Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קראתי את התגובה הראשונה בנושא.

ביטוח של נהג מעל גיל 40, ביטוח חובה+צד ג' ומקיף. אני נהג חדש ללא ביטוח על הרכב, חוקית אני יכול לנהוג ברכב לא חשש לעונשים מצד הכחולים?

JEP.

המשטרה אינה אוכפת עבירות של ביטוח, אלא רק בנסיבות האלו:

1. הנהג מודה.

2. עברה נילוות לתוקף רשיון נהיגה אשר פקע מעל שנה.

3. עבירה נילוות לנהג שלא הוציא רשיון נהיגה מעולם.

4. עבירה נילוות לנהג שרשיון הנהיגה איננו תקף לסוג הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני בן 20, תכף בן 21 (3 חודשים), לא נהג חדש.

אבא שלי הלך לעשות לי ביטוח חובה, המחיר שדרשו מאיתנו הוא מעל 3000 שקל לפיאט טמפרה 1992 מנוע 1400 (אם זה משנה)

מה זה הסכומים האלו? לפני שנה הביטוח לרכב זהה לחבר שלה עלה בערך 1500 שקל, כחצי מהמחיר, הסוכנת אמרה שזה חוק חדש לנהגים צעירים, זה נכון?

מישהו מכיר חברה יותר הגיונית במחיר או שאין מה לעשות עם זה?

תודה מראש.

פורסם

אני לא יודע אם יש חוק חדש לנהגים צעירים, אני לא שמעתי עליו. אולי מדובר בתקנה חדשה כלשהיא של חברות הביטוח.

בכל מקרה, עפ"י מחשבון ביטוח החובה של משרד האוצר של משרד האוצר (חפש בגוגל, בטוח תמצא) המחיר הזול ביותר עומד על 2600 ומשהו ש"ח.

אני לא יודע מה עשיתם בשנה שעברה, אבל אין סיכוי שביטוח חובה לנהג צעיר (לא חדש) עלה 1500 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
dvirk11 "נהג חדש" הוא גם סוג של הגבלה, ולכן מופיע הכיתוב של "נהג חדש" הקטגוריה הזו ברשיון הנהיגה.

SHON2402 מכיוון שתוקפו של הרשיון החדש שלך יחל בתאריך 1/4/2010 עד אז אתה צריך לפעול לפי ההגבלות של הרשיון הנוכחי שלך.

ל'

גם אני קיבלתי אגרת תשלום כזאת, הקטע המעניין הוא שלא כתוב עליה תאריך תחילת התוקף ובנוסף לכך רשום מאחורי הדף שהרשיון תקף מרגע התשלום. לפי דעתי זה אומר : שילמתי - נסעתי (עם 4 נוסעים). ככה גם היה לאחר שעברתי טסט - קיבלתי רשיון זמני - שילמתי נסעתי (עם מלווה). תקני אותי אם אני טועה.

פורסם

ממתי מותר לנהוג לנהג בן 17 כלומר צעיר בלי ביטוח צעיר על האוטו של ההורים גם אם יש עליו חובה?

לפי כל מה שאני שמעתי חייב ביטוח צעיר בשביל לנהוג על האוטו גם אם יש עליו ביטוחים אחרים בתוקף.

לא ?

פורסם

התשובה לשאלה שלך נמצאת בהודעה הראשונה של השרשור.

אני לא יודע בדיוק באיזה תאריך יצאה ההוראה של המפקח על הביטוח שפתחה את הפרצה הזאת, ואני גם לא חושב שזה ממש משנה לך. הפרצה פתוחה, על כל המשתמש מכך. אם אתה רוצה לקחת על עצמך את הסיכוי, בבקשה. אני לא ממליץ לך לעשות זאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום ושבת שלום לפני כמה שבועות קראתי על חוק שיוצא במאי 2010 חוק מלווה 6חודשים עכשיו אמרו שעכשיו עם החוק אפשר להוציא רישיון בגיל 16וחצי ולנהוג בגיל 16 וחצי אבל היה לך בגיל 17 מלווה עוד 3 חודשים רק בלילה וזהו מה זה עם החוק ככה אז זה שווה לא?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3548435,00.html אולי לא הבנתי תחוק תסבירו לי בבקשה זה דחוף אני לא יודע עם להוציא על קטונע או לחכות לרכב תודה רבה רבה ושבת שלום ומבורכת

פורסם

אפשר להתחיל ללמוד בגיל 16.5

אפשר לגשת לטסט בגיל 17.

ברגע שעברת טסט, יש לך 3 חודשים מלווה בכל שעות היממה. לאחר 3 חודשים, נדרש מלווה רק בערב. (אני לא זוכר בדיוק מאיזה שעה עד איזה שעה).

פורסם

החור אומר שמה שתקבל זה היתר זמני לנהיגה עם מלווה:

*אם עברת את הטסט המעשי וקיבלת את ההיתר לפני גיל 17 אתה חייב לנהוג שישה חודשים עם מלווה בכל שעות היום, אם קיבלת את ההיתר מגיל 17 ושלושה חודשים ומעלה תהיה חייב לנהוג עם מלווה בכל שעות היום רק שלושה חודשים ובשלוש הנותרים תצטרך מלווה רק בלילה.

*כמו כן, אפשר לקבל רשיון של נהג חדש רק מגיל 17 וחצי.

פורסם

הבנתי בקיצור בסופו של דבר זה יותר גרוע כי אני יוציא רק ב17וחצי רישיון מלא ואני יכול לנסוע לבד...

נראה לכם שהחוק יכנס?

פורסם

טוב שלא הבאת כתבה על זה משנת התמפמפ"ח. מדברים על הרפורמה הזאת כבר מ2007 ורצו להתחיל אותה כבר ב2009. אבל כמו כל משרד במדינה הזו, כל הלטה או דיון נדחים לעוד 7000 שנה. ולפי הנראה כיום, הרפורמה תיכנס אולי בינואר 2011. ואם ירצה האל, אפילו רק במאי של אותה שנה (2011).

בקצרה, החוק אומר מתחלק ל3 חלקים:

1. לימודי תאוריה - יהיו מעיין קורסים ולא לימוד עצמי כמו שהיה עד כה, ויתקיימו במלני"ם (מרכזי לימוד נהיגה) ועלותם תהיה כ600 שקלים. לאחר מכן, יוכל התלמידים לגשת למבחן התאוריה.

2.לימודי נהיגה - כמו עכשיו, יהיה ניתן להתחיל ללמוד נהיגה בגיל 16 וחצי, ולגשת למבחן המעשי (טסט) מגיל 17. הלימודים יימשכו יותר שיעורים, כדי המורים יחוייבו ללמד את התלמידים נהיגה בכמה סוגי דרכים כגון: בינעירונית, עירונית, מהירה, מפותלת, בעלייה, ירידה, נהיגה בשעות החושך וכו'.

3. קבלת הרשיון והמלווה - לאחר שעברת טסט, לא כמו עד עכשיו, שבעצם מי שעבר קיבל "רישיון נהיגה זמני" למשך שלושה חודשים, יקבל הנהג דבר הנקרא "היתר זמני לנהיגה" שבו יצטרך הנהג להתשמש עד סוף תקופת המלווה.

המלווה: לפי מה שהבנתי, אמור להגיע נציג ממשרד הרישוי ולהסביר על חשיבות המלווה וכו' וכו'

* החלק הראשון של המלווה: יימשך בשלושת החודשים הראשונים, ובו יחוייב הנהג במלווה למשך כל שעות היממה, בלי יוצא מין הכלל.

*החלק השני: בשלושה חודשים האחרונים, יחוייב הנהג במלווה בשעות הערב בלבד, קרי, משעה 22:00 בלילה ועד 6:00 בבוקר.

לאחר כל זה, תקבל את הרישיון ותוכל לנהוג לבד (כמובן רק עם 2 נוסעים) כאוות נפשך (תוך כדי שמירה על חוקי התנועה).

ושוב, לפי מה שמסתמן החוק לא ייכנס במאי והוא יידחה (כנארה) לשנת 2011.

פורסם

עד שלא תהיה הודעה רשמית ממשרד התחבורה, הכל ישאר כרגיל.

3 חודשים מלווה, ולאחר מכן אתה יכול לנסוע ברכב רק עם שני נוסעים, אלא אם אחד מהם מלווה ואז אתה יכול להסיע יותר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

שלום לכולם לפני שנתיים כשהיתי בן 16 קיבלתי רישון נהיגה של טרקטור . היום אני בן 18 ויש לי רשיון נהיגה ל רכב : הבעיה:

האם אני פתור מנהג חדש כי עברו שנתיים מאז שלכחתי את הרשיון האשון או לו .. גם שלחו לי אגרה שעלי לשלם אותה בסכום 217 . מבקש קצת פירוט ותשובות

תודה

פורסם

שלום,

הוצאתי רישיון לפני כשנתיים, בחודש הבא התקופה של הנהג חדש אמורה להסתיים. על הרישיון מהפלסטיק מוטבע לי התאריך 15.4... ולפני כמה ימים שלחו לי את הרישיון הזמני שתחת הגבלות והיתרים לא מופיע כלום.

רציתי לדעת האם אני צריך ללכת אחר הרישיון מהפלסטיק בכל מקרה או שהרישיון הזמני הוא כבר תקף ואני יכול להסיע יותר מ-2 אנשים?

תודה לעונים

• תוכן חדש...