Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

אני טס בקרוב לתאילנד ואשמח לעזרתכם בנושא הtraveler checks.

כיצד בדיוק עובד הצ'אק הנ"ל? האם אני "עושה" אותם בבנק או בchange? והאם לצורך עשיית הצ'אק הנ"ל עלי להחליף שקלים לבאטים ואת הבאטים לטרבלים?

כפי שאתם רואים רק סלט אני יודע להכין.. אשמח לקצת סדר בדבר.

בתודה מראש.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

מאד פשוט.

טראולרס צ'קס הם בעצם כסף מבוטח.

אתה ניגש לדואר ומבקש לקנות טראולרס צ'קס בסכום דולרי כלשהו, עדיפ בכפולות של מאה מהסיבה שיותר קל להחליף 100$ לעומת 20 או אפילו 50.

מה זאת אומרת להחליף? כשתהיה בתאילנד תיגש למלון מכובד או בנק או סוכן נסיעות ותבקש להחליף את הצ'קים שרכשת בארץ

לבאטים. הם יבקשו שתחתום עליו + תראה דרכון וזה הכל, מאוד פשוט.

היתרון של הצ'קים האלו הוא שלכל צ'ק יש מספר ועד שלא חתמת עליו הוא לא תקף. במידה ואיבדת את הצ'קים או גנבו אותם או משהו דומה, אתה צריך להתקשר לחברה שהנפיקה את הצ'קים ולומר להם את המס' של הצקים שאבדו והם מחזירים לך את הכסף או מנפיקים לך צ'קים חדשים.

הכי חשוב זה להחזיק את החשבונית עם המס' של הצ'קים בנפרד מין הצ'קים ואולי גם להשאיר עותק של המספרים אצל קרוב משפחה בארץ.

פורסם

אתה הולך לדואר והם אומרים לך כמה שקלים אתה צריך לתת להם עבור צ'ק של 100$

כלומר אתה משלם בשקלים ומקבל צ'ק ששוה 100$ לדוגמא.

כמובן שיש גם עמלה שלוקחת החברה שמנפיקה את הצ'קים (שכחתי את שמה ). בכל מקרה זה מאוד נפוץ ובעיקר מתבצע בדואר. יכול להיות שיש גם בחנויות ציינג'.

פורסם

טרוולרס צ'קס (המחאות נוסעים) הם כאילו כסף מבוטח.

זאת אומרת אתה רוכש אותם בבנק החביב עליך (גם בחלק מהצ'יינג' אפשר) ובד"כ הם נקובים בדולרים או באירו.

כשאתה רוצה לפדות אותם, שוב אתה הולך לבנק או הצ'יינג' החביב עליך ושם ימירו אותם לכסף מזומן (אם בתאילנד אז בבאטים).

כשאתה רוכש את המחאות הנוסעים תרשום את המספרים שלהן, וכל פעם שאתה פודה אחת תרשום את המספר שלה, ואת התאריך והמקום שאתה פודה אותה.

כשאתה מקבל את המחאות הנוסעים תחתום עליהן איפה שצריך, ובזמן שאתה פודה אתה אמור לחתום שוב ולהציג דרכון. (וכל החתימות צריכות להיות זהות).

בתמורה לכל הסרבול הזה, אם חס וחלילה ייגנבו לך ההמחאות הנ"ל, תוכל לבטל אותן ולקבל מיידית המחאות חדשות דרכן (מנסיון).

אם חלילה ייגנבו לך אותם או תאבד אותם - לך למשטרת התיירים (tourist police) שם כבר יגבו ממך הצהרה ויתקשרו לסניף המקומי של החברה שהנפיקה את המחאות הנוסעים הנ"ל - וכל עוד תהיה מגובה בכל המידע הנ"ל תקבל את הכסף בחזרה. (אין כמו לקבל 1500$ שחשבת שהלכו לבלי שוב).

תהנה בתאילנד!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה לשניכם! עזרתם לי רבות.

האם תוכלו להגיד על בערך כמה עמלה אנחנו מדברים?

אולי עדיף כבר לעשות את הטרבל צ'אק בבנק שלי ולהמנע מהעמלה על משיכת מזומנים בסכום נכבד?

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אני לא יודע כמה עמלה מדובר, אבל השער של המחאות נוסעים הוא טיפה יותר גרוע משער המטבע עצמו. מכאן הרווח שלהם בעצם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

המחירים משתנים כל הזמן, ככה זה במטבעות חוץ.

תבדוק אם בכלל הבנק שלך נותן את השרות הזה, ותשאל באיזה עמלות כל השרות הזה כלול, חוץ מהמחיר

ש להצ'קים עצמם כי הן בוודאות לא של הבנק עצמו אלא כמו שאמרתי של חברה בינלאומית שאת שמה שכחתי.

פורסם
כן.. אני רוצה לראות אותך קונה עם ויזה חולצה מבאסטה באמצע השוק.

ואם טרוול צ'ק אתה יכול ? בכל מקרה תצטרך לפדות אותן,היתרון הגדול בכרטיס אשראי הוא שיש כספומטים בכל פינה ולא צריך להיות תלויים בשעות הפתיחה של הבנקים.

לא רואה שום סיבה לקחת טרוול צ'ק לתאילנד פרט לאולי 200$ לשעת חירום.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
כן.. אני רוצה לראות אותך קונה עם ויזה חולצה מבאסטה באמצע השוק.

מה הקשר? ויזה בינ"ל זה כמו כספומט. אפשר פשוט להוציא כסף בכל מקום בעולם.

אבל השערים + עמלה = שחיטה

הטרבלר צ'קס הם 1% עמלה

פורסם
ואם טרוול צ'ק אתה יכול ? בכל מקרה תצטרך לפדות אותן,היתרון הגדול בכרטיס אשראי הוא שיש כספומטים בכל פינה ולא צריך להיות תלויים בשעות הפתיחה של הבנקים.

לא רואה שום סיבה לקחת טרוול צ'ק לתאילנד פרט לאולי 200$ לשעת חירום.

יוסי

הרגת אותי, זה בדיוק מה שבאתי לרשום!

Golf 1.6 DSG 2009

• תוכן חדש...