Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפנו את גומיות מובילי השסתומים, ואח"כ עשו כיוון הצתה (מן הסתם).

האוטו לא מוציא עשן יותר, אבל יש ירידה בביצועים. נדמה לי שזה בגלל כיוון הצתה לקוי.

במהלך הטיפול הנ"ל הם החזירו את נשם המנוע אל הקרבורטור, שהוצא משם בגלל שבמצב הקודם הגיע אליו שמן וזה סתם את האוויר וכו'.

השאלה היא האם חיבור צינור הנשם אל הקרב' עלולה היתה לגרום לירידה בביצועים, או שזה רק בגלל כוון ההצתה (אציין גם שהאוטו מצלצל הרבה יותר).

תודה.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

בלועזית breather

מוסכניקית אני לא יודע. אבל אין לי ספק שנשם זה לא breather במוסכניקית, ולו רק כי יש בו th וזה לא משהו שמוסכניק ממוצע יידע להגות.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אבל הצתה לא מכוונת וצילצולים כן יגרמו לירידה בביצועים,ולנזק למנוע!

חזור למוסך ובצע איחור קל להצתה עד להפסקת הצילצולים לגמרי

ואז גם ביצועי הרכב ישתפרו! :!::!::evil:

בברכה

צביקה קרבורטור

נתניה

09-8332213( בעבודה) :!:

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

אבל הצתה לא מכוונת וצילצולים כן יגרמו לירידה בביצועים,ולנזק למנוע!

חזור למוסך ובצע איחור קל להצתה עד להפסקת הצילצולים לגמרי

ואז גם ביצועי הרכב ישתפרו! :!::!::evil:

בברכה

צביקה קרבורטור

נתניה

09-8332213( בעבודה) :!:

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם
בלועזית breather

מוסכניקית אני לא יודע. אבל אין לי ספק שנשם זה לא breather במוסכניקית, ולו רק כי יש בו th וזה לא משהו שמוסכניק ממוצע יידע להגות.

Crankcase Ventilation System.

או Blow-by gas System . ולא breather.

במוסכים זה נקרא פשוט "נשם מנוע".

מעניין כמה מוסכניקים אתה מכיר באמת, בשביל לציין את ההערה ה'חכמה' שלך. :mad:

פורסם
בלועזית breather

Crankcase Ventilation System.

או Blow-by gas System . ולא breather.

במוסכים זה נקרא פשוט "נשם מנוע".

מעניין כמה מוסכניקים אתה מכיר באמת, בשביל לציין את ההערה ה'חכמה' שלך. :mad:

למיטב הבנתי באנגלית המונחים שציינת מתארים מערכת ולא חלק. החלק שמאפשר מעבר לאדי שמן חמים החוצה נקרא, למיטב בירוריי, breather, ובמקרה שמדובר ספציפית בנשם מנוע אכן crankcase breather.

אבל אתה יודע מה, אני לא מוכן לשים על זה את הכבוד המקצועי שלי מכיוון שזה מבירור באינטרנט ולא מנסיון, ולכן אני לא אתעקש.

וקצת אוף מנושא השרשור אבל מכיוון שבדיני נפשות עסקינן (כלומר נדמה לי שהעלבתי, וזו לא היתה הכוונה):

מהמילים הבודדות שאני יודע ב'מוסכניקית' ישראלית, אני ממש משוכנע שאין בשפה הזו מילים קשות להגיה לדוברי עברית. אם יש מושג כזה (ע"ע drive-shaft, או hand-brake) הוא 'יעוגל' למשהו קרוב (ע"ע דריישפט או אנברקס) או שימציאו לו שם חיבה כגון 'תפוח' או 'פרפר'. בגלל זה ההערה על th, שהיא הברה קשה להגיה לדוברי עברית, ולכן לא סביר שיאומץ מונח שכולל אותה.

כל זה לא מעיד על מוסכניק מסויים כלשהו שהוא חכם או פחות חכם, אלא על אופי התקשורת הבין-מוסכניקי המקובל, שמה לעשות, פונה למכנה המשותף הרחב ביותר כדי לצמצם קצרים בתקשורת.

נ.ב. המוסכניק הישראלי הממוצע אינו גולש בפורומים באינטרנט (עדיין?) למיטב ידיעתי. מכאן שספציפית גולשי הפורום המוסכניקים אינם ממוצעים, לדעתי.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

תודה

ד"א הצינור עצמו נקרא כמו שאמרתי קודם, והעסק הכולל נקרא

PCV Valve

(positive crankcase ventilation)

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

• תוכן חדש...