Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי לאחרונה שהמלצת סיטרואן להחלפת רצועת טיימינג ב C5 עומדת על אחת ל 10 שנים או 230000 ק"מ. (150000 מייל)

אם זה נכון (וניראה לי שזה נכון כי הצלבתי את המיידע הזה מכמה מקורות) לובינסקי וחבריהם עושים כאן קופה לא נורמלית.

קיט מקורי להחלפת רצועת טיימינג עולה מעל 1000 ש"ח ווהעבודה עוד 500 ש"ח (הכל לפני מע"מ) והם ממליצים על החלפה אחת ל 3 שנים או 60000 ק"מ.

אני יודע שיבואו כאן ויטענו שבארץ יש תנאים אחרים.

השאלה היא מה כבר התנאים כל כך שונים שיש כאן כזה פער עצום? חם יותר? לח יותר? יש קרינה רדיואקטיבית באוויר?:lol:

כמובן שיבואו אחרים ויגידו למה להמר, הנושא רגיש ואם רצועה כזאת נקרעת הנזק הוא גדול.

האם אנשי סיטרואן לא יודעים את זה? האם הם מעוניינים שלאנשים יקרעו הרצועות ואז הם יקנו מכוניות חדשות?:lol:

האם מעבדה כלשהי בדקה בצורה מדעית כמה זמן מחזיקה רצועת הטיימינג ב C5 או שמדובר בתחושת בטן ותאוות בצע של לובינסקי.

פורסם

האם לובינסקי עברו ל 150000 או עשר שנים בכל השנתונים של ה C5 או רק בדגמים החדשים?

שאלתי בשני מוסכים מורשים של החברה שמופיעים ברשימה של החברה (לא לובינסקי עצמם)

והם אמרו לי 60000 ק"מ או שלוש שנים המוקדם מבינהם.

האם הם לא מעודכנים או שהם מעודכנים אבל עושים קופה על אנשים?

פורסם

המעבר הוא רק בדגמים החדשים (ז"א ממודל 2006 ומעלה).

לא קיים איזכור בנוגע לחלפה כל 150K מייל אלא כל 150K ק"מ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל אם אינני טועה הרצועה והמותחנים לא השתנו, אותו קיט משמש גם את הדגמים מהצורה הישנה (לפני הרמת הפנים של 2005)

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי

רכב נבדק : C5 , 2002, מנוע 2000

בדקתי את הנושא בקפדנות וזהי התשובה שקיבלתי לפי הוראות יצרן סיטרואן בצרפת !

יש להחליף רצועת תזמון פעם ב 10 שנים או 120 אלף קילומטר(המוקדם מבניהם) ! אבל....

במידה והרכב עובר קילומטראז גבוה יחסית ומשמש לצרכים "מעומסים" ז"א יותר מ -12 אלף ק"מ בשנה יש להחליף טיימינג מינימום כל 80 אלף ק"מ .

בארץ היגיעו למסקנה והלכו באמצע לפי "גבול יחסי" - 3 שנים או 90 אלף ק"ם מאחר ויצאו מנ"ק הנחה שיש תחלופה של מזג האויר חום קור, נסיעות מרובות בעיר (ארץ שלנו קטנה) וכד'...

לכן אתם תחליטו בעצמכם, מה יותר טוב לרכב שלכם ומהו זקוק

במידה ואתם נוסעים רוב הנסיעות מחוץ לעיר ולא "אונסים" את הרכב אתם יכולים בוודאות למשוך ל 4-5 שנים ללא החלפת טיימינג במידה ולא עברתם 120 אלף ק"מ, אך במידה ורוב הנסיעות שלכם בעיר, ומנוע אכן "מואמץ" אז אכן כדאי לכם להחליף טיימינג לעתים קרובות לפי מינימום שהוזכר

בהצלחה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

דגם מנוע RFN כל 90000 ק"מ או 3 שנים

משנת 2006 דגם המנוע השתנה ל RFJ ולכן עברו ל10 שנים או 150000 ק"מ

וקיט טימינג בחברה לא עולה 1000 ש"ח לא היום ולא בתאריך שפתחו את השרשור

היתחלתי כבר לרשום ואני שם לב לתאריך

בברכה ניצן

www.shaft.co.il

פורסם

גם אני יודע על 10 שנים או 150 אלף ק"מ אבל בטיפול האחרון ולמרות שהרכב עשה 70000 ובן חמש שנים, החלטתי להחליף.

אולי כי לא נראה לי הגיוני לחכות כל כך הרבה זמן או סתם בשביל לישון טוב יותר בלילה :-)

You can’t really know someone until you fight them

• תוכן חדש...