Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי היום רדיו דיסק של בלאופונקט דגם BVP655 באוטו של ההורים שלי.

נתקלתי בכמה דברים מוזרים:

כבל צהוב באוטו (יש עליו גם פיוז ואיזה ריליי נדמה לי) וכבל אדום באוטו שניהם נותנים +. חיברתי צהוב לצהוב, אדום לאדום. פלא ראשון: המערכת עובדת בלי קשר לסוויץ'.

סבבה, שלא יהיה דרך הסוויץ', לא כזה משנה. אבל... צהוב - נותן מתח קבוע, וגם אדום נותן מתח קבוע...

חיברתי צהוב ואדום של הרדיו דיסק פעם אחת את שניהם לצהוב של האוטו - מתח קבוע, עובד בלי סוויץ'.

פעם שניה אדום וצהוב של הרדיו דיסק לאדום של האוטו - מתק קבוע, עובד בלי סוויץ'.

טוב, חפיף, עד כן הכל בסדר פרט לעובדה שיש שני כבלים שאין לי מושג לאן מובילים אבל שניהם נותנים מתח קבוע.

בסופו של דבר חיברתי את כל הארבע יחד (אדום + צהוב + אדם + צהוב) בגלל העובדה שגם ככה שניהם נותנים מתח קבוע וזה לא משנה.

הלאה...

פלא שני...

מדליק את המערכת, שם דיסק, שומעים סבבה. מגביר ווליום, עוד קצת ועוד קצת ופתאום - נפילה. המערכת נכבית, ונדלקת אחרי שניה מחדש. אין איבוד נתונים.

את אותה בדיקה של ווליום עשיתי גם בכל הוריאציות של הכבלי מתח שהזכרתי קודם. אותה תופעה.

אולי הרמקולים לא עומדים בעומס וגורמים לנפילה ??? טוב, מנתק אחוריים בודק, נפילה.

טוב, אולי בגלל שאחוריים יושבים עם טוויטרים יש ירידה בהתנגדות שלהם שגורמת לנפילה ??? מנתק טוויטרים, בודק, נפילה.

טוב, אולי הקדמיים חלשים כל כך (4W RMS אם אני לא טועה) שהם גורמים לנפילה. מנתק קדמיים, בודק, נפילה.

טוב...

השערה שלי (לאחר שנגמרו לי כל הבדיקות שאני מכיר ונגמרה לי השמש) כבלי מתח מהמצבר וכבל - דקים מדי וגורמים לנפילה ברגע שהמערכת מבקשת למשוך יותר זרם.

מפאת החושך וחוסר הסבלנות (אחרי שעתיים של עבודה) השארתי את המצב כמו שהוא, מה גם שאמא שלי לא שומעת בווליומים כאלה גבוהים כמו שניסיתי להגיע אליהם ככה שבינתיים יש עוד זמן :)

האם ההשערה שלי נכונה ? החוטים שמגיעים לר"ד (צהוב, אדום, שחור) כולם דקים (אפילו יותר דקים מהחוטים בצמת חוטים של הרדיו דיסק).

יש כיווני בדיקה אחרים שלא חשבתי עליהם ?

פורסם

צהוב-זה מתח קבוע שמשמש בשביל הזכרונות,מחברים צהוב לצהוב

אדום-מתח רק עם סוויץ',מחברים אדום לאדום

שחור-מינוס,שחור לשחור

תחבר רק את השלושה האלה ככה בלי רמקולים ותן קצת ווליום תיראה אם נופל בלי הרמקולים......

וחוץ מזה שהאדום של האוטו זה לא מתח קבוע.....מקסימום תמשוך פלוס ישר מהסוויץ...ואותו תחבר לאדום

פורסם

את הצבעים והגדרתם אני מכיר תודה.

אני תיארתי את המצב בפועל:

יש לי שני חוטים שמגיעים לקונסולה הראשית. אחד צהוב שיש עליו פיוז ו RELAY והוא נותן בוודאות מתח קבוע:

חיברתי את הצהוב והאדום של הר"ד לצהוב הזה בלבד - יש מתח, הר"ד עובד גם כשאין סוויץ'.

חוט שני- אדום, גם בוודאות נותן מתח קבוע, חיברתי את האדום והצהוב של הר"ד לאדום הזה, יש מתח, הר"ד עובד גם כשאין סוויץ'.

שחור כמובן מחובר לשחור (היחיד שיש לי שם).

לגבי האופציה הנוספת לבדיקה, אני אנסה את זה. לא חשבתי על זה.

לפני הר"ד היה רדיו טייפ של פיוניר (מהמתקדמים יותר) והוא לא עשה בעיות של נפילה.

הרדיו דיסק הזה אמור להוציא 25 RMS לעומת זאת הר"ט הקודם היה 4*35 MAX (בטח 12-14 RMS).

פורסם
את הצבעים והגדרתם אני מכיר תודה.

אני תיארתי את המצב בפועל:

יש לי שני חוטים שמגיעים לקונסולה הראשית. אחד צהוב שיש עליו פיוז ו RELAY והוא נותן בוודאות מתח קבוע:

חיברתי את הצהוב והאדום של הר"ד לצהוב הזה בלבד - יש מתח, הר"ד עובד גם כשאין סוויץ'.

חוט שני- אדום, גם בוודאות נותן מתח קבוע, חיברתי את האדום והצהוב של הר"ד לאדום הזה, יש מתח, הר"ד עובד גם כשאין סוויץ'.

שחור כמובן מחובר לשחור (היחיד שיש לי שם).

לגבי האופציה הנוספת לבדיקה, אני אנסה את זה. לא חשבתי על זה.

לפני הר"ד היה רדיו טייפ של פיוניר (מהמתקדמים יותר) והוא לא עשה בעיות של נפילה.

הרדיו דיסק הזה אמור להוציא 25 RMS לעומת זאת הר"ט הקודם היה 4*35 MAX (בטח 12-14 RMS).

אז את שני האדומים והצהובים חיברת ביחד (4 כבלים, חיבור אחד)?

תפריד אותם ותחזור אלינו.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אנשים אנשים אנשים...

תקראו בבקשה לעומק...

בעיית הנפילה הייתה לאורך כל המשחק עם כל האופציות של הכבלי מתח...

אני מצטט את עצמי:

"את אותה בדיקה של ווליום עשיתי גם בכל הוריאציות של הכבלי מתח שהזכרתי קודם. אותה תופעה. "

השארתי את ארבעת מחוברים יחד בשביל הסיכוי הקטן שאולי שניהם (הצהוב והאדום של הרכב) יביאו יותר זרם שיחזיק את המערכת, אבל גם זה לא עזר.

האופציה היחידה שלא בדקתי היא כמו ש XAVIX אמר, לבדוק אם יש נפילה כשכל הרמקולים לא מחוברים. (למרות שאני כמעט בטוח שזה לא ישנה)

פורסם

למשוך פלוס ישר מהסוויץ'......וזו כנראה הבעיה שיש לך בנפילה כי האדום אמור להיות מחור לסוויץ' ולפי מה שנראה הוא לא.....

פורסם

אבל...

אצלי באוטו, המערכת מחוברת רק על המצבר (אדום וצהוב של הר"ד מחוברים לכבל כפול שכל חוט עוביו 1.5 מ"מ ישר למצבר)

אין נפילות בווליום, וגם היום כמעט ואין היבהוב של התצוגה בפאנל בבאסים חזקים.

פלוס מהסוויץ' ממש לא חובה (אלא אם אתה לא רוצה אפשרות לשמוע כשאין מפתח בסוויץ') ולפי מה שיש אצלי באוטו לא נראה לי שזה יכול לעזור.

פורסם

טוב,

לא יודע מה הבנתם...

2 מכוניות, או קיי ?

שלי - הכל בסדר, הכל עובד פרפקט, טפו טפו טפו. כבל אחד כפול מעביר + מהמצבר ישר לר"ד, מחובר לאדום ולצהוב של הרדיו דיסק. אין תלות בסוויץ'.

של ההורים שלי - יש נפילות. לקונסולה המרכזית מגיעים שלושה חוטים פרט לרמקולים ולאנטנה: צהוב (עם פיוז ו RELAY) אמור להיות מהמצבר, אדום אמור להיות מהסוויץ', ושחור -.

כשאדום מחובר לאדום צהוב מחובר לצהוב - אין תלות בסוויץ'.

כשאדום וצהוב (של הר"ד) מחוברים רק לאדום - אין תלות בסוויץ'

כשאדום וצהוב (ר"ד) מחוברים רק לצהוב - אין תלות בסוויץ'

כשאדום וצהוב מחוברים יחד לאדום וצהוב (כל הארבע בצמה אחת) - אין תלות בסוויץ'.

בכל 4 המצבים הנ"ל יש נפילות של המערכת.

האם חוטים דקים זה מקור הבעיה ? או שיכול להיות סיבה נוספת ?

פסלתי כבר סיבות של התנגדות נמוכה (רמקולים וטוויטרים על אותו ערוץ), רמקולים חלשים (ניתקתי ובדקתי פעם קדימה, פעם אחורה).

פורסם

תנסה למשוך את הפלוס האדום מהסוויץ'.....כלומר תעביר את פלוס אחד מהסוויץ' ותחבר אותו לאדום של הר"ד ואת הצהוב תחבר לצהוב ותראה אם זה היסתדר.......

פורסם

שני דברים:

1. זה שיש לך מתח קבוע בשני הכבלים וזה שיש לך פיוז וריליי על אחד מהם מצביע כנראה על זה שהכבלים מחוברים איפשהו יותר פנימה, יותר עמוק ביחד על חיבור של מתח קבוע.

2. לגבי בעיית הנפילות, כשהגברת את המוזיקה לווליום גבוה ובכלל בכל הבדיקות שלך, הרכב היה מונע? אם לא אז תנסה לעשות את זה במצב מונע. אם הוא כן היה מונע, תנסה פשוט מאוד להעביר כבל אפילו מחוץ לאוטו (רק לצורך הבדיקה) של מתח (+) בין הר"ד למצבר וכשאתה בודק תוודא שגם המינוס וגם האנטנה של הרכב מחוברים.

אחרי שאתה בודק את אלה תחזור עם תוצאות...

פורסם

לגבי מונע, בדקתי גם במונע וגם בכבוי... אותה תוצאה.

לגבי הרצת פלוס חדש אני כבר יעשה את זה בצורה יסודית עוד מספר ימים כשאני אמצא זמן, אני מאמין שזה יפתור את הבעיה.

גם באוטו שלי הייתה פעם בעיה דומה של נפילות, שמתי + ישר מהמצבר ומינוס ישר לנקודה שבא מחובר המצבר לגוף הרכב ואין יותר נפילות.

מה שכן, בהזדמנות אני גם אקצר את המינוס אצלי באוטו ואחבר אותו לאיזשהי נקודה בתוך האוטו, באיזור שמתחת להגה אולי.

פורסם

אחי, ברדיודיסק הראשון שהתקנתי בחיים שלי (גיל 17 בערך..) זה היה איזה פיוניר ישן, היה עליו פיוז של 10 אמפר אדום

חיברתי את הרדיו, הכל עבד פיקס, שהגברתי הייתה נפילה כמו שאתה אומר

באותו יום גיליתי בפנים עמוק בקולסולה פיוז 1 אמפר על הכבל של הזרם הקבוע

תבדוק אם על הרילי שאמרת שיש שם או איפשהו על אחד הכבלים אין פיוז, ואם יש, אל תוריד אותו, אלא תחליף אותו לאמפר כמו ברדיודיסק שלך.

פורסם

כמו שאמרתי כבר 3 פעמים...

יש פיוז על הכבל הצהוב (של 7 אמפר נדמה לי) אבל היו נפילות גם כשהר"ד היה מחובר רק על האדום.

אני לא חושב שיש סיכוי שבתיבת פיוזים יש פיוז קטן מ 10A למערכת כי הר"ט הקודם לא עשה את הבעיה של הנפילות.

פורסם

אוקי אז ככה גם לי יש את זה באוטו שלי גם אני חיברתי ככה

בכול מקרה תחבר כול כבל לצבע שלו

(צהוב לצהוב, אדום לאדום)

עכשיו תנסה לסובב את המפתח בסוויץ פעולה לפני ההצתה של המנוע(מצבר פועל)

ועכשיו תנסה להדליק את המערכת עד הסוף

לא משנה איזה מכונית

לא משנה איזה מנוע

העיקר שהכול יפני

• תוכן חדש...