Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר DSG

SniCkeR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל הסבר על הגיר הזה.. איך הוא פועל בכלל? ואם יש לי רשיון לתיבת הילוכים אוטומטית בלבד, אני יכול לנהוג עליו מבחינת החוק?

תודה לעוזרים.

פורסם

אהה, ה-DSG, הפלא של תיבות ההילוכים! DSG הוא "Direct Shift gearbox", וזה עונה על השאלה שלך לגבי הבדל בינו לבין גיר אוטומטי. מכיר את הביטוי "עם, אבל מרגיש בלי". אז זהו, שזה גיר עם ידית הילוכים (שבע הילוכים!) וקלאץ' (שני קלאצ'ים, ראה בהמשך), אבל מרגיש בלי. בעצם זו תיבה ידנית שמופעלת בצורה אוטומטית, או "גיר רובוטי". רגע, אם שמעת שמועות זדוניות על הגיר הרובוטי, אתה צריך לדעת שני דברים: א. זה לא כל כך נכון מה ששמעת. ב. מה ששמעת מתייחס לגרסאות פרימיטיביות של הגיר הרובוטי, ולא ל-DSG. מבחינת רישוי זה אוטומטי (אבל אפשר להפעיל טיפטרוניק!)

בתיבה אוטומטית אין שורה של הילוכים כמו בגיר ידני, אלא מערכת מורכבת של הילוכים "פלנטריים", קלאצ'ים הידראוליים, לפעמים בנדים, ועוד כל מיני רכיבים משונים. מה זה אומר: יקר לטפל, נשחק מהר, ומאבד הרבה מהכוח בדרך שם בפנים. גם אין קלאץ' אלא "ממיר מומנט", אמבטית שמן עם שתי מניפות, שמאבדת עוד כמות נכבדת של כוח. היתרונות הם: נוחות, בייחוד בהתחלת נסיעה או בעליות ופקקים וכן זה שיש נוקר חניה (נועל את הגיר ב-P).

בגיר רובוטי יש רובוט שמפעיל גיר רגיל בצורה אוטומטית, ככה יש לך נצילות של הדלק והכוח כמו בגיר ידני, אבל את הנוחות של האוטומטית. בגירים קודמים (טויוטה קורולה) הרובוט היה קצת פחות עדין, וחיברו אותו לגיר ידני רגיל לגמרי, ככה שאנשים שבאו לקורולה החדשה והתייחסו אליה כאל אוטומטית לכל דבר, לחצו על הגז במשך כל התאוצה, ולכן כשהרובוט שילב קאלץ' והילוך הם קיבלו "דפיקה". אם הם היו עוזבים לרגע את הגז הם היו מקבלים נסיעה חלקה.

לכן הומצא ה-DSG. מה עשו? חילקו את הגיר לשניים (לא להתבלבל עם CVT בבקשה), הילוכים אי-זוגיים (1, 3, 5, 7) וזוגיים (2, 3, 6), כל אחד עם קלאץ'. מה זה אומר? נגיד אתה מתחיל נסיעה: הרובוט משלב את קלאץ' א' ואת ההילוך הראשון, אבל הוא גם מפעיל את קלאץ' ב, ומתכונן לשלב הילוך שני. כשיהיה צורך לשלב הילוך שני, הוא פשוט ישחרר את קלאץ' א, ישלב שני וישחרר גם את הקלאץ' שלו. ככה הפעולה חלקה, גם אם נשארים על הגז. למעשה, הרובוט של ה-DSG מסוגל להעביר הילוכים במהירות שבן אדם לא יכול, וכן אפשר להעביר למצב "טיפטרוניק". מה לגבי השמועה הזדונית על "זינוק בעליה עם ארמברקס", לא, יש "Hill hold" בכפתור או כפונקציה אוטומטית. בפולקסווגן יש גם פונקציה של התחלת נסיעה מהירה על ידי לחיצת כפתור לביטול ה-ESP, ואז בלימה ברגל שמאל כשהרכב עומד (כלומר, תן מעט ברקס ותחמם את הרכב עם גז) עד שהטורים מגיעים לאן שמתאים לך, משחררים את הברקס והאוטו מזנק לך קדימה.

החסרון של ה-DSG זה משקל התיבה, אבל במערכת ה-DSG היבשה (קלאצ'ים רגילים ולא הידראוליים) הבדל ביחס לגיר ידני אינו משמעותי, ואילו תיבה אוטומטית בדרך כלל כבדה עוד יותר. ל-DSG יש גם מצב P, וכיון שמדובר במערכת חדשה, הרכבים שבה היא מותקנת הם חדשים, עם כל מה שמשתמע מזה (ABS, ESP, ארבעה בלמי דיסק, ועוד איבזורים שונים).

פורסם

אני אפשט לך: עבורך זה כמו אוטומט. לשים על D ולנסוע.

אפשר גם להעביר למוד SPORT, שבו זה עדיין כמו לשים על D רק שההילוכים מוחלפים בסל"ד גבוה יותר.

אפשר כם להעביר למוד TipTronic שאז אתה מעביר הילוכים באמצעות נגיעה במוט ההילוכים (אבל זה עדיין אוטומט, אין קלאצ'), ובחלק מהדגמים אפשר גם להעביר הילוכים עם paddels שנמצאים מאחורי ההגה (אבל זה עדיין אוטומט, אין קלאצ').

גיר מעולה, יש לי כבר רכב שני עם הערכת הזו. הרכב הקודם היה עם DSG 6 הילוכים; הרכב הנוכחי עם ה- DSG 7 הילוכים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, לכלכת!

יש לך כבר 2 מכוניות עם DSG ואתה לא יודע שלא רק שיש לך קלאצ', יש לך שניים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כבר הזכרנו DSG, האם עדיין במודלים החדשים יש את הבעייה שרכב מתדרדר אחורה בעלייה, כמו נהג בלתי מוסנה שלא יודע לעשות זינוק בעלייה עם גיר ידני?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למיטב ידיעתי, הרכבים מגיעים מלכתחילה עם מערכת למניעת הדרדרות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בר, לכלכת!

יש לך כבר 2 מכוניות עם DSG ואתה לא יודע שלא רק שיש לך קלאצ', יש לך שניים!

נו, התכוונתי בלי דוושת קלאץ', כדי לפשט את התשובה 8)

אם כבר הזכרנו DSG, האם עדיין במודלים החדשים יש את הבעייה שרכב מתדרדר אחורה בעלייה, כמו נהג בלתי מוסנה שלא יודע לעשות זינוק בעלייה עם גיר ידני?

הבעיה הזו מעולם לא היתה, כך שגם במודלים ה"ישנים" לא היתה ה"בעייה". יש מערכת שמחזיקה את הרכב שתי שניות (לא מדדתי), אחרי שאתה עוזב את הברקס בעלייה, עד שתעביר את הרגל לגז. אגב, גם עם מערכת DSG הרכב מתקדם כשאתה על D בלי ללחוץ על דוושת הבלמים, ולכן זה כמובן תלוי בשיפוע (כמו ברכב אוטומטי).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

bar72, אני דווקא נתקלתי בתופעה של טאורן דיזל (מונית) שהייתה לפני כמה שנים חדשה מחברה בתופעה שנהג בכל זינוק בעלייה משתמש בארם ברקס. הנהג הדגים לי מה קורה אם לא משתמשים, הרכב מתדרדר אחורה בנסיעה קדימה וקדימה בנסיעה אחורה ומתדרדר די הרבה. אני הזכרתי את זה כאן בפורום באחת התגובות לפני הרבה זמן והיו אנשים שטענו כי מכירים גם בתופעה הזאת (למיטב זכרוני).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מבין את הרעיון

שמאל על הבלם ימין על הגז....בשביל מה?

או שאתה נוהג על ידני או על אוטומט, מצטער אבל יש לי סלידה עמוקה מהגיר המוטנטי הזה...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
אני לא מבין את הרעיון

או שאתה נוהג על ידני או על אוטומט, מצטער אבל יש לי סלידה עמוקה מהגיר המוטנטי הזה...

הקליטה אצלך בעייתית, בגלל זה יש לך סלידה מגיר מורכב כמו DSG.

מה לא ברור?!!? זה נקרא "בקרת שיגור", אתה מחזיק עם רגל שמאל את הבלם ומעלה סל"ד עם ימין.

זה לא שאתה נוהג ככה קבוע ובולם בשמאל :lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני לא מבין את הרעיון

הכוונה, כשיש לך גיר רובוטי בלי מנגנון זינוק בעלייה, במקום להרים בלם יד אפשר פשוט לשים את רגל שמאל על הבלם, רגל ימין על הגז וכשאתה רוצה לזנק, לעזוב את רגל שמאל וללחוץ עם רגל ימין בו זמנית. מה הבעיה? ואגב - ברוב הגירים הרובוטיים הנוכחיים יש מנגנון זינוק בעלייה, כך שזה באמת מיותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה ולהוריד את רגל שמאל מהחלון? הרופא עור בפרוש אמר לו להקפיד על איוורור של הרגל בשביל שהפטריה תעבור...:roll:

פורסם

הזכרת לי שבשבוע האחרון ראיתי כמות לא קטנה של אנשים שנוסעים ליד הנהג עם הרגליים על הדשבורד.

כל פעם מחדש עולה לי בראש מה קורה אם הם עושים תאונה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ראיתי את התנוחה המוזרה הזאת כל כך הרבה פעמים שגם אני ניסיתי איזה פעם פעמיים ואני לא מבין מי הדביל שיושב ככה, זה ממש, אבל ממש לא נח.

• תוכן חדש...