Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306 XSI לעומת ?

פומפה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התשובות.

אכו אני מודה אין לי שום סיבה טובה להחליף את ה 306. היא אפילו לא צריכה ישור קו, היא במצב מצוין מקורית לחלוטין ואכן אני מאד מאד אוהב אותה.

זאת הפיג'ו ה רביעית שלי ובאופן שהפתיע אותי היא מאד מאד מאד אמינה, למרות התדמית כל רכבי פיג'ו שהיו בבעלותי היו אמינים מאד אבל זאת מתעלה על כולם

(רכב שתוחזק ומתוחזק טוב מאד)

כנראה שאתם צודקים ואין לי סיבה להחליף.

קצת מתסכלת העובדה שאין לי כל הרבה אופציות עתידיות.

האמת ש אלפא עוד לא הייתה לי מעולם ואני גם לא מכיר אלפות מנהיגה אישית. משהוא ב 156 ו147 נראה מסקרן, הנחתי ש 156 יכולה להיות מחליפה ראויה וקצת הופתעתי לשמוע שהיא לא משתווה ל 306. זכורה לי התלהבות גדולה במבחני אוטו הראשונים.

מיאטה ו BMW נראות לי יקרות בתור רכב שני שנוסע ממש מעט אבל אולי אחפש.

האם מישהוא יודע מחיר ריאלי ל BMW ידנית עם מנוע 6 צילינדר משנת 2000 בערך? האם יש כאלה במצב סביר? כל המודעות נראות עם תמונות דימיוניות של איה חייזר שכולו תוספות פיברגלס שהיה פעם BMW, כולם דמויות M3 וכולן חונות על דשא ירוק עם מספר זר, משהוא מוזר בזה.

דרך אגב קספר:

אני לא חושב שאנחנו מכירים , גובהי הוא 186 ס"מ אבל לא זאת הבעיה, אני די רחב כתפיים באופן כללי ובימים אלה לא ממש רזה (בלשון המעטה :-) ), נהגתי מעט מאד ב 206GTI הרושם היה שהמקום לנהג בעיקר ברוחב צר יותר, כאילו כל האיזור שבין מוט ההילוכים ההגה והמחוונים קטן יותר מב 306 אבל אולי זאת רק הרגשה.

השאלה האמיתית שלי לגבי ה 206 היא האם היא עדיין נוהגת כמו ה306 אני מבין שיש הסוברים שלא, מה דעתך?

בקליאו נהגתי גם מעט מאד , דוקא די נוח פרט לגלגל ההגה שקצת מזכיר "אוטובוס" אבל אולי מתרגלים.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פומפה, פשוט עשה סיבוב על הקליאו.

סיבוב טוב עם מישהו שמכיר את הרכב ויודע לנצל אותו.

עושה פלאים לדעתו של אדם :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

פומפה , אתה אומר את זה כי לא נסעת אז ב306 יותר חזקה :)

147 2.0 ידנית קצת יותר חזקה מהרכב שלך.

קאספר - לגבי המנוע - אתה טועה ובגדול.

אין שום קשר בין המנועים חוץ מהכ"ס הקרוב והנפח הדומה (לא זהה)

ה206 הוא מנוע חדש לגמרי שבנוי שונה לגמרי ומודרני משמעותית, ושלא תחשוב שזה מהאוויר - בזמנו זה מה שאביב אריאלי סיפר לנו בהרצאה לPSI.

זה מנוע מסוג DW וההבדל הוא הרבה מעבר לקוד מנוע שונה ממנועי XU, מהבלוק , הנפח , סוג הבוכנות והטכנולוגיה מאחורי כל המנוע - זה תכנון חדש לגמרי מ0.

לגבי ה206 בכלליות - זה לא לטעמי, היא ממש לא 306 ולא קרוב.

אם אתה לא מחליט להתקדם בשנתונים - יש אופציות מעולות , לא יקרות ולא בעיתיות חוקית לשפר את האוטו שלך.

אפשר להוציא מהמנוע שלך בקלות עוד כ15-20 כ"ס וביצועים קרובים מאוד לGTI6 ע"י חלקים מקוריים (של GTI6) וללא שום שינוי מסיבי (וכנ"ל בהתנהגות - אם הרכב שלך סטנדרטי - יש לך עוד המון לאן להתקדם)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היי,

יש לי רכב זהה לשלך מזה 4 שנים. נהגתי בעבר על 206GTi והתרשמותי מיכולות השילדה שלה אל מול ה-306 שלנו:

יש לה את השובבות הפיז'ואית הישנה שאנחנו כ"כ אוהבים אבל הניהוג שלה פחות טוב משמעותית. הרכב בעל התנהגות כביש ותחושות הגה "חיוורות" לעומת ה306. אתה נשאר למעשה עם יתרון הביצועים ועם רכב קצת יותר מודרני בעל תא נוסעים נעים יותר לשהייה כנהג, אך פחות מרווח (אגב קספר - אין להן אותו מנוע, ב206 זה מנוע EW חדש לגמרי לעומת הXU המעפן של ה306).

לי די ברורה ההשתדרגות שלי, והיא לכיוון מיאטה NC או NB. לא מאמין שיש הנעות קדמיות מודרניות (ואני מדבר על המוערכות מביניהן נכון להיום: גולף GTi MK5, שירוקו, קליאו דור 3) שמתעלסות עם הנהג בנס הרים כמו ה306 הספורטיביות; מה גם, שהתקדמות אמיתית היא לעבור להנעה הנכונה.

פורסם
קאספר - לגבי המנוע - אתה טועה ובגדול.

אין שום קשר בין המנועים חוץ מהכ"ס הקרוב והנפח הדומה (לא זהה)

ה206 הוא מנוע חדש לגמרי שבנוי שונה לגמרי ומודרני משמעותית, ושלא תחשוב שזה מהאוויר - בזמנו זה מה שאביב אריאלי סיפר לנו בהרצאה לPSI.

זה מנוע מסוג DW וההבדל הוא הרבה מעבר לקוד מנוע שונה ממנועי XU, מהבלוק , הנפח , סוג הבוכנות והטכנולוגיה מאחורי כל המנוע - זה תכנון חדש לגמרי מ0.

ליביו

לא כתבתי בשום מקום שזה אותו מנוע, אלא שבאופן כללי הוא דומה בהקשר של הדיון (ביצועים).

לא מעניינת כרגע הטכנולוגיה ושאיזה ז'אן פייר תיכנן את זה של ה-206 מחדש.

בשורה התחתונה שניהם עם הספק, מומנט דומים ותצורה זהה עם 16 שסתומים ללא תזמון משתנה.

כל זה מביא אותי למסקנה בלתי אמצעית וקצת גסה שאופי הפעולה של שניהם יהיה דומה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

המנוע ב-206 יותר טוב, ויחס ההספק/משקל משחק בבירור לטובתה - כך שהביצועים על הנייר ובמציאות טובים משמעותית.

זה עדיין לא משנה את העובדה ששניהם באמת מעפנים לעומת המנוע הפראי בקליאו :)

יותר מזה, המנוע בXSi מרגיש כמעט כמו מנוע 8 שסתומים...

פורסם
היי,

יש לי רכב זהה לשלך מזה 4 שנים. נהגתי בעבר על 206GTi והתרשמותי מיכולות השילדה שלה אל מול ה-306 שלנו:

יש לה את השובבות הפיז'ואית הישנה שאנחנו כ"כ אוהבים אבל הניהוג שלה פחות טוב משמעותית. הרכב בעל התנהגות כביש ותחושות הגה "חיוורות" לעומת ה306. אתה נשאר למעשה עם יתרון הביצועים ועם רכב קצת יותר מודרני בעל תא נוסעים נעים יותר לשהייה כנהג, אך פחות מרווח (אגב קספר - אין להן אותו מנוע, ב206 זה מנוע EW חדש לגמרי לעומת הXU המעפן של ה306).

לי די ברורה ההשתדרגות שלי, והיא לכיוון מיאטה NC או NB. לא מאמין שיש הנעות קדמיות מודרניות (ואני מדבר על המוערכות מביניהן נכון להיום: גולף GTi MK5, שירוקו, קליאו דור 3) שמתעלסות עם הנהג בנס הרים כמו ה306 הספורטיביות; מה גם, שהתקדמות אמיתית היא לעבור להנעה הנכונה.

שאלה: כשאתה אומר NC ו NBאתה מתכוון לדור שני ושלישי?

מיאטה איך שהוא נראית לי יקרה יחסית לשנתון ולמחיר עלות המקורי (בכל זאת רכב מתיישן) ובנובף אני לא כל כך מתחבר לגג פתוח. אבל בהחלט יש לי איזהשהיא פינה בלב עבורה.

האם למישהוא יש נסיון אישי עם 156 ו XSI כך שממש יכול להשוות בינהן?

פורסם

כספר , אתה כתבת אותו מנוע.

והם האמת די שונים.

שניהם פרווה , אבל בדרכים שונות.

וזה מקביל בערך כמו שתגיד שה1.6 של פיזו זה בערך כמו 1.6 של פולקסווגן.

אין קשר ביניהם , ואין קשר בין המנועים האלו חוץ מהספק דומה.

טליקו , כמו שכתבתי - את האנמיות הזו - אפשר לפתור בקלות.

Then dying is forgetting

פורסם
פומפה, פשוט עשה סיבוב על הקליאו.

סיבוב טוב עם מישהו שמכיר את הרכב ויודע לנצל אותו.

עושה פלאים לדעתו של אדם :)

אני מקבל את העצה, הצעד הבא יהיה סיבוב על קליאו ספורט ועל 156.

פורסם
כספר , אתה כתבת אותו מנוע.

והם האמת די שונים.

שניהם פרווה , אבל בדרכים שונות.

וזה מקביל בערך כמו שתגיד שה1.6 של פיזו זה בערך כמו 1.6 של פולקסווגן.

אין קשר ביניהם , ואין קשר בין המנועים האלו חוץ מהספק דומה.

טליקו , כמו שכתבתי - את האנמיות הזו - אפשר לפתור בקלות.

צודק, טעות ניסוח שלי. הסברתי שוב לאחר מכן למה התכוונתי בנושא המנוע.

אתה לא מסכים איתי שלמרות שמדובר בשני מנועים שונים, הביצועים ששתי המכוניות האלו מספקות די דומים?

יותר מזה, אתה לא מסכים איתי שהמנוע זה לא מה שיעשה את ההבדל עבור בעלים של XSI 16V MK2?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הביצועים דומים , וזה ממש לא יעשה הבדל.

האופי - בערך.

עם השאר אני מסכים - פשוט שלא יובן החלק הטכני שהוא לא נכון.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אני מקבל את העצה, הצעד הבא יהיה סיבוב על קליאו ספורט ועל 156.

זאת מה שאמרתי לך בטלפון (מקס).

קודם תנהג, תנסה, אחר כך תעשה חישובים משלך ורק אחר כך תשאל.

כך לא תיהיה לך דעה מוקדמת.

אני לא מכיר אותך אישית אבל משהו אומר לי ש-156 תתלבש עליך בול.

תרים טלפון לאחר הנסיון - מעניין אותי לשמוע את הדעה שלך.

בהצלחה

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

לא הייתי מחליף, ה-306 XSI מכונית אמינה (טפו טפו טפו) וטובה. מתנהגת מעולה ומשרה ביטחון.

אין שום דבר בפחות מ-50,000 ש"ח שיכול לתת אלתרנטיבה מבחינת אמינות וכיף.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...