Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני הייתי מעדיף לקנות קליאו שמורה עם קצה שלדה ב15K פחות מאשר לקנות קליאו שמורה עם שלדה נקייה ב15K יותר.

15K זה חצי מהמחירון...

הרי אין פגיעה בהתנהגות...

זה דווקא לגיטימי מאוד.

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

REDROZE,גיל ואייל.

הרשתי לעצמי להניח כך אך ורק מתוך ניסיון אישי שלי.ולהלן דוגמאות:

ראשית,הרכב שלי (306 קבריו).אציין שזו ה 306 קבריו השלישית שלי בארבע השנים האחרונות

ורק בכדי שתבינו,כל רכב שקניתי היה לאחר חיפושים אינטנסיביים במשך תקופה לא קצרה.וכמובן לאחר סינון ראשוני.

הראשונה הייתה עם פגיעת שלדה (אבל אז היינו ילדים והתלהבנו לקנות)

גם השנייה הייתה עם פגיעת קצה שלדה (ואז כבר יותר הבנתי אז הרשיתי לעצמי לקנות)

לאחר שמכרתי את השלישית שלי,ומצאתי סוף סוף את ה 306 קבריו שחיפשתי מאז ומתמיד (משום שהיא היחידה בישראל ברמת הגימור שלה).חשבתי שהגעתי אל המנוחה ואל הנחלה.

סה"כ המדובר ברכב שהוחזק ע"י ייקה מבוגר,אדריכל במקצועו.הרכב הינו יד 02 ברשיונות כשהיד הראשונה היא אשתו.

תוסיפו לכך את העובדה שלרכב יש היסטוריית טיפולים מסודרת עוד מהתקופה שהיה בשוויץ! וקיבלתם מתכון מנצח.

כמובן שהבעלים התחייב על שלדה בבדיקה,וטען שהרכב עבר תיקון קל מקדימה בלבד.

ותנחשו מה? גם לה יש פגיעת קצה שלדה,ועוד מאחור! (ולא כתוצאה ממדרכה...)

שנית,גם בסביבתי הקרובה קיימות דוגמאות למכביר.

ש' חברי בעל האימפרזה GT התייאש אחרי הרכב הרביעי שהוא בדק,ולבסוף רכש אקזמפלר עם "שאסי"

י' חברי הטוב שחיפש פולו GTI בנרות,מצא אקזמפלר שמור מאוד ועם ק"מ נמוך במיוחד,אבל...גם הוא במועדון השאסי

ויש גם את ר' עם האיביזה טורבו,וכמובן חברי ע' שמצוייד במיאטה "שאסי אדישן".וכו' וכו'

גם אני מאמין שקיימות מכוניות שמורות באמת.יכול בהחלט להיות שאני עדיין לא נתקלתי בהן.

לאחר ההודעות שלכם,אני מתחיל לקוות שוב שישנם בארץ אולי יותר מכמה צדיקות בסדום.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

שדון, אני יודע שיש תיקונים שלא משפיעים על ההתנהגות אבל עם המדע אתה לא יכול להתווכח, מתכת שהתקפלה והחזרת אותה למקום תהיה פחות חזקה מהתצורה המקורית שלה (וזה משהו שמפריע לי איפשהו בראש). זה הבסיס מדוע רכבים עם תאונות שווים פחות מרכבים ללא תאונות (אני כמובן לא מדבר על חלקים שמחוברים בברגים כגון מכסה מנוע ודלתות אלא קורות של השלדה).

זו זכותך לסכן את החיים שלך בשביל לחסוך 15K ש"ח, רק אל תעשה את ההחלטה הזו לכל אחד ואחד. כמובן שהנושא הזה רלוונטי יותר לרכבים חדשים ובטוחים ולא לרכבים שנולדו לפני תקופת ה-NCAP שכל הבטיחות שלהם סובבת סביב סימן שאלה אחד גדול (אל תדאג, אני לא לועג לכל הרכבים האלה, אני מזכיר לך שאני נוהג כל יום ברכב בגיל של ההורים שלי פחות או יותר, בתקופה הזו היה יותר חשוב שהרכב יראה טוב מאשר שיהיה בטוח בתאונה).

DJ יקר, גם אני כמוך התלהבתי מאוד וחיפשתי לעצמי רכב. באותה תקופה בסך הכל חיפשנו רכב שני למשפחה בתקציב של 60K ש"ח. המתחרות היו מגוונות מאוד, זה התחיל מפוקוס ידנית שבדקנו, הבאה בתור הייתה פיאט קופה, לאחר מכן פיאט פונטו HGT אבל תמיד ידעתי שהקליאו הכי טובה (הייתה שילוב טוב בין בטיחות/כח/התנהגות/מרווח/שנתון). להגיד לך את האמת? בזמנו סתם הייתי מסנוור מכל מה שקראתי על האוטו ולא ידעתי בדיוק למה אני נכנס. רק אחרי שלמדתי את הרכב הבנתי איזה פוטנציאל עצום יש בו ואני שמח שלא הלכתי על שאר האופציות. כל העובדות הנ"ל לא גרמו לי להתפשר על רכב שעבר תאונה רצינית, ותאמין לי שבדקתי בזמנו הרבה קליאואים. בשורה תחתונה, כל אדם עושה לעצמו את ההחלטה האם לקנות או לא לקנות רכב שעבר תאונה, אבל אני בטוח שתסכימו איתי כולם שיש סיבה מדוע רכב שלא עבר תאונות שווה יותר מאחד שעבר פגיעת שלדה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שדון, אני יודע שיש תיקונים שלא משפיעים על ההתנהגות אבל עם המדע אתה לא יכול להתווכח, מתכת שהתקפלה והחזרת אותה למקום תהיה פחות חזקה מהתצורה המקורית שלה (וזה משהו שמפריע לי איפשהו בראש). זה הבסיס מדוע רכבים עם תאונות שווים פחות מרכבים ללא תאונות (אני כמובן לא מדבר על חלקים שמחוברים בברגים כגון מכסה מנוע ודלתות אלא קורות של השלדה).

זו זכותך לסכן את החיים שלך בשביל לחסוך 15K ש"ח, רק אל תעשה את ההחלטה הזו לכל אחד ואחד. כמובן שהנושא הזה רלוונטי יותר לרכבים חדשים ובטוחים ולא לרכבים שנולדו לפני תקופת ה-NCAP שכל הבטיחות שלהם סובבת סביב סימן שאלה אחד גדול (אל תדאג, אני לא לועג לכל הרכבים האלה, אני מזכיר לך שאני נוהג כל יום ברכב בגיל של ההורים שלי פחות או יותר, בתקופה הזו היה יותר חשוב שהרכב יראה טוב מאשר שיהיה בטוח בתאונה).

DJ יקר, גם אני כמוך התלהבתי מאוד וחיפשתי לעצמי רכב. באותה תקופה בסך הכל חיפשנו רכב שני למשפחה בתקציב של 60K ש"ח. המתחרות היו מגוונות מאוד, זה התחיל מפוקוס ידנית שבדקנו, הבאה בתור הייתה פיאט קופה, לאחר מכן פיאט פונטו HGT אבל תמיד ידעתי שהקליאו הכי טובה (הייתה שילוב טוב בין בטיחות/כח/התנהגות/מרווח/שנתון). להגיד לך את האמת? בזמנו סתם הייתי מסנוור מכל מה שקראתי על האוטו ולא ידעתי בדיוק למה אני נכנס. רק אחרי שלמדתי את הרכב הבנתי איזה פוטנציאל עצום יש בו ואני שמח שלא הלכתי על שאר האופציות. כל העובדות הנ"ל לא גרמו לי להתפשר על רכב שעבר תאונה רצינית, ותאמין לי שבדקתי בזמנו הרבה קליאואים. בשורה תחתונה, כל אדם עושה לעצמו את ההחלטה האם לקנות או לא לקנות רכב שעבר תאונה, אבל אני בטוח שתסכימו איתי כולם שיש סיבה מדוע רכב שלא עבר תאונות שווה יותר מאחד שעבר פגיעת שלדה.

בד"כ אנשים קונים צריכים לקנות רכב תוך כמה ימים...בד"כ אחרי שהם מכרו את הרכב הקודם או עזבו את מקום העבודה שנתן להם רכב במסגרת העבודה.

מי שמחפש רכב ספורטיבי בישראל חייב להאריך את זמן החיפוש כדי למצוא רכב טוב, הבעיה היא שגם בחודש שלם לא תמיד מוצאים משהו נורמלי.

אפשר לחיות מהיום עד מחר באספמיה וללכת רק על רכבים שמורים טיפ טופ, אבל ת'כלס בשביל מי שצריך רכב ככלי רכב ולא כצעצוע זה פשוט לא רלבנטי. רוב האנשים חייבים רכב וכל יום בלי רכב פשוט מקשה את ופוגע בשגרת היום שלהם.

אני דווקא מבין את מי שלא הלך על קליאו בכפול ממחיר המחירון ובחר בקליאו ב- 15K פחות (שהם גם סכום נכבד מעל המחירון). אוטו מחליפים כל כמה שנים...אוטו זה לא דירה. לקנות אוטו בסכום אסטרונומי רק כי הוא לא פגש שום רכב אחר מעולם זה לא תמיד דבר חכם וזה בעיקר עניין פסיכולוגי.

מי שכיפוף בפח שלא משפיע על התנהגות הרכב כל כך מפריע לו, מוזמן לרכוב רכב שנראה אותו דבר ומתנהג אותו דבר ב- 15K יותר, אני חושב שזה מיותר.

אגב, מי יקרה לאוטו רכב שמור טיפ טופ במחיר אסטרונומי אם חלילה יגנב או יושבת בתאונה? איפה אז הכדאיות הכלכלית ברכישה שלו?

ודבר נוסף...אני חושב ש"קצת" הפרזת בפגיעה של קצה שלדה בבטיחות של הרכב במקרה תאונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
REDROZE,גיל ואייל.

הרשתי לעצמי להניח כך אך ורק מתוך ניסיון אישי שלי.ולהלן דוגמאות:

ראשית,הרכב שלי (306 קבריו).אציין שזו ה 306 קבריו השלישית שלי בארבע השנים האחרונות

ורק בכדי שתבינו,כל רכב שקניתי היה לאחר חיפושים אינטנסיביים במשך תקופה לא קצרה.וכמובן לאחר סינון ראשוני.

הראשונה הייתה עם פגיעת שלדה (אבל אז היינו ילדים והתלהבנו לקנות)

גם השנייה הייתה עם פגיעת קצה שלדה (ואז כבר יותר הבנתי אז הרשיתי לעצמי לקנות)

לאחר שמכרתי את השלישית שלי,ומצאתי סוף סוף את ה 306 קבריו שחיפשתי מאז ומתמיד (משום שהיא היחידה בישראל ברמת הגימור שלה).חשבתי שהגעתי אל המנוחה ואל הנחלה.

סה"כ המדובר ברכב שהוחזק ע"י ייקה מבוגר,אדריכל במקצועו.הרכב הינו יד 02 ברשיונות כשהיד הראשונה היא אשתו.

תוסיפו לכך את העובדה שלרכב יש היסטוריית טיפולים מסודרת עוד מהתקופה שהיה בשוויץ! וקיבלתם מתכון מנצח.

כמובן שהבעלים התחייב על שלדה בבדיקה,וטען שהרכב עבר תיקון קל מקדימה בלבד.

ותנחשו מה? גם לה יש פגיעת קצה שלדה,ועוד מאחור! (ולא כתוצאה ממדרכה...)

שנית,גם בסביבתי הקרובה קיימות דוגמאות למכביר.

ש' חברי בעל האימפרזה GT התייאש אחרי הרכב הרביעי שהוא בדק,ולבסוף רכש אקזמפלר עם "שאסי"

י' חברי הטוב שחיפש פולו GTI בנרות,מצא אקזמפלר שמור מאוד ועם ק"מ נמוך במיוחד,אבל...גם הוא במועדון השאסי

ויש גם את ר' עם האיביזה טורבו,וכמובן חברי ע' שמצוייד במיאטה "שאסי אדישן".וכו' וכו'

גם אני מאמין שקיימות מכוניות שמורות באמת.יכול בהחלט להיות שאני עדיין לא נתקלתי בהן.

לאחר ההודעות שלכם,אני מתחיל לקוות שוב שישנם בארץ אולי יותר מכמה צדיקות בסדום.

זה שמכרו ל ולחברים שלך לוקשים ובלעתם אותם, ושאין לכם סבלנות לחפש רכב נורמלי לא אומר שומדבר.

אתה לא יכול לקרוא לרכב שמור, אם הוא עבר תאונת שאסי. נניח הוחלפה כנף בלי נגיעה בשאסי - מילא.

אני אישית מעדיף לנסוע תקופה ברכב רגיל מאשר להתפשר על רכבי שאסי שונים.

כבר עשיתי זאת.

למעשה כשמכרתי את הגולף הקודמת (נוצרה הזדמנות לעסקה משתלמת) ,הייתי מוכן נפשית לחיפוש ארוך , אך לא עשיתי זאת לפני שסגרתי עם חבר שטס לחו"ל לתקופה שאני לוקח ממנו את הפיאסטה שלו בהשאלה לתקופת חיפוש הGTI. לשמחתי מצאתי כ"כ מהר שאפילו החבר עוד קיבל סיבוב בGTI לפני שטס לחו"ל :D

כספר,

בהנחה שרכב ספורטיבי הוא רכב שננהג על המגבלות, אני לא מוכן שיהיה בו פגם. בטוח לא בשילדה.

אני מקווה שכשאני אחליף את הרכב עוד כמה שנים , תהיה לי האפשרות הכלכלית קודם לקנות ואז למכור. וזה הפתרון הטוב ביותר.

מה שכן אני בהחלט מסכים שאין שום סיבה להשתגע ולשלם סכומי עתק מעל המחירון (ועזוב כרגע מה המחירון). סכומי עתק זה דו ספרתי רחוק מ10.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כספר,

בהנחה שרכב ספורטיבי הוא רכב שננהג על המגבלות, אני לא מוכן שיהיה בו פגם. בטוח לא בשילדה.

אני מקווה שכשאני אחליף את הרכב עוד כמה שנים , תהיה לי האפשרות הכלכלית קודם לקנות ואז למכור. וזה הפתרון הטוב ביותר.

מה שכן אני בהחלט מסכים שאין שום סיבה להשתגע ולשלם סכומי עתק מעל המחירון (ועזוב כרגע מה המחירון). סכומי עתק זה דו ספרתי רחוק מ10.

היה לך אחלה סידור עם החבר והפיאסטה...לא כולם מצליחים להתארגן על סידור כזה.

לא יודע מה איתך, אני מגיל 16 לא הייתי בלי רכב צמוד. כל פעם שהחלפתי מכונית, קניתי לפני שמכרתי חוץ מפעם אחת.

כשקניתי את הוולקן זה היה אחרי 3 חודשים של חיפוש ולמזלי היה לי קטנוע של קרוב משפחה לתקופת הגישור.

ואחרי 3 חודשים של חיפוש התפשרתי. קניתי אוטו שאמנם היה עם שילדה נקיה, אבל היה מוזנח יחסית ודרש השקעה מסויימת.

את הקליאו חיפשתי כמה חודשים וגם אותה קניתי לפני שמכרתי את הוולקן, אבל זה כי הוולן היתה שווה פחות משליש מהקליאו וזה והערך שלה לא היה מהותי ברכישת הקליאו.

אז שוב, כשהתנאים מאפשרים זאת אפשר לחפש רכב מספר חודשים ולמצוא את הכלה המושלמת...אבל במציאות זה הרבה פעמים לא מתאפשר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

"קצה שלדה" זה בולשיט!

תיקוני גג - זה צביעה!

הדברים האלה רציניים כשאתה רוכש רכב 2004 ומעלה.. רכב שנת 97 עם ק"מ כזה ושמור זה לא משהו שניתן ממש למיין..

אם רק הייתם יודעים בכמה אחוזים (עשרות או אפילו ניתן להגיד מאות :lol: אחוזים מעל המחירון נמכרו 106ים ) הייתם מבינים את המשמעות..

לבחור שלקח את הרכב לבדיקה , שיהיה לך בהצלחה.

אני הייתי עושה חושבים שוב. הרכב עבר צבע SO WHAT הוא בן 12 שנה!

נ.ב:בטיחות בכלל זה לא הצד החזק של ה106 :roll::idea:.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
זה שמכרו ל ולחברים שלך לוקשים ובלעתם אותם, ושאין לכם סבלנות לחפש רכב נורמלי לא אומר שומדבר.

אייל ידידי.אף אחד לא מכר לי שום לוקשים.

אתה לא היחיד כאן שמבין דבר או שניים במכוניות.

מה גם שבמקרה אני "קצת" מבין בענף הרכב,ואף חלק ממנו.

וברוך ה' אני יודע איך לקרוא דו"ח בדיקה.

האמן לי שכל רכב שרכשתי עד היום,היה לאחר תקופת חיפוש שנעה בין 4 ל 8 חודשים

כל המכוניות שרכשתי היו לאחר הסינון הראשוני.

ובתקופתן היו הרע במיעוטו.

גם אני יודע מה ההבדל בין קצה שלדה, לפגיעה/תיקון/מתיחה/מילוי חומר בשלדה.

כמו כן,אני מודע להשלכות הבטיחותיות/פסיכולוגיות של הדבר.

אבל,קביעתי נסתמכה על ניסיון אישי שלי.שנצבר לאחר חיפושים ארוכים.

אתה לא יודע אפילו כמה אקזמפלרים פסלתי רק על סמך הצצה מתחת לרכב.

הבעיה היא,שההיצע לא תמיד גבוה.

REDROZE,אני שמח שמצאת קליאו שמורה.

אבל כמה קליאו ספורט כבר יצא לך לבדוק?

הרי הרכב לא כ"כ נפוץ בכבישי ארצנו.

ופה מתחילה בעיה חדשה.משום שאדם המחפש רכב ספורטיבי בישראל

נניח קליאו ספורט/פונטו HGT/אימפרזה GT.מוצא את עצמו בד"כ עם מעט מאוד מכוניות לבחור מהם.

דהיינו,זה לא שיש כרגע בלוחות 15 קליאו ספורט שאתה יכול להרשות לעצמך להיות בררן.

הרי ברגע שאתה מוצא אקזמפלר במצב סביר,עם היסטוריית טיפולים.ובמצב מכני משביע רצון.

אתה בד"כ הולך על זה.למרות עבר תאונתי בעייתי במקצת (ע"ע קצה שלדה).

אם ניקח את המקרה שלי כדוגמא.

אז יכולתי לחפש גם עוד שנתיים 306 קבריו עם שלדה נקיה.

אני לא בטוח שהייתי מוצא אחת כ"כ בקלות...

לכן,כשהזדמן לי לרכוש 306 קבריו עם יד נמוכה,שמורה (למרות השלדה) ומטופלת בצורה מופתית.

קפצתי על המציאה.

כמה מכוניות כאלו קיימות בישראל?

כמה אנשים אתה מכיר (ולא מהפורום) שמטפלים כבר 8 שנים אך ורק במורשה פיג'ו?

כמה מכוניות אתה מכיר שמגיעות עם ריפודי עור שלמים ונקיים! ללא קרעים או חורים?

וכל זה להזכירך ברכב בן עשר!

האדם שממנו קניתי את הרכב,דאג לשמור אפילו את היסטוריית הטיפולים שהוא ביצע בשוויץ! (משום שהרכב עלה לארץ ביחד איתו)

וחוץ מזה,הקבריו שלי היא היחידה בישראל ברמת הגימור שלה.

וכוללת תוספות שלא קיימות באף 306 אחרת.כגון:ריפודי עור קאמל,חימום במושבים,ועוד.

האם הייתם מוותרים על הזדמנות כזו בגלל קצה שלדה?

אני עדיין חושב שקשה מאוד למצוא ספורטיבית בישראל עם שלדה נקיה.

ושוב,אל תשכחו שההיצע לא גבוה בכלל (בלשון המעטה)

ברור לי שבכדי למצוא ספורטיבית שמורה צריך סבלנות ומזל.אבל לא תמיד שני אלו מספיקים.

כולנו רוצים את התמורה הטובה ביותר לכספנו.

אבל בחיים יש פשרות.

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

פורסם

dj-jack, אני אכתוב מספר דברים, ומקווה מאוד שתבין אותם ברוח הנכונה כי אין בהם שום עוקצנות אלא דיעה אמיתית וכנה:

אם אני מבין נכון את אייל (וגם אם לא, זוהי דעתי האישית בלי קשר),

הכוונה שלו לחוסר הרצון לנהוג על רכב ספורטיבי בעל פגיעת שלדה היא מעצם הנהיגה על המגבלות.

אותה נהיגה, הינה בעלת השלכות מהותיות במקרה כזה, הן מבחינת התנהגות הרכב,

תחזוקתו (רכבים עם שלדה לא מאוזנת נוטים ליצור יותר בלאי לחלקים מסויימים, כמו צמיגים, ציריות, וכו',

בשל היותו של הרכב לא מאוזן לעיתים), ובטיחותו במקרה של תאונה.

כל אדם שנוהג על מגבלות רכבו רוצה לדעת ולהאמין שבמקרה (חלילה) של תאונה הוא יזכה להגנה הטובה ביותר שאפשר לצפות לה מאותו רכב.

רכב שעבר כבר תאונה יתנהג שונה בתאונה הבאה, וישמור על נוסעיו פחות טוב. וזוהי עובדה.

מכך נובע שלקנות רכב כזה, יש פה מין המושג "להכניס ראש בריא למיטה חולה".

גם מבחינת ה- FUN מהרכב עצמו (שתהיה לו פגיעה התנהגותית), וגם מבחינת בטיחות.

כך שכל מה שאני אומר הוא שמה שחשוב לך, (ומה שאתה מגדיר בתור נסיעה ספורטיבית, עד כמה שאפשר עם 306 קבריולט)

לא בהכרח חופף למה שבנאדם אחר מייחס לו חשיבות. ולכן אנשים שונים יתפשרו על דברים שונים.

אני מכיר אנשים שקנו רכבים "מתנהגים" בלי להסתכל בכלל איך הרכב נראה מבחוץ, כי זה לא מעניין אותם.

אני מכיר אנשים שקנו אופנוע רק אם הוא מעולם לא נפל אפילו מהג'ק - מצד שני (וכזה דבר לך באמת תמצא)...

אני הגדרתי לעצמי למשל, שאני לא אקנה רכב מבנאדם שלא אוהב את הרכב.

נכון, לקח לי לא מעט זמן, אבל זה בהחלט היה משתלם.

אז כן קצה שלדה, לא קצה שלדה... כל אחד קונה מה שמתאים לו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קספר, בקרוב אנחנו כנראה מחזירים את הרכב ליסינג שלנו וחוזרים לשוק הפרטי. עם יד על הלב אני אומר לך שאם תציע להורים שלי קורולה ב-10K ש"ח מתחת למחירון שעברה תיקון אמבטיה לעומת קורולה במחירון שלא עברה תאונות אז אני יכול להגיד לך בביטחה שההורים שלי ילכו על הקורולה עם התאונה. למה זה? מכיוון שזו סתם פאקינג קורולה. אבל אם מחר אני אחליף את הקליאו שלי ברכב ספורט אחר, גם אם התאונה תהיה חסרת משמעות מבחינת ההשפעה על ההתנהגות (כגון פגיעה באמבטיה) אני לא אשקול אפילו לקנות את הרכב גם אם יציעו לי אותו ב-50% מתחת למחירון.

אני תמיד אומר שהחפזון מהשטן אבל זו זכותו של כל אדם לבחור האם לקנות רכב שעבר תאונה או לא.

DJ יקר, לפני שקניתי את הקליאו בדקתי 7 קליאו שונות (לא את כולם לקחתי לבדיקה, חלקם נפלו בגלל בעלים חסרי ידע וחלקם נפלו בגלל תאונות). הקליאו שקניתי היא השמינית בתור, אם תקח בחשבון שיש על הכביש כ-80 קליאו (הגיעו לארץ 89, במאגר שאנחנו מנהלים בפורום רנו דיווחו כבר על 73 נוסעות) אז אתה יכול להגיד שבדקתי 10% מכלל השוק. כל זה בתקופה של 4-5 חודשים. בנוסף, הלכתי עם חברים שחיפשו קליאו לבדוק עוד מגוון קליאו שהוצעו למכירה (לאחר שקניתי את הקליאו שלי) כך שאני יכול להגיד לך בביטחה שאני יודע מה יש היום בשוק. חוץ מכמה קליאו של חברי מועדון שבאמת שמורות ברמות מטורפות כל השאר מדובר ברכבים מתפרקים שיעשו לך ים של צרות (למרות שהקליאו בבסיסה רכב אמין) בגלל שעברו הזנחות בטיפולים.

המקרה של ה-306 שלך הוא יוצא דופן מכיוון שהרכב שלך הוא לא תוכנן לעמוד באיזשהם סטנדרטים של בטיחות ולכן המשמעות של הפגיעה קטנה. אם נקח את המקרה שלך ונקביל אותו לרכב שנת 2003 אז אני אגיד לך חד וחלק שאני לא הייתי קונה. אני שוב מדגיש, אף אחד לא אומר שאתה עשית את הבחירה הלא נכונה. פשוט השיקולים שלך (וכנראה גם של קספר) שונים משלי. אין פה מישהו שצודק ומישהו שטועה, יש פה פשוט סדר עדיפויות שונה (ואני גם רשמתי לך שסדר העדיפויות שלי משתנה עם סוג הרכב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קונדסון, הבנת בדיוק למה התכוונתי ואתה חושב כמוני.

היה לך אחלה סידור עם החבר והפיאסטה...לא כולם מצליחים להתארגן על סידור כזה.

לא יודע מה איתך, אני מגיל 16 לא הייתי בלי רכב צמוד. כל פעם שהחלפתי מכונית, קניתי לפני שמכרתי חוץ מפעם אחת.

כשקניתי את הוולקן זה היה אחרי 3 חודשים של חיפוש ולמזלי היה לי קטנוע של קרוב משפחה לתקופת הגישור.

ואחרי 3 חודשים של חיפוש התפשרתי. קניתי אוטו שאמנם היה עם שילדה נקיה, אבל היה מוזנח יחסית ודרש השקעה מסויימת.

את הקליאו חיפשתי כמה חודשים וגם אותה קניתי לפני שמכרתי את הוולקן, אבל זה כי הוולן היתה שווה פחות משליש מהקליאו וזה והערך שלה לא היה מהותי ברכישת הקליאו.

אז שוב, כשהתנאים מאפשרים זאת אפשר לחפש רכב מספר חודשים ולמצוא את הכלה המושלמת...אבל במציאות זה הרבה פעמים לא מתאפשר.

אני בדיוק יודע על מה אתה מדבר. אני אמנם קניתי רכב ראשון בבעלותי (לא של ההורים) בגיל 20-21, אבל יש מצבים בין לבין ואין הרבה מה לעשות.

גם מהרגע שהשבתתי את ה306 עד שקניתי את הפולו עברו איזה חודשיים שלושה (אי שם בשנת 2002)

כשמכרתי בזמנו את הפולו 16V ועד שעברתי לגולף , הייתי איזה חודש פלוס בלי רכב ובסוף הפשרה שלי היתה לא על גולף GTI עם שאסי שראיתי לא מעט כאלה, אלא על גולף רגילה ידנית נקיה ושמורה עד שיתעורר לי חיידק ה GTI שוב.

עד אז , זה היה סיוט וזה היה בחורף, הייתי צריך להגיע לעבודה וללימודים בדרכים לא דרכים , לכן במקרה האחרון עם הגולף GTI דאגתי שיהיה סידור מסויים ואם הוא לא היה מסתדר, הייתי דואג לסידור אחר. בכל מקרה לא הייתי מתפשר על הרכב בגלל לחץ זמן כזה או אחר.

אתה יודע מה הכי קשה בעצם ? ללכת לראות רכב למכירה כשאין לך רכב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתם לוקחים את העניין מאוד קשה

מכת "קצה" שלדה פוגעת בבטיחות???

מאיפה זה בא?

מה זה קצה שלדה? אתם יכולים להסביר?

פה לא מדובר על קורת אורך ורוחב שהוחלפה/רותחה/נמתחה/תופרה או כל דבר אחר.

אז אם נסעתי רוורס, והוו עגינה שלי התעקם, אז מה? הבטיחות שלי נפגעה?

אם נסעתי קדימה ועליתי על מדרכה, והגשר התחתון של הרדיאטור שלי נשרט או קיבל שקע, אז מה? בסיבוב האוטו יתפרק?

אני אלך קיצוני עוד יותר, אז נניח ומישהו נכנס לי בצד של הרכב, כל כך עמוק, שאפילו את קורת האורך החליפו או רתחו, אז מה? תקינה זה עבר? חוקי זה כן? ריתוכים איכותיים זה כן? נו מה, אז האוטו שלי לא ייסע טוב?

נלך לכיוון הגג, נניח שהרכב התהפך, מישהו פה פעם פתח גג של רכב רגיל? הכוונה ממש ניסר אותו לראות מה הוא מכיל?

זה לא רכב ראלי, STI או אחרות, פה אין קורות 40, או כלוב התהפכות מובנה, אין פה בעצם כלום. מיישרים את הגג, ומסדרים, לא פגענו פה בשום בטיחות. אני לא מדבר על קורת A או B וכ'ו, אלא על הגג עצמו. כמו שחותכים אותו כדי לשים חלון בגג, אפשר לתקן אותו אחרי אבן שנפלה עליו. זה ממש לא ישפיע.

לצורך העניין, בהתחשב בעובדה שבישראל מיחסים כוחות סגולה לתאונת שלדה (שוב, תלוי כמה), יש צורך להוריד ממחיר המחירון על זה, אבל לפסול את האוטו בגלל תיקן באמבטיה? שריטה בגשר התחתון?

אני הייתי בחיפושים אחרי אמפרזה טורבו לפחות שנה, ראיתי עשרות, יש המון מכוניות שבנקודת חיבור הגה/בולם/קורה יש שריטה, יכול להיות אבן, מדרכה, או כל דבר אחר, על זה אנשים מחשיבים "שאסי" מטורף ומורידים 33% מערך הרכב!

אני אומר, עם כל הכבוד ל106 ולעובדה שאנשים דורשים פי 2 ממה שלוי יצחק מעריך אותה, אם המחיר סביר, עלויות התיקון הנוספות קטנות, ואתה יודע שלא תמצא רכב כזה בשום מקום אחר (לדעתי 31 זה מוגזם. 20 נשמע טוב יותר), לך על זה.

שלא תדאיג את הראש שלך עם השאסי, גם ככה שתמכור, לא תפסיד הרבה.

תקנה מזדה 3, עוד 3 שנים תאבד 30 אלף עליה, זה כל ה106 שלך. תקנה את ה 106 ב25, תמכור ב20, נו מילא, שטויות.

אסף.

פורסם

אלעד REDROZE היקר,אין ספק שאתה צודק.

גם קונדסון צדק כשדיבר על רכב ספורטיבי טהור שאכן חשוב שיתנהג טוב על המגבלות.

אבל שוב,השאלה היא איך הדברים שלכם עומדים במבחן המציאות?

יכול להיות שבקליאו ספורט מצב השוק שונה.

אתם באמת חושבים שלאדם שמחפש נניח 306 GTI יש כ"כ הרבה היצע?

או אדם שמחפש סקסו VTS,או קוראדו.האם יש לו את הפריבילגיה להיות בררן?

הרי עד שהוא ימצא ולו אחת למכירה,יעברו כמה חודשים טובים.

אין ספק שברכבים כמו שלי (קבריו),סדר העדיפויות של הקונה שונה.

שהרי אין דינה של 306 קבריו עם קצה שלדה,כדינה של 306 S16 עם קצה שלדה.

השאלה היא כמה זמן יקח לקונה למצוא רכב נקי.

סבלנות יש לכולנו ובשפע.אבל לא עד אין קץ.

אלעד,האם היית מוכן לחכות גם תקופה של מעל שנה בכדי למצוא את הקליאו שלך?

אני חכיתי תקופה דומה רק בכדי למצוא 306 קבריו נורמלית,שלא עברה מסכת התעללויות.ושלא נראית כמו רפליקה

ממהיר ועצבני (כנף בגובה 2 מטר,וניאונים מתחת לאוטו.ותתפלאו כמה כאלו יש...)

הרי לא לכולם יש מזל כמו שלך,או של קונדסון,או RAZMEL וקספר.

השאלה היא האם אתם מסכימים איתי שקשה למצוא ספורטיבית נקיה?

אני לא שואל בכדי להתנגח חס ושלום.אלא כי באמת חשוב לי לדעת ולהבין טוב יותר את השוק.

כולנו שואפים להתמקצע בתחביב שלנו כמה שיותר,ודיונים כאלו הן הדרך הטובה ביותר להפריך מיתוסים ולענות לשאלות.

אשמח אם תוכיחו לי שאני טועה.זכי

נ.ב עכשיו שמתי לב שאייל כתב עוד הודעה,שבה הוא מציין שראה לא מעט GTI עם קצה שלדה

האם זה לא מחזק את טענתי?

שוב,הדגש הוא לא על הפן הבטיחותי,גם אני לא הייתי קונה רכב עם מתיחות בשלדה.

אלא על העובדה שאתרע מזלן של המכוניות האלו,ורובן עברו איכשהו טראומות כאלו ואחרות.

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

פורסם

אבי,אתה מחזק את טענתי.

ניתן לתגובות לדבר,והלוואי ונצא כולנו חכמים יותר

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

• תוכן חדש...