Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב שלנו היום הוא כזה שנערים מחפשים ללמוד בשיטת זבנג וגמרנו (האמת, זאת מנטליות הלמידה הכללית של בני הנוער בארץ).

לדעתי גם בן 20 נוהג לא פחות רע מבן 17 שהוציא לא מזמן רשיון (לא ברמת הניסיון בנהיגה, אלא רמת השטויות והפוזות שנלוות אליה).

כל עוד נהיגה תתפס כעוד משהו של "ללמוד,לתרגל ולעבור טסט" (אחרי ששיננת 100 פעם את השאלות של התיאוריה כדי לעבור) בשביל צורך בניידות, רמת הנהיגה בארץ לא תעלה לעולם.

S^M, בן 17 וחצי שמתכוון להוציא רשיון בקרוב.

Insane things comes from insanely people.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין קשר לבוגר בנפשך

לא אני שברתי את הקערה וחוץ מזה שהיא היתה שבורה? :roll:

על מה אתה חוזר כמו מנטרה כל השרשור? על זה שאדם בגיל 17-18 לא מספיק בוגר בנפשו. אז איפה בדיוק אין קשר?

כשאתה כותב כאלה שטויות, ספק אם אתה בעצמך בוגר מנטלית.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

קישרת את המשפט "בוגר בנפשו" לתיאור שלי למשטרת ישראל שלא עושה כלום כדי להילחם בתאונות בדרכים ולא לנושא השיחה המרכזי.

לצאת מנקודת הנחה שאני לא בוגר מנטלית מתוך חצי ציטוט זה סתם במטרה "לחפש".

כמו שלי אין מושג מי אתה, בטוח שלך אין מושג מי אני, אל תנסה לבנות אופי שלם של בנאדם ולהגדיר אותו בתור לא בוגר מנטלית על ידי עיוות דבריו או על ידי משפט אחד שנאמר על ידיו בצורה בוטה כדי להבהיר נקודה.

ילד בן 17 לא יהיה בוגר כמו בנאדם בן19, כן, זו המנטרה שלי בנושא הזה! בגיל 18 שאתה כבר לא אזרח, ומקבל אחריות עצומה על הכתפיים, ושיקול של חיי אדם בידייך (במקרה שאתה לוחם) אתה משנה פאזה! לפחות רוב החיילים! לא סתם אומרים שהצבא משנה את הבנאדם. זה פרק ענק בחייו של אדם.

שינוי בצורת נהיגה לא נעשה בשנייה אחת עם זה אני מסכים, אבל - גילאים 18 ו19 הם מאוד משמעותיים במדינה!

מי יודע מה יהיה עם חוק הזה, למרות טענתו הנכונה של בגירה שהצבא יהיה מוגבל מבחינת הגיל של החיילים - הצבא תמיד ידע לכופף חוקים.

יהיה מה שיהיה, הדיון הזה די ממצה את עצמו ויש פה חילוקי דעות של נצליח ליישב עד שלא נראה מה קורה בפועל.

לילה טוב.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

נתנאל,

אתה עצמך העלת את הבעיות.

1) חינוך- או יותר נכון העדר חינוך (מבית ומחוצה לו).

2) העדר אכיפה של החוקים.

אתה באמת חושב שיהיו יותר/אותה כמות תאונות עם בני 17 במידה ובאמת יהיה חינוך נורמאלי בארץ ו/או אכיפה נורמאלית?

עדיף שקודם כל ישנו את שני דברים אלו ובמידה ויוכחו שזה לא עזר אז ניתן יהיה להעלות את גיל הוצאת הרישיון (ואז גם אני יהיה בעד). עד אז כל דבר כזה הוא סתם פלצנות מצד משרד התחבורה והשר בכבודו ובעצמו.

פורסם
המצב שלנו היום הוא כזה שנערים מחפשים ללמוד בשיטת זבנג וגמרנו (האמת, זאת מנטליות הלמידה הכללית של בני הנוער בארץ).

לדעתי גם בן 20 נוהג לא פחות רע מבן 17 שהוציא לא מזמן רשיון (לא ברמת הניסיון בנהיגה, אלא רמת השטויות והפוזות שנלוות אליה).

כל עוד נהיגה תתפס כעוד משהו של "ללמוד,לתרגל ולעבור טסט" (אחרי ששיננת 100 פעם את השאלות של התיאוריה כדי לעבור) בשביל צורך בניידות, רמת הנהיגה בארץ לא תעלה לעולם.

S^M, בן 17 וחצי שמתכוון להוציא רשיון בקרוב.

תשמע, זה באמת נכון, רוב המורים מחפשים רק להעביר טסט, אבל עוד נשארו כמה צדיקים בסדום שבאמת מלמדים אותך לנהוג.

אני למשל הייתי משלם 150 ש"ח לשעה (יחסית יקר) אבל המורה שלי לימד אותי לנהוג ולא רק לעבור טסט , גרר אותי מר"ג עד לירושליים בשביל ללמד אותי נסיעה בכביש מהיר, ירידה לשוליים ובלימת חירום (לרכב עם ABS (בעיטה בברקס עם כל הכוח) ולרכב ללא ABS (פימפומים)) ככה שמה לעשות , מי שרוצה לדעת לנהוג צריך לשלם יותר בין עם זה על מורה כזה או על קורס נהיגה מתקדמת.

נתנאל, על דבר אחד אני מסכים איתך , וזאת ההתנהלות המחפירה של המשטרה שבמקום לעשות את עבודתה עסוקה בלחפש אנשים על מהירות , במקום לעשות את עבודתם ובאמת להציל חיים בקטעים של זכות קדימה, צמתים ורמזורים.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

כמו שלי אין מושג מי אתה, בטוח שלך אין מושג מי אני, אל תנסה לבנות אופי שלם של בנאדם ולהגדיר אותו בתור לא בוגר מנטלית על ידי עיוות דבריו או על ידי משפט אחד שנאמר על ידיו בצורה בוטה כדי להבהיר נקודה.

מי שמנסה לבנות אופי זה אתה ולא אני. ולא רק של אחד, של מאות אלפים. (זה שתכתוב "לא מכליל", לא יעזור.)

כך או כך, נהגים חדשים יעשו טעויות. בין אם הם יהיו בני 17 או 71. וכאן ההבדל: טעויות מול עבריינות.

ועבריינות קיימת בכל גיל.

ברוב העולם, ניתן להנפיק רשיון נהיגה בגילאי 16-18, ולא בכל מקום בעולם תאונות דרכים שכיחות כמו בארץ.

הגיל הוא אותו גיל! זה מנטליות נטו.

אתה בעצמך הסכמת עם מה שכתבתי, ולכן כל הטיעונים שלך נגד בני אדם בגילאים מסוימים נעשו שוליים!!!!

אתה חושב בצורה כ"כ מרובעת, שאתה אפילו לא יכול להסתכל על צדדים חיוביים אחרים.

אתן לך דוגמא: אני מכיר אדם שלהוריו לא היה כסף להוציא רשיונות נהיגה כשעלו לארץ,

ורק כשהגיע בנם לגיל 17 הם יכלו מבחינה כלכלית לממן לו רשיון נהיגה ולהחזיק רכב. לא בשביל להתפרע על הכביש.

יש לא מעט מקרים כאלה, שהחוק הפתטי הזה ירחיק מהם עוד יותר את יכולת להיות ניידים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

והנה דעתי!

נערים בני 18 שנותנים להם לצאת עם "רימונים" הם מוכשרים ואחראיים, וזאת לא סלקציה שעוברים בני 17 למינהם שמקבלים רישיון.

חוץ מזה , בן 18 עם נשק הרבה פחות מסוכן מבן 18 עם רכב.

אני בעד , לא יכול לראות כבר את הילדים האלה בטוחים שהוא שומאכר בלאנסר של אמא שלהם, בגיל 20 יש טיפה יותר מוח.

הנה המתנשא הראשון ברשימה.

אתה לא יכול לשים את כל הילדים מתחת לגיל 20 שהוציאו רישיון בקבוצה אחת.

ישנם ילדים שמתגרים בגורל ונוסעים כמו מטורפים ויש כאלה שלא!

מספיק לדבר שטויות, ילד שהוכשר להחזיק רובה יכול באותה המידה לקבל הכשרה (רישיון) לנהול ברכב.

זה שאתה לא מסוגל לראות ילדים חושבים שהם שמואכר זו בעיה שלך, אל תתנשא מעל אף אחד,

אני בטוח שעכשאתה הוצאת רישיון אתה גם חשבת שאתה איזה שומאכר, זה נקרא התלהבות ושמחה וזה לגיטימי.

תקופה קצרה לאחר שנגמר המלווה תביא את אותם ילדים לפיקחים יותר על הכביש ומנוסים יותר.

חולק על דעתו של מי שלא מסכים!!

אני בעד לגמרי! ואני לא מאמין שסוף סוף יצא משהו נכון ממשרד התחבורה המעפן הזה!

וכל מי שמתחיל להשוות לגיל 18 ולצבא.

ילד בן 18 עם רימון לא מסתובב איתו על הכביש וזורק אותו על אנשים אלא על מחבלים וגם זה תחת עיניים מפקחות של שני מפקדים!

וכן! ילדים כן עושים תאונות בגיל 17! ו18! וגם19! למרות שבגיל 19המוח מתחיל לקלוט איפה הוא נמצא והחשיבה הרבה יותר הגיונית, רגועה, בוגרת, וממוחשבת.

בגיל 17 ו18 רוב(לא מכליל) הנוער כן עושה שטויות וכן כל ילד חושב שהוא בריאן אוקונור! (מהיר ועצבני) ועושה שטויות על הכביש.

אין סיכוי שבעולם, שאם החוק הזה נכנס, מספר התאונות לא מצטמצמות בלפחות 50%.

ונהג חדש בן 20 לא עושה תאונות?

אין ילדים פיקחים מספיק ואינטיליגנטים שהם מתחת לגיל 19 והם מבינים מה האחריות של נהיגה?

אנשים גם בגילך (אני מניח שמעל ל 20) עושים תאונות ואתה לא יכול להתווכח עם זה.

מה שיוריד ב 50% את רמת התאונות זה בטח לא השטות ששר התחבורה ה''פיקח'' שלנו חושב לעשות,

מה שיוריד משמעותית את התאונות זה הסוויץ' שיעשו על הנהגים בארץ, כאלה שחותכים בימין והם דווקא לא בני 17 או 18,

כאלה שלא עוצרים בעצור והם לא בני 17, 18.

המטרה היא לפני שמישהו מוציא את הרישיון שידע מה הפירוש של כל זה ושיתאמצו קצת יותר במבחני התיאוריה,

בטסטים שב- 20 דקות כל טסטר חושב שהוא יודע מי יושב מולו.

יסלחו לי כול המתנגדים, לדעתי זהו צעד נכון.

נכון אני בן 20 וגם אני הוצאתי רישיון בגיל 17, ואפילו בזמנו הייתי מת שיורידו את הגיל לגיל 16 ואז אני אוכל להוציא רישיון אבל בתכלס זה טעות.

אין מה לעשות הצעירים עושים שטויות(ואני בניהם) נוסעים על מנת לעשות פוזות עם הרכב, שותים ובסוף קורות תאונות.

לדעתי יש להעלות את הגיל להוצאת רישיון נהיגה ל19, אבל למצוא פיתרון כולשהו על מנת לאפשר לחיילים להוציא רישיון(אולי בשיתוף עם הצבא?) כן תכלס יהיה פחות ביקוש לקרבי בגלל הסיפור של הרישיונות, למרות שאצלנו משחררים לשעה שעתיים אם אתה הולך לשיעור נהיגה(כמובן שאתה לוקח מורה נהיגה שאוסף אותך מהבסיס ועושה לך שיעור ליד הבסיס).

בנוגע לחוק של נהג+2: אין ספק שמדובר בחוק "מטומטם" בגלל שזה גורם ליותר לחץ על הכביש, פחות אנשים בכל אוטו אז מוציאים עוד רכב ואז יש עומס, וזה עוד מבלי לדבר על הרצון לדריפטים ש2 המכוניות האלו עושות כדיי להרשים את החברים שבאוטו ממול.

יש עוד חוקים מטומטמים כמו שאם חבר שלי שתה אני לא יכול לנהוג במקומו בגלל הביטוח, אם שוטר יתפוס אותי ויבדוק את הביטוח הוא יראה שהביטוח לא על שמי ובעצם אני לא יכול לנהוג- העיקר שישמיעו לנו כל היום "אם שותים לא נוהגים בישביל זה יש חברים".

הנה עוד אחד שחושב שהבין את כל המשמעויות ב 3 השנים שהוא על מול ההגה.

יש ילדים בני 17-19 שהם באמת נוהגים כמו מטורפים והמטרה היא לעלות עליהם ולא להעניש את כולם.

ובאותה המידה יש ילדים בני הגיל הזה שהם פיקחים ויודעים את האחריות וכיצד להתייחס לזה.

אני שם לב לכל אלה שהם מעל לגיל שהחליט שר התחבורה שלנו שאפשר להוציא רישיון שמתחילים

להגיד משפטי חכמה כמו איזה אחד בן 50 שאומר מה זה הגה ומה האחריות.

אני באמת מצטער על השפה הילדותית שלי אבל למרות שאני את הגיל הזה עברתי ממזמן,

אני כן יכול להבין שלא כולם מטורפים על הכביש ולדעתי, אם הוצאת רישיון נהיגה היתה מותרת מגיל 24 נניח,

אתה היית הופך את הקערה על פיה ומשנה את דעתך 180 מעלות

לסיכום חברים, תשכילו ותבינו שכמו שיש נהגים מטורפים מתחת לגיל 19,

יש לא פחות נהגים מטורפים מעל לגיל הזה, ואפילו ברמה מרובה יותר מה''ילדים''.

ובדיוק אותה תיאוריה רק הפוך- כמו שיש נהגים פיקחים ומודעים מעל לגיל המוגבל,

כך ישנם ''ילדים'' שהם פיקחים ומודעים ומבינים את אחריותם מול ההגה.

אם המדינה החכמה שלנו והקצת מטורפת לא מתירה ל''ילדים'' להוציא רישיונות נהיגה,

שלא יגייסו אותם לצבא, שלא ייתנו להם כלי נשק ושהאבות של ה''ילדים'' ינהגו ברכבים הצבאיים.

שלומי.

פורסם

דעתי בנושא :

בגיל הזה בדרך כלל רובם בצבא .

אז איך בדיוק יקבלו רשיון ?

דבר שני עד שלא היה מסלול לבטא את הנהיגת יתר שלהם אז תרבות הנהיגה שלנו לא תתקדם לשום מקום .

בואו נחשוב על זה חוץ מ לעלות לנו את מחירי הביטוח והדלק .

ולאבזר את המשטרה עם כל מיני מכמונות מהירות או דבורות .

הם לא עושים כלום למען העם . למען התרבות נהיגה . הם מתייחסים לאזרחים האל פושעים שצריך לתפוס אותם .

כל הפתרונות הינם רק זמנייים בשנות האלפיים לכל דבר יש פתרון .

פורסם
לתת לנער בן 18 רובה במקרה הטוב(שלא נדבר על פעילויות שהוא יוצא עם רימונים, לבנות, וכו') זה בסדר, אבל רשיון נהיגה כנראה שזה כבר מוגזם.

באמת מעניין אם הם חשבו מה לגבי הצבא, הרי גם ככה תמיד חסר נהגים. זה יצור מצב שכמעט כל הנהגים בצבא יהיו אנשי קבע, וזה המון הוצאות.

לדעתי אין הרבה הגיון בהצעה הזאת. לא חסרים בני 30 שמשחקים בכביש, מזלזלים בחוק ובסביבה ולוקחים סיכונים מיותרים. גם לא חסרים בני 17 בוגרים ואחראיים. פשוט לא צריך לתת רישיון לכל אחד כמו שלא נותנים נשק לכל אחד.

אם עכשיו רוב התאונות קורות בגיל 17-19, כל מה שהחוק הזה ישנה אם הוא יכנס זה שרוב התאונות יהיו בגיל 19-21.

הגיוני מאד שהתאונות יקרו בתקופה לפני שצוברים ניסיון על הכביש. במיוחד עם שיטת לימוד הנהיגה פה.

פורסם
מי שמנסה לבנות אופי זה אתה ולא אני. ולא רק של אחד, של מאות אלפים. (זה שתכתוב "לא מכליל", לא יעזור.)

כך או כך, נהגים חדשים יעשו טעויות. בין אם הם יהיו בני 17 או 71. וכאן ההבדל: טעויות מול עבריינות.

ועבריינות קיימת בכל גיל.

ברוב העולם, ניתן להנפיק רשיון נהיגה בגילאי 16-18, ולא בכל מקום בעולם תאונות דרכים שכיחות כמו בארץ.

הגיל הוא אותו גיל! זה מנטליות נטו.

אתה בעצמך הסכמת עם מה שכתבתי, ולכן כל הטיעונים שלך נגד בני אדם בגילאים מסוימים נעשו שוליים!!!!

אתה חושב בצורה כ"כ מרובעת, שאתה אפילו לא יכול להסתכל על צדדים חיוביים אחרים.

אתן לך דוגמא: אני מכיר אדם שלהוריו לא היה כסף להוציא רשיונות נהיגה כשעלו לארץ,

ורק כשהגיע בנם לגיל 17 הם יכלו מבחינה כלכלית לממן לו רשיון נהיגה ולהחזיק רכב. לא בשביל להתפרע על הכביש.

יש לא מעט מקרים כאלה, שהחוק הפתטי הזה ירחיק מהם עוד יותר את יכולת להיות ניידים.

אני לא זה שקבע שנהגים צעירים הם מועדים יותר לפורענות אלא משרד התחבורה והמכון לסטטיסטיקה.

מעבר לזה, בכל 15 דקות נסיעה בכביש תוכל לראות לפחות ילד אחד שנראה(כי אי אפשר להיות בטוחים) מתחת לגיל 20 עם שלט נהג חדש מאחורה באמצע נהיגה חסרת אחריות כלשהיא.

לא בניתי אופי לכל הנהגים הצעירים, הם די בנו אותו לעצמם, אני רק מבסס מה שידוע לכל אדם בפורום הזה.

אני מסכים איתך בנוגע לדרך פעולה שגויה בטיפול אבל הנה ציטוט שלי מלפני שלוש עמודים בערך, למה אני חושב שזה מה שאפשר כרגע לעשות במדינה תחת המגבלות התקציביות והשכליות של הממשלה.

בבית ספר בקושי יש זמן ללמד את אותו ילד מתטמטיקה ברמה מספקת כדי שבבחינות הכלל ארציות ישראל תעבור את מקום 80 בעולם!, מה לעשות אנחנו במדינה שרוב התקציב שלה מופנה לביטחון והחינוך הוא חלק מהמוסדות שסובלים מהם.

מורים בקושי מצליחים ללמד מקצועות לבגרויות וחינוך חובה! וגם על זה הם מקבלים שכר גרוע ביותר(שרק לאחרונה השתפר בקושי), עכשיו אתה מצפה גם להוציא עוד חלק מהתקציב על הסברה? מצטער, במדינה שלנו אני לא מאמין שזה יקרה אי פעם.

בינתיים במקום שילדים בני 17 ישלמו בחייהם על עוולות המדינה, עדיף למדינה לנסות "לצמצם" הפסדים ולדאוג שילדים לא יסבלו מהבעיות החינוכיות והתקציביות בארץ ויישמו את חוסר ההסברה והמחדלים של המדינה על הכביש.

נכון שזה נשמע הזוי שבגלל שהמדינה שלו מעוותת ישלמו אחינו ואחיותינו הקטנים, אבל עדיף שישלמו בהנאה שלהם ובנוחות שלהם ושלנו(טרמפים) ולא ישלמו בחייהם.

אם הייתה דרך ליישם הסברה נאותה ודרך נכונה כדי ליישם תרבות נהיגה יותר טובה, לא הייתי פוצה פה כל הדיון, אבל אני יודע שאין לזה סיכוי כרגע במדינה.

אז למה לתת בינתיים לילדים להמשיך להשתולל בכביש?

ולמי שמתכון לבסס את דבריו על זה שכל המנטרה שלי שגויה, כבר יישבנו את הנושא הזה והחלטנו שבינתיים זה מה יש ורק הזמן יגיד.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
ילד בן 17 לא יהיה בוגר כמו בנאדם בן19, כן, זו המנטרה שלי בנושא הזה!

הבנו שזו המנטרה שלך, אבל היא מראה חוסר בחשיבה ביקורתית ועניינית והעדר יכולת להפעיל שיקול דעת מעבר או להקשיב לעובדות. זאת גם הסיבה שצעירים עושים תאונות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תשמע, זה באמת נכון, רוב המורים מחפשים רק להעביר טסט, אבל עוד נשארו כמה צדיקים בסדום שבאמת מלמדים אותך לנהוג.

אני למשל הייתי משלם 150 ש"ח לשעה (יחסית יקר) אבל המורה שלי לימד אותי לנהוג ולא רק לעבור טסט , גרר אותי מר"ג עד לירושליים בשביל ללמד אותי נסיעה בכביש מהיר, ירידה לשוליים ובלימת חירום (לרכב עם ABS (בעיטה בברקס עם כל הכוח) ולרכב ללא ABS (פימפומים)) ככה שמה לעשות , מי שרוצה לדעת לנהוג צריך לשלם יותר בין עם זה על מורה כזה או על קורס נהיגה מתקדמת.

.

הטענה שלך ששילמת 150 ש"ח עבור שיעור אחרי 28 שעורים ידעת ללנהוג.

אני אומר ששילמתי 80 ואחרי 28 ידעתי לנהוג כולל אי בי אס שאת זה הוא הסביר לך תאורטית וכביש מהיר ר"ג ירושליים שהיה אפשר להסתפק ר"ג ראשון.

כדי לדעת לנהוג צריך לנהוג נכון ולפי חוק כדי לדעת לשלוט באוטו טוב צריך ניסיון = למידה

פורסם

אני שילמתי על 12 שיעורים (חו"ל), ואחרי הטסט ידעתי להזיז את האוטו.

רק אחרי כמה שנים והמון קילומטרים יכולתי ממש להגיד שאני יודע לנהוג.

זה קשור מאוד לתרבות הנהיגה בבית, אבל גם לבגרות. אי אפשר להגיד שזה רק אלמנט אחד, אלא שילוב של רקע, בגרות וניסיון.

פורסם
הבנו שזו המנטרה שלך, אבל היא מראה חוסר בחשיבה ביקורתית ועניינית והעדר יכולת להפעיל שיקול דעת מעבר או להקשיב לעובדות. זאת גם הסיבה שצעירים עושים תאונות...

כל הדיון פחות או יותר היה שאני אומר שיש הבדל וכל מי שנגד אמר שאין הבדל בין 17 ל19, כשבפועל ידוע שנהגים חדשים וצעירים נוטים יותר לנהיגה מסוכנת ותאונות.

לאיזו חשיבה ביקרותית אתה מתכוון? שנינו נימקנו את העובדה שצעירים נוטים לסכנה כל אחד בנימוק שלו, יכלתי לכתוב לך את הציטוט הנ"ל באותה מידה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

• תוכן חדש...