Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3 SPIRIT

massman
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב

ברצוני להחליף את האוטו הנוכחי שלי (גולף V5) לאוטו משנתון מתקדם יותר.

ישנם לא מעט אפשרויות ואחד מהם הוא המזדה 3 ספיריט..

מה שרציתי לדעת בעזרתכם הוא קודם כל מה ההבדל בין הספיריט - לספיריט ספורט?

ובגדול מה ההתרשמות מהרכב הזה למי שיש נסיון או בעלים שלו...

המון תודה :)

פורסם

ספורט ספיריט זה אותו רכב עם 5 דלתות

קצר ב8 סמ ונפח תא מטען 300 ליטר במקום 419

והוא עולה עוד 2000 שח.

קח בחשבון שביום שישי יש עליית מחירים במאזדה וה3 תעלה ב3000 שח.

פורסם
ספורט ספיריט זה אותו רכב עם 5 דלתות

קצר ב8 סמ ונפח תא מטען 300 ליטר במקום 419

והוא עולה עוד 2000 שח.

קח בחשבון שביום שישי יש עליית מחירים במאזדה וה3 תעלה ב3000 שח.

אני לא בטוח שהתכנון שלו הוא לקנות רכב חדש.

בכל אופן, לגבי ההבדלים זה רק מה שציינו למעלה.

חוץ מזה שום הבדל.

בכל מקרה, בתור אחד שמחזיק אחת כזו, רק דברים טובים :D

אמנם היא לא מצטיינת בחסכון בדלק ( 1:8.5 בעירוני, בנסיעה ללא לחיצות, 1:7.2 עם לחיצות ), אבל סה"כ נותנת הרגשה מצויינת.

פורסם

יש לי V5 אז אני רגיל לצריכת דלק גבוהה מהרגיל :)

בגדול אני מחפש רכב באיזור ה70-90K

ושיהיה בעל מנוע חזק....

סך הכל אני מאוד נהנה מהV5 אבל אני רוצה להתקדם בכמה שנים.

פורסם

ממש לא התלהבתי מהגולף MK5...

חוץ מהGTI כמובן אבל אין לזה תקציב...

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה , אני מתלבט בין כמה מכוניות ורציתי בסך הכל חוו"ד בקשר למזדה.

חשבתי גם בכיון של האיביזה FR\CUPRA שכמובן הם יותר ספורטיביות...

אבל לפני כל זה אני צריך למכור את הגולף שלי ...וזאת לא משימה קלה כרגע :-)

פורסם

אם מה שאתה מחפש זה רכב מהנה לנהיגה, ספורטיבי, במחיר של משפחתית - מניסיון, אין ממש אופציה אחרת מלבד המאזדה 3 "ספיריט". שום דבר בקטגוריה לא מתקרב אפילו במעט.

ממליץ שתקרא את מבחן הדרכים הזה:

"אולם שילוב המנוע החזק והתיבה היעילה מאדירים את יכולת השלדה הגבוהה של הגרסה החלשה, והופכים את המאזדה 3 הזאת לחוויית נהיגה של ממש. כן-כן."

"אולם בכבישים הנכונים, זה בדיוק מה שצריך, והעסק מספק ביצועים נמרצים מאוד המגובים בתגובת דוושה עצבנית למדי. כך שביחד עם תיבת שתפעולה הידני מאפשר עצמאות מלאה לנהג, ומנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות."

"חדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

"ועם כל היכולת הגבוהה הזאת, בהחלט משמח לגלות כי ה-3 שומרת על רמת נוחות נסיעה טובה בהחלט, המשתפרת ככל שהמהירות עולה. היא אומנם נוקשה בבסיסה, אך אינה חובטת ואפילו החישוקים המוגדלים אינם מתבלטים כאן לרעה. איכות הנסיעה הכוללת שומרת על רמה מכובדת אף היא, למעט שאון מנוע מוחשי בסל''ד גבוה."

"אין ספק שכפי שנרמז בפתיחה, ובשל אופי מותג מאזדה בישראל, מעטים הנהגים שבאמת ידעו ליהנות ולהעריך את האופי הספורטיבי והיכולת הגבוהה של מאזדה3 החזקה. מצד שני, קצת קשה לראות לקוחות פוטנציאליים של קטנות ספורטיביות, משדרגים עצמם למשפחתית-כה-נפוצה."

תראה לי רכב משפחתי אחר שנכתבו עליו מילים שכאלו.

בנוגע ל- CUPRA , מהירה יותר אולי (בכביש ישר) - מהנה יותר לנהיגה או ספורטיבית? - ממש לא.

• תוכן חדש...