Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים! למה לא אוספים את מי הגשמים שירדו היום ובכלל בערים, הרי זה יכול לשמש את המדינה לזמן רב מאד ולא צריך להטיל מס נוסף על השימוש במים? אני גר בנתניה ואני יודע בוודאות, שמי הגשמים לא נאגרים בה בשום מקום, אלא מובלים ישר לתוך הים. לא חבל?! וגם לא נראה לי שהממשלה מחפשת דרכים לפתור את בעיית המים, אלא עוסקת באיך לפתור את בעיית גירעון המדינה על גבם של אזרחים. הלא נראה לכם?

פורסם
וגם לא נראה לי שהממשלה מחפשת דרכים לפתור את בעיית המים, אלא עוסקת באיך לפתור את בעיית גירעון המדינה על גבם של אזרחים. הלא נראה לכם?

כמה זמן אתה חיי בארץ שרק עכשיו הבנת את זה? :|

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אתה טועה, המים האלה הם לא מים מזוקקים, הם מים בעלי מליחות ומינרליים מתאימה ביותר לגוף האדם ואלו מים הרבה יותר נקיים ובראיים ממים שהותפלו. כמובן, הם בשלב זה עדיין לא הכי נקיים, אבל זאת לא הבעיה.

פורסם

אין צורך לאסוף את המים.

גם אם אתה חושב שרובם זורמים לים, מדובר בטעות מכיון שחלק גדול יותר ממלא את אקויפר החוף, שהוא מאגר המים המתוקים הטוב ביותר של המדינה (בשל מבנהו, איכות המים שבו עדיפה בהרבה על איכות מי הכנרת).

אם תאגור את המים ותמנע מהם למלא את אקויפר החוף, איזון הלחצים שבו יופר ומי ים מליחים יצליחו לחדור אליו ולהרוס אותו באופן בלתי הפיך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שטפי המים האדירים שזורמים ברחובות הערים

מהווים בסך הכול אחוז זניח ממי הגשמים.

זה נראה כמו המון מים, אבל האמת היא שסתם מערכות הביוב והניקוז גרועות או לא מתוחזקות כראוי.

רוב הגשמים מגיעים לאדמה ומחלחלים בה, עדיין לא ריצפו את כל הארץ בבטון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אלעד, אתה צודק ולא צודק.

זה נכון שהגשם שיורד באזור החוף מחלחל בחלקו אל האקויפר וממלא את המאגרים.

הבעיה היא שבשנים האחרונות, עם העלייה בהקפי הבניה באזור מישור החוף, קטנה גם כמות השטחים הפתוחים ואזורים שלמים כוסו בזפת, בטון, מרצפות אקרשטיין או סתם כורכר דחוס. לכן גם כמות המים הכוללת שמצליחה לחלחל לאקוויפר קטנה ויותר ויותר מי גשמים מוצאים את דרכם לים דרך צינורות הניקוז.

נוסף על כך, לאדמה יש יכולת מוגבלת לספיגה של מים כך שבארועי גשם כמו שהיו היום מהר מאוד מגיעים לרוויה של האדמה ושוב יתרת המים זורמת לים.

מה אפשר לעשות?

בראשון לציון, למשל, בנו אגם קטן בשולי העיר שמרכז אליו את מי הנגר העודפים. בעזרת קידוחים מחדירים לאט לאט את המים לאקויפר החוף גם אחרי שהפסיק לרדת הגשם.

לצערי בשאר הערים לא שמעתי על יוזמות דומות והמודעות לעניין נמוכה. מה לעשות, הרבה יותר סקסי להשקיע במתקני התפלה מאשר במרזבים חכמים או בתיעול נכון של מי הגשם בערים הגדולות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קיים מאגר כזה בערבה באזור חצבה ומשמש את החקלאים באזור.

ייתכן שזה עניין של עלויות של הקמת מפעלים כאלו גורמת שאין עוד מאגרים כאלו

ויתכן שזה גם חוסר עניין של השרים הרלוונטיים, הכל יכול להיות

פורסם

אני זוכר שרפול הציע לפני 20 שנה שצריך לפתוח מפעל להתפלת מי ים בארץ.

יש חברות בארץ שנותנות שרות כזה למדינות אחרות, הן התגייסו למשימה והיו מוכנות לספק את המכלולים במחירי עלות.

הפרוייקט ניגנז בגלל הסיבה ש"אם שנה הבאה ירד הרבה גשם, מה יהיה אז?"

מאז עברו 20 שנה, ומים לא מצויים כאן בשפע. לעות זאת, פרוייקטים קיקיוניים של יבוא מים מטוקיה במצופי ענק דרך הים עולים וצצים מידי פעם.

ציפיה גדולה מהממשל אין לי.

אז כשאין ציפיות - אין אכזבות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עלות התפלה לא יותר גבוהה מעלות המוביל הארצי. הסיבות שאין מתקני התפלה בארץ הן שאף אחד לא רוצה להתעסק עם ועד העובדים של מקורות.

ליד מתקני ההתפלה ניתן להקים גם מפעלי מלח שישתמשו במי הרכז ובחו"ל פועלים כבר מתקנים לייצור שלג כתוצר לואי של ההתפלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא נכון שלא מתפילים מים בארץ .נכון שאולי צריך יותר אבל יש בארץ 3 מתקני התפלה ורביעי נפתח ממש בקרוב.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש יותר משלוש: אילת, פלמחים ואשקלון הם הגדולים שמתפילים מי ים אבל יש עוד כמה שמתפילים מים מליחים. המתקן בחדרה נמצא כבר בהרצה אבל עדיין זה רחוק מלהספיק.

המכרז באשדוד הוא מכרז תפור ומקורות תקים את המתקן על כל המשתמע מכך (ולא לטובה).

מניב ראשון (תאגיד המים של העירייה) רוצה כבר כמה שנים לבנות מתקן התפלה לצרכי העיר ועושים לא את המוות עם אישורים כדי לעכב את הפרוייקט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל כן אוספים את המים, בדרך לבאר שבע בנו מעיין בריכה ענקית שאורגת מי גשם שמשמשת למי שתייה, לכל מי שנוסע לכיוון ב"ש מכיוון אשקלון יכול לראות מצד שמאל כמה קילומטרים לפני ב"ש את הבריכה, והמדינה תבנה עוד הרבה כאלה, אחרי שבנו את זה כניסיון וראו שזה עובד פרפקט.

פורסם
מה לעשות, הרבה יותר סקסי להשקיע במתקני התפלה מאשר במרזבים חכמים או בתיעול נכון של מי הגשם בערים הגדולות.

כן, כמה ימים גשומים יש בארץ בשנה, וכמה מים יש בים...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...