Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי כל הקטנועים הצדקניים שיש פה בפורום פשוט לא מודעים לחוקים?

לא מודעים לזה שאסור לסוע על המדרכה.

אסור לעקוף בקו הפרדה רצוף ופשוט לסוע על הנתיב הנגדי.

אסור לזגזג כמו פסיכים.

אסור להתקדם עד אחרי המעבר חציה ברמזור אדום.

אסור לעבור ברמזור אדום.

גם כשמתעצבנים, אסור להרים רגל ולהוריד לאוטו מראה.

כל מיני דברים קטנים כאלה, שאולי הם לא מודעים אליהם.

:roll:

את יודעת שגם אסור לעבור 90 קמ"ש באיילון

ו 110 בכביש 6

ו80 בכביש 431

ו 90 ב 471 (נו זה עם ה 4 נתיבים החדש ..)

ועכשיו תגידי לי שאת בחיים שלך לא עברת את המהירות המותרת ?

או בקיצור, תפסיקו להיות צדקנים כאלו, נכון אסור לעלות על המדרכה - אבל כל עוד זה כמה מטרים , ולא מפריע לאף אחד, ובמהירות נמוכה (נו בטח שלא ניתן פול גז) וזאת כדי להחנות קרוב למקום (מה לעשות, קטנוע זה דבר גניב) אז מה בעצם הבעיה כאן ?

אם הבחור נסע (תרתי משמע, נסע, לא עבר כמה מטרים ועצר כדי להחנות - אלא ממש נסע ) אז אכן מגיע לו דו"ח ואפילו כפול.

אבל אני חייב להגיד, שאני כל יום עולה על מדרכה כדי להכניס את הקטנוע הביתה, אני גר בבית קרקע, וכדי להגיע לכניסה לבית אני עולה על מדרכה, נוסע 3 מטר (בדקתי) ונכנס לשביל הביתה. אז למה שאקבל דוח על זה? לא הפרעתי לאף אחד, ולא עשיתי שום דבר לאף אחד.

זה בדיוק כמו לקבל קנס על נסיעה על 120 קמ"ש בכביש 6 - נכון , גם 10 קמ"ש זו עבירת מהירות.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שניר אתה יודע כמה שאני חובבת אופנועים, במקרה הזה אני בטוחה כמעט ב 100% שהרוכב לא חצה את המדרכה כמוך 3 מטרים וזהו, אלא נסע כברת דרך ארוכה יותר, מה שזיכה אותו בקבלת דוח התנועה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

החוק אומר "... שלא לצורך כניסה או יציאה מחצרים...."

תבקש להשפט

מקסימום תורשע

אני פעם נשפטתי על עבירה כזו ולא הצלחתי לשכנע את השופט שתחנת דלק היא חצר

(נסעתי על המדרכה כדי להכנס לתחנת דלק)

אגב לפי החוק אין משמעות לכך שיש כניסה אחרת שלא מחייבת אותך לסוע על המדרכה...

פורסם
שניר אתה יודע כמה שאני חובבת אופנועים, במקרה הזה אני בטוחה כמעט ב 100% שהרוכב לא חצה את המדרכה כמוך 3 מטרים וזהו, אלא נסע כברת דרך ארוכה יותר, מה שזיכה אותו בקבלת דוח התנועה.

ל'

נראה לך שהחוק מגביל את הנסיעה ל 3 מטר בלבד ? או מגביל אותה באופן כלשהו ?

פורסם

שוטר שיראה את שניר נוסע 3-10 מטרים כדי להחנות את האופנוע שלו, לא יתן לו דוח.

שוטר שיראה רוכב שנוסע 100 מטר על מדרכה, במטרה לחסוך לו נסיעה כן יקבל דוח.

נתינת דוח היא לשיקול דעתו של השוטר, רובם הגדול מפעיל שיקול דעת עינייני, וכן אנחנו לא רואים רוכבי אופנוע שנוסעים על השול הימני מקבלים דוחות, או כאשר הם עולים על מדרכה כדי להחנות את האופנוע/קטנוע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
את יודעת שגם אסור לעבור 90 קמ"ש באיילון

ו 110 בכביש 6

ו80 בכביש 431

ו 90 ב 471 (נו זה עם ה 4 נתיבים החדש ..)

ועכשיו תגידי לי שאת בחיים שלך לא עברת את המהירות המותרת ?

.

אתה משווה את מה שאתה ציינת למה שאני ציינתי?

10 קמ"ש יותר בכביש ראשי בין עירוני לבין נסיעה ארוכה על הנתיב הנגדי תוך כדי זילזול בקו ישר?

וכו.

ממש אין לי כוח להכנס לזה, אבל רק לידע כללי, לא פעם רוכב קטנוע התנגש\ שפשף אותי על המדרכה וגם על המעבר חציה.

ממש בא לי ללכת ברחוב עם מקל, בשביל לתקוע בגלגלים של קטנועים שנוסעים על המדרכה. (או סתם קטנועים שנוסעים)

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

קודם כל, זה שרוכב כלשהו עשה לך משהו זה לא סיבה להוציא את זה על כולנו. יש הרבה חארות - לא כולנו כאלה.

דבר שני, על מה את מדברת? איזה קו לבן? איזה נתיב נגדי ? מדובר על מדרכה. אין לה כיוונים, ואין לה קו לבן.

ל' - כמו שאמרתי, אם הבחור באמת נתן שם נסיעה של 100 מטר, אז מגיע לו גם קנס כפול, אבל אם מדובר כמה מטרים, זה כבר עסק אחר.

פורסם

בלי קשר לקטנועים,אופנועים או רכבים, אצל נהג ישראלי החוק נעלם כאשר הוא "חייב" לנסוע רברס כי פיספס פניה(במקום לפרסס בהמשך הדרך), כאשר הוא "חייב" לעשות פרסה במקום אסור, כאשר הוא עוצר בצד במקום אסור ומסוכן(הרי הוא "חייב")במקום לעצור בעוד 10 מטר במקום מוסדר לכך, כאשר קטנוע נכנס בין רכבים תוך כדי פניה ומסכן את עצמו, כאשר הוא "חייב" לנוסע כנגד כיוון התנועה ברחוב חד סיטרי,כאשר נהג שממהר חושב שאם אין משטרה במקום, אז התמרור (עצור או תן זכות קדימה או אור אדום) הוא בגדר המלצה, כאשר נהג הופך כביש בעל נתיב אחד לכביש דו-נתיבי,כי יש מספיק מקום(לדעתו),כאשר הוא "חייב" לענות לטלפון ואני יכול להמשיך עוד לכמה עמודים של דוגמאות.

כך שלפי דעתי הדו"ח מוצדק ושיהיה כמה שיותר דוחות כאלה(לא רק לקטנועים או אופנועים,גם לרכבים), אולי ככך הנהג ישראלי ילמד את חוקי התנועה ויבין שאין דבר כזה "חייב" על הכביש.

סליחה, אבל היתי "חייב" להוציא את זה אחרי כמה קטעים מעצבנים מאוד שחוויתי על הבוקר.:mm_mad:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

נהגים רבים מנצלים את העובדה שמערכת החוק והאכיפה הם רחמנים בני רחמנים.

בסינגפור למשל, הקנס על עבירות חניה נע בין 500 דולר ל- 2,000 דולר ואפשר לגזור גם 3 חודשי מאסר.

על כל יום אחור בפרעון (לאחר המועד האחרון) יש תוספת של 500 דולר.

אם על חניה אלו העונשים, מה על יתר עבירות התנועה :?:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סיכום שלי:

החוק אוסר נסיעה על המדרכה.

בדר"כ השוטרים לא נותנים דוחות.

הרוכב צריך לקחת אחריות על מעשיו באם לקח את הסיכון (שכנראה קטן במדינתנו) ואין לו להלין אלא על עצמו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
סיכום שלי:

החוק אוסר נסיעה על המדרכה.

בדר"כ השוטרים לא נותנים דוחות.

הרוכב צריך לקחת אחריות על מעשיו באם לקח את הסיכון (שכנראה קטן במדינתנו) ואין לו להלין אלא על עצמו.

עידן

החוק מאפשר נסיעה על המדרכה כדי לצאת ולהכנס לחצרים

בחוק אין הגדרה באשר למהו חצרים וכל שופט מפרשן לעצמו

זה שהחוק אוסר או מאפשר אינו מצביעה על סיכנה כלשהיא.

פורסם
נהגים רבים מנצלים את העובדה שמערכת החוק והאכיפה הם רחמנים בני רחמנים.

בסינגפור למשל, הקנס על עבירות חניה נע בין 500 דולר ל- 2,000 דולר ואפשר לגזור גם 3 חודשי מאסר.

על כל יום אחור בפרעון (לאחר המועד האחרון) יש תוספת של 500 דולר.

אם על חניה אלו העונשים, מה על יתר עבירות התנועה :?:

.

אני לא מבין מה הנקודה שלך. אתה רוצה לחיות במדינה כמו סינגפור שעושקת את אזרחיה ולוקחת 2000 דולר על עבירת חניה? לך על זה. בסינגפור, אגב, אסור למכור מסטיקים כדי לשמור על הרחובות נקיים. ממש נהדר.

עכשיו לנושא- בעבודתי כשליח יוצא לי הרבה לעלות על מדרכות לצורך חנית הקטנוע, או אפילו חיפוש הבית\בניין כאשר יש מאחורי רכבים ואני לא רוצה לעכב את התנועה (אם אני יודע שאני קרוב ליעד כמובן, ולא שהיעד עוד עשרות מטרים קדימה). אני לא רואה בזה עבירה כזאת קשה, ובהחלט חושב שזה עדיף מלהחנות את הקטנוע על הכביש ולעכב את התנועה. מיותר לציין שכאשר אני נוסע על המדרכות זה על סביבות ה-10-15 קמ"ש ומקדיש את תשומת ליבי למה שקורה מסביבי.

פורסם

הטעות הראשונה שלך היתה שבכלל עצרת לשוטר 8)

למען האמת אם כבר אתה מדבר על כתב לא ברור, נתנו לי פעם משפט על מרדף חריף באופנוע, אין צורך לפרט את רשימת העבירות שנעשתה כי היא ארוכה וכוללת אדומים. שהגעתי למשפט בהנחה שהולכים לקרקף אותי כל עוד אני חי. התובע הציע לי חצי שנה שלילה, לא הסכמתי כי אני עובד בשליחויות והרשיון זה מקור הפרנסה העיקרי שלי. אז החלטתי לעלות לשופט, אחרי כמה מלמולים של השופט, הוא אמר " כתב היד אינו ברור ולכן אני מבטל את המשפט". וזהו באותו רגע יצאתי מכותלי בית המשפט במהירות שלא פחותה משל אופנוע סופר ספורט בדרכי אל האושר ומאז למדתי דבר אחד (למרות שלא נהוג לרשום את זה בפורום לימודי שמשמש דוגמא לאחרים), לעולם אבל לעולם אני לא עוצר לשוטרים (על אופנוע) אחרי שביצעתי עבירה ואני מודע לכך.

במקרה שלך השוטר סתם ניסה להתנכל לך כמו כל השוטרים המשועממים שמסתובבים להם ברחבי המדינה שלנו.

גש למשפט ותחזיר תדו"ח למאיפה שהוא בא. סע ברכה ! :arrow:

[הערת הנהלה: הנהלת הפורום מוקיעה את התנהגות המשתמש וחושבת שאין לנהגים/רוכבים כמוהו מקום בכביש ואולי בחברה.]

Volkswagen POLO 1.4 16v

• תוכן חדש...