Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כמו להתעלם מעובדות... לא ממש התייחסת למה שאמר דובי אודות עונת 2007, הא?

בשנה שעברה המילטון צבר כמעט פי 2 נקודות מקובלאינן, על אותה מכונית.

האם אתה טוען שמקלארן שכרו את שירותיו של קובלאינן בעלות לא קטנה ואז נתנו לו מכונית נחותה משמעותית? כי קובלאינן אמר? אז אמר...

Get real.

גם הטיעון שלך על התקנות החדשות מגוחך. אפשר לחשוב שעד עכשיו היה מערב-פרוע ב-F1. התקנות הללו לא משוות בין המכוניות יותר מהתקנות הקודמות. די ברור כבר עכשיו שמקלארן לא עשתה שיעורי בית - ראה גם את התוצאות של קובלאינן.

ולגבי עצם השימוש בביטוי "לא יודע לנהוג"... טוב, נו חבל לבזבז מלים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נמשיך הלאה...

מרוץ ראשון עבור קבוצת בראון-רייסינג וכנראה שהמבחנים בכל זאת רמזו על משהו.

ג'נסון באטון ורובנס בריקלו תופסים את השורה הראשונה לאחר שליטה מוחלטת כמעט במקצי הדרוג.

סבסטיאן ווטל מוכיח שגם ברד-בול הוא נוהג מצויין וממוקם שלישי.

"ההוא שלא יודע לנהוג" לא הספיק להשתתף במקצה הדרוג השני, ב-Q2, תקלה בגיר של המקלראן וכנראה שיאלצו להחליף שם גיר, מה שיעלה לו באיבוד מיקום לקראת המרוץ מחר.

ניקו רוזברג מסיים את המקצה חמישי, יש פוטנציאל בוויליאמס, אני מקווה.

וכנראה שגם רייקונן (אלוף העולם ב-2007) ומאסה לא יודעים לנהוג כי הם "רק" במקום השביעי והתשיעי עבור פרארי.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מקצה דירוג הסתיים ו...

קבוצת בראון שקמה על חורבות הונדה התמקמה ב-2 המקומות הראשונים.:shock:

מקלארן מחוץ לעשירייה הראשונה.

פרארי נתנה הצגה לא רעה אם כי רחוקה ממה שהורגלנו לו.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני לא בטוח שבפרארי יאהבו את ההגדרה שלך - "לא רעה" למקומות 7-9 ...זה הרבה רחוק מדי ממה שתכננו.

אבל מחר הכול מתחיל מחדש.

מה יעשו צמיגי הסליקס החדשים לאורך מרוץ שלם ועד כמה יצליחו הקבוצות להתמודד עם ההבדלים בצמיגים עצמם. זוכרים ? הצמיגים הקדמיים צרים מהאחוריים כעת, מה שמצריך חשיבה אחרת בכל הקשור לניצול יעיל שלהם אבל גם גורם לשינוי בבלאי .

הקבוצות תכננו הכול מחדש השנה ולא בטוח שמה שנתן אחיזה טובה למקצה דרוג קצר יחסית יהיה טוב לאורך מרוץ שלם .

זוהי הפעם הראשונה מזה שלוש שנים שג'נסון באטון זוכה בעמדת הזינוק הבכירה, הפול-פוזישן ואולי דווקא המיקום השני של בריקלו מסמן משהו. רוס בראון "זכה" להרבה ביקורת בכך שהחליט להשאיר את הברזילאי הוותיק (אני מודה, גם אני לא אהבתי את זה, רציתי את ברונו סנה בגלל הסנטימנטים..) אבל כנראה שהשועל החום...יודע מה הוא עושה . בריקלו הביע את תודתו .

ועוד משהו קטנטן - זוהי הפעם הראשונה מאז 1954 שקבוצת פורמולה-1 בהופעתה הראשונה זוכה בפול-פוזישן, בפעם הקודמת זו היתה קבוצת מרצדס בגראן-פרי הצרפתי. מכנה משותף ? גם הפעם מדובר במנועי מרצדס.

דובי

XPB_292403_HiRes.jpg

פורסם

תענוג . פשוט תענוג .

לראות את הקבוצה של רוס בראון פשוט דורסת את כולם והתחרות שלה היא בכלל פנימית , בין באטן ובין באריקלו .

ולחשוב שהספידו את באריקלו...

:-D

מחר ? מחר יהיה כייף . מעט מוזר לחפש במקצים את הקבוצות שהובילו בשנים האחרונות את הפורמולה כי התוצאות שלהן פשוט גרועות . לא , לא מנסה לקרוא לילד בשם אחר .

גם אני לא מסכים שהתוצאה של פרארי היא "לא רעה" . זה שהיא טובה יותר משאר הקבוצות שהובילו איתה בשנים האחרונות - לא אותה לתוצאה לא רעה .

לא אשקר שהיו לי חיוכים כאשר פעם אחר פעם נהגי ברון GP שברו את זמני המקומות הראשונים . כייף לראות יותר תחרות .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
זוכרים ? הצמיגים הקדמיים צרים מהאחוריים כעת, מה שמצריך חשיבה אחרת בכל הקשור לניצול יעיל שלהם אבל גם גורם לשינוי בבלאי .

דובי, אולי פספסתי משהו אבל אני בטח לא צריך להזכיר לך שצמיגים קדמיים צרים מהאחוריים הם משהו מאד לא חדש...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל

לא פספסת כלום, שכחתי רק להוסיף שמכיוון שמדובר השנה בצמיגי סליקס היחס לצמיגים שונה.

כל עניין האחיזה, הבלאי והטמפרטורה היעילה של הצמיגים בזמן עבודה שונה לחלוטין כעת.

הסט-אפ של המכונית, בעקבות המעבר מצמיגים מחורצים לצמיגי סליקס השתנה לחלוטין בכל הקשור לזוית הצמיג . הצמיגים המחורצים כוונו בשנים הקודמות עם יותר קאסטר בכדי לנצל אותם טוב יותר, את שטח האחיזה שלהם.

כעת כשמדובר בצמיגים "שטוחים" שכל שטח הצמיג למעשה יותר מגע עם האספלט, הגישה של הקבוצות משתנה לחלוטין ולא כולם מצליחים להגיע לדבר האמיתי. הם יצליחו, יותר או פחות, לא לדאוג.

דובי

פורסם

המכונית של ג'י פי בראון זו למעשה ההונדה החדשה עליה שקדו בשנים האחרונות?

מעניין מה התחושות שם עכשיו, בהונדה, אחרי שרואים מה הם תכננו. עולם אכזר.

מקווה לקום מחר בזמן.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

טוב אז המילטון יזנק מסוף הגריד, הוא החליף גיר אבל זה היה צפוי.

מה שלא היה צפוי זו הפסילה של טויוטה, צמד הנהגים של טויוטה - גלוק וטרולי יזנקו מסוף הגריד עקב כך שבבדיקות הטכניות שלאחר מקצי הדרוג הוברר כי הכנף האחורית של הטויוטה - גמישה .

כן, על פי חוקי הפורמולה-1 הכנף האחורית במכונית חייבת להיות קשיחה (מותרת גמישות ממש זניחה) ולעמוד זקופה ואיתנה בעומס גבוה ואילו בטויוטה היא לא עמדה במבחן הזה.

מקבוצת טויוטה אמרו כי הם מקבלים את הגזירה ולא מתכוונים לערער.

דובי

פורסם
באריקלה מזנק במקום השני? זו העדות הכי טובה לפער שיש לבראון (הונדה? וירג'ין?) מכל השאר..

למה בראון-הונדה...?

בראון רייסינג משתמשים במנועי מרצדס - Mercedes-Benz FO108W והשילוב המוצלח נכון לעכשיו הוא פרי מוחו הקודר של המאסטר רוס בראון .

וירג'ין ? כרגע הוא ספונסר אבל המהלך מאחורי הקלעים הוא מעבר של הקבוצה לשימוש בדלק "ירוק" שזה המוטו של קבוצת וירג'ין. הם החלו בכך במטוסי המטען של החברה ומאד רוצים לעשות זאת גם במכוניות המרוץ.

אגב, זה יכול להיות רעיון טוב בהנחה שזה יספק את הביצועים הדרושים.

זה יכול לעשות שירות טוב מול שוחרי איכות הסביבה למיניהם.

וכן, אני בהחלט חושב שטוב שבראון-רייסינג "נותנים בראש" , קצת ריענון לפורמולה-1 מעולם לא הזיק.

דובי

פורסם

אני בטוח שניר מתכוון לעובדה שהמכונית פותחה מתחילת 2008 ע"י הונדה גם אם בעקבות הפרישה נחתמה עיסקה עם מרצדס לאספקת המנועים. יש עוד 4 מכוניות על הגריד עם מנועי מרצדס שרחוקות מאוד מהביצועים של המכונית שהונדה יצרה. רוס בראון וניק פריי פשוט נמצאים שם כדי לקטוף את הפירות ואני לא אתפלא שאם הונדה היו יודעים שאלו יהיו הביצועים הם היו עוזבים כל כך מהר. מה שבטוח שהביצועים יקלו על הקבוצה החדשה למצוא עוד כמה ספונסרים מצרך שלא ממש היה קיים לקבוצה בשנים האחרונות.

פורסם

אותי באופן אישי תוצאת מקצה הדירוג משעשעת,

האם קיימת תקנה נסתרת שאומרת ש-15 המקומות הראשונים מזנקים למירוץ בסדר הפוך ?

כי אם כן, (ונתעלם לרגע מהענישה של המילטון והפסילה של וויליאמס שהתקבלו מאוחר יותר),

נראה את המילטון במקום ה-15, קובליינן 14, אלונסו 12, צמד הפרארי כמעט סוגרים את העשיריה ובראש עומדות צמד ה"הונדות לשעבר" שבשנה שעברה היו פותחים אצלם בקבוק שפניה על כל כניסה ל-Q2.

אז נחזור למציאות ובה אין תקנה כזו, כל שנשאר הוא לחכוך ידיים בהנאה ולצפות למירוץ טעון, מעניין ומאד מאד מסקרן.

מישהו יודע איפה הלחצן (כמו של ה KERS) שיאיץ לנו את הזמן עד הזינוק ?

דני G.

נ.ב. - יהיה מעניין לראות כיצד ישתמשו הנהגים ב KERS במהלך המירוץ והאם נראה נהגים עוקפים בישורת ונעקפים חזרה בפניות בהתאם לקיומה של המערכת או לאו.

• תוכן חדש...