Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים.

אני מעוניין להרכיב מערכת לרכב שתיהיה ברמה גבוהה, תקציב לכל חלק ינתן בהמשך.

הכיוון הכללי הוא: 2 זוגות קומפוננטים, שתי סאבים (בעתיד) , HU ברמה גבוהה (פיוניר/אלפיין) , שתי מגברים אחד לקומפוננטים ואחד מונו לסאבים, חיווט טוב באוטו, קבל וכל מה שצריך מסביב.

אז ככה החלקים שכבר רכשתי הם:

Sub kicker S12L7 1500 Watt/750 WATT RMS רק שאלה קטנה, רשום על החיבורים מאחורה 2 אוהם , האם זה אומר שכל סליל הוא 2 אוהם (ואז יהיה אפשר להוריד אותו סה"כ ל1 אוהם כמו שהבנתי) או שסה"כ 2 הסלילים יורדים ל2 אוהם ז"א כל אחד 4 אוהם? איך אני יודע כמה אוהם כל סליל בקיצור.

Monoblock Hifonics Bxi1608d

להלן נתונים בקצרה על המונו: 1600 RMS ב1 אוהם

1100 RMS ב2 אוהם

550 RMS ב4 אוהם

אז סה"כ אפשר להגיד שאני מסודר מבחינת סאב והגברה בשבילו.

עכשיו חשבתי כצעד הבא ללכת על זוג ראשון של קומפוננטים , חשוב לי שיהיה חזק מאוד וגם איכותי מצד שני, התקציב הוא 1500-2500 ש"ח , שמעתי פה הרבה תשבוחות של הפוקל k2p שהם פחות או יותר בטווח המחירים הזה, האם הם עונים על הצרכים שלי לדעתם? אה ועוד משהו הכוונה היא לשים זוג אחד מקדימה וזוג אחד מאחורה איך השילוב לדעתכם?

בכל אופן הכיוון הכללי של המערכת הוא SPL+SQ הכוונה עוצמה מאוד חזקה אך מצד שני שיהיה גם מוזיקה איכותית , בקיצור שיהיה משהו באמצע גמיש לכיוונונים ולא רק SPL או רק SQ.

יש לי עוד המון שאלות בנושא, יש לציין שקראתי את רוב המאמרים פה בFAQ על מנת להבין ולהשכיל כמה שיותר בנושא, יש עוד המון פערים בנושא כמו ששמתם לב אבל יהיה טוב אני מאמין.

בכל אופן אשמח לתשובות מאנשים בעלי ניסיון עם החלקים הנ"ל ובכלל.

תודה ויום טוב

גיא

פורסם

ברוך הבא

1.סאב טוב ומגבר שיתפעל אותו בהתאם ובכבוד כבר יש לך.

2.בנוגע לקומפוננט אני אישית מאוד ימליץ לך על K2P של פוקאל כמובן שזהו סט ברמה מאוד גבוהה אך , אין כמו לשמוע יש כאלה שיעדיפו סט מסדרה גבוהה של מוראל , DLS וכ'ו

3. בכל מצב רצוי לשמוע ובתקציב הנ"ל יש לא מעט אפשרויות

4.בנוגע ל2 זוגות קומפוננט? בשביל? תקנה 1 ברמה גבוהה ובאיכות ואני לא רואה סיבה ל2.

5.בנוגע ל2 סאבים? בשביל? איזה רכב יש לך ? אתה מודע למה ש הL7 גורם? תבדוק תשמע ואז תגיע להחלטות להוסיף עוד

HU6. הייתי ממליץ לך על 2 דגמים שאתה גם יכול למצוא במצב חדש ומעוללה גם בפורום מכירה באתר

זה האלפיין 9855 אקליפס 7200 וגם הקלריון 865 לדעתי האישית * האקליפס!

אך כולם מכשירים ברמה גבוהה מאוד אם המון פונקציות לכיוונים חיתוכים וכו'ו וכמובן חווית צליל! שאין ספק שלא יענו על הדרישות שלך

7.בנוגע למגבר לקומפוננטים אם יש תקציב הייתי ממליץ על האודיסון בגלל האיכות העוצמה והחוויה ממוצר שיודע לספק את הסחורה ברמה גבוה אך שוב הכול בתקציב יש מגברים יותר זולים שמספקים תתמורה( אך הם לא האודיסון זה בטוח!)

8.חיווט מן הסתם ע"פ התקציב מסט ב100ש"ח ועד בכלל

אני (ומאמין שאר חברי הפורום) ישמח לעזור כשיהיה לך תקציב ידוע מראש בצורה כוללת ואז יהיה יותר קל להחליט ולהציע לך מה.

:roll:

פורסם

תודה רבה על התגובה,

בכל אופן נראה לי שאני ילך באמת לכיוון האודיסון שמעתי עליו רק ביקורות טובות,

עכשיו רק לעשות לי קצת סדר בראש: הSRX סדרה הכי נמוכה שלהם אז זה לא רלוונטי מבחינתי, עכשיו יש את הLRX והVRX מה ההבדל הממשי ביניהם ? איזה דגם ספציפי הייתם ממליצים לפוקל שצוין לעי"ל ואולי עוד זוג 6*9 איכותיים שיבואו מאחורה?

מי היבואן של אודיסון בארץ ? על מי אתם ממליצים?

מצטער על כל השאלות פשוט זה די לחוץ לי.

תודה ויום טוב.

פורסם

בקשר לרמוקלים 6X9 זה ביזבוז של כסף עם אתה משתמש בסאב לפי דעתי.

בקשר למגבר אז הvrx הוא מבחינה היררכית יותר גבוה מה-lrx ואמור להיות יותר טוב,עם אין בעיה של תקציב אז תלך על הדגם היותר גבוה,בקשר ליבואן אז אם אני זוכר נכון יש בחור בפורום שמתעסק איתם אז תעשה חיפוש ותמצא אותו,אני חושב שהשם שלו זה leonm12 אבל אני לא סגור על זה.

בקשר לאיזה דגם ספציפי זה קצת בעייתי מכיוון שהשאלה היא האם אתה רוצה מגבר 2 ערוצים או מגבר 4 ערוצים?

הנה האתר שלהם ושם תוכל לראות את הדגמים:

http://www.audison.eu/index_main.php?Section=Products&Direct=true

דבר נוסף,בקשר לרמקולים שמעת את הסט המדובר של פוקל?

או שאתה מסתמך על חוות דעת של אנשים אחרים?

אם לא שמעת אז המלצה שלי תלך תשמע אותם,זה לא שהם גרועים או משהו בסיגנון פשוט לכל רמקול יש את אופי הסאונד שלו ויכול להיות שספציפית לא תאהב את הצליל של הסט של פוקל.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אודיסון מתחיל בסדרת SRx, ממשיך בסדרת הLRx, ממשיך עוד לסדרת VRx, ומסתיים בסדרה הגבוהה ביותר Thesis.

התזיס זה בכלל יצירת פאר, הצגת יכולת מרהיבה של אודיסון. הVRx, זוהי סדרת היי-אנד של מגברים מעולים ברמה גבוהה, הLRx, זוהי סדרה בינונית++ ומצוינת, שיש מרחק רב בינה לבין הVRx, בכל פרמטר שהוא. וסדרת הSRx הבסיסית מיועדת לפלח שוק רחב הרבה יותר, לשוק העממי, אך אלו מגברים בהחלט טובים ומומלצים. אמנם לניר green monster "לא נמאס להמליץ עליהם", [בשפתו המעודנת של מידן מל], בין יתר המלצותיו, והמלצתו של ניר בצדק. אבל יש מי שלא אוהב אותם כי הם "חלשים" לו מדי, הרציונל שלו טוען שאם אתה משלם כסף אתה צריך לקבל כמה שיותר וואטים.. נו שוין..

פורסם
תודה רבה על התגובה,

בכל אופן נראה לי שאני ילך באמת לכיוון האודיסון שמעתי עליו רק ביקורות טובות,

עכשיו רק לעשות לי קצת סדר בראש: הSRX סדרה הכי נמוכה שלהם אז זה לא רלוונטי מבחינתי, עכשיו יש את הLRX והVRX מה ההבדל הממשי ביניהם ? איזה דגם ספציפי הייתם ממליצים לפוקל שצוין לעי"ל ואולי עוד זוג 6*9 איכותיים שיבואו מאחורה?

מי היבואן של אודיסון בארץ ? על מי אתם ממליצים?

מצטער על כל השאלות פשוט זה די לחוץ לי.

תודה ויום טוב.

סדרת הSRX כפי שנכתב היא הסדרה הבסיסית של אודיסון, זה לא אומר שהיא לא טובה, להיפך היא תמורה נהדרת למחיר- אתה מקבל מגבר שבנוי נהדר +אותם הרכיבים הפנימיים שאחיו הגדולים הLRX והVRX משתמשים בהם+ העובדה שהוא תוצרת איטליה ולא איזה מפעל סיני עלום שם.

מה שכן, מכיוון שאתה מכוון על סט דומיננטי כמו הK2P, דווקא הSRX לא יתאים לך כי הK2P דורש הגברה חזקה יותר (באיזור ה100 וואט RMS ומעלה).

הSRX הוא מגבר מעולה לטעמי, אבל לא לכל סט-אפ הוא מתאים.

אם למשל היית עובד בחיבור בי-אמפ אז הSRX דווקא כן היה מתאים.

לכן, במחיר הזה הייתי ממליץ לך לבדוק אופציות אחרות.

במידה ואהבת את האופי של אודיסון, אז אתה יכול לברר על המגברים של הרץ מסדרת האנרג'י פאוור(EP).

הדגם שמתאים לך הוא הEP4X.

אם לא, באותו המחיר אתה יכול לבדוק את הסאן-דאון אודיו SAX100.4.

בנוסף, אולי גם תבדוק את הנושא של יד שניה.

יש כרגע למכירה מגבר של נאקאמיצ'י PA4100 שהוא מגבר מעולה וחזק- המחיר הוא מאוד אטרקטיבי.

לגבי הקומפוננטים אז בתקציב הזה יש לך עוד כמה אופציות טובות, שחשוב שתשמע אותם לפני שאתה קונה, לדוגמא:

1. מורל הייבריד אוביישן.

2.הרץ' היי-אנרג'י.

3.פוקאל K2P כמו שכבר אתה בעצמך מצאת בחיפוש.

4.הייבריד אודיו- קלארוס.

* רק הערה קטנה, שים לב שהיו המון זיופים של פוקאל שנמכרו בארץ, לכן תפתח 7 עיניים ותבדוק הכל.

יש בפורום תרד'ים שלמים כוללים תמונות שמראות את ההבדלים.

שים לב, כי המחיר הזול ייתכן שיתברר כלימון..

under construction..

פורסם

תודה על ההתייחסות, בכל אופן נראה לי שאני יגיע מתישהו שיסתדר לי למפגש ואשמע סטאפים שונים,

אגב בדקתי באיביי לגבי המחיר של הVRX300.4 וראיתי משהו בסביבות 1300 דולר לחדש, כמה אמור לעלות פה בארץ אחד כזה? מייבאים אותו בכלל לארץ?

אגב לגבי ההספקים שרשום באתר של אודיסון מדובר על RMS או בפיק?

פורסם

ממה שאני יודע, אין להשיג יותר את הRS4 אצל SG, מזמן כבר החברה גם לא קיימת.

האמת שגם חבל כי סה"כ גם הRS4 וגם האופוס היו מגברים מצויינים.

בנוסף, הקאפא פרפקט של אינפיניטי הוא סט חביב, אך לטעמי הוא מתומחר רחוק מאוד מול מה שהוא באמת נותן.

2200 ש"ח לסט הזה-זה ממש יקר.

under construction..

• תוכן חדש...