Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי בבקשה לשמוע חוות דעת על הרכבים הנ"ל, (מוזר שרכבים נפוצים אלו לא מופיעים במנוע חיפוש).

אני מדבר על שנת 2000, מה אתם חושבים על רכבים אלו מבחינת בטיחות, אחזקה, אמינות ותמורה טובה יותר לכסף.

החלטתי להעלות את תקציבי בעוד 10K, ולרכוש רכב עם שוק טוב שימש אותי לעתיד וישמור על ערכו.

חשבתי המון על האלמרה אך אקמפלר טוב כבר ממש מעבר לתקציב שלי, לכן נשארתי עם השניים הנ"ל.

אני מדבר על דגמים ספיצפיים:

בורה שנת 2000 מנוע 2.0 ליטר אוטומט COMFOTLINE.

לאנטיס 323 שנת 2000 מנוע 1.6 ליטר אוטומט GLX.

מה משני הדגמים כדאי יותר...?

Guest ספורטמוטורי
פורסם

לי היתה לאנטיס LX שנת 99

לאח שלי בורה 2.0 שנת 2002 קומפורטלייו

נוחות > הבורה מנצחת

איכות הרכבה > הבורה מנצחת

אמינות > הבורה היתה פרטית הלאנטיס היתה ליסינג ,הלאנטיס עשתה לי אינסוף בעיות יכול להיות שזה בגלל שהיתה ליסינג,הבורה אף לא תקלה אחת,היתה אמינה מאוד,שוב הבורה מנצלחת.

סחירות > שתיהן סחירות,הלאנטיס טיפה יותר סחירה וגם מחזיקה על ערכה טיפה יותר מהבורה,פה הלאנטיס מנצחת.

אחזקה > הלאנטיס מנצחת,נסיעות ערוניות היו כך,הלאנטיס אכלה בעיר 9.2 ק"מ לליטר בחוץ כ12.5 ק"מ לליטר ביטוח מקיף + חובה 4800 שקל , הבורה בעיר 8.8-9 ק"מ לליטר בינעירוני זה כ13 ק"מ לליטר ,ביטוח מקיף + חובה 5400 שקל

פורסם

הבורה תהיה יקרה יותר ולדעתי משמעותית. VW מול מאזדה.

מה שכן, בכל הסעיפים אולי חוץ מהסחירות, הבורה מנצחת.

מה שכן, אתה צריך לקחת בחשבון את העלויות הגבוהות יותר(כמעט בכל תחום) של הבורה.

פורסם

אצלנו הייתה בורה 2001 1.6 COMFORTLINE ידני.

לאוטו יש מנוע ישן יחסית 8V, כל הזמן בעיות עם חיישנים של הטמפרטורה שמחירם לא נמוך. הצריכה הייתה בערך 1 ל11.האיכות ההרכבה טובה אבל במשך הזמן הדברים התחילו להתפורר(היה לנו את האוטו אצלנו במשך 5 שנים ועוד שנתיים אצל דוד שלי).

אבא שלי החליף את הגיר כשהאוטו היה עוד באחריות בעקבות הפתיחות שהוא היה עושה מדי פעם.

קנינו את האוטו דנדש בערך ב75K(עולים חדשים) ומכרנו ב-35 אחרי חמש שנים ודוד שלי מכר אחרי שנתיים בסביבות אותו המחיר.

לפי מה שאבא שלי אמר, האוטו לא אמין, לא חסכוני אבל הוא הציל פעם לדוד שלי את החיים, פעם הוא עלה על גדר ההפרדה בכביש המהיר כי הוא נרדם והוא והאוטו נשארו שלמים!!!(האוטו נסע עם שתי גלגלים באוויר!!!)(אין שריטה על האוטו!!! רק שריטות על הג'אנטים בעקבות הפגיעה של הגלגלים שהיו באוויר שפגעו אחרי זה באדמה, כמובן שהצמיגים התפוצצו).

תאמ'ת אני לא יודע למה אנשים כל כך מתלהבים מגולף כי הרי יש לו את אותם המכלולים שיש בבורה.

לגבי המאזדה אין לי דעה.

מקווה שעזרתי. 

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

אז בגדול כדאי ללכת על המאזדה?

יש לשכנה שי לאנטיס שנת 99 163000 ק"מ יד 3 היא מוכנה לעשות לי אותה ב24K למרות שמחירה הוא 26K

יש מה לבוק או לחפש אקזמפלר שמור יותר??

פורסם

לגבי הבחור שאמר שהמאזדה עשתה לו אין סוף בעיות, כנראה הרכב שלך היה לימון

הדבר היחיד שיש למאזדה מטופלת זה אמינות. עצה שלי אם מתאפשר לבעל השרשור לקנות 1800 אל תהסס!

תמיר.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תלך על לאנטיס 1800 אוטומט היא יותר טובה.

ותומר,בגלל זה,אמרתי שהיא עשתה לי אינסוף בעיות כנראה בגלל שהיא היתה ליסינג.

לסכום

בורה יותר מפנקת

לאנטיס יותר משתלמת

פורסם

לנו יש בורה אוט'. אבא שלי וגם אני עושים 'פתיחות' מדי פעם והגיר בסדר גמור טפו טפו טפו.

אפשר לסוע באוטו גם בצורה יותר חזקה ודורשת אבל כל עוד מטפלים בו כמו שצריך ולא מגזימים עם הדרישות(ליסוע מהר אפשר גם בלי קריעת מנוע) שום דבר לא יילך.

כניראה שהבעלים הראשון או אתם קרעתם ת'אוטו ובגלל זה היו בעיות.

הבעיה היחידה אצלנו היא שעכשיו הריפוד של הגג מתקלף אבל זו בעיה שיש בכל הגולף MK4 והבורות למיניהן ממה שהבנתי.

פורסם

דבר ראשון, הבורה בוודאות מופיעה במנוע החיפוש של הפורום. בבקשה בצע חיפוש אחר הודעות שאני עצמי כתבתי בעבר על הרכב.

מעבר לכך, הניסיון שלי עם הבורה הוא ארוך מאוד. אבא שלי הוא יד ראשונה של אחת כזאת, שנת 01' 1.6 אוטומטית קומפורטליין עם קצת יותר מ-91K ק"מ (אבא שלי לא נוסע הרבה באוטו).

האמת היא שלאחרונה ממש לא יצא לי לנהוג ברכב, פשוט כי אני כבר לא גר עם ההורים ויש לי רכב משלי. העניין הוא שבסופ"ש האחרון הזדמן לי לקחת לאבא את הרכב לנסיעה קצרה באיזור הבית, כך שהיתה לי הזדמנות לחזור אליו לאחר הרבה מאוד זמן שלא נהגתי בו.

אקדים ואומר: יתכן שהדברים שאני כעת עומד לכתוב עומדים לעשות עוול לרכב, במיוחד בהתחשב ברכב שבו אני נוהג באופן שוטף.

הבורה היא רכב כבד, עצל, צפוף במושב האחורי, עם הגה חסר תחושה לחלוטין ודוושת בלם בעלת מהלך ארוך מאוד לפני שמתחילה תגובה כלשהי. בנוסף, אני מניח שעל בעיית ההתקלפות של הפלסטיקים כמעט ואין צורך להרחיב.

מנגד, נוחות הנסיעה (במושב הקדמי) יחסית משביעת רצון, בידוד הרעשים טוב, המזגן מעולה ועיצוב הפנים נעים לעין.

ברכב של אבא שלי לא היו מעולם תקלות של חיישנים או חשמל (טפו טפו טפו), וחוץ מטיפולים שוטפים, לא ממש זכורות לי פעמים שהרכב ביקר במוסך. הגיר האוטומטי מתפקד היטב, ובזהירות אני יכול לומר שאילולא היה בעל מהלך קצר באופן מרגיז, הוא היה יכול להיות אפילו גיר מצוין.

בניגוד למה שנכתב, אני לא מאמין שהבורה יקרה יותר לאחזקה מלאנטיס. אם ביצועים וחדוות נהיגה הם לא הקטע שלך, אני חושב שאתה יכול בלב שקט לקנות בורה. בתמורה אתה מקבל רכב בטיחותי (בדגמים שמעל 100 כ"ס יש גם ESP), בסה"כ די נוח ועם תא מטען לא קטן.

כאשר לוקחים בחשבון את המחירון הנמוך שלה (שטרם הצלחתי לבודד את הפקטור שגורם לו להיות כזה), לדעתי מקבלים עסקה משתלמת ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצחיק שאנשים רושמים איכות של בורה יותר טובה, בזמן שהבורה מקולפת ומאזדה נראת כמו חדשה, מוזר, מוזר מאוד

פורסם

1. תקנה לנטיס אל תשבור תראש, תקבל רכב ממוצע, שנוסע בסדר, אמין בסדר ושאר הפרמטרים בינוניים.99% שתקנה מתחת למחירון (וגם תמכור מתחת).

אל תשקח שבזכות חברות ליסינג יש המון רכבים, המון חלקים משומשים ובעל הרכב שתקנה ממנו מזדה יגיד לך תודה.

לגמי עלות אחזקה (לא צריכת דלק) כמו שכתבתי בהקשר לקורדובה פשוט תתקשר למוסכים ותשאל מה עולה כמה.

2.ברכבי VAG בשנתונים 99-04 אכן קיימת בעית קילוף לקה שלא עומדת בחום לאורך השנים. בעית קילופים לא מצביע על כך שרכב לא אמין.

3.תמיד יהיו אנשים שלא נסעו ולא ישבו ברכב גרמני ויגידו שהוא גרוע ולא אמין ולא חסכוני וכו וכוי. למה לא בכיף הרי ידוע שבארצנו יש אוהבי לתת אצות בלי שיש להם מושג במה מדובר. לפחות כשאני יורק החוצה אני לא פוגע בבורה אלא בלנטיס כי יש אותם יותר מדי.

פורסם

היתה לנו בורה שנת 2000 2 ליטר במשך מספר חודשים עד שנגנבה (עם כ- 15,000 ק"מ בלבד), כך שאין לי דעה מגובשת לגבי הרכב הנ"ל למרות שאני זוכר אותו לטובה. יחד עם זאת, את הרכב האמור החלפנו בבורה 2001 1.6 ליטר ששימשה אותנו נאמנה במשך כ-8 שנים. מכרתי אותה לפני זמן לא רב עם למעלה מ-150,000 ק"מ.

סיכום כללי לגבי הרכב (1.6 ליטר):

1. כללי - רכב נוח מאוד, אמין ודי מוצק. לא נתקלתי בקילוף של פלסטיקים וכיוב'. הרכב נמכר כשהכל עובד והוא נראה במצב מעולה (כפי שנהוג לומר - "כחדש").

2 מרחב פנים צפוף משהו. היבט זה נעשה מוחשי כאשר נוספו ילדים למשפחה. תא המטען בסדר גמור.

3. ב-1.6 יש תחושה של מחסור קטן בכח אם כי הוא יעשה את העבודה באופן מספק (נסענו איתו לא מעט את העליות של ירושלים ללא בעיה). מה שהכי הציק לי היה שבמהירות סבירה של כ-100 קמ"ש הרכב היה נוסע בסל"ד גבוה (יחסית) ולכן רועש (יחסית). אך אלו הן בעיות של 1.6 שלא זכורות לי מה-2 ליטר. בהקשר זה אני מציע לך לשקול את עניין צריכת הדלק כי בשורה התחתונה ה-1.6 יעשה את העובדה יופי.

4. צריכת דלק כוללת כ-ליטר לכל 11 ק"מ. לא רע.

5. במקרה שלנו הרכב היה אמין. להוציא גיר (אוטומטי) שהוחלף בשנה הראשונה (באחריות) לא נתקלנו בשום תקלה מהותית למעט בלאי טבעי. חוץ מטיפולים שוטפים (עניין של 1,000-2,000 ש"ח כל פעם. בערך פעם בשנה) לא זכור לי שהרכב אי פעם נכנס למוסך עקב תקלה (וזאת להזכירך, במהלך 8 שנים וק"מ מכובד!).

נקודה מעניינת נוספת: בניגוד למצב בישראל, הבורה (ג'טה) הוא רכב מאוד מבוקש בשוק המשומשות בארה"ב ויש לו מחירון גבוה ביחס לכל המשפחתיות האחרות (להוציא אולי קורולה וסיויק).

את הלנטיס איני מכיר.

אני מקווה שסייעתי במשהו.

פורסם

אין מה להשוות בין המאזדה לבורה בכלל, הבורה טובה בכל פרמטר מהמאזדה.

המאזדה צפופה, רועשת, מעייפת מאוד בנסיעות ארוכות, לא נוחה בכלל, בטיחות זוועתית וסתמית,

לעומתה עומדת הבורה עם נוחות, איכות, בטיחות, אמינות לא רעה, ואיכות גבוה יותר.

ההבדלים במחירי החלפים לא בשמיים, אחרי הכל הרכב משתמש בהרבה חלקים של הגולף שמאוד נפוצה בארצנו, יש תחליפיים מקוריים שעולים זול יותר.

גם האמינות בשנים הללו לא מובטחת, מדובר ברכבים ישנים שאמינותם תלוייה בתחזוקת הבעלים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מצחיק שאנשים רושמים איכות של בורה יותר טובה, בזמן שהבורה מקולפת ומאזדה נראת כמו חדשה, מוזר, מוזר מאוד

אתה רומז לכך שהמאזדה איכותית יותר?

אני לא אכנס לויכוחים ושום דבר מלבד להגיד דבר אחד - VW זה רכב איכותי יותר(בהרבה) מהמאזדה.

• תוכן חדש...