Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשרד להגנת הסביבה בחר זכיין - חברת א.א. קאר מוטורס, להפעיל את אתר הגריטה באזור התעשייה באשדוד.

מתחילת 2010 תוכלו לקבל 3,000 ש"ח עבור רכב בן 20 ומעלה. מעניין אם בעקבות זאת יהיו רכבים בני 19 שיהיו שווים יותר מבני 17 למשל.

http://rotter.net/forum/scoops1/19802.shtml

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התשלום יתבצע ע"י משרד הרישוי באמצעות זיכוי חשבון הבנק של בעל הרכב, כנגד אישור על קבלת הרכב מאת בעל אתר מורשה בלבד.

לא כל גרוטאה תקבל 3,000 ש"ח: על פי תנאי המכרז, רכבים שיגרטו הם רק רכבים שברשותם טסט תקף, או שתוקפו פג מספר חודשים קודם לכן.

מכאן ברור שהכוונה היא לגרוט רכבים שבמצב נסיעה ולא רכבים שממילא נרקבים בעמידה.

לפיכך, מי שממילא הקפיא רשיונות (או לא) וחלפה יותר משנה, יצטרך קודם כל להשמיש את הרכב ולעבור טסט בכדי לקבל את אותם 3,000 ש"ח. מצד שני, מי שעדיין נוסע ברכב שאפשר לקבל עליו לכל היותר 3,000 ש"ח, לא כל כך בטוח שהוא הולך להיפטר ממנו ולחפש רכב אחר בעד אותם 3.000 ש"ח.

גריטת מכוניות.doc

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יפה מאוד! אולי סוף סוף נוכל לנסוע עם חלון פתוח בכביש בלי להחנק מאיזה גורטאה ישנה שמדיפה עשן מסריח משמן.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

נכנסתי לאתר של המשרד לאיכות הסביבה והכול טוב ויפה,אבל לפי הנוסח הקיים רק רכב עם טסט בתוקף יעבור גריטה,לא רשום בשום נוסח רשמי שגם אם לשם הדוגמא הרכב רק חודשיים בלי טסט אז הגריטה תאושר!.

פורסם

רשום בתנאי המכרז עצמו. אם לרכב אין טסט יותר משנה הוא לא יוכל להיכלל בתוכנית זאת.

לא לשכוח שתחילת התהליך מבוצעת ע"י בעל הרכב במשרד הרישוי והם אלה שינפיקו לו אישור שאיתו ילך למגרש הגריטה. אם הוא לא יעמוד בדרישות, הוא לא יקבל אישור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רק לי זה נשמע מוזר שרק רכב עם טסט רשאי לגריטה?

או שלפחות היה לו טסט לפני שנה? הרי עדיף להעיף כל פיסת זבל שסתם מחנה ובחלק מהמקרים מהווה מפגע.

אולי יש פה פן של הספדים כי כל פיסת זבל תגיע לגריטה אבל זה רק בטווח הקרוב.

בטווח הרחוק איזה אדם שיש לו רכב עם טסט שנוסע טוב(מן הסתם כי יש לו טסט) ובינתיים לא עושה בעיות יקח את הרכב לגריטה?

לא נשמע ריאלי במיוחד.

אני אשמח לאיזה הסבר טוב בנושא כי זה נשמע לי תמוהה לגמרי.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
התשלום יתבצע ע"י משרד הרישוי באמצעות זיכוי חשבון הבנק של בעל הרכב, כנגד אישור על קבלת הרכב מאת בעל אתר מורשה בלבד.

לא כל גרוטאה תקבל 3,000 ש"ח: על פי תנאי המכרז, רכבים שיגרטו הם רק רכבים שברשותם טסט תקף, או שתוקפו פג מספר חודשים קודם לכן.

מכאן ברור שהכוונה היא לגרוט רכבים שבמצב נסיעה ולא רכבים שממילא נרקבים בעמידה.

לפיכך, מי שממילא הקפיא רשיונות (או לא) וחלפה יותר משנה, יצטרך קודם כל להשמיש את הרכב ולעבור טסט בכדי לקבל את אותם 3,000 ש"ח. מצד שני, מי שעדיין נוסע ברכב שאפשר לקבל עליו לכל היותר 3,000 ש"ח, לא כל כך בטוח שהוא הולך להיפטר ממנו ולחפש רכב אחר בעד אותם 3.000 ש"ח.

בהחלט נכון,על פניו נשמע ורוד וכייפי,בתאכלס צריך להוציא איזה 600 לאגרה חצי שנתית +350 למוסך ולמכון במקרה האידיאלי...זה בלי להחליף משהו יותר רציני לפני הטסט..נצא מההנחה שיש לאלו שמחזיקים אוטו כזה 3000 נקי ללא הוצאות,איזו אלטרנטיבה עומדת בפני מישהו שקצה נפשו בלשמור על רכב מודרני ולהצטער על כל סריטה או ונדליזם אחר,או שתשלום ביטוח מקיף עם התניות מפה ועד הודעה חדשה נגד גניבה כבר יצא לו מהאף מזמן,אז רוצים לשמוע משהו ? רק בשביל השקט וחוסר הדאגה מלשמור על רכב חדש שווה הרבה יותר מ3000 . !!!

ועוד משהו..רבים מאלו עם רכבים מיושנים זה לא שידם אינה משגת,אלא בכוונת מכוון מחזיקים איזה ג'אנק מוטורי אמין וטוב והראש שקט ונקי.

בשורה התחתונה

המחיר זול מידי ואינו מפתה

המחיר אינו ביד אלא נושא התנייה משונה לטסט

אין אלטרנטיבה לכסף כל כך זול

חלק מהרכבים הישנים ההוצאות עליהם מזעריות ליד ההשחלות של המוסכים לאלו עם המודרניות

מה שכן,יהיו מלאי חלפים עצום לכל המיושנות,כי החברה שזכתה במכרז תעסיק מומחים שיודעים מה לחלוט החוצה מהרכב לפני הלחיצה האחרונה על הדחסן.

אבל יש גם מרויחים,אלו שנסעו בג'אנק ישן,יש לו טסט,אבל המנוע או הגיר קרסו,אלו יזכו לעדנה רגעית ,אם כי בבחינה מדוקדקת יש כאן אילוזיה.

פורסם

מי ששולח את הרכב לגריטה לא חייב לקנות רכב חדש כדי להזדכות? זה מצוין!

רק ש-3,000 ש"ח זה באמת קצת מידי.

כמה מביאים על רכב ישן בחו"ל?! מישהו יודע אולי?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אספnot,

הרעיון הוא להוריד מהכביש רכבים נוסעים ולא רכבים עומדים.

רכב שעומד ממילא אינו נוסע ובעליו לרוב התייאש ממנו וסופו שילך לגריטה או באמצעות בעליו (ובמקרה הטוב יקבל עליו 500 ש"ח) או באמצעות העיריה ואז הוא עוד עלול להתבע ע"י העיריה לכסות את הוצאות הפינוי.

למה הכלילו רכב שעומד פחות משנה ? - כנראה שמי שמעמיד רכב ישן נמצא בדילמה בתקופה הראשונה האם להשקיע ולהשמיש - כאן בא לכאורה התמריץ שאמור לזרז אותו להחליט לגרוט מאשר להשקיע.

לגבי זה שהזכיין יפרק חלקים מהרכב וימכור כח"ח - זה בפירוש אסור לו בתכלית האיסור. מותר לו אך ורק לפרק לצורכי מיחזור ולכן הוא מחוייב לשאוב את הבנזין והשמן ולפרק צמיגים ומצבר, כל היתר חייב לההרס. יתרה מכך, תנאי המכרז קובעים שמיד עם קבלת הרכב הוא חייב בו ברגע לפגום במנוע ע"י קידוח או שבירה עם פטיש.

לא רק זה, אלא שלזכיין אסור להחזיק במקום חלקים מפורקים והוא חייב לפנות את הפסולת בתדירות גבוהה. קצת יראה מוזר אם תבוא ביקורת ותמצא משטח ועליו דלתות או פגושים.

לא נראה לי שזכיין ירצה לאבד את הזיכיון בשביל כסף קטן שיעשה ממכירת ח"ח אסורים. לא לשכוח שזכיין משקיע הון עתק כדי לעמוד בתנאים וכן מפקיד ערבויות שיכולוות להיות מחולטות מהיום למחר.

יכול להיות שפה ושם יהיה איזה חלק שיפרק כדי לעזור לחבר (וסביר שבמקרה כזה יתן בחינם), אבל באופן מסחרי קשה לי להאמין שמישהו ירצה להסתכן.

אני מסכים לחלוטין עם שלומי שזאת מכה קשה לתחום האספנות - גם יתמעטו עד מאוד ח"ח לרכבים קיימים וגם ישאר פחות פוטנציאלים לאספנות העתיד.

.

• תוכן חדש...