Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת גיר לג'טה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום, בידיעות אחרונות, במגזין ברכב של ממון, פורסם כי צמפיון מוטורס הולכים לצאת בעוד שבועיים עם גרסה חדשה לג'טה שמיועדת לצי הליסינג.

בשונה מגרסת הליסינג הנוכחית, הגרסה החדשה תהיה מצוידת בגיר ה DSG עם 7 הילוכים.

האבזור דומה, וכנראה שגם המנוע (אמרו שהרכב יותר חסכוני אבל לא פרטו אם ההבדלים נובעים ממנוע חדש או מהמעבר ל DSG, אני מניח שרק בגלל הגיר)

הסיבה שאני מציין זאת היא כי נתנו לי את האפשרות לבחור כבר היום בין ג'טה אוטומטית רגילה 6 הילוכים, לגרסה החדשה עם ה DSG 7 הילוכים.

את הרכב אני הולך לקבל בעסקת ליסינג מימוני שבועיים מרגע ההחלטה.

שניהם עם מנוע ה 1.6 105 כ"ס

מה עדיף מבחינת:

אמינות

ביצועים

חיסכון בדלק

הנאה

אני שואל לגבי האמינות כי זו יכולה להשפיע על סחירות הרכב וישנו סיכוי מסויים שארצה לקנות את הרכב בתום 3 השנים.

תודה

שמוליק

פורסם
בכל הקטגוריות עדיפה הDSG.

אשמח לקצת פירוט בנושא האמינות.

בחו"ל מדברים על בעיות אמינות ב DSG ו VW אפילו הוציאו RECALL בנושא.

מה הניסיון המקומי שלנו עם הגירים הללו.

מבחינת נוחות, האם ה DSG במוד אוטומטי, נוח כמו האוטומטי הרגיל?.

מלבד חילופי ההילוכים המהירים ב DSG, האם ארגיש גם עליה בכוח המנוע?

פורסם

הDSG נוח כמו אוטומט. ממש לא כמו בגיר הרובוטי של הקורולה אם מזה אתה דואג.

הגיר גם מנצל את כוח המנוע טוב יותר ולכן גם צריכת הדלק היותר טובה.

בקיצור, קח DSG ולא תתחרט!

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-DSG. הביצועים אמורים להיות טובים יותר בגלל יותר יחסי העברה (7 מול 6) והפסדי כח קטנים משמעותית בגלל העדר ממיר מומנט כמו בתיבת הילוכים פלנטרית.

החשש היחידי הוא שהשילוב של ריבוי הילוכים, מנוע חלש יחסית (למרות שהמומנט בסדר) ורכב כבד יגרור פעולת תיבה "עסוקה" מדי, כלומר החלפות הילוכים תכופות...ולא מר ישראל ישראלי בוגר תיבות אוטומטיות עם 4 הילוכים קצת פחות רגיל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

DSG בלי ספק.

ביצועים כמו גיר רגיל ואף יותר טוב עקב מהירות החלפת הילוכים.

חסכוני כמו גיר רגיל.

העברת הילוכים חלקה כמו באוטומט.

לענין אמינות הגיר, מדובר כבר בדור מתקדם יותר בו התקלות כבר עברו מענה פיתוחי של היצרן כך שרוב הסכויים שיהיה גם אמין יותר מהראשון.

פורסם
אשמח לקצת פירוט בנושא האמינות.

בחו"ל מדברים על בעיות אמינות ב DSG ו VW אפילו הוציאו RECALL בנושא.

מה הניסיון המקומי שלנו עם הגירים הללו.

מבחינת נוחות, האם ה DSG במוד אוטומטי, נוח כמו האוטומטי הרגיל?.

מלבד חילופי ההילוכים המהירים ב DSG, האם ארגיש גם עליה בכוח המנוע?

על בעיות אמינות לא שמעתי. ה-DSG במוד אוטומטי עדיף על פני תיבות רובוטיות רגילות. עם זאת, בשידוך עם מנוע ה-1.6 ל' תיבת ה-7 הילוכים לפעמים מתבלבלת ומטלטלת את האוטו, בעיקר במהירויות זחילה בפקק ובמעברים בין ראשון לשני לשלישי. אחת הסיבות היא העובדה שהיא ממהרת להעלות הילוכים, ואז כשהלחיצה על הדוושה מתגברת היא מורידה בבת אחת כמה הילוכים. זה לא נורא ועדיין עדיף על פני האוטומטית הרגילה, בעיקר בגלל צריכת הדלק והביצועים המשופרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אנחנו לוקחים ג'טה בליסינג ואני בודק בכלל אם ניתן לקבל ג'טה עם DSG ולכן אני נמצא באותה דילמה

כמה המצב של הורדת הילוכים פתאומית בזחילה בעייתי? והאם ניתן בכלל להתגבר עליו?

בהנחה שבארצנו לפחות פעם ביום נוסעים בפקקים (בדרך אל העבודה או בדרך חזרה) אז על פניו נשמע שהיתרונות של DSG עלולים להיטשט מול בעיתיות בנסיעה איטית?

האם למרות זאת ה-DSG עדיף על טיפטרוניק 6 הילוכים?

פורסם

בעייתי? לדעתי זה מציק, אבל אני מניח שמתרגלים ואולי יש אנשים שזה לא יציק להם. זה בכל מקרה עדיף על גיר רובוטי רגיל. ולא, על פניו היתרונות לא מיטשטשים. איפה כתבתי דבר כזה? כתבתי בדיוק הפוך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא אתה כתבת כי היתרונות מיטשטשים, אלא אני שאלתי.

החשש היחיד שהקפיצות כמו שאתה מתאר אותן מאוד יעצבנו (אחרי שנים של נהיגה על גירים אוטומטיים)

אישית אני מעדיף ידני, אבל המציאות מחייבת 2 רכבי אוטומט בבית.

אני נוהג על VAG אוטמטית (טולדו 1.8) והג'טה תשרת את אישתי ליום יום ואותי כנהג סופי שבוע של המשפחה.

הבנתי שטיפטרוניק 6 הילוכים עושה חסד למרכב הכבד יחסית של הג'טה ומאפשר לה להתנהל בצורה יחסית סבירה (לא נופלת מרכבי ליסינג קבוצה 2 אחרים), עם DSG אני בטוח שהרכב יהיה "זריז" יותר או לפחות עם זמינות אופטימלית יותר של הכח הקיים.

אבל קצת מפחיד אותי נושא "הקפיצות" שאתה (רוני) מתאר ואני כבר שומע: "מה זה האוטו הדפוק הזה? כבר היה עדיף המאזדה 3"

האם החשש שלי מוצדק?

פורסם

90% שהחשש שלך לא מוצדק. אני מכיר אנשים שזה לא מפריע להם, ולומר את האמת - בכלל לא בטוח שזה יהיה המצב עם הג'טה. הניסיון שלי הוא בשידוך ה-DSG 7 לאיביזה עם מנוע ה-1.6 ל'. אולי בג'טה זה יהיה שונה. אם אתה רוצה להיות בטוח - קח נסיעת מבחן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא אתה כתבת כי היתרונות מיטשטשים, אלא אני שאלתי.

החשש היחיד שהקפיצות כמו שאתה מתאר אותן מאוד יעצבנו (אחרי שנים של נהיגה על גירים אוטומטיים)

אישית אני מעדיף ידני, אבל המציאות מחייבת 2 רכבי אוטומט בבית.

אם אתה מעדיף ידני, לך על ה-DSG...זה הכי טוב שאתה יכול לקבל היום, בטח וסטח בקבוצה 2.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מנסיוני עם גיר DSG 6 הילוכים בגולף,אני יכול להגיד לך שזהו גיר אשר מאגד את היתרונות של ידני [כוח בעיקר וצריכת דלק,לאוהבי הידני זה יראה עדיין אוטומט כי אין מצמד.] ביחד עם היתרונות של אוטומט[לאוהבי אוטומט-אין מצמד ונוחות נסיעה] ומשמיט את החסרונות.

לדעתי גיר מושלם.

גורם לכל רכב להיות הרבה יותר זריז וכך גם מרגיש הנהג.

בעניין הקפיצות-לא הייתי קורא לזה קפיצות מעצבנות אלה יותר בכיוון של הורדת הילוך ובלימה בעזרת מנוע בגיר ידני.

לרגילים לאוטומט,בהתחלה זה יראה מוזר וקצת מציק,אחרי שמתרגלים לרוב מתעלמים מי זה.כאשר הגיל מעלה הילוכים פשוט שוכחים מהכל.

הגיר גורם לרכב באמת להיות ממש זריז בתאוצה-הניסיון שלי הוא על גולף טורבו דיזל 05 105 כ"ס,ואני בעלים של איביזה קופרה.

הרכב הבא שלי יהיה אך ורק עם DSG.

תעשה נסיעת מבחן ותבין שעדיף DSG.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

עדכון:

הלכתי בסוף על ה DSG.

לבחור הנוסף שעומד באותה הדילמה: לצמפיון יש רכבים לבנים עם DSG שהם ישחררו כבר בחודש הבא.

אני החלטתי לחכות לשחור שיגיע באוניה בתחילת נובמבר.

תודה לכולם

שמוליק

• תוכן חדש...