לגבי קורס נהיגה מתקדמת. זו הייתה המתנה שנתתי לבני כשקיבל רשיון לאופנוע כבד, למרות שהיו לו כבר כמה שנות נסיון נהיגה בדו ובארבע גלגלי.

פורסם

תראה, לא כל מי שלוחץ מדי פעם ברמזור הופך את הנהיגה שלו לאגרסיבית. (בטוח לחצת כמה פעמים בחייך לא?)

יש המון דברים שלא ציינתי שהוא מלמד אותו

כמו להשתלב בתנועה, זכות קדימה ועוד דברים שלא רשמתי כי לא עלו לי באותו רגע

עם כל הכבוד לאור ירוק הסרטון והתיק אחלה אבל הם לא חידשו משהו מיוחד.

אני אישית חושב שטוב שהילד גם נוהג עם אביו לא רק רגוע. עדיף שהוא יעשה את מה שהוא עושה בנוכחות אדם מבוגר לא?

בכל מקרה הצעיר:-D יקבל קורס הדרכה שהוא ינהג טוב בבסיסו ואז יהיה מוכן

תמיר.

פורסם
תראה, לא כל מי שלוחץ מדי פעם ברמזור הופך את הנהיגה שלו לאגרסיבית. (בטוח לחצת כמה פעמים בחייך לא?)

יש המון דברים שלא ציינתי שהוא מלמד אותו

כמו להשתלב בתנועה, זכות קדימה ועוד דברים שלא רשמתי כי לא עלו לי באותו רגע

עם כל הכבוד לאור ירוק הסרטון והתיק אחלה אבל הם לא חידשו משהו מיוחד.

אני אישית חושב שטוב שהילד גם נוהג עם אביו לא רק רגוע. עדיף שהוא יעשה את מה שהוא עושה בנוכחות אדם מבוגר לא?

בכל מקרה הצעיר:-D יקבל קורס הדרכה שהוא ינהג טוב בבסיסו ואז יהיה מוכן

למה לאפשר לנהג החדש "להתקלקל" ואז לתת למדריך בקורס נהיגה מתקדמת לתקן אותו חזרה ?

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאד בעד הרעיון שאדם מבוגר שמבין משקיע, מסביר, ומאפשר לנהג הצעיר להתנסות !

יחד עם זאת, חשוב שהבחור יקבל הרגלים נכונים וילמד טכניקות נכונות ומתקדמות כבר ממהתחלה, ומתוך כך הוא יוכל למצוא את חופש הביטוי שלו בנהיגה.

בין אם לחיצות ברמזורים ובין אם נהיגה מסוג אחר, כאשר תהיה לו התובנה הנכונה, הוא ידע לשים לעצמו ובעצמו את הגבולות הנכונים - וזה הכי חשוב !

ואגב, לטעמי בקורס נהיגה מתקדמת בן כמה שעות הוא ילמד הרבה יותר מאשר במהלך ליווי שיתפרס על תקופה ארוכה יותר.

דני G.

גילוי נאות - אני עוסק בהדרכת נהיגה מתקדמת.

פורסם

בפעם ראשונה שעליתי על הגה עם בטחון ומודעות עצמית - שרטתי 3 רכבים בנסיעה אחת. כשהייתי פחות מודע ופחות בטוח נהגתי הרבה יותר טוב.

פורסם

לכל צעיר ההורמונים משתוללים, והוא יעשה מתישהו שטויות עם האוטו.

ומתוך הנחה שכל צעיר יעשה שטויות עם האוטו, עדיף לדעתי שעם הליווי, הצעיר יקבל קצת יותר הרחבה מסתם מישהו שיושב במושב הנוסע ומזכיר לו לחזור לימין (במקרה הטוב).

אני זוכר את הפעם הראשונה שבה נהגתי 150 קמ"ש. זה היה בדרך חזרה מאילת עם כל המשפחה באוטו, וזה היה תחת ליווי, הדרכה והסברים מאבא שלי (אז, ב 1989, לא היתה חובת מלווה, אבל לי היה ליווי בכל זאת במשך תקופה).

אין לי ספק שזה עדיף על לנסוע 150 בפעם הראשונה לבד (או עם החברה') ולגלות לבד בדרך הקשה מה צריך ומה לא צריך לעשות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

גם אני למדתי לנהוג בשיטה שדומה לזאת (רוב הזמן נסיעה רגועה ומידי פעם איזה הרבצה לשחרר את כל האגרסיות) במלווה, ואני מאמין שזה הפך אותי לנהג הרבה יותר טוב מרוב החברים שלי (מה לעשות שבמדינתנו, ובמיוחד באיזור המרכז צריך לנהוג באגרסיביות מידי פעם בשביל להסתדר) אני למזלי את כל חימומי המנוע,תאונות החניה והשחזות הצמיגים הוצאתי בגרוטאה שהייתה לי דאז (A4 שנתון 98 במצב חיצוני מחפיר (גם מכני עד שעשיתי ראש מנוע אצל רון לפני מכירה)) ועכשיו על הרכב החדש אני שומר מכל משמר ומעריך אותו הרבה יותר

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

אני חושב שכמו בכל תחום, צריך למצוא את נקודת האמצע שהיא האידיאלית.

מצד אחד, להגביל את הילד לנסוע בצורה איטית ומוגזמת זה לא נכון בעליל, זה יגרום לילד מיד בתום תקופת הליווי,

רגע אחד אחרי שהוא יוצא מנקודת תצפית ההורים לפרוץ את כל הגבולות ולנסות את מזלו במה שהוריו הגבילו

אותו במשך תקופת הלווי.

כמו כן, זה לא יוביל אותו לנהוג נכון ובטוח יותר.

עם זאת ואף על פי כן, ללמד את הילד לנהוג בצורה ביריונית עם קבלת הרישיון, זה מעשה שגוי לא פחות.

סביר להניח שהילד טרם למד להכיר את הכביש, להתמצאות בהשתלבויות ובטח שלא עם גורם ההפתעה

שצץ יותר מידי פעמים בכבישי ארצינו (בין אם מנהגים שבטוחים שהכביש שייך לאבא שלהם או סתם עסוקים

בכל דבר אחר חוץ מהנהיגה ובין אם עקב תשתיות ותיכנון שגוי של כבישים).

הנ"ל נוהג על ריינג' רובר, לא על פיאט אונו - אני לא רואה שום צורך ממשי לנהג חדש לאמץ יותר מידי את

הדוושה, גם אם חפצה נפשו להאיץ מהר מהשאר.

בנוגע למהירות, אני בהחלט לא חושב שיש להגביל את הילד לנסיעה במהירות 90 בכבישים בין עירוניים, אלא לאפשר

לו לנסוע במהירות הגיונית, כלומר עם זרימת התנועה (100-120). לחילופין, בכביש 6 ניתן לאפשר לו לנסוע 130

לדוגמא. אני כלל לא חושב שזה נכון שהאב יעודד את בנו לבחון את גבולות הרכב - בטח ובטח כאשר הוא נמצא בשלב

כה מוקדם בהבנת הכביש ושליטה ברכב.

כשהילד רואה שלאבא אין שום גבולות והוא גם לא מחפש למצוא אותם, תיהיו בטוחים שהילד יהיה יותר יצירתי

ויהיה הרבה יותר חסר גבולות.

שבת שלום.

פורסם

בראייתי, הליווי הוא רק חלק אחד ממכלול החינוך התעבורתי שהורים צריכים להנחיל לילדיהם. אפשר להמשיל את זה למקצוע אחד בבי"ס שמהווה מרכיב של התעודה כולה. זה לא מספיק שרק הליווי יהיה טוב, צריך גם שמורה הנהיגה יהיה טוב, ומעל הכל נדרשת הנחלת מודעות, שהרי בלעדיה כל השאר בכלל לא שווה. דוגמה: כאשר מחנכים אדם שעליו לחגור את חגורת הבטיחות מפני שבשעת תאונה היא תציל אותו ממוות ולא מפני שאם לא יחגור אותה הוא עלול לקבל דו"ח, לא קיים סיכוי בעולם שהוא אי פעם ישכח לחגור. עבדכם הנאמן הוא ההוכחה החיה לכך.

אם כל חייו, אותו אב לימד את בנו לצפות את המתרחש בכביש ולהתנהג בהתאם, אינני רואה כל פסול בליווי באופן שתואר כאן. הוא לא מלמד אותו לעבור את הטסט, אלא מלמד אותו מה הם החיים האמיתיים בכביש.

לעומת זאת, אם אותו אב מעולם לא הנחיל לבנו את הבגרות והיִרְאה למה שהרכב מסוגל לעשות לטוב ולרע, אזי יש כאן פער בעייתי שעלול להיות בעוכריו של אותו ליווי.

הייתי ממליץ לאב ולבנו לבקש הדרכה של עמותת אור ירוק על מנת שיבינו איך אפשר לנצל את תקופת הלווי.

אוי ואבוי - רק לא חבורת הטרחנים האידיוטים האלה :evil:

אני זוכר את הפעם הראשונה שבה נהגתי 150 קמ"ש. זה היה בדרך חזרה מאילת עם כל המשפחה באוטו' date=' וזה היה תחת ליווי, הדרכה והסברים מאבא שלי (אז, ב 1989, לא היתה חובת מלווה, אבל לי היה ליווי בכל זאת במשך תקופה).[/quote']

ששש... ג'רמי! מה קרה לך?! אתה לא זוכר שזה היה בחופשה המשפחתית, כשנסעתם על האוטובאן בין פרנקפורט לשטוטגארט?

:wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

20 שנה! לא חל חוק התיישנות על עבירות תנועה? :?

היום אני באמת רק נוסע במהירות כזאת עם המשפחה באוטו על האוטובאן.

כשאני לבד... זה כבר עניין אחר :-P

אני מסכים עם מה שאתה אומר.

הבעיה העיקרית היא שאני ואתה אולי גדלנו בבית שבו ההורים היו נהגים אחראיים, והשכילו ללמד אותנו את אותו הדבר, אבל זה לא המצב בחלק גדול מבתי האב בישראל.

נהגים חדשים רבים לומדים מנהגים פסולים מהוריהם עוד לפני שהם מקבלים רשוין נהיגה, ואב חסר מודעות בעצמו, בוודאי שלא יודע לחנוך את בנו בצורה ראויה.

אין לי ספק שבשבילך הליווי של אור ירוק הוא מגוחך ומיותר.

אבל גם אין לי ספק שעבור הרבה אנשים מה שעושים אור ירוק זה כנראה יותר טוב ממה שהיו מקבלים בלעדיהם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...