Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

היום בדקתי במוסך פונטו ספייס 2001 שאותה אני מעוניינת לקנות.

בעל המוסך לא מצא בעיות במנוע ובגיר.

בעל הרכב הציג בדיקה שנעשתה בקומפיוטסט לפני קצת יותר מחצי שנה.

תחת הכותרת "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" הופיע, בנוסף לתיקון תא מטען פח וצבע, פגיעה לאורך קורה אחורית.

מסתבר שהבעלים הקודמים עשו תאונה עם הרכב ואלו הן התוצאות.

האם זוהי פגיעת שאסי?

בעל הרכב טוען שבדיקת שמאי העלתה שאין לכך שום משמעות ואין צורך להוריד במחיר. לדבריו, אם היה מדובר בשאסי, היו מציינים זאת.

האם זה נכון?

ואם יש מקום להתמקחות, כמה אחוזים סביר להוריד על פגיעה כזו?

תודה!

פורסם

זה לא קצה שילדה. אם הפגיעה נרשמה תחת "משמעות נמוכה" - יש שתי אפשרויות:

1. יש כאן קומבינה כלשהי, אם הפגיעה היא אכן בקורה, זו לא פגיעה עם משמעות נמוכה.

2. יש פגיעה ליד הקורה, נניח בסף הדלת (מתחת לדלתות). אם זו פגיעה כזו - אין משמעות בטיחותית בכלל.

מכיוון שהפגיעה הייתה אצל הבעלים הקודמים, אין, מן הסתם - דו"ח שמאי.

בגדול - הייתי מתרחק מהאוטו, רק בגלל הספק. אם יש לך קצת זמן פנוי והרכב מוצא חן בעינייך, אפשר לגשת לפחח שיסביר לך מה מהות הפגיעה, ולחזור עם הסבר מפורט יותר. על פי הפרטים שנתת קשה מאוד להעריך.

פורסם
זה לא קצה שילדה. אם הפגיעה נרשמה תחת "משמעות נמוכה" - יש שתי אפשרויות:

1. יש כאן קומבינה כלשהי, אם הפגיעה היא אכן בקורה, זו לא פגיעה עם משמעות נמוכה.

2. יש פגיעה ליד הקורה, נניח בסף הדלת (מתחת לדלתות). אם זו פגיעה כזו - אין משמעות בטיחותית בכלל.

מכיוון שהפגיעה הייתה אצל הבעלים הקודמים, אין, מן הסתם - דו"ח שמאי.

בגדול - הייתי מתרחק מהאוטו, רק בגלל הספק. אם יש לך קצת זמן פנוי והרכב מוצא חן בעינייך, אפשר לגשת לפחח שיסביר לך מה מהות הפגיעה, ולחזור עם הסבר מפורט יותר. על פי הפרטים שנתת קשה מאוד להעריך.

להתרחק בגלל בעיית המכירה או בגלל שיכול להיות שיהיו תקלות ברכב?

פורסם

פגיעה לאורך הקורה האחורית זה נשמע לא טוב זאת אומרת השילדה של הרכב לא?

ופגיעה כזאת כן אמורה להוריד אחוזים רבים.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

להתרחק בגלל שאין לך אפשרות לדעת מה הייתה הפגיעה האמיתית ברכב (אם הייתה אצל הבעלים הנוכחי, ניתן היה לראות דו"ח שמאי או משהו כזה).

עם זה - רשמתי הסתייגות שאומרת שאם הרכב טוב מכל שאר הבחינות - שווה אולי להשקיע עוד קצת זמן ולהיכנס לפחח שיצביע על מהות התיקון. אחרי שיש לך חוות דעת מקצועית, חזרי לכאן וניתן יהיה להביע דיעה יותר רצינית. כרגע הכל ניחושים באוויר. יכול להיות שהמשמעות היא אפס (על כך מרמזת הבדיקה), אבל יכול להיות שהרכב הוא סכנה מתנייעת (אם הבדיקה לא אמיתית).

שמת לב על איזה מכון של קומפיוטסט מדובר (יש שתי רשתות שונות, עם מספר סניפים)?

פורסם

מעניין.

בעל הרכב משלם 400 ש"ח מכיסו הפרטי, לוקח את הרכב לבדיקה "סתם ככה בשביל הכיף", ובסוף מחליט להחזיק בו עוד חצי שנה? מצטער, זה לא נשמע טוב במיוחד.

קחי את הרכב לבדיקה יסודית אצל פחח מומחה או במכון בדיקה מורשה אם את מתכוונת להמשיך הלאה ברכישה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מעניין.

בעל הרכב משלם 400 ש"ח מכיסו הפרטי, לוקח את הרכב לבדיקה "סתם ככה בשביל הכיף", ובסוף מחליט להחזיק בו עוד חצי שנה? מצטער, זה לא נשמע טוב במיוחד.

קחי את הרכב לבדיקה יסודית אצל פחח מומחה או במכון בדיקה מורשה אם את מתכוונת להמשיך הלאה ברכישה.

תודה על התגובות..

בעל הרכב טוען שקנה את הרכב לפני קצת יותר מחצי שנה, וזוהי הבדיקה שהוא עשה.

אני חושבת שאקח את הצעתכם ואלך לפחח או שמאי.

תודה

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אל תקני את האוטו במחיר קרוב למחירון אני הייתי מוריד על מכה בקורה אחורית 10לפחות אחוז מהמחירון כי גם לך יהיה קשה למכור,כל אחד ושיקול הדעת שלו.

משמעות נמוכה,סבבה אבל זה לא שולל את העובדה שזה קצה שלדה,וזה כן קצה שלדה,זה במשמעות נמוכה כי קצה שלדה אחורי ברגע שהוא הוא לא מזיק ולא משנה שום פרמטר בטחותי ברכב.

האוטו הראשון שלי היה אופל אסטרה,קניתי אותו לפני איזה 5 או 6 שנים,סוחר עבד עלי,קניתי אותה מסוחר ,גר ברחוב צ'רנחובסקי בחיפה,הוא נוכל גדול,לקח אותי לבדיקה ששם כנראה זה חבר או מכר שלו,באוטו היתה תאונה בעלת משמעות גבוהה שאמרו לי שזה שום דבר וזה לא שלדה והיה כתוב שם פגיעה בקורה אחורית,ואני כמו מטומטם האמנתי וקניתי את האוטו,אחרי נסיון של כ3 חודשים הצלחתי למכור את האוטו רק 25% פחות מהמחירון,ובכל בדיקה שעשו הקונים אמרו להם בפירוש שזאת פגיעת שלדה ולא קצה שלדה.

למה אני מעלה את הנושא הזה,כדי להזהיר אותך שאל תאמיני לכל מה שאומרים לך,תלכי לפחח למוסך מורשה ותבדקי טוב טוב ואל תחסכי בזה, כי היום יש הרבה נוכלים ושקרנים במדינה הזאת,שבסופו של דבר את מוצאת את עצמך קונה רכב שיעלה לך הון לתקן את הליקויים שיש בו,וברגע שתרצי למכור את לא תצליחי למכור אותו אפילו ב80% מהמחירון.

• תוכן חדש...