Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההורים שלי ואני ואשתי באורנג', אני מחכה לסוף המבחנים שיתפנה לי קצת זמן שאני אעבור לסלקום ואבא שלי מחכה לסיום ההתחייבות.

אורנג' פעמיים ניסו עלינו את שיטת מצליח, פעם אחת השאירו לנו את חבילת הגלישה ל3 מכשירים כאשר ביקשנו בפירוש לבטל אותה, רק אחרי הרבה ריבים החזירו את הכסף. הטענה שלהם הייתה: "ביקשתם לבטל את חבילת הגלישה, לא את חבילת התוכן":x

פעם שנייה לאבא שלי ביטלו את חבילת המשפחה והוא שם לב רק אחרי כמה חודשים שהחשבון שלו התנפח. הם כבר להסכימו לזכות אותו.

כל עניין החיובים הוא פשוט זוועתי וחייבים לעקוב אחריהם עם זכוכית מגדלת, לי זה לא נראה הגיוני.

חוץ מזה, ההצעה שקיבלתי בסלקום הרבה יותר משתלמת

בסלקום גם לחברה שלי קרה שהעבירו את המשפחה שלה מתוכנית עובדים לחבילת דקות, תוכנית שממש לא משתלמת להם.

אפילו תיעדו הכל במערכת כאילו דיברו איתם.

במקרה במהלך תיקון פלאפון התגלה המקרה. למזלה עדין לא נכנסה התוכנית החדשה אז הביטול עלה "רק" 350 ש"ח.

לאחר חודש של שיחות חוזרות ובקשות לשמוע את השיחה שבה בוצע המעבר, החזירו את הכסף.

אותי פעם באורנג' חייבו סתם(אמרו ששיחקתי באיזה משחק שבכלל לא יכלתי להכנס אליו מהטלפון שלי) על סך 250 שח. גם שם אחרי הרבה שיחות טלפון הכסף הוחזר.

בקיצור, שתי החברות מציעות אותו דבר, פועלות באותן דרכים ועושות את אותן "טעויות".

לדעתי תבחר בחברה שמציעה לך את הדיל הכי משתלם והטלפון העדיף.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בסלקום מאז ומתמיד...

אין לי תלונות ואני לא מוצא שום דבר רע להגיד עליהם. סה"כ אני מרוצה גם מבחינת כספית, גם מבחינת שירות.

גם הקליטה בסלקום טובה יותר מבאורנג'. אורנג' קולטים במקומות שלא צריך ובמקומות שכן צריך הם לא...

אין לי נסיון עם חברות אחרות, אבל אני יכול להמליץ על סלקום.

פורסם

הייתי באורנג' 6 שנים, התקלקל לי הנייד וביקשתי שיעשו לי הנחה ( לוותיקים ) בקניית מכשיר חדש. לא קיבלתי כלום מהם ועברתי לסלקום בתוכנית יותר משתלמת ועוד נייד נוסף ללא תשלום. עוד שלושה חודשים אני מסיים את התקופה של 36חודש ואחפש מפעיל סלולרי שוב, לא מעניין אותי מי מהם, סלקום או אורנג'. מי שיתן לי מחיר הכי טוב ומכשיר במחיר הגיוני אני איתו. ( לאורנג' לא הייתי רוצה לחזור)

פורסם

מבחינתך אין הבדל בין סלקום ואורנג', אלא רק המחיר קובע. 2 החברות בעיתיות, עושות את המקס' כדי לטשטש ולבלבל את הלקוח, ולשווק לו מה שהחברה רוצה ולא מה שהלקוח צריך.

כרגע עדיף לך סלקום , כי יש להם מבצע למניידי מספר מפלאפון.

כדאי לך לקחת מכשיר טלפון מחברת הסלולר רק אם אתה מדבר הרבה. במקרה כזה החברה תסבסד לך את המכשיר. נראה לי שמחירי מכשירים באורנג' יותר זולים ( אבל תבדוק טוב בעצמך). זכור שתשלם על חבילת גלישה.

אם אתה מדבר מעט עדיף לקנות את המכשיר מחנות פרטית .

אל תלך לחנות של החברה אלא דבר עם סוכן עצמאי. הסוכנים יכולים לתת לך יותר , אבל תבדוק טוב שמה שהסוכן אמר זהה למה שאתה חותם .

בהצלחה

יהודה

פורסם

רק לי טוב באורנג'? כנראה כי אני לא הלקוח מהסוג המתבכיין וה"מגיע לי". כשנותנים לי חבילה נוחה עם מכשיר מתקדם ולא יקר, אני שותק, ולא מציק לשירות לקוחות על כל פיפס...

אני לקוח של אורנג' כ-7 שנים במצטבר, עם הפסקה של 3 שנים באמצע לטובת פלאפון (מה שהתברר כטעות גורלית).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מבלי להכנס לסוגיה של איזה חברה סלולרית לבחור (כולן דומות ברמת השירות שלהן)...

אני חושב שמסלולים המבוססים על חבילת דקות הם במקרים רבים יקרים יותר ממסלולים רגילים בהם משלמים לפי צריכת הדקות.

בכל חודש החשבון כמות הדקות משתנה ולעיתים ההבדלים יכולים להגיע לעשות אחוזים בין חודש לחודש (20% למשל זה הבדל שכיח). בחבילות דקות זה אומר שבד"כ תהיה או בחסר של דקות או שתחרוג מהחבילה, כלומר לפעמים תשלם סתם על דקות שלא דיברת או שתשלם הרבה על דקות החריגה. אני ממליץ להשוות את המחיר לעומת מסלולים רגילים.

מסלולים של חבילות דקות דורשים "תשומת לב" מצד הלקוח. מספיק שפעמיים בשנה תהיה בחו"ל לשבוע וכבר הכדאיות הכלכלית כביכול של החבילה מתפוגגת לה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה בעייתי היום לא לקחת חבילת דקות, מה שעושות היום החברות זה בהתחלה נותנים לך תעריף מסויים, ואתה מדבר X דקות ומקבל Y לשלם.

הבעיה מתחילה שבכל חודש אתה מדבבר את אותו מספר דקות אבל התשלום רק גודל ואז כשאתה מתקשר לבדוק מה קרה, מספרים לך שיש עליית תעריפים ואז מציעים לך באותו המחיר לקבל כפול דקות שיחה וגם אם תחרוג עדיין כל דקה תעלה לך פחות מאשר אם אתה ללא שום חבילה.

זה לפחות מה שהיה לי עם סלקום ולכן נאלצתי לקחת חבילת דקות מינימלית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שי.ז - סלקום ממזמן שולחים מכשירים לתיקון.

כל אחד שגר בגליל העליון (צפת,ראש פינה,חצור הגלילית,טבריה,מירון,ועוד מושבים\ערים\כפרים) כאשר תגיע למרכז שירות איפשהו באיזורך - שולחים את המכשיר לתיקון בקריית שמונה,ואתה מתייבש עם מכשיר של 10שקל במשך שבוע

אלא אם כן אתה גר בכרמיאל - שם יש מעבדת תיקון.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לצורך הבהרה, לקוח פרטי התחייבות ל 18 חודשים,לקוח עסקי ל 36.

החברות ינסו לשווק לכם את החבילה העסקית למרות שאתם לקוח פרטי רק בגלל הסיבה הזאת.

יש לעשות סקר שוק, עדיף לכת לסניפים של החברות ולא לבדוק בטלפון או בדוכנים שבקניונים למיניהם.

אני באורנג' המון שנים כבר ולפני זה הייתי בפלאפון וגם בסלקום, אונג' עדיפים בשירות למרות שלא חסר להם "תקלות" למיניהן מידי פעם כמו בכל חברת סלולר, צריך לפתוח את העיניים ולשים לב!

פורסם
לצורך הבהרה, לקוח פרטי התחייבות ל 18 חודשים,לקוח עסקי ל 36.

זה מה שהחוק אומר, בפועל באופן מעשי כולם מתחייבים ל-36 חודשים.

איך זה קורה?

קונים מכשיר שעולה X ש"ח לחודש (נגיד 50) ומקבלים את ההחזר לפי שימוש נמוך יחסית (נגיד גם 50 ש"ח לחודש).

מחיר המכשיר מחולק ל-36 חודשים וכך גם ההחזר.

אם תעזוב אחרי 18 חודש, לא תקבל החזר כספי על המכשיר ובעצם תשלם 50 ש"ח לעוד 18 חודשים. המשך תשלום על המכשיר הוא אחד החסמים המרכזיים המונעים מלקוחות לעבור לחברה אחרת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מסכים איתך, ישנה דרך אחרת לעשות את זה, לקחת מכשיר ב-18 תשלומים (יותא פחות משתלם) או לקנות אותו במספר תשלומים קטן 3-4 במידה ויש אפשרות.

המצב בעייתי אין ספק, בדיוק בגלל זה אינני קונה מכשירים מהחברות סלולר יותר, יותר פשוט לקנות מכשיר דרך חנות מקבילה ולא חסר כאלה בארץ או לקנות מכשיר בחו"ל,בצורה הזאת אתה הרבה יותר חופשי לבחור לך חברה סלולרית שלא תכבול אותך ל50 שנה קדימה

פורסם

באורנג' זה לא בדיוק ככה לפי 2 ניסיונות שלי איתם; מבחינת חיוב על המכשיר, הם לוקחים את העלות המסובסדת של המכשיר (נניח 396 שח) ואתה מחלק אותה לכמה תשלומים שאתה רוצה - בחיוב נפרד מהחשבונית של השיחות והשירותים. אתה יכול לשלם את זה בתשלום אחד ועד 36 תשלומים בלי ריבית, כמה שאתה בוחר, זה לא משנה.

מרגע זה ואילך אתה מחוייב ל 18 חודשים (ללקוח פרטי), זה אומר שאחרי 18 חודשים אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה - אבל אם נניח חילקת את ה 396 ל 36 תשלומים, תמשיך לשלם 11 שח בחודש עד שהתשלומים על המכשיר הסתיימו.

בחשבונית אין "החזרים" על המכשיר - אתה תחוייב על העלות המלאה של המכשיר רק אם תצא לפני תום ה 18 חודשים או אם תבטל את חבילת הגלישה (ב UMTS).

אני יודע שבחברות אחרות שהייתי בהם (סלקום למשל) זה אכן עובד בשיטת החיוב-זיכוי בחשבונית עצמה. ייתכן וגם לאורנג' יש מסלולים של חיוב-זיכוי בחשבונית עצמה, אך משני הניסיונות האחרונים שלי איתם, הם עבדו איתי בשיטה של חיוב בנפרד על המכשיר - וחשבונית נוספת על השיחות והשירותים בנפרד. החיוב החודשי באשראי הוא 2 עסקאות לכל דבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1.בדר"כ אתה יכול לבחור אם תחוייב בעלות המכשיר דרך החשבונית החודשית או בחיוב נפרד בכרטיס האשראי.

2. אבקש להימנע הממילה "סבסוד" בהקשר של מחירי טלפונים בחברות הסלולר.

סבסוד זה השתתפות של גוף מסויים בחלק מעלות המוצר ע"מ להוזיל את מחירו לצרכן. לא היה מקרה אחד בתולדות חברות הסלולר בישראל בו מכשיר סלולרי נמכר בפחות ממחיר עלותו לחברה הסלולרית ! במקרה הטוב אתה מקבל זיכוי בזמן אויר בשווי המכשיר ואף יותר, אבל אין פה שום סבסוד. אולי זמן אויר מתנה בקניית טלפון במחיר מופקע. אבל בשום אופן לא היה מצב ששילמת בסה"כ פחות מהמחיר הכביכול "מסובסד" שהוא למעשה מחיר רווחי מאוד לחברות הסלולר.

פורסם

רק לי טוב באורנג'? כנראה כי אני לא הלקוח מהסוג המתבכיין וה"מגיע לי". כשנותנים לי חבילה נוחה עם מכשיר מתקדם ולא יקר, אני שותק, ולא מציק לשירות לקוחות על כל פיפס...

אני לקוח של אורנג' כ-7 שנים במצטבר, עם הפסקה של 3 שנים באמצע לטובת פלאפון (מה שהתברר כטעות גורלית).

כאשר יחייבו אותך יותר ממה שסוכם וכאשר תחכה 3 ימים לתיקון מכשיר וכשהוא יגיע עם אותה בעיה בחזרה מהתיקון.... וכל זה כאשר אתה צריך אותם לעזרה בערך פעם בשנה וחצי... אז נראה איזה סוג לקוח תהיה...

פורסם

תודה על התשובות, לבסוף אני אלך על אורנג'.

כעת נותרה לי רק התלבטות בין 2 מכשירים:

סמסונג F480 TOUCHWIZ ונוקיה N95

בעיקרון לפי ביקורות שקראתי 2 המכשירים מאוד טובים מכל הבחינות, השאלה היא האם אחד מהם עדיף?

מה שבעיקר חשוב לי זה איכות שיחה, איכות המוסיקה, איכות המצלמה ורצוי שהמכשיר יהיה עמיד. באינטרנט אני אגלוש, אבל זה מעט פחות חשוב.

• תוכן חדש...