Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 2005-2008

vo364
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הכי נוח בקבוצה שלו ב15 דרגות והוא פשוט רחפת עוד יותר מהדגם הקודם.מערכת החשמל שונתה והמערכת ההידראולית שונתה גם כן והיא דורשת הרבה פחות תחזוקה מבעבר.הרכב היה נפוץ מאד בליסינג והוכיח עמידות טובה מאד למרות תנאים ממש לא אידיאליים.המחירון נמוך למדי והתמורה פשוט מצויינת.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

איך המערכת החשמלית שונתה? באתר היצרן עדיין כותבים שהרכב משתמש ב מולטיפלקס ולפי מיטב זכרוני גם הקודם השתמש באותה המערכת.

תודה

פורסם

סליחה על הבורות אבל מה ההבדל בין שתי המערכות?

עוד בעיות אמינות טיפוסיות לאחר מתיחת הפנים יתקבלו בברכה.

תודה!

פורסם

ככל שידוע לי מערכת המולטיפלקס שונתה במהלך 2003, ומאז מדובר באותה טכנולוגיה בכל דגמי היצרן.

הדגם החדש ארוך יותר, ותוצאות מבחן הריסוק טובות יותר.

מצוייד בשבע כריות אוויר (לעומת שש) ובמערכת ESP כסטנדרט (לא בכל הדגמים לפני מתיחת הפנים).

פנים הרכב זהה לפני ואחרי מתיחת הפנים. סידור המתגים בקונסולה המרכזית שונה, והמחוונים נראים "יוקרתיים יותר" בדגם החדש.

מנועי 2000 מצויידים בתזמון שסתומים משתנה.

המראה החיצוני כמובן מוצלח יותר (לדעת הרוב).

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היתה לי הקודמת (2003), שנמכרה לשכן, ויש לי את החדשה יותר (2008).

בשתיהן הלכו שסתומי גיר מיד בהתחלה. בישנה זה הפך לסימן היכר של הדגם, ובחדשה זה שוב הופיע. מוזר, אבל לא חשוב בכלל כי טופל באחריות ולא חזר.

אמינות החשמל שופרה פלאים. בישנה יש למשל קטע משעשע של מצמוצי פנסים בעת פעולת משאבות המתלים. לא באמת חשוב, אבל פגם בתכנון. היו לי גם כמה קטעים של התחרפנות הרדיו שהוחלף פעמיים באחריות, קיפוץ הרכב בחנייה מעלה מטה (הוחלף חיישן גובה) ועוד כמה קטעים. אף אחד מהדברים לא עלה לי שקל. טופל באחריות בלי בעיה.

בחדשה עוד לא סבלתי מאף תקלה מלבד הגיר.

וסתם הערה - בשתיהן הוצאות התפעול אפסיות. מרווח טיפולים ענק, חלפים זולים יחסית, צריכת דלק טובה וביטוח מקיף מאד זול. כל הזמן אני רואה פה בפורומים אנשים שלא היה להם רכב כזה מעולם כותבים "בטוח שההוצאה תהיה גבוהה בלה-בלה-בלה". אז אחרי יותר מ- 200 אלף קילומטר על שני הדגמים אני מסכם בגאווה הרבה תקלות מצחיקות, והוצאות נמוכות משמעותית מכל מה שאני מכיר אצל שכניי מחזיקי היפניות-קוראניות האמינות-בכאילו.

לסיכום: הרכב עכשיו יותר חזק משמעותית, פחות תקלות חשמל מצחיקות, תא המטען גדל, מחשב הדרך משוכלל יותר, חיישנים לחגורות בטיחות, יש ESP שעובד יפה גם בתור חילוץ בבוץ ויש חיישן הדלקת אורות בדגם הבסיסי. אם הבנתי נכון גם אין יותר החלפת נוזל קירור, מה שהיה פעם מחלה של המנועים האלו. מצד שני לקחו לי את ידית ההגבהה של מושב הנוסע, מחזיק כרטיסי החניה, רשת המטען המשובחת והוילון האחורי.

פורסם
בישנה יש למשל קטע משעשע של מצמוצי פנסים בעת פעולת משאבות המתלים. לא באמת חשוב, אבל פגם בתכנון.
מה ? מצמוצי פנסים ? :shock:

על התופעה הזו טרם שמעתי (שלא לדבר על זה שאצלי שום פנס לא ממצמץ, אבל מכונית אחת אינה מדגם מייצג לכלום).

איך קבעת שמדובר בפגם בתכנון?

פורסם
מה ? מצמוצי פנסים ? :shock:

על התופעה הזו טרם שמעתי (שלא לדבר על זה שאצלי שום פנס לא ממצמץ, אבל מכונית אחת אינה מדגם מייצג לכלום).

איך קבעת שמדובר בפגם בתכנון?

גם שלך ממצמץ. אבל צריך להיות פדנט פסיכי (כמוני :-)) כדי לעלות על הדבר הזה. איך זה עובד? נוסעים בכביש חלק ונעים, ועולים על באמפ. הרכב מיד עובר למצב "שטח" ומקשיח מעט את המתלים. אפשר בלילה שקט לשמוע זמזום עדין כשזה קורה. באותו הרגע יש מין "נפילת מתח" ואור הדרך כאילו כבה לחלקיק שניה. כשהתלוננתי על זה בהתחלה אמרו במוסך שלא שמעו על זה, ואחרי איזה שנה התברר שזה כך אצל כולם אבל בודדים שמו לב.

פורסם
באותו הרגע יש מין "נפילת מתח" ואור הדרך כאילו כבה לחלקיק שניה.
אני באמת חושב שהייתי שם לב אם אורות הדרך היו כבים לחלקיק שניה ובכל מקרה, אם מדובר בתופעה שרק אתה שם לב אליה אז קצת קשה לכנות את זה "פגם בתכנון" הלא כן?

אולי יש בעיה במצבר שלך או בכבלים שמחברים אותו ונפילת המתח שאתה רואה היא עד שהאלטרנטור מפצה על הצריכה המוגברת?

• תוכן חדש...