Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים בוקר טוב , לחבר שלי יש קליאו בי 2000 אוטומט , הוא ךא מצליח לפתוח את המכסה מנוע בעזרת הידית , כשמושכים בידית היא עולה , אך המכסה מנוע לא קופץ . האם יש דרך עקיפה לפתוח אותו ? חשוב לציין שהמצבר ברכב מת אז גם לנסוע למוסך אי אפש. אודה לכם אם תעזרו. תודה

פורסם

רוב הסיכויים שישנה נעילת מכסה מנוע חשמלית מהתקנה מקומית. (דרישת עבר של חב' הביטוח, שהוכחה כלא יעילה והופסקה).

היא מופעלת בנטרול האזעקה או כשסוויץ' במצב 1. הצרוף של מצבר מת ומכסה שלא נפתח זה מקרה קלאסי לתקלה הזו,כשאין מספיק מתח לשחרור הנעילה.

בכל מקרה, לא נראה לי שפורום ציבורי זה המקום לדיון בנטרול המכשול הזה. (כדי לא לתת רעיונות לבנדיטים למינם...)

אם רלוונטי מבחינתך-התייעץ במתקין אזעקות ותיק (שזוכר עדיין איך עובדת הטיפשות הזו) או בפרטי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ברמת העקרון: צריך להגיע לחוט אשר מושך את המנעול (זה שהיה מחובר פעם לידית הפתיחה ונקרע/הידית שבורה).

האופציות: לבדוק האם הידית שבורה והחוט מונח איפשהו בתוך הרכב בין חוטי החשמל מתחת להגה, אם כן אז לקחת פלאייר ולמשוך, אם החוט מחובר לידית אז כנראה שהוא נקרע בדרך/השתחרר מהמנגנון, כאן זה קצת יותר מסובך, צריך איכשהו ע"ס מישוש להכניס יד בין הרדיאטור למנוע ולהגיע למנגנון ע"מ לשחרר אותו, יתכן ויש אפשרות לפרק את הגריל ללא פתיחת מכסה מנוע ואז זה מקנה גישה נוחה יותר למנגנון.

אם לא הצלחתם לבד, כל שנותן לכם הוא לבקש את עזרתו של פחח אשר יבוא לפתוח לכם את המכסה תמורת סכום מסויים של כסף.

עורך ומוסיף בהמשך לקודמי: אם הוא צודק ומותקן מנגנון אבטחה, המנגנון הזה אמור להשתחרר אחרי 10 דקות בערך.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
רוב הסיכויים שישנה נעילת מכסה מנוע חשמלית מהתקנה מקומית. (דרישת עבר של חב' הביטוח, שהוכחה כלא יעילה והופסקה).

היא מופעלת בנטרול האזעקה או כשסוויץ' במצב 1. הצרוף של מצבר מת ומכסה שלא נפתח זה מקרה קלאסי לתקלה הזו,כשאין מספיק מתח לשחרור הנעילה.

בכל מקרה, לא נראה לי שפורום ציבורי זה המקום לדיון בנטרול המכשול הזה. (כדי לא לתת רעיונות לבנדיטים למינם...)

אם רלוונטי מבחינתך-התייעץ במתקין אזעקות ותיק (שזוכר עדיין איך עובדת הטיפשות הזו) או בפרטי.

אפשר בפרטי

ועוד רעיונות

תודה

פורסם

כדי לנסות לעלות למקור הבעיה:

כאשר לרכב היה מצבר, המכסה מנוע היה נפתח רגיל ?

כי אם כן, אז הבעיה היא באמת באבטחה כפי שנטקו ציין.

אם הייתה בעיה בידית עוד קודם, אז תקרא את מה שאמרתי בהתחלה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

[quote name=

עורך ומוסיף בהמשך לקודמי: אם הוא צודק ומותקן מנגנון אבטחה, המנגנון הזה אמור להשתחרר אחרי 10 דקות בערך.[/quote]

זה יפה ונכון כשיש מצבר... זו אחת הסיבות שהפסיקו עם הטיפשות הזו...

פורסם

שינסה עם אדם נוסף, למשוך הידית פתיחה ולהחזיקה והאדם הנוסף שידפוק בידו על מכסה המנוע בחזית באמצע

(היכן שבערך נמצא נועל המכסה). בהרבה מקרים כך ישתחרר מכסה המנוע ויקפוץ וניתן יהיה לפותחו.

זה כמובן תקף אם הבעייה אינה חשמלית אלא רק מכנית.

כמובן שמייד יש לגשת למוסך/פחח רכב לתיקון פתיחת המכסה. נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

המצבר התרוקן אתמול, פתחנו את המכסה מנוע כדי לבדוק אבל הייה כבר חשוך.

היום בבוקר ניסינו שוב, והמכסה לא נפתח.

אי אפשר להגיע דרך הגריל וגם דרך התחתית.

המנגנון יושב בדיוק מאחורי הרדיאטור.

כנראה הבעיה חשמלית, כי כל מה שהוזכר כבר נוסה ללא הצלחה.

אנחנו כרגע ברכב מתכתבים דרך אייפון.

פורסם

שיטה שצריך לנסות ולבצעה ע"י מי שמתמצא כדי לא לגרום נזקים:

מרימים הרכב ומאבטחים אותו.

עם מצבר עזר טוב, מתחברים עם כבלים אל גוף הרכב (מינוס) ואל מקום שאפשר להתחבר אליו עם כבל הפלוס כמתנע (סטרטר) אלטרנטור וכו' וכך מזינים במתח את מע' החשמל ברכב רק לצורכי פתיחת מכסה המנוע ע"י שחרור הנעילה החשמלית.

אני בצעתי זאת הרבה פעמים, בעברי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מקווה שהעצה של רפי לין תעזור לכם לפתור את הבעיה.

אני לא מכיר את השיטה אבל היא כרוכה בהרבה פחות נזק מהשיטה שלי. (הכוללת הרס של מתקן הנעילה החשמלי+נזק אפשרי לגריל/פגוש קדמי).

בכל מקרה מה שרציתי להוסיף: ברגע שהמכסה המקולל פתוח, תביט לתוך תא המנוע. ישנה שם קופסת פח בערך בגודל של קופסת סיגריות. ממנה יוצא כבל כמו מעצור של אופניים (אולם עבה יותר) לכוון מנעול תא המטען. בחיבור של הכבל לקופסא ישנו מעין מכסה כמו פקק של משחת שיניים. הברג אותו הרבה החוצה עד שממש תרגיש שהכבל השתחרר (לא מתוח).

זה ימנע ממך את ה"שידור החוזר של הסרט" עד שתתוקן הבעיה החשמלית.

פורסם

ניסינו את השיטה של רפי, אבל לא הייתה אפשרות להגיע לסטרטר או לאלטרנטור מכיוון שהם נמצאים יותר בצד העליון של המנוע.

פורסם

אם פעם אחת הצלחת לפתוח ללא מצבר כנראה שאין שום מנגנון נעילה ופשוט הכבל נקרע.

קשה לי להאמין שיש אוטו מודרני שאין בו אופציה לפתיחת המכסה במקרה כזה.

אולי צריך להוריד את הסמל ולהיכנס דרכו.

• תוכן חדש...