Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי עובדים במסרה מלאה (אומנם מהבית אבל עדיין מתחילים ב8 בבוקר ומסיימים בסביבות 10 בלילה) והם מצאו זמן לגדל אותי כמו שצריך.

כשאמרתי חינוך לא התכוונתי רק בהקשר של נהיגה, התכוונתי לכל אספקט בחיים.

בארץ יש המון הורים שבמקום לחנך ל"ואהבת לרעך כמוך", מחנכים ל"למה מי מת?/מה אני פראייר?/אכלו לי שתו לי ובגלל זה אני אחרבן על כל העולם".

ולכן מתקבל מצב שההישגים הלימודיים , התרבות והרמה הכללית של האוכלוסייה יורדת ויורדת.

עד שאנשים לא יקבלו שכל ויתנהגו כמו בני אדם במקום להתעסק במשחבות של רחמים עצמיים ובתרבות של "שופוני יא נאס" צורת הנהיגה המחפירה תישאר וזה ממש לא משנה אם היא תבוא ליידי ביטוי בגיל 17 או בגיל 19.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

:mm_yeah::mm_yeah:

הייתי ממלא את המסך בכאלה אם היה אפשר

הנהיגה הגרועה ותאונות הדרכים הנגרמות כתוצאה ממנה הן התוצאה של החינוך הקלוקל. לא מערכת החינוך (שהיא בעיה בפני עצמה אבל זה לדיון אחר), אלא אבאמא שמחנכים את ה"תכשיט" שלהם לזרוק זין על כולם ולראות קודם כל את טובתו האישית, תהא התוצאה אשר תהא.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מוכשרים ואחראיים? אתה לא באמת רציני. בן 18 הוא בן 18 בין אם זה עם נשק ביד ובין אם זה על הכביש.

הצעה שטותית שרק מראה עד איפה עומק החשיבה של הח"כים שלנו מגיע. לא רואים מעבר לקצה האף ומחפשים פתרונות קסם.

קודם כל אני רוצה להגיד שלמרות דעתי יש גם טיעונים של בעד ונגד שאני מסכים, דעתי הכוללת היא בעד.

לדעתי יש הבדל בן גיל 17 שמוציאים רישיון לגיל 19-20 שיש לך כבר פז''ם דופק ואתה לומד להעריך דברים שבאזרחות באו לך כמובן מאליו, הצורת מחשבה שלך משתנה ואתה רואה דברים באור אחר, במיוחד אם אתה קרבי.

בצבא תופסים אותך קצר ישלך מפקדים שרואים מה אתה עושה אתה לא לוקח רימון ומתחיל ללכת ברחוב, אני לא יודע מתי פעם אחרונה נהרג אדם מאש של נשק של בן 18 או רימון(היו ויהיו מקרים של פליטות , למרות שיש לנהוג ע'פ כללי זהירות אלו דברים שקרו בשוגג) מצד שני, יש כל יום מאות מקרים של צעירים על הכביש שחולקים גם הם דעה של "עברתי טסט שלישי אני סופרמן ואיזה כיף שיש לי תאוטו לשעתיים" , לוחצים מול קהל של בנות 14 ואחד ל100 מקרים גם מסתיים בקיר\עמוד\ספסל\עץ או חס וחלילה בן אדם.

אני גם כמוכם חושב שהבעיה היא בחינוך, אני זוכר שעברתי שיעורי תעבורה בבי'ס שתכלס מה שהיינו עושים שם זה לדבר עם המורה איזה אופנוע יש לו וכמה הוא סגר אתמול בכביש 5, אמיתי לגמרי, בעוד היא הייתה צוחקת עליי כשהייתי מגיע עם הקטנוע 125 שלי לבי'ס.

אני חושב שבגיל 19-20 אתה כבר מתחיל להבין מה נכון , כבר ראית טעויות של אנשים מסביבך גם של הקרובים אליך וראית את התוצאות שגררו הטעויות האלה. מכרים שלך , שיש להם רישיון אתה שומע מהם סיפורים על מקרים שהם חוו על הבשר שלהם, התודעה שלך לגבי מה שקורה בכביש הרבה יותר מובנת מאשר שאתה בגיל 17 וכל מה שאתה יודע על הכביש הוא ממהיר ועצבני וNFS .

*ההודעה שלי קבילה גם לשניים האחרים שציטטו אותי והגיבו.

פורסם

איזה קישקוש מבזה.

שר התחבורה מבזה את עצמו ואת המשרד שהוא עומד בראשו.

אם עד עכשיו נתנו לו להינות מהספק שאולי הוא שונה מקודמיו בתפקיד, אזי הוא הוכיח לנו בצורה הברורה ביותר שגם הוא מצויד בקופסא ריקה המשמשת משקולת על כתפיו. מוח ריק מתוכן, אין לי דרך אחרת לתאר את דעתי עליו לאחר שאמר את הדברים הללו.

ראשית, ברור לכל שהרעיון הזה הוא לא יותר מאשר דרך נוספת להתחמק מלקיחת אחריות ומתן מענה לבעית התאונות. הרי ברור שהבעיה אינה נגרמת משום שבני 17-20 נוהגים בכבישים, היא נגרמת בגלל נורמות התנהגותיות קלוקלות אותן ניתן לראות גם ברחוב, בבית הקולנוע, בבית הספר ובעצם בכל מקום. הכשל הינו חינוכי ולא תעבורתי. איסור נהיגה בגיל כזה פשוט יגרום לאותם אנשים לנהוג ללא רשיון.

שנית, אם הרעיון הוא כזה גאוני (ולכן שום מדינה בעולם לא מיישמת אותו), מדוע לא ללכת עם זה עד הסוף ? הרי גם בני 20-30 עושים תאונות, נכון ? וגם בני 30-40, וגם 40-50 וכן הלאה.

אז יש לי רעיון מבריק לשר כץ - בואו נמנע מכל האזרחים לנהוג, בכל גיל. אני באופן אישי מוכן להתחייב על כל סכום כסף שאם אף אחד לא ינהג בכבישים - לא יהיו תאונות ! תודו שזה גאוני !

ומילה אחרונה לכל אלו שממהרים לתמוך ברעיון -

תחשבו שמסיבות כאלו ואחרות יחליטו שיאסרו את הנהיגה מגיל שהינו 5 שנים יותר מהגיל הנוכחי שלכם. האם תסכימו לוותר על הרשיון למשך ה-5 השנים הקרובות מתוך הנחה שהדבר ישפר את מצב תאונות הדרכים ? או שיהיו לכם 1001 סיבות מדוע זו טעות ?

דני G.

פורסם

אני נגד הרעיון.

נתנאל,

דעתי היא שאתה טועה בנוגע לעניין ההורים. אנחנו משפחה שעלתה מברה"מ לשעבר ואני יכול להבטיח לך שלא היה לנו קל. כאשר עלינו לארץ אמא שלי החלה לעבוד ביום ואבי החל לעבוד בלילה (כדי שיהיה מי שישמור עלינו- היינו בגן). לאחר כמה שנים שני ההורים שלי החלו לעבוד ביום אבל גם בלילה (לא כולו אבל הם היו חוזרים ב00:30 לערך). אח"כ המשיכו לעבוד ביום ואבי מצא עבודה שבדיוק כאשר היה מסיים את עבודתו (ב-17:30) היה ממשיך לעבודת לילה שבא היה עובד עד 2:00. אמי מצאה עבודה נוספת דרך הבית, כלומר היתה עובדת בעבודה הרגילה עד 16:00 ואז ממשיכה לעבוד מהבית. ואם כל כמות הזמן שהיו משקיעים בעבודה תמיד היה להם זמן לחנך אותי ואת אחי!

הכל תלוי בהורים!

עוד רציתי להוסיף שלדעתי הכל הוא עניין של חינוך, חינוך ועניין של משטרה שבאמת מסתובבת בכבישים.

נתחיל מחינוך- אין באמת חינוך נכון לנהיגה בארץ. כולם חושבים שהם הכי טובים (במקום להראות להם, במגרש סטרילי, שהם לא יודעים כלום).

המשטרה, ובכן במקום שהיא תמצא בכבישים מהירים ותתפוס נהגים מסכנים שנסעו 120 במקום 110, עדיף שתסתובב בכבישים (גם עירונים וגם בינעירונים) ותתפוס את הטמבלים שמזלזלים בכולם. וכמובן להעניש בחומרה את כולם- גם אם מדובר בחבר.

כבר יצא לי לראות שני חברים (אחד שוטר והשני ברכב אזרחי) מדברים בצומת ואז הדפוק באזרחי יוצא בחריקת צמיגים לצומת כאשר האור הוא אדום (!) ופשוט עובר אותה. נחשו מה השוטר עשה... פשוט ישב שם וצחק.:evil::-(

דני,

לדעתי יש עוד דבר טוב מההצעה שלך- המדינה לא צריכה להשקיע בכלל בפיתוח והקמת כבישים. תחשוב כמה כסף היא חוסכת!

פורסם

הרעיון של העלאת גיל המינימום הוא פסול מן הטעם שהוא מהווה "ענישה קולקטיבית".

המלחמה בסטטיסטיקה של תאונות דרכים של נהגים צעירים צריכה להתבצע על ידי:

1. השקעה של המדינה בחינוך לנהיגה (מערכי לימוד מותאמים למציאות, שימוש בסימולטורים, מגרשי החלקה וכו')

2. החמרת הקריטריונים לקבלת רשיון (מבחן בכביש ומבחן במסלול או סימולטור)

3. קריטריונים מחמירים [מאד] של ענישה לנהגים צעירים

4. אכיפה מוגברת לעבירות אפייניות (מירוצים בכביש ציבורי, נהיגה פרועה וכו')

באופן זה ניתנת אפשרות לצעירים לקבל רשיון נהיגה ולמדינה אפשרות לפסול את רשיונם של נהגים שאינם נוהגים כחוק.

פורסם

נכון שרוב הבני נוער לא חושבים בהיגיון, חברי הטובים היו כאלה והתבגרו די מהר.

אני זוכר את עצמי בגיל 17 אומנם נוהג מהר ועושה "פתיחות". אך כל ההשתללויות שלי היו במקומות פתוחים ולא הומי אדם/מכוניות.

אני זוכר שהיינו מוציאים את האגרסיות במגרש בקניון איילון ב4 לפנות בוקר ולא משתוללים ומסכנים חיי אדם.

במקום לאסור להוציא רישיון בגיל 17 שיטפלו בחינוך של המורי נהיגה. דחוף!

אני יכול לומר שעברתי תאונה עם הרכב אך ורק בגלל הלימוד נהיגה הלקוי שלי.

המורה אף פעם לא העיר לי על זה שלא שמרתי מרחק.

זכור לי כמה פעמים שהמורה היה ממהר לגן של הילדה שלו, המון פעמים הוא פשוט הדביק לי את הדוושה לרצפה

והיינו טסים בבני ברק חופשי:lol:

בקיצור, שיטפלו בלימוד נהיגה המעפן שהולך בארץ

ולא יבואו בטענות לילדים שחושבים שהם שומאכר.

תמיר.

פורסם

נו באמת. מה כולם מתרגשים?

מגיל 13 אני זוכר שקראתי וראיתי הצעות מפגרות כאלה בידיוק. וזה חוזר על עצמו כל כמה שנים.

אני רוצה לראות באמת שצה"ל יסתדר בלי נהגים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לא טענתי שכל תרבות הנהיגה הקלוקלת נובעת אך ורק מחינוך בייתי לקוי, טענתי שזה מאוד מכריע שההורים יגרמו לילד שלהם להפנים מגיל צעיר (14\15) שנהיגה זה דבר שיש לקחת בכובד ראש, וגם לא הכללתי (לכל מי שהגיב לי עך כך ושימש עצמו כדוגמא) אלא אמרתי שילד בלי הורים מושפע מאוד מהחברים שלו ונמצא בקבוצת סיכון גבוהה יותר לנהיגה חסרת אחריות.

ובואו נודה בזה, לא כל הארץ הם שכונות בהם לא חיים לפי ה"שופוני אנס" ישנם המון מקומות בהם מי שעושה יותר פוזות והוא זה שמקבל יותר ריספט - (עיין במפת נתניה וחפש שכונת דורה\סלע\אזורים :) )

וכן, אני מודה, אם היו אומרים לי שאני בסיכון שייקחו לי את הרישיון הייתי מסכים עם זה אבל רק עכשיו שאני יודע איך נהגתי פעם!

היום הפנמתי לקחים והבנתי שהייתי פזיז וחסר אחריות עם חברים שמשפיעים עליי לרעה (דרך אגב יישרתי את כולם).

אני לא רוצה להמשיך ברעיונות לשיפור תרבות הנהיגה בארץ, לי ולכל חבר בפורום יש מאה רעיונות מצוינים אך כאלה שהמדינה לא תקרוץ אליהם אפילו.

אני בעד הרעיון להעלאת הגיל משום ש:

1.רוב בני הנוער הם מושפעים, ילדותיים, חסרי תרבות וניסיון נהיגה שמסכנים אותי ואת עצמם בנהיגה שלהם. - כן בסדר הזה.

2. בגיל מבוגר יותר, האדם רואה עוד דברים חוץ מבית ספר בבוקר והאח הגדול בלילה, הוא צובר יותר ניסיון חיים שגם הרבה יותר משמעותי וגורם לו לשקול החלטות (גם אם בקצת) יותר בכובד ראש, יכול להיות שהוא שכול או סבל ששינו את חייו (לא מאחל כן, פשוט ריאלי).

3. תרבות הנהיגה לא תשתנה בארץ בשנים הקרובות (לפי דעתי) ועדיף לפחות למתן את המוות והסכנות בכבישים.

4. שנתיים זה לא מה שישנה ליד בן 17! הוא מסיים ללמוד רק בגיל 17.5 (בערך) ומתגייס לצבא, אז שייקח מונית לסינמה סיטי.

5. תיגרם בעיה מסויימת של נהגים בצבא, אבל אפשר להכשיר נהגים בצבא ולתת להם להוציא רישיון נהיגה על רכב פרטי צבאי כמו שעושים על משאיות.

זה גם יהיה הרבה יותר טוב לפי דעתי כי אני בטוח שהוצאת רישיון בצבא תהיה הרבה יותר חינוכית, יעילה וטובה יותר במסגרת צבאית ונהגים ילמדו לא להתנהג כמו מפגרים על הכביש כי זה לא יגמר במינימום מכה בפח אלא שלילה או כלא\עונש אחר.

מנגד כמעט ולא היו טענות רציניות, אלא רק השוואות לחו"ל וטענות של ילדים בני 16 על הצבא ועל זה שיתנו להם נשק לפני רישיון.

זה לא קשור אחד לשני - נקודה!

ואולי כרגע יש להם מה להגיד על הנושא כי אתם נניח בין הגילאים 15 - 24 ווהתרגלתם לעובדה שרישיון מוציאים בגיל 17, אבל אם יגדלו מתוך ידיעה שמוציאים רישיון מגיל 19-20 זה לא משנה שיתקוממו נגדו הדור הבא הבא הבא של הנהגיםף כמו שאתם לא ביקשתם רישיון בגיל 16 כמו בארה"ב.

קצת ריאליות קיבינימאט!!

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אני הוצאתי רשיון בערך לפני 4 חודשים (אני בן 17.5 כמעט), אני דואג ליישם את כל מה שנלמד בשיעורי הנהיגה ולא נוהג כמו הרבה מהנערים שאני מכיר.

תקראו לזה חינוך מבית, תקראו לזה חינוך בנהיגה. אני לא פרזיט ודווקא מתחשב בכל המכוניות הסובבות אותי בכביש (קל וחומר גם את עוברי הדרך).

לדעתי בני ובנות 17 לא צריכים להענש ולא להוציא רשיון בגיל 20, פשוט לתפוס מוקדם את כל המופרעים.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

בולשיט.

וכל מי שמצדד את זה, חבל לי על צרות הראיה שלו.

1. רוב התאונות קוראות מגיל 17 עד 70.

2. הוצאתי את הרשיון שלי לפני שנתיים ולא היה לי מלווה ועדיין לא עשיתי לא תאונה ואפילו שוטר לא עצר אותי.

3. האחריות על הרשיון שלי היא כלום לעומת האחריות שלי בצבא. אם תפרוץ חס וחלילה מלחמה אז אני ראשון שאטוס לגזרע ואני הראשון שלא אשן יממות בעקבות כך, ואם אני אעשה טעות אז במקרה הטוב ילכו כמה עשרות אלפיי שקלים, במקרה הרע ילכו חיים של בני אדם. אה, שכחתי משהו, אני סה"כ בן 19. למען הסר ספק, למישהו מכם בוגרים ואחראים עם רשיון, יש כזאת אחריות על הכתפיים?

• תוכן חדש...