Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה קשה - בורה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהיכן הנתון של 1/9.5 ?

אם זה ממחשב הרכב הנמצא בלוח השעונים ומראה צירכת דלק ממוצעת - הכוונה שם לנתון של צריכת דלק לכל מאה קילומטר.

דהיינו - 1/9.5 = 100 לחלק ל 9.5 -> 10.5 ק"מ לליטר

שזה מאוד חסכוני עד חסכוני מדי לפאסאט 2 ליטר

אצלי בטולדו 1.8 ליטר שנת 2003 הופיעה בדיוק אותה תקלה ובצירוף נורת אזהרה כתומה.

עלי לציין שבנסיעות קצרות צריכת הדלק הייתה גבוהה משמעותית יותר מהרגיל (לפני שהחיישן הספיק להתחמם)

החלפה אצל מוסך רון פתרה את הבעיה של הדלק (והנורה :)

לדעתי הייתי יכול למשוך עוד עם תקלה מבחינה מהותית, אך באופן עקרוני אני לא מסוגל לראות נורת תקלה דלוקה מבלי שאסדר אותה.

בהצלחה

יוסי

אגב, אצלי במנוע יש בדיוק אותם צלילים שאתה מתאר (התנעה בצליל דיזלי והמשך עבודה חלק)

המנוע עבר 145K ק"מ ועובד מצויין תודה לאל וללא טיפת נזילה.

המנוע מקבל אך ורק שמן סינטטי 5/40 בעיקר LM (הסגול) ונוזל קירור G12 צלול כבדולח, כולי תקווה שימשיך לעבוד כך לפחות עוד 145K

• ספונסר פורום
פורסם
דברתי אם הבחור שביצע לי את הבדיקה.

הוא חזר ואמר, שביצע לי בדיקת סריקה אחת למנוע ולגיר, וסריקה שנייה לכל שאר המערכות.

והרכב תקין פרט לגוף חימום שבתוך החיישן.

אם אני מגיע אליו שוב,נהוג לשלם שוב על סריקת תקלות חוזרת?

לא מדובר על סריקת תקלות רגילה ,מדובר על קריאה של נתון הזרימה שמקבל המחשב ,

דעיכה של מד זרימת אויר לא מכניסה קוד תקלה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ל-JENK

כבעלים לשעבר של גולף עם מנוע זהה,שהחליף מד זרימה:

מד זרימה תקול מתאפיין בחוסר סחיבה של הרכב,צלצולים,גמגום והשתהות תגובת המצערת לעיתים בעת מתן "קיק-דאון". לפי תיאורך לא נשמע שמד הזרימה אצלך תקול,למרות שהתקלה לא נדירה ברכבים אלו.

אצלי במנוע אכן ההתנעה הייתה כשלך,וגם אותי תחילה זה מעט הטריד,בייחוד כאשר השוותי את ההתנעה ליפניות הנפוצות, וליונדאי I-30 שבבעלותנו. בסקר אישי שערכתי בו האזנתי לצלילי התנעה של רכבים מדגם גולף ובורה בעלי אותו מנוע, אצל כולם ההתנעה מרגישה "קשה" וארוכה יותר מההתנעה הקלילה שאצל היפניות.

רעש המנוע הדיזלי גם הוא אופייני לרכבים אלה,והמנוע ידוע כמה לעשות-רועש. הרעש מורגש מעט פחות בתא הנוסעים,אך לעומדים מבחוץ הוא נשמע מעט חריג,אך זהו הרעש הטבעי של מנוע השני ליטר הנ"ל של פולקסווגן.

אם הדבר אכן מטריד אותך מאוד,פנה לרון,כי הוא יודע יותר טוב מכולם,אבל בתור אחד שעבר מד זרימה תקול,ובדק את הנושא, אני חושב שהמצב אצלך תקין.

פורסם

רון - אני לא בטוח שיש לו את הכלים הנדרשים לביצוע הבדיקה העמוקה הזאת.

יש לו סורק אוניברסאלי (כמו צידנית ניידת שחורה שמדפיסה "קבלות")

רשום לי גם שם מדויק של הסורק, אם זה יעזור

yosefus - הרכב הוא בורה ולא פאסאט.

ואין לי תצוגה עם נתוני צריכת דלק (לצערי)

תודה למגיבים

פורסם

לא היה לי זמן לבוא אליו שוב.

התקשרתי בשביל לברר את הדברים.

הוא אומר שבדיקת הזרימה (ערכים מדויקים) ניתן לבצע אך ורק במוסך מורשה.

לפי מה שהוא אומר, אם הייתה בעיה כלשהי, זה היה מופיע בסורק שלו, אז הוא היה אומר לי לגשת למורשה,

בגלל שלא הופיע, "אין מה לדאוג, הכול בסדר"

הוא הציע לי לבצע אינפוזיה בנוסף לניקוי מצערת. (במלים אחרות להתיז ספריי קרבוראטורים אל המצערת,

כאשר המנוע מופעל).

מה אתם אומרים, כדאי?

שבוע טוב!

פורסם

להתיז ספריי קרבורטורים שהמנוע מופעל זהה ממש אבל ממש לא רעיון טוב!

לספריי קרבורטור יש טמפ' הצתה שונה משל בנזין, הדבר יכול להביא לשריפה של כל הרכב.

בנוסף ספריי קרבורטור יכול להשאיר, מישקעיים בתא השריפה.

יש איזה חומר מיוחד לאינפוזיה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...