Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיברתי לפני כמה ימים טוויטרים באוטו (משהו באיכות ירודה שקיבלתי מחבר)

אמרו לי שאפשר לחבר אותם מהרמקולים (כאילו להוציא חוט מהרמקול וזהו)

ויש איזו בעיה של רעשים כמו איזה סססססס........ כזה שיוצא מהטוויטרים

מישהו יודע מה הבעיה?

אם כן תעזרו לי

תודה

בצבא...

הצדק עוד לא התגייס,

ההגיון כבר השתחרר

והיאוש חתם קבע.

פורסם

תפקיד הטוויטרים הם להוציא תדרים גבוהים הנשמעים כמו ציוצים למינהם שאתה שומע בזמן המוסיקה.

אני חושב שהדיסק ששמת כנראה צרוב באיכות לא גבוהה והוא מוציא לך רעשים מה שאתה יכול לעשות הוא לקנות קבל שעולה אולי איזה 3 שקל ואני מגזים לחבר אותו לחוט של כול טויטר ואני מאמין שהרעשים יעלמו.

הקבל ישמש במאיין קרוסאובר שיסנן מהטוויטר את הצלילים שלא אמורים להשמע בו כמו הדיבור של אותו שיר.

לפני שאתה עושה את זה הייתי ממליץ לך לבדוק אולי הדיסק דפוק עם הדיסק טוב אני הייתי הולך על קניית קבל.

שלומי.

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם
תפקיד הטוויטרים הם להוציא תדרים גבוהים הנשמעים כמו ציוצים למינהם שאתה שומע בזמן המוסיקה.

אני חושב שהדיסק ששמת כנראה צרוב באיכות לא גבוהה והוא מוציא לך רעשים מה שאתה יכול לעשות הוא לקנות קבל שעולה אולי איזה 3 שקל ואני מגזים לחבר אותו לחוט של כול טויטר ואני מאמין שהרעשים יעלמו.

הקבל ישמש במאיין קרוסאובר שיסנן מהטוויטר את הצלילים שלא אמורים להשמע בו כמו הדיבור של אותו שיר.

לפני שאתה עושה את זה הייתי ממליץ לך לבדוק אולי הדיסק דפוק עם הדיסק טוב אני הייתי הולך על קניית קבל.

שלומי.

איזה נתונים צריכים ליהיות לקבל? כי לפי מה שאני יודע יש קבלים שונים

פורסם

בקישור הזה למטה יש מחשבון.

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/PassiveFilters/25-08-2003-Theory-Filters.html

אתה פשוט צריך להכניס את ערך החיתוך הרצוי וללחוץ על חשב.

יופיע לך מצד שמאל הערך של הקבל במיקרו פראד.

לדעתי כדי להתגבר על הרעשים המעצבנים האלה ולהוריד את הדומיננטיות של הטוויטר טיפה כדאי לחתוך בסביבות ה 15KHZ... אולי אפילו קצת מתחת.

(מניסיון עם טוויטרים זבל של redsound ששוים 19.90ש"ח)

פורסם

תודה על הקישור אבל שם יש שימוש גם בסליל וגם זה חישוב של חיבור טויטר לרמקול.

לפי הסירטוט שם זה חותך גם את הטויטר וגם את הרמקול לאותם תדרים?

פורסם

טעות נפלה...

קבל יוצר HPF - פילטר לתדרים גבוהים.

ז"א שאם יש לך בעיה של רעשים מוגזמים (טססס טססס כאלה צורמים) מהטוויטר אתה לא צריך קבל.

אם תשים קבל של 2.2 מיקרו פראד אתה בעצם גורם לטוויטר להשמיע תדרים החל מ 18K ומעלה. (רק את הרעשים המעצבנים)

על מנת להשתיק את הצלילים הגבוהים ביותר בטוויטר (אלה שאמורים להיות אלה שמפריעים לך) אתה צריך להשתמש בסליל.

סליל יוצר LPF - ואומר לרמקול - אתה תשמיע מפה ומטה

ע"מ לחתוך את הטוויטר מ 16K ומטה (לביטול הגבוהים המעצבנים) אתה צריך לשים לפי המחשבון סליל של 0.04 מילי הנרי.

(תיקון הטעות נעשה לאחר קריאה מחודשת של המאמר, ובמידה ולא מתעתעת בי הבנת הנקרא לאחר שסיימתי יום עבודה ארוך מאד אז סליל הוא הפיתרון)

פורסם

הצלילים הגבוהים שמפריעים לו הם מ 7khz- 15khz, ככה שחיתוך מתחת ל 16khz עדיין לא יעזור.

אם אני מבין אותו נכון, הוא לא התלונן על סאונד צורם, אלא על רעש רקע - hiss מהטוייטרים... ואם זאת הבעיה לא קבל ולא סליל יעזרו.

אם הוא התכוון לסאונד צורם מהטוויטרים, קבל וסליל גם לא יעזרו, יכול להיות והסאונד צורם בגלל שהטוייטר מתכתי והוא פשוט לא מתאים לו.. האפשרות היחידה היא להחליף לטוייטר רגוע יותר שעשוי מ silk, או לשחק באקולייזר ולהנמיך תדרים בין 7khz ל 15khz האחריים על ה ssssssssssss.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לא חותכים מהטוויטר תדרים גבוהים באמצעות קרוס LP אלא רוק תדרים נמוכים. קבל יש לשים בכל מקרה, ואחד שיתאים הוא של 8 מיקרו פארד שיגרום לחיתוך תדרים מתחת ל5000HZ. יש לקנות קבל בי פולארי - כזה ללא קוטביות ולחבר אותו בטור אל הפלוס של הרמקול (החוט שמגיע מההגברה אל קצה אחד של הככל ומהקצה השני לחבר אל הפלוס של הרמקול).

טוויטרים מאוד רגישים לעיוותים שנגרמים בשל מחסור בכח. אם אתה מגביר באמצעות הרדיו דיסק יכול מאוד להיות שהרעשים שאתה מתאר נגרמים בשל כך (זה נקרא CLIPPING ואתה יכול לערוך חיפוש בנושא בפורום) ולכך אין פתרון חוץ מהגברה חזקה יותר.

פורסם

גם לי יש את הרעשים האלה ....

ולי יש מורל דוטק והם מחוברים למגבר ובכל זאת אני שומע את הרעשים המעצבנים האלה

ועדיין אף אאחד בפורום הזה ובאוטוסאונד וגם בעוזי רדיו לא הצליחו ליפתור לי את הבעיה :mad:

אבל אני יודה למי שכן יצליח לפתור לי את הבעיה

פורסם

אהה ושכחתי לציין הרעשים לא באים מדיסק שצרוב לא טוב

כי גם שאין דיסק ואני רק מפעיל את המערכת אז אני שומע את הרעשים האלה

וגם שאני מ כבה אותה אז אני שומע ססס חזק שלאט לאט מיתחלש וניכבה

פורסם

לחבר שלי יש אותו מגבר ואצלו זה לא עושה רעש

אז מה עושים ????

זה רעש שממש מחרפן אותי אני חייב ליפתור את זה

• תוכן חדש...