Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה חושב , הדחף לנסוע בפראות לא קשור לגיל הוא קשור לוותק על הכביש נטו!

תסכים איתי שלכל אחד מאיתנו היה דחף כזה בהתחלה, אז עשינו שטויות , פרקנו את העול ובסופו של דבר זה נמאס

(הרוב עשו בכביש , חלק בשטח סגור).

בקשר למי שנוהג בפראות משיקולי פוזה או מהגישה שהכביש בבעלותו הפרטית לא יעזור גם עם תעלה את גיל הרישיון ל40.

חינוך זה חינוך נקודה, ומי שחינכו אותו להתנהג כמו אידיוט כדי לזכות בתשומת לב יעשה זאת בכל מקרה, ולא רק בנהיגה אלא בכל תחום בחיים.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי טעויות שנבעו מחוסר ביטחון עצמי והערכה לא נכונה של מרחקים. אלה דברים שלומדים עם הזמן. לא קרעתי את הרכב כי עבורי זה כלי חשוב שמביא אותי לעבודה ולימודים. השבתה של הרכב בשבילי זה אסון. אני לא יודע מה אעשה. זו חשיבה שמקבלים עם הגיל. צעירים בני 17 לא רואים ברכב כלי תחבורה שמפרנס אותם ואת המשפחה אלא כלי משחק שעושים עליו פוזות. כל פעם שאני רואה רכב גמור (צמיגים יבשים, מכות בפח), אבל עם אגזוז לחץ גדול ונוצץ אני שם כסף שמדובר באיזה פרחח מושתן בן 17 שרק קיבל רישיון ותופס מעצמו מינימום שומאכר. פוזה + עודף ביטחון עצמי + חוסר ניסיון = תאונות וזו העובדות רואים על הכביש. מספיק שתבטל גורם אחד (או לפחות תצמצם) תוריד את מספר התאונות משמעותית.

פורסם
תנסה לזנק בעליות בירושליים בלי מורה נהיגה (עם אתה נהג חדש) ותגיד לי שזה בא לך בקלות על ההתחלה

כשאתה נהג חדש נסיעה תל אביב נתב"ג היא מסובכת אבל תוך חודש זה ניהיה רגיל ובסדר.

כל אחד עשה שטויות בכביש אין אחד שלא עם הזמן ועם הנסיון זה עובר.

אבל עדיין מישהו חתך אותכם מסנוור אותכם אתם מתעצבנים לוחצים עוקפים בפראות הכל כאן במידה מסויימת כמובן.

פורסם
ביחס לגודל האוכלוסיה יש לנו הרבה פחות תאונות מאשר לאמריקאים.

אז הגזרות שמנסים להפיל עלינו לא ממש מוצדקות.

אני טוען את זה כבר שנים.

הייתי חוקר תאונות בצבא וברור לי שהסיבות הנפוצות ביותר לתאונות הן החלטות גרועות על הכביש וחוסר התחשבות, וגם העובדה שאצל חלק גדול מהנהגים, הנהיגה נמצאת במקום השמיני ברשימת העדיפויות, בדיוק אחרי קריאת עיתון בפקק, גילוח עם מכונה, שיחת נפש בטלפון, חיפוש דיסק מסוים בתא הכפפות ועוד כל מני שטויות כאלו.

עוד סיבה היא תשתיות דביליות שחלק מהן לא עבר דרך מהנדסים כמו שצריך, אלא רק חותמת גומי, וגם תחזוקה מחפירה של הרכבים.

פורסם
פוזה + עודף ביטחון עצמי + חוסר ניסיון = תאונות וזו העובדות רואים על הכביש. מספיק שתבטל גורם אחד (או לפחות תצמצם) תוריד את מספר התאונות משמעותית.

על המשוואה הזאת אני מסכים איתך אבל שים לב שגיל הוא לא אחד הגורמים , ותאמין לי שהיום לא חסר אנשים בני 19 ומעלה עם חשיבה שהגולף 1.6 שלהם היא מינימום פרארי סקודריה וששומאכר סתם פראייר לידם, הכל קשור בחינוך מהבית וזה דבר שצריך לעבוד עליו מגיל צעיר. זה לא משנה עם אתה בן 16 או 70 כל עוד לא חינכו אותך לנהוג נכון (או המקרה היותר נפוץ בארץ , לא חינכו אותך בכלל) אתה תנהג כמו אידיוט (ומי שסובל מהמקרה השני גם יתנהג ככה).

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

בקשר לתחזקות הרכבים תאשים את המדינה, להחזיק רכב חדש במדינה הזאת יכול לעלות לך כמו להחזיק בית, עם כל המכס שיש על מכוניות וחלקים בארץ אנשים מעדיפים לעשות טיפול פעם ב30,000 או כשמשהו מתקלקל, להחליף צמיגים לזבל סוג ז'

ולא לתקן את האוטו עד שהוא לא נוסע.

יש אנשים שקונים רכבים כדי לנסוע בהם וזהו, הם לא מקדישים תשומת לב לרכב שלהם דווקא בגלל שהוא איזה מודל 93 ומטה.

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות מודל 2004 ולשלם כל טיפול 2000 שקל, כשצמיגים שהוא מחליף פעם בשלוש שנים הוא קונה ב900 רביעייה.

ואני מאשים בעיקר!! את המכס על ייבוא מכוניות לארץ, שמשרד התחבורה יתחיל משמה.

פתאום תראה איך אנשים תוך שלוש שנים יחליפו את הרכב שלהם מלאנסר מתפרקת שנת 89 למזדה 323 מודל 2002 ובלי להשקיע יותר מידי ושחלקים רק נהיים יותר ויותר זולים.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אני מצטער להגיד לכם. אבל הסטטיסטיקה אומרת שרוב התאונות מבוצעות ע"י ערבים עם מכוניות ישנות ומקולקלות,

וזה שאני נוטה ימינה קצת זה ממש לא משפיע.

פורסם
ביחס לגודל האוכלוסיה יש לנו הרבה פחות תאונות מאשר לאמריקאים.

אם אני לא טועה יש להם הרבה פחות תאונות, אבל הרבה יותר הרוגים.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
אני מצטער להגיד לכם. אבל הסטטיסטיקה אומרת שרוב התאונות מבוצעות ע"י ערבים עם מכוניות ישנות ומקולקלות,

וזה שאני נוטה ימינה קצת זה ממש לא משפיע.

מאחר ואני איש רחמן בן רחמנים אני אתן לך את האופציה להציג בפנינו את נתוני הסטטיסטיקה שלך לפני שאני נותן לך הערה על גזענות (אה, זה שאני נוטה קצת שמאלה ממש לא משפיע :twisted: )

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אבל הוא לא יהיה טמבל צעיר שמחפש פוזות בדרך לבית ספר ושמסתובב בלילה ומחפש איפה להשתולל וגם לעשות פוזות כמו רוב הילדים בני ה17.

יהיה לו דברים יותר חושבים מזה על הראש ואיתם יבוא לו גם ההיגיון שאין טעם בלעשות שטויות של ילד בן 17 כשיש לך דברים של אדם בן 19 על הראש.

בצורה כזאת עד השחרור מהצבא סביר להניח שחלק נכבד מהרצון של אותו אדם להשתולל על הכביש ייעלם.

ולא אני לא טוען שאין אנשים שמשתוללים אחרי צבא אני רק אומר שהם שליש מכמות האנשים שמשתוללים לפני צבא.

אני בעד להעניק דוקטורט במדעי ההתנהגות לכל אדם שהגיע לגיל 19, הרי שעם הגיל באה החכמה והתובנה.

מי שאדיוט בגיל 17 ישאר אדיוט גם בגיל 19!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

מי שאדיוט בגיל 17 ישאר אדיוט גם בגיל 19!

תיקון קטן:

מי שאידיוט בגיל 17, סביר להניח שיישאר אידיוט גם בגיל 19!

בכל זאת בלי הכללות, לפעמים יש אנשים שמצליחים להשתנות...

פורסם

לדעתי זה חוק מפגר, אני מכיר כמה חברים בני 17~ ויש להם רישיון והם דווקא נהגים אחראיים, ולרוב דווקא נהגים צעירים וחדשים בדרך כלל משתדלים לנהוג בזהירות יתרה למרות שהם עושים טעויות לפעמים וזה כלל לא קשור לגיל.

בנוגע לנהגים שמשתוללים - לפעמים נתקלים בנהגים שמשתוללים אבל אני דווקא לא חושב שנהגים מעל 19 משתוללים פחות מנהגים שמתחת ל19, האמת, לדעתי זה ההיפך.

פורסם
תיקון קטן:

מי שאידיוט בגיל 17, סביר להניח שיישאר אידיוט גם בגיל 19!

בכל זאת בלי הכללות, לפעמים יש אנשים שמצליחים להשתנות...

נהגים צעירים: כ-26% מהנהגים ההרוגים בתאונות דרכים הם נהגים צעירים עד גיל 24. ברשות מתכננים לחייב כל תלמיד לקבל ציון בגרות פנימי בתחום הבטיחות בדרכים. בנוסף, מתוכנן יישום מלא של רישיון נהיגה מדורג, וכן הגברת האכיפה ב-30% בקרב נהגים צעירים, בדגש על נהיגה תחת השפעת אלכוהול.

ילדים: כ-19% מההרוגים הם ילדים עד גיל 19. לפי התוכנית, יונהגו לימודי חובה בתחום הבטיחות בדרכים, מגן חובה ועד כיתה י"ב. עוד מתכננת הרשות להגביר את האכיפה ב-30% בקרב נהגי הסעות תלמידים.

קח, לך תתווכח עם הסטטיסטיקה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

הסטטיסטיקה לא משקפת כלום, משום שאין לך עוד סטיסטיקה ממדינה אחרת בה גיל הוצאת הרישיון הוא 19.

העניין הוא הוותק ולא הגיל, אם למדתי משהו אחד בכל המלווה - נהיגה זה ניסיון.

ברגע שתהיה לך סטיסטיקה להשוות אלייה אז הטענה שלך תהיה קבילה.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

אם תמצא עוד מדינה עם כבישים של העולם השלישי, ושני כבישים בה שחוצים אותה מצפון לדרום, עם מכס של כמעט 100% על מכוניות, שחיתות בממשלה, מלחמה קבועה עם עמים זרים וגיוס חובה בגיל 18, עם 7מילון איש שחיים בה ובגיל 19 מוציאים בה רישיון, אני מתנדב לעשות את הסטטיסטיקה בעצמי.

מה אתה מדבר שטויות?? בארה"ב אחוז התאונות לא משווה לאחוז התאונות שבארץ ולהפך!

בארץ נקבע סטטיסטית 26% מהתאונות הקלטניות הם עד גיל 24! 19% מאותן תאונות קורות בקרב נהגים עד גיל 19!

מה מעניין אותי מה קורה עכשיו בזימבבואה בגיל 19?!

והסטטיסטיקה שראית מראה לך הוכחה מי מעורבים יותר בתאונות דרכים קטלניות!

תבטל גורם אחד שמקרה שלנו הוא הגיל! ואני בטוח שהסטטיטיקה תשתפר, ומבקום 321 הרוגים עד חודש נובמבר אולי תראה 260.

ועם כל הכבוד לניסיון בנהיגה, אתה צריך גם שכל! לא רק ניסיון! גם ילד בן 17 יכול לנהוג בלי רישיון מגיל 13 ובגיל 17 להוציא רישיון עם 4 שנים על הכביש, לצורך התאוריה נגיד שהוא גם עשה 200 קורסים שונים בנהיגה והוא מייצג כרגע את הנהג האולטימטיבי!. הוא עדיין בן 17!! ומה לעשות, רוב בני הנוער בגיל הזה עושים שטויות!

שודד בנקים בפוטנציה8)

• תוכן חדש...