Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה תודה רבה, חזרתי לביתי הצנוע בעזרתך האדיבה, מצטער להטריח אותך בשבת טלפונית, אם הלפטופ שלי היה מגיע למפגש הייתי פותח שרשור חדש ומחכה לתגובתך :lol::lol::lol:.

מה שקרה הוא שלאחר שהחנתי את רכבי, בטעות ,(אמרתי לך כבר שיש לי בעיות זיכרון ואני נוטה לשכוח דברים..) השארתי את הרכב עם סוויטצ' פתוח בעת שברדיו מנגן Dark side of the moon באדיבות שרשור הדיסקים האודיופילים מפורום זה 8). הרכב עמד כך קרוב לשעתיים +- בהם הייתי רחוק מרכבי והתרכזתי במצבור הXT אשר הגיעו למפגש ושיחות עם החברים. לאחר שהתחלנו להתקפל, פתחתי מכסה מנוע כדי להראות ללירוי את חוטי ההצתה ברכב, עם פתיחת מכסה המנוע קיבלנו גל ריח דלק חזק ומצאנו אמבטיות דלק קטנות מקיפות את סעפת הקרבורטור וטפטוף עצבני אשר יוצא מאזור הקפיץ אשר מתחת לצינור הזנת הדלק.

מיד פרקתי את פילטר האויר וגיליתי שהקרבורטור שוחה בדלק.

התקשרתי מיד לצביקה לעזרה והוא אמר לי שאין חשש לנזילה, אלא לקרבורטור מוצף עקב משאבת דלק פעילה במשך תקופה ארוכה.

מיהרתי לנגב את שאריות הדלק בעזרתו האדיבה של המגבת הירוקה של ארז עם הXT :lol:. ואכן עם הסוויטץ' סגור גיליתי כי הנזילה דועכת.

לאחר ניגוב אזור המנוע מדלק ולאחר כמה ניסיונות הנעה לא מוצלחים אשר נראו כאילו המנוע תפוס, עלה חשש כי מדובר במצבר עייף מניגוד פינק פלויד בקולי קולות והתחברתי לרכבו של לירוי באמצעות כבלים - שוב, תודה לארז עם הXT השחורה :lol: ולאחר מספר דקות של טעינה ולחיצת גז הגונה הניע הרכב כמו הפנתר שהוא ומשם כבר ההמשך ידוע. חזרתי לביתי שמח ומאושר!

בשיחתי עם צביקה הוא אמר לי כי ניסיונות ההנעה הלא מוצלחים בתחילה כנראה נבעו מנעילה הידרוסטטית אשר מנעה מהבוכנות להסתובב. ואם לא היה מצליח להניע הייתי צריך לפרק פלאגים כדי לאפשר פריקת עודפי הדלק. מזל שלא כך קרה והמנוע הצליח להתגבר על החולי בכוחות עצמו!

תודה לכל החברים במפגש אשר סייעו בפתרון התקלה, אלי, לירוי, ניסן, ארז וחבר של ניסן אשר שכחתי את שמך (מצטער זה קורה לי :oops:)

צביקה ידידי! המון המון תודה! אתה מלאך אמיתי!

כן ירבו כמותך!

תודה.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוכל לפרט למה אתה מתכוון? הפלאנג' המותקן כרגע הוא מוכן מנייר מיוחד לגזירת אטמים ודק יחסית מהאטם המקורי ולכן הדבקתי עם דבק אטמים משני צדדיו. מה הבעייתיות בזה?

פורסם

ארז שלום רב !

מה שדן , מנסה לרמוז לך, שעם בית תרמוסטט( פלאנש) חדש, ובעל שטח ישר, ועם אטם עבה דיו, גם אם גזרת אותו מקלינגיריט, השימוש בסליקון היה מיותר, משום שאם סיליקון חודר למערכת הקירור, כאשר הוא נתקל במעברים צרים כמו , הצינורות הצרים ברדיאטור, ומונע מעבר מים, דרך הצינורות, ובכך מונע קירור יעיל של מערכת הקירור, ומכאן מגיעה התחממות

היתר.

הסיליקון נדבק לדפנות מחוספסים של צנרת, ומתקשה להתנתק מהם.

נתקלתי בעבר בסיליקון שזרם במערכת, נדבק ליוניט מאורר( תרמו סוויץ), ומנע ממנו לחוש את חום מי הקירור, משום שהוא בודד

אותו, וכך מנע מהמאורר החשמלי להכנס לפעולה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

די נזהרתי עם מריחת הסיליקון ועשיתי זאת באהבה רבה, אך כידוע הכל יכול לקרות.

מטעויות לומדים ואלמד להבא. :|

האטם שהכנתי הוא די דק האמת, מה זה קלינגיריט? נייר אטמים? וכמה זה עבה דיו? האטם הישן שהיה מותקן עבה עד פי 3 בהערכה גסה ממה שגזרתי.

דני דין, פעם הבא אם תוכל לפרש את הודעותיך במקום לתת לצביקה כאן להסביר כל דבר זה יהיה נחמד. תן לו להנות מהשבת! הוא כבר מספיק שמע ממני ליום אחד! :lol::lol:

פורסם
צביקה תודה רבה, חזרתי לביתי הצנוע בעזרתך האדיבה, מצטער להטריח אותך בשבת טלפונית, אם הלפטופ שלי היה מגיע למפגש הייתי פותח שרשור חדש ומחכה לתגובתך :lol::lol::lol:.

מה שקרה הוא שלאחר שהחנתי את רכבי, בטעות ,(אמרתי לך כבר שיש לי בעיות זיכרון ואני נוטה לשכוח דברים..) השארתי את הרכב עם סוויטצ' פתוח בעת שברדיו מנגן Dark side of the moon באדיבות שרשור הדיסקים האודיופילים מפורום זה 8). הרכב עמד כך קרוב לשעתיים +- בהם הייתי רחוק מרכבי והתרכזתי במצבור הXT אשר הגיעו למפגש ושיחות עם החברים. לאחר שהתחלנו להתקפל, פתחתי מכסה מנוע כדי להראות ללירוי את חוטי ההצתה ברכב, עם פתיחת מכסה המנוע קיבלנו גל ריח דלק חזק ומצאנו אמבטיות דלק קטנות מקיפות את סעפת הקרבורטור וטפטוף עצבני אשר יוצא מאזור הקפיץ אשר מתחת לצינור הזנת הדלק.

מיד פרקתי את פילטר האויר וגיליתי שהקרבורטור שוחה בדלק.

התקשרתי מיד לצביקה לעזרה והוא אמר לי שאין חשש לנזילה, אלא לקרבורטור מוצף עקב משאבת דלק פעילה במשך תקופה ארוכה.

מיהרתי לנגב את שאריות הדלק בעזרתו האדיבה של המגבת הירוקה של ארז עם הXT :lol:. ואכן עם הסוויטץ' סגור גיליתי כי הנזילה דועכת.

לאחר ניגוב אזור המנוע מדלק ולאחר כמה ניסיונות הנעה לא מוצלחים אשר נראו כאילו המנוע תפוס, עלה חשש כי מדובר במצבר עייף מניגוד פינק פלויד בקולי קולות והתחברתי לרכבו של לירוי באמצעות כבלים - שוב, תודה לארז עם הXT השחורה :lol: ולאחר מספר דקות של טעינה ולחיצת גז הגונה הניע הרכב כמו הפנתר שהוא ומשם כבר ההמשך ידוע. חזרתי לביתי שמח ומאושר!

בשיחתי עם צביקה הוא אמר לי כי ניסיונות ההנעה הלא מוצלחים בתחילה כנראה נבעו מנעילה הידרוסטטית אשר מנעה מהבוכנות להסתובב. ואם לא היה מצליח להניע הייתי צריך לפרק פלאגים כדי לאפשר פריקת עודפי הדלק. מזל שלא כך קרה והמנוע הצליח להתגבר על החולי בכוחות עצמו!

תודה לכל החברים במפגש אשר סייעו בפתרון התקלה, אלי, לירוי, ניסן, ארז וחבר של ניסן אשר שכחתי את שמך (מצטער זה קורה לי :oops:)

צביקה ידידי! המון המון תודה! אתה מלאך אמיתי!

כן ירבו כמותך!

תודה.

ארז.

משהו לא מסתדר לי, המשאבת דלק בעת פתיחת הסוויץ' עובדת לכמה שניות ומפסיקה, מתחילה לעבוד שוב כאשר הרכב מניע,

ככה זה עובד בסובארו, אם אצלך היא עובדת ללא הפסקה כאשר הסוויץ' פתוח אז ישנה תקלה.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
משהו לא מסתדר לי, המשאבת דלק בעת פתיחת הסוויץ' עובדת לכמה שניות ומפסיקה, מתחילה לעבוד שוב כאשר הרכב מניע,

ככה זה עובד בסובארו, אם אצלך היא עובדת ללא הפסקה כאשר הסוויץ' פתוח אז ישנה תקלה.

שברולט אתה אכן צודק כמו תמיד.

אך מדובר בטנדר סובארו שנת 94, שבוודאי עבר בזמנו, הרבה בעלי מקצוע, ושכאשר הוחלף כנראה משאבת דלק, חובר החייוט החשמלי המגיע ממתג ההצתה ישירות למשאבה, ולא דרך ממסר, אשר מספק מתח חשמליף רק כאשר מנוע עובד, וזאת בשל ההיבט הבטיחותי, שהיצרן תכנן מראש, שבמידה של תאונת התהפכות, כטשר מתג ההצתה נשאר פתוח, והמנוע כבוי, לא יסופק דלק לקרבורטור, וזאת כדי למנוע שריפה.

במקרה הזה, עקפו כנראה את הממסר, וחיברו אותו ישירות למתג ההצתה.

ארז, קלינגריט, הוא אחד מכמה סוגי אטמים המשמשים, ליצור בענף הרכב, וגם כנראה בענפים אחרים, וניתן להשיגו לפי מטר, בעובי שונה, לפי הנדרש, אתה כנראה השתמשת בעובי דק מדי.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ו chevrolet שלום!

אני קראתי את תגובותיכם ומבין את ההגיון הבטיחותי מאחורי ממסר זה. אני אסור במהרה לחשמלאי רכב לתקן זאת!

באמת אני משחזר בזכרוני מהתקופה שלאחי היה טנדר 91 שאצלו בעת פתיחת הסוויטץ' הייתה נכנסת המשאבה לפעולה לכמה שניות ומיד נפסקת עד להנעת הרכב.

פתחתי את ספר הרכב של סובארו משנתונים 80-94 שברשותי וחפשתי מידע בנוגע לממסר זה: Fuel pump relay, ומצאתי כי רשום שברכבי סובארו בעלי קרבורטור אין Fuel pump relay. איך זה ייתכן?!

האם הוא קרוי בשם אחר? היכן הוא אמור להיות מותקן ברכבי? הייתי רוצה לקחת אותו לשיחה צפופה!!

תודה מראש,

ארז.

נ.ב: chevrolet, איך מתקדמים החיפושים?

פורסם
צביקה ו chevrolet שלום!

אני קראתי את תגובותיכם ומבין את ההגיון הבטיחותי מאחורי ממסר זה. אני אסור במהרה לחשמלאי רכב לתקן זאת!

באמת אני משחזר בזכרוני מהתקופה שלאחי היה טנדר 91 שאצלו בעת פתיחת הסוויטץ' הייתה נכנסת המשאבה לפעולה לכמה שניות ומיד נפסקת עד להנעת הרכב.

פתחתי את ספר הרכב של סובארו משנתונים 80-94 שברשותי וחפשתי מידע בנוגע לממסר זה: Fuel pump relay, ומצאתי כי רשום שברכבי סובארו בעלי קרבורטור אין Fuel pump relay. איך זה ייתכן?!

האם הוא קרוי בשם אחר? היכן הוא אמור להיות מותקן ברכבי? הייתי רוצה לקחת אותו לשיחה צפופה!!

תודה מראש,

ארז.

מצאתי תורם חלקים

פורסם

מקווה שהפצייאנט לא ידחה את הרקמות החדשות, אם כן, אתה יודע מי תמיד ישמח לאיזה כליה..

ומה בנוגע לשאלתי? יש אינפו?

פורסם
צביקה ו chevrolet שלום!

תודה מראש,

ארז.

ארז שלום ,

מצאתי לך את הריליי של משאבת הדלק, זהו בעצם מעגל מודפס ללא ריליי קלאסי שאנו מכירים, הוא יושב מאחורי קופסת הפיוזים, הוא בצבע שחור, עם ציור של סמל מיציבושי עליו, הוא מפעיל לחמש שניות את משאבת הדלק בעת פתיחת הסוויץ' ולאחר ההתנעה מפעיל את המשאבה באופן קבוע כל עוד שהרכב מונע, במקרה גם יש לי את החלק אצלי במלאי,

צירפתי תמונות, כי כמו שצביקה תמיד אומר:"תמונה אחת שווה אלף מילים":lol:

בברכה,

צור

תמונה409.jpg

תמונה411.jpg

פורסם

שלום ותודה רבה!

אני לא חשמלאי ואני לא מתכוון לטפל בזה בעצמי אך אני כן סקרן מטבעי.

הריליי הזה בעצם מקבל מתח מהסוויטץ' במצב ON ומנתק את פעולת משאבת הדלק לאחר 5 שניות של פעולה?

איך הוא יודע אחר כך אם הרכב מונע או לא? חוט שמגיע מאיפה? הייתי מעוניין לדעת.

אני אחפש אותו ברכבי ואבדוק אם מנותק.

תודה רבה שוב!

פורסם

בתוך הקופסא הזו ישנו מעגל מודפס עם כל מיני רכיבים אלקטרוניים, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל כנראה רכיבים אלו אחראים על ההשהיה בפתיחת הסוויץ' ועל ההפעלה באופן קבוע.

לגבי החיווט שנכנס אליה אין לי נתונים ספיציפיים אבל אני משער שחוט אחד לזרם קבוע מסוויץ', חוט מינוס קבוע, יציאה למשאבת דלק, חוט אחד שמקבל פיקוד או מינוס או פלוס לאחר התנעת הרכב וגורם למשאבה לעבוד באופן קבוע.

אם אתה אתה על הדרך באיזור חדרה אשמח לעזור לך, קפה עליי.

פורסם

שברולט שלום רב!

אכן תמונה שווה אלף מילים. אני חייב לציין שלא ידעתי על מיקומו של הממסר של משאבת הדלק, ולכן התמונה והמידע שננתת לא יסולא מפז.

מכיוון שהבנתי שאתה מחדרה, אתה מוזמן לקפה, הקומקום כבר על האש.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...