Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופני כביש, מה כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א, שלח לאח שלך ח"ח, לא מכיר הרבה בגילו שהיו מכנים לקום בשבת בבוקר בשביל כוז רכיבה.

ב, לא אמרתי שאפשר להשוות, את אבל אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא ספורטאית וצריכה את זה, להתחיל לתזז ולמצוא אופני כביש שמתאימות לך ביד שנייה (כי בפחות משלוש, אני לא מאימן שתמצא זוג הגון וחדש) לא ייתן הרבה יותר משהס]שלייזד דלעיל יתנו, בטח לא ברמת פתיחה. ההבדל בין ספשלייזד של 2300 ש"ח עם מזלג 100 מ"מ שבכיוון עומסים נכון כם נותן נוחות רכיבה (שאפוני כביש "הארדקור" לא מספקות, וגם זווית רכיבה שמעבירה מהעומס על הגלגל האחורי לקדמי וככה היא עוזרת בעצם להעביר יותר כח בפחות מאמץ לגלגל האחורי. יתור מזה שזה לא משנה כמה האופניים שלך טובות, זה מסתכם במנוע, הרגליים, ולעניות דעתי בלבד מה שמלצתי יהיה די והותר.

ללא כוונה לזלזל, אני מניח שהנהגת שודים לא תתחיל לגמוע עשרות קילומטרים על בסיס יומי. מעבר לכך שאני לא חושב שלשפוך כזה סכום על משהו שאתה עוד לא יודע אם אתה מתחבר אליו, זה רעיון טוב.

כבר יצר לי להשקיע לפני הרבה שנים סכום הכבד על זוג טרק שכעבור חודשיים שלושה פשוט לא נתנו לי את הסחורה שבאמת התחברתי אליה, שהייתה סטריט.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ברור שמצמן יקרנים, אבל דיברנו על התאמת דגם לא על רכישה.

לפחות לכך אני התכוונתי.

את האופניים מומלץ לקנות מחנות, כמה שיותר משפחתית וקטנה (אני קניתי מחנות קטנה בעלת ותק של 50 שנה)

והכי חשוב: כמה שיותר קרובה לבית כי תמיד צריך כיוון הילוכים לאחר זמן מסויים או כל מיני דברים קטנים אחרים ,

שבחנויות קטנות יעשו בשבילך כי קנית אצלם וברשתות הגדולות יגבו עליהם כסף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרבה פעמים הצורך בכיוון הילוכים נובע משימוש לא נכון.

מערכת הילוכים נורמלית(כגון XT שזה מה שיש אצלי שלא נחשבים לטובים ביותר) פעם אחת צריכה לעבור כיוון ברכישה.

הרבה אנשים עושים שימוש לא נכון:

פלטה קדמית גדולה ואחורית הקטנה ביותר,ההצלבה לא נכונה ותגרום להרבה בריחות בשרשרת.

תמיד צריך שיהיה איזון בין ההילוכים.

בן.

Got To love It

פורסם

לאחר שבועיים שלושה מהרכישה תמיד מומלץ לחזור לכיוון הילוכים, זה מה שהבנתי ואצלי זה גם היה נדרש.

לא תמיד מבצעים כיוון טוב בהתחלה (נעשה ללא רכיבה) ולפעמים יש תקתוקים או בעיה בשילוב הילוכים בעקבות זה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ליטל

תבחיני בין אופני כביש לאופניים עירוניות.

אני לא בטוח אם ציינו את זה פה בשרשור -

באופניים עירוניות יש מקום לסל קטן מקדימה, הן לרוב מעוצבות ויפות ובנויות לשימוש בתוך העיר [בולמי זעזועים מקדימה, מושב נוח ורחב, סל קטן למצרכים וצמיגים שמנמנים שמעדנים את הנסיעה] בנוסף הן לפעמים לא הכי קלות [12-15 קילו] ומכילות מנגנון הילוכים פשוט יחסית.

אופני כביש בניגוד אליהן - אלה מכונות למהירות וגמיעת מרחקים - תנוחת הישיבה שונה לגמרי וקרבית מאוד, המושב צר וקטן, והדגש הוא על יעילות דיווש ואווירודינמיות.

אופני עיר:

City-Bike-CTB-2610-.jpg

אופני כביש:

2008_Giant_OCR_C_2_Road_Bike.jpg

מה מהם את מחפשת?

בכל מקרה, ההמלצה הגורפת - בתקציב שציינת היא ללכת על יד שניה, התמורה לכסף תהיה גדולה לאין שיעור בשני המקרים.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם קונים יד 2 , כדאי לקחת לחנות אופניים שתבדוק מה מצב מכלול ההילוכים ומצב הבולם/בולמים (אם יש),

כי במידה של בלאי שדורש החלפה הפער יכול לסגור את הפער בין רכישת משומש לחדש.

למעשה, כמו במכונית.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה לכולם על ההתיחסות (גם לאלו שטרחו ושלחו בה"פ כי אין להם הרשאת כתיבה באוף).

נסיך כתבתי שאני מחפשת אופני כביש, לא אופניים עירוניות. :)

tal89 התקציב שלי הוא עבור אופניים בלבד, ציוד נלווה יש לי בבית אך לא את כולו, יש מכנס רכיבה, חולצה,משאבה, ומנעול, אך כפי שראיתי בתקופה האחרונה האופניים יעלו עימי הביתה...

נותר לרכוש קסדה טובה, ונצנץ לשעות הלילה (מסתכם בהשקעה כספית של 250-300 ש"ח אאל"ט? )

מצאתי זוג אחד שמפורסם ביד 2, אני צריכה לבדוק אותם, מקווה עוד השבוע, במידה ולא, אקח את העצה להסתובב בחנויות בת"א ולחפש בהם זוג משומש במצב סביר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא צריך להגזים.

אפשר לקנות קסדה ממוצעת וטובה באיזור ה120-150 ש"ח (EVOKE או ETTO ), וסט פנס לד קדמי ונצנץ אחורי ב3 דולר כולל משלוח מאיביי.

ממליץ להוסיף מחשב דרך שסופר את הקילומטרים, המהירות כרגע, המהירות הממוצעת וכו' וכו'. עלות של עד 5 דולר באיביי או 100-150 שקל בארץ.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדבר האחרון שאפשר להגיד על קסדה, הוא שזה הגזמה, בעיקר ברכיבות עירוניות תכופות.

אם את מקציבה לנושא 300 ש"ח, תקני נצנץ פשוט, אבל חשוב שיבלוטבשטח! ואת כל השאר תנצלי על הקסדה האיכותית ביותר שיש בתקציב שנותר.

מכנס וחולצה זה נחמד שיש, אבל זה מותרות, עם דגש על החולצה.

כשאת קונה אופניים מיד שניה, אל תתפשרי על מידת השלדה בשום אופן, גם אם המחיר בלתי נתפס והאופניים במצב מושלם, כי את תסבלי מכל שניה ושניה עליהן.

נ.ב, אם את מתכוונת לרכב בשעות החשיכה (דבר שלא פשוט להמנע ממנו, בעיקר בשעון חורף :( ), חשוב להצטייד גם בנצנץ/פנס פשוט לחלק הקדמי של האופניים. ברכיבת כביש עירונית העדיפות שלך היא לנצנץ (זול יותר ומטרתו להראות היטב ע"י הסביבה) ברכיבה בין-עירונית או רכיבות שטח, עדיפות לפנס שמאפשר לך בנוסף לראות טוב יותר את תוואי הדרך.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קסדה זה דבר חשוב מאין כמוהו, גם אני נוסע עם קסדה, אפילו אם מדובר בנסיעה קצרה.

הכוונה היתה שלא צריך להשקיע כ"כ הרבה כסף, רק לוודא שהקסדה עומדת בכל התקנים הנדרשים.

גם בשוק הקסדות יש יצרני OEM כמו אלו שציינתי שמייצרים עבור חברות האופניים הגדולות שמוכרות את אותו מוצר בפי 3 כסף.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

והצעה פרקטית אחרונה -

קנית אופני כביש?

אל תרכבי בכביש.

רכיבת כביש רצוי לרכב אך ורק במקומות בהם זה בטוח ומוגן לרכב.

הרבה רוכבי כביש משוכנעים שהם שווי ערך למכוניות בכבישי ישראל.

חלקים מהם גומרים במצב צבירה כאלה ואחרים שאינם היו המצב המקורי בו הם התחילו לרכב.

רון.

-גם אני רוכב, לכן אני מרשה לעצמי להיות בוטה כל כך-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני רכשתי לפני ש3 שנים בערך אופניים משומשות , ב 250 שקל,

הם עם 21 הילוכים, קפיץ אחד באמצע האופניים לאורכם , ו2 בולמי זעזועים, בכידון, הרשתי לעצמי לפנק את עצמי בכסא חדש ומרופד , ושרשרת עם מנעול וסתם בקבוק שיהיה נחמד,

האמת היא שעד היום אני פשוט חורש עליהם נוסע בכביש המון וזה פשוט נוח ויעיל, אין שום הצדקה לטעמי לרכוש אופניים חדשות ויקרות במחירים של אלפי שקלים, זה בזבוז מוחלט , אלא אם כן מדובר ברוכב מקצועי שמשתמש בהן לאימונים ותחרויות, אבל בכללי חבל על כל שקל.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ואז אתה מוצא את עצמך מתקן ומתקן אופניים ישנות ובלויות,בערך כמו לתקן נגן CD עתיק של חברה עלומת שם במחיר של יותר ממה שהיה עולה חדש יותר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=244549

לקנות אופניים חדשות נותן לך פוש גדול להכנס לתחביב וגם הנאה ושקט נפשי לתקופת האחריות.

אני אישית רכשתי חדשות אחרי שבדקתי כמה וכמה זוגות יד שניה והתייעצתי עם בעלי מקצוע ואני לא מצטער לרגע.

אם אתה לא יכול להרשות לעצמך זה כבר סיפור אחר, אבל אם יש תקציב נאה (של כ2K) אז למה לא.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...