Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב היה במוסך לפני יומיים בטיפול 10000 (מוסך כללי). אחרי הטיפול נדלקו מנורת לחץ שמן ומנורת חום מנוע. נבדק גובה מים ונמצא תקין, אבל בדקתי גובה שמן ונראה היה לי גובה מעל המקסימום (הבחור במוסך הכניס מיכל מלא של שמן שאני לא בטוח אם היה מיכל של 4 או של 5 ליטר, בכל מקרה יותר מכמות מקסימלית שמפורטת אצל היצרן, 3.2 ליטר). גם השמן שהוכנס היה שמן 15W40 ולא 10W40 שאותו תמיד מילאתי. שאלתי את המוסכניק על זה והוא אמר לי שזה בסדר (כמובן שהוא יגיד את זה), הסכים לרוקן שמן כדי שיגיע לגובה המקסימלי של המדיד וטען שהיוניט של לחץ השמן לא תקינה ושצריך להחליף אותה. לא הייתה לו יוניט כזו והוא שלח אותי הביתה (5 ק"מ משם) ואמר לי לחזור ביום שני כשתהיה לו יוניט חדשה. ניסיתי להניע את הרכב ביום שבת בערב והתחלתי לשמוע נקישות מכיוון המנוע, בעיקר בסל"ד יותר גבוה. ניסיתי להחליף את השמן לגמרי בשמן המקורי שלי , זה שיפר קצת את המצב אבל עדיין יש נקישות ועדיין המנורה של השמן דולקת יחד עם מנורת חום מנוע. אין חוסר מים וגם השמן בגובה נכון.

בנוסף לטיפול הוחלף אטם מכסה שסתומים שנזל וכרגע אין ממנו נזילה בשום מקום.

מדובר בפיג'ו 106XR שנת 94 גיר ידני 1400 סמ"ק.

למישהו יש רעיון בנוגע למקור הנקישות?

תודה על העזרה.

פז.

פורסם

איזה פילטר שמן שמו לך?

מאיזה סוג בדיוק שמן?

אצלי בעייה מאוד דומה לשלך אחרי שבמוסך (גם מוסך כללי) החליפו לי שמן, פילטר שמן (לא מקורי כמובן).

בגלל זה אני לא נוסע עם האוטו וממתין לבית פילטר שמן ששסתום שלו נדפק אחרי החלפת שמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

106XR, ממה שכתבת לא ניתן להבין מה בדיוק קרה.

כדי לתת רעיונות, ענה על מס' שאלות.

מה היה מצב המנוע לפני הטיפול ?.

האם המנוע עבד עגול ולא ירד בסל"ד סרק לפני הטיפול או אחוריו ?.

האם המכונאי אמר לך לנסוע עם מנורת לחץ שמן דולקת ?.

מתי או כמה ק"מ לפני הטיפול הנ"ל, הרכב עבר טיפול כולל החלפת מסנן שמן ?.

לא הגיוני ששתי המנורות דולקות, אלא אם המנוע מאבד טורים ועומד לכבות.

אין קשר להחלפת השמן שאתה החלפת לבעיה. גם בשמן ששם המוסך לא היתה עשוייה להיות בעיה.

מנורת לחץ שמן שנדלקת פלוס נקישות (שלא היו לפני הטיפול), מעידים על חוסר לחץ שמן, ואסור להניע את הרכב.

בהחלפת אטם מכסה שסתומים בסוג רכב זה, רצוי גם לכוון את השסתומים על הדרך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

יש בעיה בלחץ שמן,לדעתי הנזק כבר נגרם,אבל בכל זאת,לגרור את הרכב למוסך שמבין עיניין,כי זה נראה שלא!

דוד,בפג'ו כאשר נורת לחץ שמן נדלקת גם נורת חום מנוע נדלקת יחד איתה.

אורן

פורסם

יש סיכוי שגרמו במהלך הטיפול לסתימה כלשהי במערכת זרימת השמן, לכן המדיד יראה לך שיש פול,

אבל השמן לא הגיע למקומות הדרושים, המנוע עבד בחלקו ללא שימון ומכאן הנקישות.

מוסך שעובד, מביא חלקים תוך כמה שעות, מקסימום למחרת בבוקר. משהו לא נשמע לי.

לא היית צריך לצאת מהמוסך אם היה לך כל ספק לגבי הטיפול וביחוד אם התחילו בעיות שלא היו לפני כן.

פורסם
מה היה מצב המנוע לפני הטיפול ?.

האם המנוע עבד עגול ולא ירד בסל"ד סרק לפני הטיפול או אחוריו ?.

האם המכונאי אמר לך לנסוע עם מנורת לחץ שמן דולקת ?.

מתי או כמה ק"מ לפני הטיפול הנ"ל, הרכב עבר טיפול כולל החלפת מסנן שמן ?.

לא הגיוני ששתי המנורות דולקות, אלא אם המנוע מאבד טורים ועומד לכבות.

דויד,

המנוע היה פיקס לפני הטיפול. עבד כמו נמר. טיפול קודם עשיתי לו לפני 15000 ק"מ ולא היו שום בעיות שם.

החשמלאי אמר לי שהבעייה רק ביוניט של הלחץ שמן ואין שום בעייה לנסוע ככה.

הבחור החליף רק את אטם מכסה השסתומים ולא עשה כיוון שסתומים אבל אחרי ההנעה המנוע עבד ללא נקישות.נסעתי איתו אפילו עשר דקות עד הבית ולא הייתה בעייה במנוע חוץ משתי המנורות.

כמו שאמר ESI, בפג'ו נדלקות שתי המנורות ביחד.

אחרי שהמנורה נדלקה פעם ראשונה, הוחלף הפילטר שמן (שוב, אחרי שהוחלף בטיפול), ככה שאני לא בטוח שהייתה סתימה כלשהי.

קראתי פה בפורום שאם יש עודף שמן עלולים להפרץ אטמים במנוע, וכמו שנראה לי, היה שם לפחות ליטר אחד עודף של שמן. הקיבולת של המיכל היא 3 ליטר והבחור מילא לפחות 4, אם לא 5. אני לא בטוח איזה גודל מיכל שמן הוא השתמש. יכול להיות מצב כזה?

תודה לכם על העזרה.

פז

פורסם

סתימה יכולה להיות לא רק בפילטר. נסעת חלק כי היה עוד קצת שמן בדפנות חלקי המנוע בפנים

וכשהשמן ירד ובאת להניע ביום שבת - קיבלת את התוצאה.

הרי אם זו הייתה "רק יוניט" - היו נשמעות לך נקישות מהמנוע ??

• ספונסר פורום
פורסם

האם המוסך בדק בעזרת שעון לחץ שמן מכני את לחץ השמן במנוע ואז החליט שיש בעיה ביוניט?

• תוכן חדש...