Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר נוסף, יש באמת אסכולה שטוענת שדווקא שלושה חלקים, בלי קשר לרמתם ואיכותם, טובה פחות משני חלקים.

הם מתייחסים בין היתר לנקודות חיתוך רבות יותר, שבהן יש דיפים רבים באותם איזורי חיתוך, וכן להתרחקות יחסית מהOne point source הרצוי לנו, משום שברכב אנו מפזרים את האלמנטים ולא מתקינים אותם זה לצד זה.

לגופן של טענות יש לציין את יכולת האיקוולציה, במידה וקיימת, ליישר את הדיפים, ואת יכולת האלמנטים לדמות את אותו one point source ע"י התקנה נכונה ובחירת מיקומים חכמה.

אבל עדיין הם חושבים כך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמת, אסכולה שלימה ורחבה מאוד !,

אגב צביקה כמעט כל מי ששם מידים בקיקפנלים, יכול בקלות להוריד את הטוויטר לשם וזה יש נקודת יציאה אחת של כל האלמנטים

פורסם
דבר נוסף, יש באמת אסכולה שטוענת שדווקא שלושה חלקים, בלי קשר לרמתם ואיכותם, טובה פחות משני חלקים.

הם מתייחסים בין היתר לנקודות חיתוך רבות יותר, שבהן יש דיפים רבים באותם איזורי חיתוך, וכן להתרחקות יחסית מהOne point source הרצוי לנו, משום שברכב אנו מפזרים את האלמנטים ולא מתקינים אותם זה לצד זה.

לגופן של טענות יש לציין את יכולת האיקוולציה, במידה וקיימת, ליישר את הדיפים, ואת יכולת האלמנטים לדמות את אותו one point source ע"י התקנה נכונה ובחירת מיקומים חכמה.

אבל עדיין הם חושבים כך.

אמת שזאת לא אסכולה ממש גדולה והיא שייכת בעיקר לאודיו לרכב . בבית זה לא ככה כנל לגביי המיקומים הנמוכים פיזית.

שורה תחתונה רוב היצרנים ממלצים על התקנות גבוהות , פה אני מכליל את כל המורלים דיאלסים פוקלים והרצים.

פורסם

קיקפאנלים זה גם סוג של פשרה ברכב, כמו כל דבר.

יש לזה יתרונות רבים בהחלט, מה שגורם לרבים לבחור במיקום זה, אך יש לזה גם חסרונות שלא ניתן להתעלם מהם.

RAINBOW EFFECT למשל.

ד"א, שקלתי כבר להתקין את הטוויטרים בקיק..

פורסם

אני מחכה לפריט מסוים שיגיע מחו"ל (לא פריט אודיו אלא כלי עבודה), עד אז אני תקוע בגישה להתקנה שאני רוצה לעשות.

אבל אני הולך לעשות התקנת קיק-פאנל ואני הולך לבדוק את כל הנושא הזה, במידה ולא אוהב, טוויטרים עולים למעלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני ניסיתי את הטוויטרים בקיק פאנל ולא הייתי מבסוט.

מתוך ניסוי ותהיה - קיק פאנל עם טוויטרים בקורות הניב את התוצאות הטובות ביותר בסט אפ אצלי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

צביקה

עד כמה שידוע לי זה לא שיש אסקולה שסט 2 חלקים עדיף על סט שלושה חלקים - מדובר יותר על הנקודה שאופר ציין שסט 3 חלקים הרבה יותר קשה לכוון בצורה אופטימאלית עקב ריבוי האלמנטים ואפשרויות הכיוון , נדרשת גם השקעה כספית גדולה יותר הן על ההתקנה הראויה וכן על ציוד כיוון . זה באמת דעה שדי נפוצה ברוסיה ובאמת הרבה אנשים בוחרים במודע (ולא בגלל חוסר תקציב ) ללכת על סטים ברמה גבוה אך של 2 חלקים וזאת עלמנת לא להכניס את עצמם לכל "הסרט" של הכיוונים .

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אלכס ידידי, לא מדובר על חוסר תקציב, ולא מדובר על חוסר בזמן, הבנה, ידע או סבלנות בכוונים.

כן מדובר על אסכולה שטוענת שפשוט טוב יותר בצורה כזו, חלקם בונים קרוסים פאסיביים ברמה מאד גבוהה, שלא פשוטים ולא זולים לביצוע.

פורסם

סט שלושה חלקים תמיד יהיה טוב יותר מאשר סט 2 חלקים מאותה סדרה.

ברגע שמדובר על סטים מחברות שונות ואופי אחר זה כבר לא תמיד בטוח.

ההגדרה היא, שככל שיש לדרייברים תחום צר יותר לעבוד בו כך הם ייתנו את התוצאה המקסימלית.

כמובן שיש וופרים שיודעים לנגן עד 5000HZ או יותר, אבל כנראה שאת התחום הזה היה רצוי לתת לאלמנט יעודי כמו מידריינג' ולהקל על הוופר, בכדי לאפשר לו להפיק את תדרי הבאס שזה בעצם התחום הייעודי שלו.

זה ויכוח עקר, אבל העקרון הוא שריבוי אלמנטים ברכב יש בו מן הגורע כי יש את העניין של מיקום וזוויות וכו', אבל יש לו את הייתרון והוא כמובן היכולת לספק תחום צר ככל הניתן לכל אלמנט.

אגב, בקהילות מסויימיות יש כלל ברזל שרמקול שאמור לשחזר את המקור אמור להיות מורכב מ4 אלמנטים.

וופר 8/9 אינטש.(מינימום)

וופר 5/6/7 אינטש.

מיד 3/4 אינטש.

וטוויטר.

מדברים על כך שעל שחזור המקור בצורה מושלמת חייבת להיות הענות של 20HZ-20KHZ ומה לעשות, וופר 5/6/7 טוב ככל שיהיה לא יוכל לעשות זאת.

טוויטר טוב ככל שיהיה לא מסוגל לנגן 1000HZ (התדר שרוב הוופרים מתחילית לקבל רול-אוף) ולכן, התשובה של 3WAY + סאב היא המקובלת ביותר בעולם ולא סתם.

תמיד יש שיטענו אחרת ואני מכיר אנשים שמשקיעים מאות אלפי דולרים במערכות שכל עיקרן זה רמקול פולריינג' בודד, אסכולה זו טוענת שרמקול צריך לנגן 150HZ-20KHZ ואת הנמוכים מספק סאב.

יש חברות שלמות שמייצרות רמקולים שהם פולריינג':

http://www.lyrita-audio.in/about.htm

http://www.nfnature-sound.com/Speaker.html

http://www.fergusonhill.co.uk/product_details.php?id=3

http://www.rethm.com/products/saadhana.html

ועוד רבים אחרים.

מי שאוהב את עקרון הPOINT_SOURCE חייב לאהוב את זה:

get_image.php?image_id=2

ואת זה:

rethm.jpg

under construction..

פורסם

רול-אוף?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

:shock: CRAP!

ניר - אתה שמת לב שברמקולים השקופים הראשונים שאתה שמת שאני מניח לעצמי שמדובר בממברנת זכוכית או פרספקס - המאזין (הכורסא) נמצאת בכלל מאחורי הרמקולים?

כלומר הסאונד של הרמקולים מתפקד על האונה האחורית שלהם בכלל... ככה זה נראה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל הדיון באמת עקר כי כולם צודקים, גם באדיו בבית שם המיקום הרבה יותר פשוט ובטח באדיו ברכב יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה.

באופן תיאורטי היינו יכולים לשים המון רמקולים שכל אחד מנגן תדר אחד או טווח קטן מאד ולקבל תוצאה מושלמת, במציאות זה לא קורה מכמה סיבות.

הראושנה שאין מקום ותקציב לכל כך הרבה רמקולים, השניה שפילטרים זה לא דבר מושלם ואי אפשר פשוט לחתוך אבסולוטית בנק' מסויימת וכל חיתוך כזה גורם לעיוות ולעיתים גם לשינוי בפאזה. שינוי כזה יגרום לאובדן מקור יחיד גם אם הרמקולים צמודים אחד לשני! תיקון של הצליל ביידי אקוליזרים, קרוסים משוכללים ובניות בהחלט יכולים לשפר את המצב.

חברות רבות בוחרות לייצר הכל מהכל, מרמקולים שמנגנים את "כל" התדרים ועד רמקולים עם 6 WAYS ויותר.

ייצא לי לשמוע רמקולים בעשרות אלפי שקלים המורכבים מיחידת 13 אינטש וטוויטר שנשמעו מעולה, והיה לי (מכרתי לאחי) רמקול ישן של פירלס (הדנית) עם 5 WAY שנשמע קצת פחות מצויין :)

כל אחד יכול לבחור לעצמו מה מתאים לו, לפי התקציב, הרכב, המוזיקה וההתנסות האישית שלו של מה קרוב יותר למקור.

מי שינחש כמה WAYS יש ברמקול הבא (היקר בעולם) יזכה בארטיק קולה:

http://dvice.com/archives/2007/05/million_dollar_speakers_start.php

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם
:shock: CRAP!

ניר - אתה שמת לב שברמקולים השקופים הראשונים שאתה שמת שאני מניח לעצמי שמדובר בממברנת זכוכית או פרספקס - המאזין (הכורסא) נמצאת בכלל מאחורי הרמקולים?

כלומר הסאונד של הרמקולים מתפקד על האונה האחורית שלהם בכלל... ככה זה נראה.

אדי, עכשיו סיימת לשפץ את הדירה לא?

מה עם זוג רמקולים צנועים לסלון?

kef-muon-2.jpg

:shock:

under construction..

פורסם

או קיי אתה מכריח אותי להעלות תמונה של הסלון :-P

במהלך הערב...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...