Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני קרוב לרכישת רכב.

את הבדיקה של הרכב אני מבצע לפני (שעה לפני) הזיכרון דברים.

אני עושה אם האיש שאיתו אני רוצה לרכוש את הרכב זיכרון דברים ובודק את הרכב כשעה לפני חתימת הזיכון דברים,ואחרי שבוע-שבועיים רוכש את הרכב,ואחרי כמה ימים מוצא משהוא שקרה במהלך השבועים האלו,איך אני יכול להוכיח זאת?

המוכר רוצה למצוא קודם כל אוטו ואז למכור ישר את שלו,כדי שלא יבצר מצב שהוא ישאר בלי רכב.

נ.ב:

סכום של 500 שקל מקדמה זה סכום סביר?

למישהוא יש זיכרון דברים מקצועי?מצאתי באיטרנט כמה וכל אחד שונה ממש ואני מבולבל,עזרה?

תודה לכולם!

פורסם

500 ש"ח נשמע לי סכום מעט נמוך אבל אם זה מתאים למוכר אין סיבה שזה לא יתאים לך.

אין זכרון דברים אחיד. כל אחד מנסח זכרון דברים כרוח הטובה שנפלה עליו. אתה מוזמן להציץ בשרשור הדביק שבראש הפורום, יש שם כמה המלצות לזכרונות דברים. אם גם זה לא מספק אותך, גש לעו"ד שינסח עבורך זכרון דברים בתשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבדיקה שעשית כרגע שווה בדיוק לאותו הרגע.

אם עוברים שבוע שבועיים בין הבדיקה לקבלת הרכב לידיך הכל יכול לקרות . גם תאונה טוטל לוסס.

אחד משניים או מקבלים את הרכב מידית או עושים בדיקה נוספת ממש לפני שמקבלים את הרכב, דהיינו שתי בדיקות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני עו"ד חובב רכב ואני מסתייע הרבה בפורום ובעצות טובות.

אני לא יכול לסייע הרבה בעצות מוטוריות אבל אני שמח שאני יכול לסייע למישהו כאן בעצה משפטית בלתי פורמאלית שאולי גם אחרים יהנו ממנה (תמיד כדאי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני המכיל את כל האינפורמציה הרלוונטית בהתאם לנסיבות)

ןלאחר ההקדמה הפואטית וסיוג האחריות, זוהי עצתי החברית:

זכרון דברים, ברוב המקרים מחייב כמו חוזה לכל דבר ועניין במידה והוא מעיד על כוונת הצדדים להתקשרות (או בעגה המקצועית: "גמירת דעת") והוא מספיק מפורט.

אני מתאר לעצמי שאתה נעול על הרכב ולכן לא אשיא לך עצה של לחפש רכב בלי כל הסיבוך הזה.

כדי שתוכל בכ"ז לרכוש את הרכב, וכדי שתנוח דעתך שהאינטרסים החיוניים שלך מוגנים במסגרת העיסקה הזו, ובכדי שלא לגרום לך לחסרון כיס כתוצאה מבדיקה כפולה במכון, כדאי לך לחתום איתו על זכרון דברים שיכיל פירוט של:

הנתונים היבשים- דגם, מד אוץ, שנה, יד וכו'.

מצב הרכב: מצב השילדה והאם הרכב עבר תאונות (כולל החלפת חלקי מרכב-פגושים טמבונים וכו')

מצב מיכני: גיר ומנוע

מספר הקילומטרים שמותר למוכר לעשות בזמן שבין החתימה על זכרון הדברים לבין המסירה.

זמן מקסימאלי למסירה של הרכב (מבלי תלות אם המוכר קנה רכב אחר).

קבע בהסכם כי המחיר הסופי יקבע על פי תוצאות הבדיקה ביום המסירה. קרי, קבע על מחיר X כשמהמחיר יופחתו מלוא עלויות התיקונים לפי הצעת מחיר של מוסך מורשה לאחר בדיקה במכון מורשה ו/או במוסך מורשה בניכוי המיקדמה ששולמה ע"ס 500 ש"ח.

אם לא מסתדר לך פנה אלי בפרטי ואנסה לסייע.

פורסם

העצה של העו"ד טובה מבחינה משפטית אבל לא כל כך מעשית

לפי עצת העו"ד הבדיקה תעשה בעוד שבועיים נניח. ונניח כי בבדיקה הרכב יצא על הפנים. הפירוש המתנתי לשווא , תוך כדי שאני מחוייב לעיסקה, ולא יכול לקנות רכב אחר שמצאתי תוך הזמן הזה.

העצה הטובה ביותר , עשית בדיקה הרכב בסדר קנה את הרכב וקבל אותו לידיך מיד .

המוכר מתנה את מסירת הרכב בקניית רכב חדש , לך חפש רכב אחר. מקסימום בקש ממנו שיודיע לך כי כעת הוא מוכר את הרכב והוא למסירה מיידית לאחר שהוא מצא לו רכב חדש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מחפש מעל 3 חודשים,ואיו משהוא טוב בשבילי.

כנראה הכניס לזכרון דברים שהוא מבטיח שאם יקרה משו לרכב במהלך השבועיים,להוציא משהוא מהרכב,להחליף,הוא מייד מיידע אותי והעסקה מתבטלת.

הבדיקה אני רוצה לבצע לפני בגלל שאני רוצה לקבל יעוץ מכמה גורמים לאחר הבדיקה.

שלחתי הודעה פרטית ל-bnaya029.

פורסם

כבר יצא לי לקנות לאחותי רכב שהייתי צריך לחכות לו חודש.

השלבים שאני נקטתי בהם:

שלב א' -

חתימת זכרון דברים שמתנה את רכישת הרכש בבדיקה תקינה ביום המסירה (אחרי חודש)

מסירת צ'ק על סך משהו כמו 2000 ש"ח שיוחזר לאחר הרכישה או באם הבדיקה לא משביעת רצון. (מעוגן בזכרון הדברים)

התחייבות בזכרון הדברים שבמקרה של פגיעת שילדה או בעייה מהותית במנוע /גיר המוכר משלם את הבדיקה.

בשלב השני הרכב נלקח לבדיקה , עבר נקי , נרכש וכולם היו מרוצים.

מינוס אחד היה בכל העניין הזה: המחירון ירד בתקופה הזאת במשהו כמו 1500 ש"ח שהלכו לפח. מצד שני בוצע לרכב טסט לשנה אז זה התקזז.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מינוס אחד היה בכל העניין הזה: המחירון ירד בתקופה הזאת במשהו כמו 1500 ש"ח שהלכו לפח. מצד שני בוצע לרכב טסט לשנה אז זה התקזז.

אז בזכרון דברים שלו שיכתוב שהמחיר שאליו יש להתייחס בזמן הרכישה הוא המחירון ברגע המסירה ולא ברגע החתימה/שיחה/אהבה ממבט ראשון

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחרי עיון שני בשרשור ומה שכתבתי לך בה"פ.

את הבדיקה תעשה אחרי זכרון הדברים, ולא לפני. כדי שיהיה אפשר לעגן את שלמות הרכב בזכרון הדברים (ולחסוך 400 ש"ח במקרה ו..)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אישית, אם אני עושה בדיקה לרכב, ורוצה לקנות- לסגור "במקום" ולקחת את הרכב. אין מצב שאני משאיר למוכר את הרכב דקה אחרי שהחלטתי לקנות אותו, ובטח לא לשבועיים. המוכר יכול להתעלל ברכב במשך שבועיים, לתדלק אותו בשתן גמלים, להחנות אותו מתחת לעצי פיקוס עם אלפי עטלפים שיחרבנו לך על הרכב (וכידוע חרא של ציפורים או עטלפים מעכל את הציפוי של הצבע ויותר פגמים בצבע שאינם ניתנים לתיקון).

בקיצור: אם המוכר רוצה למכור אז בדיקה - > הסכם רכישה - > אתה חוזר הביתה עם רכב חדש.

לא ככה - לא קונה. לא חסרות מכוניות משומשות בשוק.

בהצלחה,

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...