Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר הרבה זמן גולשת בשרשורים בפורום וניסיתי לאסוף קצת מידע אבל לא מצאתי ולכן יש לי שאלה אל המומחים כאן שאולי תוכלו לייעץ לי מה לעשות:

יש לי טויוטה קורולה 2001, 120,000 ק"מ שטופלה עד היום במוסך מורשה עם כל ספר הטיפולים. היא בבעלותי רק 8 חודשים.

לפני חודשים הגעתי למוסך עם רעשים במנוע בגלל ירידה משמעותית של שמן במנוע.

במוסך הם לא מצאו שום בעיה של נזילה או אחר, מילאו לי את המיכל שוב וביקשו שהגיעה לאחר 1000 ק"מ שנבדוק האם אכן יש ירידה של שמן, ואם כן אז למה. חשוב לציין שצבע השמן כשאני בודקת את המדיד לא נראה שרוף ואין עשן לבן/כחול שיוצא מהאגזוז.

הגעתי אחרי 2500 ק"מ ומדדנו ואכן האוטו אוכל כליטר ל1000 ק"מ וזה לא תקין. במוסך אמרו שבטיפול הקרוב יעשו לי ניקוי מנוע כי כנראה שיש פיח במנוע וזו הסיבה לכך שהמנוע אוכל שמן. שאלתי היא האם זה נראה לכם סביר שזו הבעיה? האם ניקוי מנוע הינה פרצודורה שעשויה לגרום נזק בהמשך? מה טווח המחירים של טיפול כזה? והאם טיפול כזה מומלץ?

האוטו, חוץ מהבעיה הזו במצב מכני מצוין ומטופל בהקפדה...

תודה רבה ואשמח לעזרתכם!!!

פורסם

אהלן..

לא ציינת באיזה סוג שמן את משתמשת? (5W30 10W40 וכו..)

כדי להיות בטוחה שאין כל נזילה שבמוסך לא עלו עליה הייתי ממליץ לך להניח חתיכת קרטון מתחת למנוע בלילה ובבוקר להסתכל עליו ולראות שאכן אין נזילות שמן על הקרטון.

רכבים לדוגמא כמו פולו של VW צורכים שמן בהגזמה וכמו שתיארת כליטר ל1000 ק"מ (לקוח משרשור ישן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=213918&highlight=%D7%A0%D7%A2%D7%9C%D7%9D+%D7%A9%D7%9E%D7%9F )

לגבי הניקוי מנוע אני לא כל כך בטוח שזה מה שיפתור לך את הבעיה (אם בכלל)

לדעתי הרכב אוכל קצת יותר מהתקין (וזו דעתי),בספר הרכב אם עדיין קיים מה היצרן אומר על הוספת שמן וכל כמה קילומטרים?

האם יש צריכת דלק גבוהה?

רעשים חריגים מהמנוע כשהוא בפעולה?

והינה עוד שרשור בנושא שלך

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=183989&highlight=%D7%A0%D7%A2%D7%9C%D7%9D+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

פורסם

שלום רב

כמעט כול רכבי טויוטה קורולה מהשנתון שלך "אוכלים" שמן . הדבר מחייב אותך לבדוק שמן מדי פעם למנוע הרס של המנוע ( אני מתכוון למנועי 3zz ולא למנועי 4fe )

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

ליטר שמן ל - 1000 ק"מ זה מוגזם ביותר.

כניראה מה שרומים לעשות במוסך זה לעשות לך FLASHING למערכת השמן.

פרוצדורה זו עוזרת להמיס משקעים ישנים ע"י דילול השמן.

אני מניח שהרכב הוא יד ראשונה. 120K זה לא הרבה למנועים האלה.

באיזה דרגת צמיגות של שמן את משתמשת?

צריך לשלול נזילות ממחזירי השמן, מאטם ראש מנוע ומאטם מכסה שסתומים.

אם המוסך לוקח אחריות על הפעולה הזו אז אין סך הכל ממה לחשוש.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בשנתונים אלו של טויוטה ישנה אכן תופעה בה המנוע צורך הרבה שמן.

אני לא יודע עם היצרן או היבואן מכירים בבעיה אבל במוסך בו אני עובד אנחנו מטפלים בבעיה זו על ידי החלפת טבעות הבוכנות.

יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

היי,

קודם כל תודה רבה על העזרה עד עכשיו.

ובקשר לשאלות שאתם שאלתם, אני משתמשת בשמן 10W30 (לפי מה שהבנתי זו התקינה של טויוטה).

בקשר לספר הרכב, אין הערה על תוספת מיוחדת של שמן לאחר מספר קילומטרים, וגם הרכב בעל צריכת דלק מצוינת של 15.3 ק"מ לליטר בממוצע (אני נוסעת בעיקר נסיעות בין עירוניות).

כשהגעתי למוסך אז בעל המוסך בדק ואמר שלא נראה שישנה בעיה בשסתומים או בחלק אחר במנוע ובטח שלא נזילה. הם אז גם מתחו את שרשרת "הטיימינג" וקיווינו שזה מה שיעזור.

ודרך אגב, האוטו לא יד ראשונה אלא שלישית, עם ק"מ נמוך כי הבעלים הקודמים (משפחה) לא נסעו איתו מחוץ לעיר שגרו בה.

אני כן מקווה שניקוי המנוע יפתור את הבעיה כי האוטו במצב מצוין וחבל שזו הבעיה, כי לכל החברים שלי שיש קורולה אותו דגם, פשוט לא רואים מוסך...

אז מה דעתכם?

פורסם
ליטר שמן ל - 1000 ק"מ זה מוגזם ביותר.
ואם את 1000 הק"מ האלה הרכב עובר בעיר במהירות ממוצעת של 10 קמ"ש (כלומר 100 שעות מנוע) אז זה בסדר ?

כי בשטח בינעירוני אותו המנוע היה עובר ב- 100 שעות כ- 8000 ק"מ ויותר. במקרה כזה לא היית מסתייג מצריכה של ליטר שמן ל- 8000 ק"מ, נכון ?

מה לעשות שהמנוע לא יודע איזה מרחק הגלגלים עברו ?

(נכון, יש הבדל בסל"ד אבל אני מדבר על הנטייה -השגויה- למדוד אורך חיים של גיר, צריכת שמן וכיוב' אך ורק בק"מ).

פורסם
כשהגעתי למוסך אז בעל המוסך בדק ואמר שלא נראה שישנה בעיה בשסתומים או בחלק אחר במנוע ובטח שלא נזילה... אני כן מקווה שניקוי המנוע יפתור את הבעיה

לדעתי, הסיכוי לכך קלוש. צריכת שמן מוגזמת נגרמת על ידי תקלה: נזילה, פריצת אטם ראש, מחזירי שמן שחוקים בשסתומים, או שחיקה בטבעות. לכלוך במנוע לא שייך לענין, וגם לא שרשרת התזמון. אפשר לבדוק את הנשם, אם הוא סתום לפעמים זה גורם לצריכת שמן מוגברת.

דני

פורסם

ולמה לא לעבור לשמן פחות דליל 10/40 ?

להוריד פיח רק יגביר את תצרוכת השמן ויפגע בקומפרסיה.

יכול להיות שמחזיר שמן אחורי התחיל לנזול, ואת הדבר ניתן לראות רק אם מורידים את הגיר.

בכל אופן רשמו לפני שהרכב ידוע כבעל תצרוכת גבוה מהרגיל, אני רק מוסיף עוד כמה אופציות לבדיקה.

פורסם

שלום.

בבעלותי גם קורולה 2001, עם קילומטראז' דומה.

מאז הטיפול האחרון לפני 4000 ק"מ, הוספתי מידי פעם שמן, כאשר הסך הכל הוא בערך ליטר, אולי קצת פחות.

מדובר על נסועה משולבת, עירוני/ בין עירוני.

דרך אגב, בספר הרכב (גם בעיברית וגם באנגלית), רשום שיש להשתמש ב-15W40, וזה מה ששמתי (עשיתי את הטיפול לבד).

מעניין למה שמו לך במוסך 10W30.

בנוסף רשום בספר שצריכה של עד ליטר ל-1000 ק"מ זה דבר שיכול להיות "תקין".

חוץ מזה הייתי רוצה לשאול, אם בדקו שהאוטו אוכל ליטר ל-1000 ק"מ, והגעת למוסך אחרי 2500 ק"מ, האם זה אומר שנסעת כשחסר 2.5 ליטר שמן במנוע?:?

פורסם
שלום.

בבעלותי גם קורולה 2001, עם קילומטראז' דומה.

מאז הטיפול האחרון לפני 4000 ק"מ, הוספתי מידי פעם שמן, כאשר הסך הכל הוא בערך ליטר, אולי קצת פחות.

מדובר על נסועה משולבת, עירוני/ בין עירוני.

דרך אגב, בספר הרכב (גם בעיברית וגם באנגלית), רשום שיש להשתמש ב-15W40, וזה מה ששמתי (עשיתי את הטיפול לבד).

מעניין למה שמו לך במוסך 10W30.

בנוסף רשום בספר שצריכה של עד ליטר ל-1000 ק"מ זה דבר שיכול להיות "תקין".

חוץ מזה הייתי רוצה לשאול, אם בדקו שהאוטו אוכל ליטר ל-1000 ק"מ, והגעת למוסך אחרי 2500 ק"מ, האם זה אומר שנסעת כשחסר 2.5 ליטר שמן במנוע?:?

היי, תודה לך על האינפורמציה... אבל אני עדיין חושבת שהמנוע אוכל יותר מידי שמן... אני יודעת מהפורום שהרבה כבר כתבו על בעיה שכנראה קיימת בקורולות, וגם במוסך הם לא אהבו את הרעיון ואכן חשבו שקיימת בעיה...

ועשית חישוב יפה... אחרי 2500 ק"מ מדיד השמן היה באמצע בין ה Full ל Empty (עם נטייה לכיוןן נקודת ה Full)...:|

אני עושה בעיקר נסיעות יום יומיות ארוכות לעבודה (כ 200 ק"מ ביום) ואני פשוט כמעט כל יום מקפידה לבדוק מעכשיו עד הטיפול שבו גם יחליטו מה לעשות עם הירידת שמן. אני סומכת מאוד על המוסך המורשה הזה, אבל אולי כדאי ללכת להתייעץ במוסך מורשה אחר... למישהו יש המלצות למוסך מורשה של טיוטה טוב בדרום או בצפון???

ובהמשך לתגובה שלך, במוסכים של טיוטה, לפי נסיוני המועט, יש שמן 10W30 וזה גם מה שהם שמים בטיפולים, ולכן אני גם משתמשת בסוג הזה...

פורסם

מן מנוע אינו נעלם, או שמדובר על נזילת שמן ואו שהמנוע אוכל את השמן תוך כדי העבודה.

ייתכן שצריך לעבור לשמן סמיך יותר , קראי את ספר הרכב אם יישנו באנגלית, ובדקי מה ממליץ היצרן, משום מה כאשר הספר מתורגם לעברית דברים נוטים משום מה להשתנות.

מעבר לעובדה, שבק"מ יומי של 200 ק"מ, באופן מובהק יישתלם לך מאוד לעבור לרכב המונע בסולר , אני מבין שאת נוהגת במתינות, כך שצריכת דלק המתקרבת ל 20 ק"מ לליטר אינה בגדר חיזיון נפרץ במנועי סולר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...