Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה רצינית הפעם, אם תיכנס לתגרה שבה הצד השני חזק משמעותית ממך, תחשוב לשלוף את הסכין?

לא. חד משמעית ובאופן מוחלט.

גם לי יש שאלה רצינית, האם האטורי אנזו אמיתי ?

לא. חד משמעית ובאופן מוחלט.

האטורי האנזו זו המצאה שנועדה ליצור באזזז סביב מוצר שעדיין לא קיים כדי שיהיה אפשר לעשות מרצ'נדייזינג מטורף, וקצת לצוות אותנטיות לסרט.

שאלת תם:

אני מבין שזו "דרך חיים" אבל איך אפשר להמנע מזה שחלק גדול מהסכינים/גרזנים/חרבות וכל דבר חד אחר שיוצר, הומצא למטרה אחת בלבד: לחתוך !

הדוגמא שנתת שאילולא סכינים היינו אוכלים עם הידיים היא לגמרי לא נחוצה כי - מה הקשר ?! הרי ברור שאתה לא מדבר על סכינים למריחה ואני תמיד חשבתי שאילולא מזלגות וכפות (דברים לא חדים) היינו אוכלים עם הידיים.

אתה מקלף תפוז עם כף, מזלג או ספורק?...

אתה לא מגדיר את האוסף שלך ככלי נשק ??? הרי אפילו קוראים לזה "נשק קר".

כמו שכתוב בחתימתי בפורום: סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק. המילה נשק מרמזת על כוונה להשתמש בו ככזה.

אני מתייחס לאוסף כאל כלים שהומצעו לביצוע מטלות מסויימות, לא בשונה ממברג שאיתו גם ניתן לדקור, והוא לא מוגדר ככלי נשק אלא רק ככלי...מבין את ההקשר?

שלא תבין אותי לא נכון, אני חובב גדול של אקדחים אבל בחיים אני לא אגיד שזו אמנות ואגן על זה כך. אני תמיד אומר שנכון, זה נשק, אבל זה כיף, זה תחביב, זה פורקן, זה אוסף "מיוחד" או כל דבר לא מצתדק אחר !

אזי כנראה לא ראית סכינים אמנותיות מימיך. חפש את סיפרו של דוד דרום שנקרא ,ART AND DESIGN IN MODERN FIXED BLADE KNIVES". ואתה מוזמן לחפש בגוגל תמונות- לינק -ולנסות להבין מה יכול להיות כל כך יפה בחתיכת מתכת שבעיניך היא כלי להריגה בלבד.

בחיים לא הייתי ולא אהיה "יפה נפש" ואגיד זה לא נשק.

זה נשק רק אם אתה מחשיבו לנשק, והרי עשית זאת לאורך כל התגובה שלך.

ביונט (כידון) לM-16 שכולנו החזקנו ביד בצבא. מכיר?

ידעת שהוא נוצר עם יכולת לשמש כ"גרזן-ללא-גרזן"? כל מה שצריך זה ענף עבה או אבן כבדה, להניח את הלהב על הענף שרוצים "לגרזן", ולהכות בחלקו הלא מושחז. יעיל בהכנת שוחות, קיצוץ ענפים למדורה, ועוד. שלא לדבר על הפטיש הקטן שיש לו מאחורה-כן! התחתית שלו היא פטיש בתחפושת. יעיל לנטיעת יתדות של האוהל סיירים למשל.

סכין היא כלי עבודה חביבי.

אז שוב, אין לי בעיה איתך ועם האוסף שלך, אנחנו באותו מחנה, אבל דחילק, תהיה כנה ותודה בייעודו המקורי של הדבר הזה

ואיך עושים בדבר הזה שימוש כיום...

אני כנה במאה אחוז עם עצמי ואתכם. אני נגד שימוש בסכין למטרת פגיעה, באדם חיה (או חייזר, אם הוא יבוא לביקור אצל זבינאמו הנביא). בעיניי סכינים הם לא יותר מאשר כלי עבודה עם מטרה מוגדרת היטב.

ייעודו המקורי? מה משנה ייעודו המקורי? אני יודע איך אני מתייחס אליו. זה ייעודו בעיניי.

אצטט אספני נשק חם בארה"ב ברשותך:"GUNS DONT KILL PEOPLE: PEOPLE KILL PEOPLE".

איך עושים שימוש בסכינים כיום, זו אחת הבעיות הגדולות שיש לנו האספנים להתמודד איתה, ולכל הציבור שחשוף למטורפים שבעיניהם חיי אדם שווים דקה של ניגוב דם מהלהב וחצי שעה לבגדים בכביסה.

ואחרי שהבנת והפנמת את כל דבריי, אולי תצליח להבין ממש טיפה את אלה שעושים לך (ולי) חיים קשים.

אני מבין היטב. תאמין לי שאני מבין. את זה אני רוצה כל כך לשנות. לא כל אחד שמחזיק בסכין הוא רוצח סידרתי. או בפוטנצייה. או בכלל. והציבור טעון בדעות קדומות לגבי כל מי שמחזיק בסכין עליו.

ניתן לשנות הרבה בחקיקה ובאכיפה כדי לטפל בבעייה, אבל מי הולך לגעת בזה? המשטרה?...

אתה רציני?:shock:

זה אספנות! האוסף בבית בארון זכוכית ומוצג שם לראווה. מרבית החברים בעמותה בכלל לא נושאים סכינים ברחוב.

השאלה שלך מופרכת בערך כמו לבוא למישהוא ממועדון ה-5 ולשאול אותו אם במקרה תיגרה שבו הצד השני חזק בצורה משמעותית הוא ידרוס את הצד השני.

ניסוח מעולה.

קשקושים. רק אנשים צרי מח יכולים לעשות חיים קשים על אוסף יפייפה שכזה.

יש בעולם מוזיאונים עצומים לאוספים של נשק קר וחם.

איפה בדיוק כאן הבעיה?

בתפיסה של האנשים שסכין = אלימות.

לא אמרתי שיש בעיה, רק אמרתי שזה מתייפייף לקרוא לזה אומנות ולא נשק.

זה שהנשק הזה נחשב גם כאומנות זה ערך מוסף.

שוב, נשק הוא נשק אם יש כוונה להשתמש בו ככזה. אחרת זו סתם עוד אבן שאין לה הופכין. או משקולת נייר.

ושוב, לי אין שום בעיה עם זה, אני רק לא מבין למה לפותח השרשור יש בעיה עם אנשים שהם אולי צרי מוח אבל בכל זאת יש משהו במה שהם אומרים ואפשר להבין אותם.

אני רוצה לשנות קצת את התפיסה המוטעית שכל נושאי הסכינים גרים בחולון או יש להם שם משפחה שמתחרז עם אווירון.

הדוגמא שנתת לגבי מועדון החמש ושהם היו דורסים היא לא לעניין בכלל, רכב, למרות שהוא יכול להרוג, זו לא מטרתו.

סכינים ואנשים שהולכים לעבודה עם סכינים זה משהו אחר לגמרי.

לא נכון. עובדה. הסכין שלי יכולה להרוג, אך זו לא מטרתה. זה בדיוק הטענה שאני מנסה להעביר...

ושאלה לפותח השרשור, למה בכלל ללכת עם סכין לעבודה ??? אם זה רק בשביל לחתוך אז מה הבעיה לחתוך עם סכין יפנית ?

1)מתקהה מהר מאד.

2)אם היית נוהג על לקסוס 20 שנה,היית יכול לנהוג על אונו?

3)סכינים מיועדות למטלות ספציפיות, ויכולות להתמודד עם חומרים עבים וקשים פי כמה יותר ויותר טוב מיפני.

4)יפני יכולה להישבר (הלהב הרי נועד לזה-וגם הגוף יכול לקרוס תוך שניה עם הפעלת מעט כח) ולפצוע אותך בקלות.

5)ישנם סכינים חצי משוננות, שמתאימות בצורה מעולה לחיתוך חבלים וחומרים סיביים אחרים למשל.

לדעתי זה הזוי ומקור לצרות, או כמו שאומרים, "אקדח שנראה במערכה הראשונה, ירה במערכה השלישית"...

ה"אקדח" מופיע במערכה הראשונה, ו"יורה" בקרטונים חבלים ומדבקות כל היום.

R.L, שאלת אם מישהוא רודף אחריי.

התשובה היא כן.

החוק לא מסוגל להבחין ביני, שאני נושא סכין למטרה כשירה, למרות שהנושא של מטרה כשירה וחובת הוכחה מעוגנים בחוק, לבין מישהוא עם שם משפחה דומה ל"אווירון" ומשתייך למשפח...ה חמה ואוהבת:wink:.

יותר מדיי אנשים גם נושאים עליהם סכין שלא בתום לב, עם מטרה מוצהרת של "הגנה עצמית" שזה הזבל הכי גרוע שיכול להיות, כי מי שמוכן לדקור מתוך הגנה ידקור גם מתוך בחירה כשמשהוא לא ייראה לו(לא לתת סיגרייה, זה גם יכול להרוג).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב ידידי, אחרי שקראתי את העמדה שלך, ראיתי את הסכינים בלינק ששלחת והבנתי על קצה המזלג איזה טיפוס אתה, הבנתי שהבעיה העיקרית שלך זה לא אנשים כמוני וגם לא צרי מוח שחושבים שאתם רוצחים בפוטנציה, הבעיה היא אותם אלה שלוקחים את אותם "כלים" כהגדרתך והופכים אותם ל"כלי נשק".

בתכל'ס, כל ידיעה שניה או שלישית על אלימות מערבת בתוכה דקירה וכששומעים דקירה ישר משייכים סכין. אז ברור שאחרי זה יבואו ויגידו שכל אספני הסכינים הם לא הכי הומנים.

אני רק לא הכי מבין את הצעד הזה של לקחת סכין לעבודה אלא אם אתה שודד ים...

אני לא מתבייש לומר שלמדתי משהו מהשרשור הזה וראיתי כמה סכין יכולה להיות יפה גם כשהיא מונחת על לֶבֵד. רק חבל שאותה סכין "עטופה" בשכבות רבות של דעות קודמות, בעיות תדמית קשות ונגישות לכל מטורף.

פורסם

אם אתה מבקש להמנע מציטוטים לא מדוייקים אז להבא תעיין טוב יותר במקורות שלך כי אין לי מושג מאיפה הבאת את זה...

זה ביטוי מהצגות ותיאטרון בכלל... מאיפה הבאת רובה תלוי על קיר...? :shock:

הבאתי את זה מאנטון פבלוביץ' צ'כוב, בור ועם הארץ! :evil:

למרות שלך השם הזה בטח לא אומר הרבה... הוא מעולם לא הופיע ב"כוכב נולד".

לא להאמין שאתה עוד מתווכח איתי על זה. WTF? בורות מיליטנטית, לאן הגענו?

הנה הציטוט המקורי, אם אתה עדיין לא מאמין לי:

"Если в первом акте на стене висит ружье, то в последнем оно обязательно выстрелит"

וואו... שברנו שיא חדש של טמטום :roll:

פורסם
אומנות לחימה מקנה לך בטחון, הגנה עצמית, כושר, דרך חיים נכונה, פורקן ועוד ועוד, זה משהו שלומדים ומפנימים שמטרת הלימוד היא לא להרוג אלא להגן על עצמך אם תוקפים אותך ודוגלים באיפוק והבלגה. זה משהו שמחלחל בשכל.

עם זה אני מסכים לחלוטין. סוף סוך אדם שהבין שאמנות לחימה היא משהוא יותר מ"ללמוד ללכת מכות".

לא נתקלתי ברבים שמבינים את ההבדל הקטן הזה.

אדם שיכול להרוג אותך בשניה במכות, אני מניח שכבר הפנים את זה והוא לא מישהו חמום מוח שיוציא את השיטה הזאת עליך פתאום...

בנאדם עם סכין גדולה וחדה יכול להיות כל אחד, משוגע, חמום מוח, גזען או כל דבר אחר שאם משהו לא מוצא חן בעיניו הוא יכול לשלוף אותה ולדקור.

שכחת את "כל אחד שאוסף סכינים ולא מעוניין לדקור איתם", ואת "זה שקונה סכינים שעולות מעל 800 ש"ח ולא משתלם כלכלית לדקור איתם".

אין את "תורת דרך החיים של הסכינאי" שבה מלמדים להתאפק וכו', הדרך מסכין בתיק לסכין ביד היא מאד קצרה.

אולי תפסיקו להשתמש כבר במילה הזו?!...בבקשה?...

עכשיו אתה מתיפיף באותן נוצות שטענת שה"סכינאים" מתיפייפים.

גם נכון...

אומנות לחימה זה הרבה דברים אבל בראש ובראשונה זה כלי להרוג אדם אחר במו ידיך בצורה יעילה ומהירה. סוף. נקודה.

אלא אם המטרה המוצהרת של האמנות היא להרגיע את הנפש, ולאזן בין MIND BODDY AND SOUL. כך אני מתייחס לפחות לאמנויות הלחימה.

אני מבין את הטענה שלך ואני גם מסכים איתה.

אני רק חושב שיש הבדל בין תורת לחימה שנרכשת עם הזמן במשך שנים לבין סכין שכל אחד יכול לקנות מתי שבא לו ולהסתובב איתה. ולך תדע לאיזה ידיים היא נפלה...

האמת? זה גם נכון. וזה צריך לשנות על ידי חקיקה ואכיפה. אבל כמו שאמרתי כבר... מי יאכוף? זה שיודע לקרוא או זה שיודע לכתוב?...

הבעיה היחידה שהיתה לי זו "הבעיה" של הסכינאים אולי דיי?! לקרוא לתינוק בשמו ולהגיד שזה אוסף של נשק קר, לא אוסף של אומנות...

אין לי יצירות אמנות באוסף. אני עדיין לא עשיר מספיק כדי לקנות סכינים "עבודת יד" מאמן או נפח. הסכינים הסדרתית שבאוסף שלי הן "תפלות"- מעוצבות נאה אך חסרות כל ייחוד אמנותי. כלי עבודה מהדרגה הראשונה.

ועדיין עולם הסכינים כולל גם יצירות אמנות.

ומכאן אני שוב שואל את פותח השרשור למה ללכת לעבודה עם סכין בכלל מלכתחילה ?

עניתי.

אני די בטוח גם שאם לא היו בדיקות במועדונים ופאבים היית גם הולך עם סכין למקומות האלה.

אני לא הולך ממזמן לא למועדונים ולא לפאבים. רועש לי מדיי.

...או שאתה הולך עם סכין גם לשם ?

בפעמים הבודדות שהלכתי לשם, כן. הלכתי עם סכין מתוך אידאולוגייה הזוייה של ילד בן 16 ש"הולך עם סכין לכל מקום" רק שלא הבנתי מאיפה האידאולוגייה הזו באה.

ואחרי שכן הבנתי, הפסקתי ללכת עם סכין למועדונים.

הייתי סך הכל 7 פעמים בחיי במועדון. 2 עם סכין, השאר אפילו בלי הלדרמן שמלווה אותי מאז הצבא כולל כשאני יורד להסתפר (בקצה הרחוב שלי יש מספרה. אני גר בבית מספר 7 והמספרה בבית מספר 2...).

התבגרתי, הבנתי, הבנתי למה כולם נושאים עליהם סכין, שזה יותר חמור, והפסקתי עם זה.

גילוי נאות:

אני הלכתי בצעירותי עם סכין פרפר לכל מקום עד שהבנתי שזה פתח לצרות.

וגם אז הודתי שאני הולך עם נשק קר ולא עם חפץ אומנות...

...

אני לא נושא עליי לא חפץ אמנות ולא נשק קר.

אני סך הכל הולך עם כלי עבודה בכיס.

אשמח לתת פה קישורים ל"חפצי אמנות" כמו גם ל"כלי עבודה", אם תרצה לעמוד על קוצו של יוד ולהבין את ההבדל.

באגירה,

כבוד...

אני מכיר אישית את היבואן של קולד סטיל-הוא חבר באתר...:-D

תיכנס להתעדכן אם אתה רוצה, אני אשמח.

חברים מתקבלים אצלנו :ok: בזרועות פתוחות!

(לא מצאתי סמיילי שלא ממשש, עמך הסליחה)

:lol:

פורסם
טוב ידידי, אחרי שקראתי את העמדה שלך, ראיתי את הסכינים בלינק ששלחת והבנתי על קצה המזלג איזה טיפוס אתה, הבנתי שהבעיה העיקרית שלך זה לא אנשים כמוני וגם לא צרי מוח שחושבים שאתם רוצחים בפוטנציה, הבעיה היא אותם אלה שלוקחים את אותם "כלים" כהגדרתך והופכים אותם ל"כלי נשק".

הבעייה שלי אישית היא עם אלה שחושבים שאני רוצח בפוטנצייה.

הבעייה של כל המדינה היא עם אלה שלוקחים כלי ומשתמשים בו למטרה נלוזה כלשהיא.

בתכל'ס, כל ידיעה שניה או שלישית על אלימות מערבת בתוכה דקירה וכששומעים דקירה ישר משייכים סכין. אז ברור שאחרי זה יבואו ויגידו שכל אספני הסכינים הם לא הכי הומנים.

אולי הבעייה היא לא שאנשים הולכים עם סכין אלא שאנשים דוקרים?...אם זה לא היה :lol: זה היה :bigcry:.

אני רק לא הכי מבין את הצעד הזה של לקחת סכין לעבודה אלא אם אתה שודד ים...

אני אשמח להסביר עוד כמה דברים בהודעה פרטית אם תרצה. עולם הסכינים הוא כל כך מגוון, שלכל מטרה שתוכל לחשוב עליה יש צורה מסויימת של סכין שמתאימה לה, ומאות ווריאציות על כל צורה כזו, ועוד 4 צורות להב שיכולות להתחלף למטרות האלה.מה שהסברתי עד עכשיו היה ממש" על קצה הספורק".

אני לא מתבייש לומר שלמדתי משהו מהשרשור הזה וראיתי כמה סכין יכולה להיות יפה גם כשהיא מונחת על לֶבֵד.

אני שמח.

חלק מכוונתי בפתיחת השירשור הייתה הסברה, שלדעתי חיונית למניעת דעות קדומות.

רק חבל שאותה סכין "עטופה" בשכבות רבות של דעות קודמות, בעיות תדמית קשות ונגישות לכל מטורף.

קראת את מחשבותיי...

הבאתי את זה מאנטון פבלוביץ' צ'כוב

דריש, בבקשה תרגע, גם ככה השירשור הזה נפיץ.

לא הייתי רוצה שינעלו אותו רק בגלל אנטון.:arrow:

ואם להוסיף חטא על פשע.

כבר אמרתי ששימוש אלים בסכין נוגד את כל עקרונותיי?

כדי שתבינו עד כמה, הנה סיפור אמיתי לחלוטין.

בבית הספר הסתכסכתי עם איזה אדיוט פעם אחת. קורה לכולם.

מכר של שנינו אמר לי שהאדיוט אמר שכדאי לי להביא את הסכין הכי גדולה שיש לי.

אני חשבתי לתומי שהוא שמע על זה שאני אוסף,הסתקרן, ורוצה לראות מה יש לי .

בחיי, אני הרגשתי כמו מפגר אחר כך כשהיסבירו לי מה הייתה הכוונה...

ולא, זו לא הייתה הלצה כלל.

לשם שינוי הייתי רציני לגמרי, זה סיפור אמיתי.

הייתי מאד תמים פעם.

פורסם
הבאתי את זה מאנטון פבלוביץ' צ'כוב, בור ועם הארץ! :evil:

למרות שלך השם הזה בטח לא אומר הרבה... הוא מעולם לא הופיע ב"כוכב נולד".

לא להאמין שאתה עוד מתווכח איתי על זה. WTF? בורות מיליטנטית, לאן הגענו?

הנה הציטוט המקורי, אם אתה עדיין לא מאמין לי:

"Если в первом акте на стене висит ружье, то в последнем оно обязательно выстрелит"

וואו... שברנו שיא חדש של טמטום :roll:

צר לי שהתשובה שלי כל כך עיצבנה אותך אבל אני אישית מכיר את הביטוי הזה בצורתו הזאת, מעולם הקולנוע שבו אני עוסק ומעולם התיאטרון.

אם זה לקוח מאותו אנטון אז הרי שהשכלתי ועכשיו אני יודע מי אמר אותו בדיוק.

מכאן ועד לקרוא לי מטומטם אני חושב שיש דרך ארוכה אבל בסדר, חפיף, חבל על העצבים...

וסתם כקונטרה ילדותית ממרומי גיל ה-25 שלי, אני ממש לא אוהב ואפילו אפשר להגיד סולד מכוכב נולד, האח הגדול, היפה והחנון וכל השיט הזה שמשודר בטלוויזיה שלנו, אז בבקשה, רק לא להשוות אותי לאותה אוכלוסיה...:|

פורסם
עדיין בהלם...:shock: סכינים יפהפיות (אני יותר בענייני מטבח ושות').

קניתי אחת (Blazen) ולחתוך איתה זה פשוט תענוג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני אישית מכיר את הביטוי הזה בצורתו הזאת, מעולם הקולנוע שבו אני עוסק ומעולם התיאטרון.

תודה על ההסבר, עכשיו אני מבין מדוע התאטרון והקולנוע שלנו נראים כמו שהם נראים.

אם זה לקוח מאותו אנטון אז הרי שהשכלתי ועכשיו אני יודע מי אמר אותו בדיוק.

מכאן ועד לקרוא לי מטומטם אני חושב שיש דרך ארוכה אבל בסדר, חפיף, חבל על העצבים...

לא ברור לי כיצד אדם העוסק בתחום אמנויות הבמה יכול לא לדעת מי זה צ'כוב (האנטון הזה).

כנראה שבכ"ז המצב היה שונה אם הוא היה מופיע יותר בטלוויזיה...

למען הסר ספק, לא קראתי לך מטומטם, אלא בור מיליטנטי ועם הארץ, ובצדק.

הטמטום הוא כלל-ארצי, אל תיקח את זה אישית.

זה שהמשכת להתעקש אחרי שהעמידו אותך על טעותך - דוגמה טובה לחינוך ישראלי טיפוסי.

זה הטמטום שהתלוננתי עליו. שוב, אין פה עניין אישי.

וסתם כקונטרה ילדותית ממרומי גיל ה-25 שלי, אני ממש לא אוהב ואפילו אפשר להגיד סולד מכוכב נולד, האח הגדול, היפה והחנון וכל השיט הזה שמשודר בטלוויזיה שלנו, אז בבקשה, רק לא להשוות אותי לאותה אוכלוסיה...:|

רשמתי לפני, ואני אמנע מזה בהמשך.

פורסם

בגירה וברווז, אני ממש לא אנטי אומנות או אוסף של סכינים, להפך, יש לי משיכה לא מוסברת לסכינים אבל אני לא מחזיק סכין ביום יום.

השאלה הייתה לגמרי אישית, ולא בהכללה או בהשמצה.

ולגבי אומנות לחימה, כאחד שמתמחה בה ואני מסכים עם מה שאמרת אבל לא נגדה.

אביחי

פורסם

Derish, מכל מלמדי השכלתי. אני דוגל בזה.

אני בטוח שאנטון צ'כוב יקר לליבך אבל יש אנשים (כמוני) שלא שמעו עליו מעולם.

לא חושב שזה קשור איכשהו לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בארץ...

ולא לקחתי אישית את מה שאמרת, הכל בסדר...

פורסם
וסתם כקונטרה ילדותית ממרומי גיל ה-25 שלי, אני ממש לא אוהב ואפילו אפשר להגיד סולד מכוכב נולד, האח הגדול, היפה והחנון וכל השיט הזה שמשודר בטלוויזיה שלנו

לינק לקבוצת תמיכה פה בפורום.

אאוץ'.

הבנתי שאתה רציני ועניתי ברצינות.

אבל השאלה הזו, עצם קיומה, הוא חלק מהתפיסה השגוייה והבעייתית שיש לחובבי הסכינים בארץ.

העובדה שהשאלה הזו עלתה אומרת שלא הופנם המסר שאני מנסה להעביר פה-שלא כל אחד שמחזיק סכין הוא עבריין או מטורף או רוצח סדרתי או בפוטנצייה או ד) כל התשובות נכונות.

זה מזכיר לי את השאלה הידועה "מי לוקח?צ'אק נוריס או ווין דיזל?"

התשובות נעות לכאן ולכאן, הזויות יותר או פחות, והשאלה הנכונה לא עולה ממי שאתה שואל:

למה בשם זבינאמו הנביא שהם "ילכו מכות" מלכחתחילה?! (או איך שלא כותבים את המילה הזו, בבקשה תקנו אותי שאדע להבא).:arrow:

דעות קדומות מסויימות השתרשו כל כך עמוק, שאני כבר נפגע מהם באופן אישי. אני לא משוגע כי אני נושא עליי סכין. אני לא משוגע בכלל, או לפחות אני מקווה. אני לוקח עימי כלי עבודה שמועיל לי לאורך כל היום, ומתייחס אליו ככזה.

מבחינתי אין הבדל בין דקירה עם סכין לחור בראש עם פטישון 30 מ"מ או דריסה מכוונת עם רכב אספנות או חנק עם כבל של מחשב. כולם חפצים לגיטימיים שהשימוש בהם תוכנן מראש להיות אלים(בידי הרוצח כמובן). רק שלסכין יש את המזל הרע של להיות הכבשה השחורה במשפחת כלי העבודה, כי היא נתפסת ככלי נשק בלבד ולא ככלי עבודה כלל, וזה לא יכול להיות רחוק יותר מהאמת.

פורסם

תאמין לי שאני מבין ומסכים איתך לאן שאתה חותר, זו הייתה שאלה שנשאלה מסקרנות.

לא כולם כמוך, והרוב האנשים שנושאים סכין איתם לא טהורי כוונות כמוך, הם מוכנים ומוזמנים לדקור ברגע שהפחד יתפשט בגופם.

לאנשים כאלה אני קורא פחדנים, אלה שלא יכולים להשתמש בגופם בכלי נשק ובוחרים לתקוף אדם לא חמוש על גחמות בדר"כ.

ולמען האמת, אנשים כאלה לא ישקיעו הרבה כסף על הסכין, כל סכין תעשה את "העבודה".

לכן אני מבין את ההפרדה בין אספני סכינים לשם האומנות או התחביב, לבין מוגי לב.

אביחי

פורסם
זה מזכיר לי את השאלה הידועה "מי לוקח?צ'אק נוריס או ווין דיזל?"

ווין דיזל עם כל הכבוד לא ברמה של הזקן . אפילו עם סכין ביד .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...