Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפרון בשביל לקלף תפוזים מחזיק בתא הכפפות סכין ובשביל לעשות מיץ תפוזים מחזיק בבגאז' כמה רימוני רסס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצחיק, זה מה שאלפרון טען בבית המשפט כשמצאו אצלו באוטו סכין, אגרופן ועוד איזה משהו "תמים" :roll:

בגלל זה לא רציתי להיכנס לקלישאה הזו.

רק ששם מדובר על שימוש בכלי לגיטימי ע"י אישיות עם בואו נקרא לזה "חיבה יתרה וסקרנות דוקומנטרית לסדרה נמלטים".

בשביל לעשות מיץ תפוזים מחזיק בבגאז' כמה רימוני רסס.

:lol:LOL...

היום בא אליי לחנות בחור צעיר, וביקש לשאול אם גלגל השחזה כלשהו עשוי גומי טוב עבור סכינים.

מאחר ואני שומע את המילה סכין בהקשרים הזויים כל היום, שאלתי- איזה?

כרסום? מקדח? ווידייה? ועוד...

בסוף, תוך ביישנות רבה ומורגשת, הוא ניאות להוציא את הסכין מהכיס, ולומר שזה עבורה.

מאד חרה לי הקטע של הביישנות הזו, ממש הפריע לי. זו אחת הסיבות לפתיחת השירשור, גם אם בדיעבד.

כמובן, הראיתי לו גם את שלי, והוא התלהב, ונרגע.

בבקשה לא לצטט את זה לחתימה. תודה.

משם פתחנו בשיחה קצרה על התחביב.

הנקודה היא, שלא כל נושאי הסכינים הם פושעים, אבל קשה להבדיל לפעמים. נכון.

מעניין אם אפשר לעשות משהוא עם זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה אתה חושב שסכין זה "מגניב"?

נכון גם מקדחה זה מגניב , וגם סט בוקסות , זה דברים שימושיים, זה לא אומר שאני הולך איתם בחגורה ביום יום .

כמטייל בדם , וכאדם שעבר המון שטח בחייו , סכין טובה זה מגניב , כי זה יעיל מאוד במצבים כאלה ,בתיכון היו לי גיסלרים (לטיולים לא לבית הספר) ,בצבא היו לי לסרוגין גיסלר, סכין פלס וסכין קאלץ' בהודו היית לי מתקפלת (רכיבה על אופנוע היא הייתה בארגז כלים ככלי עבודה) באפריקה הלכתי עם מצ'טה ,בת"א אני הולך עם פותחן בירות .

יש לי סכין יפנית קפיצית ,בטיחותית עם להב קצת , הרבה יותר נוח לעבודה מאשר סכין עם להב ארוך כלשהיא .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מאד חרה לי הקטע של הביישנות הזו, ממש הפריע לי.

זו אחת הסיבות לפתיחת השירשור, גם אם בדיעבד.

כמובן, הראיתי לו גם את שלי, והוא התלהב, ונרגע.

...משם פתחנו בשיחה קצרה

בטוח שדיברתם על סכינים ?

:roll:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא מחייב שלסכין היקרה יהיה להב ארוך. ישנם מספיק דגמים עם להב של 5 ס"מ, שעושה עבודה נהדרת.

הלהב הארוך מתאים לדברים אחרים, וכשמדובר במיקשת מתכת אחת שאינה "גחמנית" וגמישה כמו להב של יפנית, הוא גם מאד מאד נוח לשימוש.

פורסם
בטוח שדיברתם על סכינים ?

:roll:

האמת ציפיתי לתגובה אחת או יותר בסגנון.

הנה המחשה לאהבתי העזה לסכינים, עם שינוי קל בניסוח.

"הוא הגיע אליי, כולו ביישן, אך הרגעתי אותו. הסברתי לו שהכל בסדר ושהוא עם מישהוא שמבין אותו.

הוא הוציא את הכלי שלו מהמכנסיים, והראה לי אותו. אספתי אותו בזהירות לידיי המגודלות והעברתי עליו ליטוף קל. ההרגשה הייתה חלקלקה, כזו שבאה רק משנים של שימוש, אפילו אינטנסיבי, כולל מעט התעללויות פה ושם.

הכלי הזה לא היה מושלם, היו לו פגמים-כמה שיפשופים פה, כמה שם, אבל כלי יעיל לתפארת, ועדיין שמיש, למרות גילו.

עיני הבוחנת שמה לב לכמה דברים, שרק עין מיומנת הייתה יכולה לראות, כמו איך השתמשו בו באופן לא נכון. מזל, שהוא הגיע למומחה לשימוש נכון בכלים.

הוצאתי את הכלי שלי מהמכנס, והראיתי לו אותו. עיניו נפערו לרווחה מהתרגשות-שכן כלי שכזה הוא נדיר למדיי, זה כלי רציני ואיכותי, ובהחלט "מייצג".

גם הוא ריפרף עליו בידו, שיחק מעט, והתפעל לבלי דיי. רק אז הוא הבין שהוא מצא עוד מישהו, ש"סובל" מאותה "בעייה" כמותו - אהבה אסורה, יש שיגידו חולנית,

לסכינים.

הכלי שלו היה תוצרת קרשו, עוד מהתקופה שהיא הייתה מייצרת בארה"ב (היום מייצרים בטייוואן, האיכות בהתאם) והיא עברה ניסיונות השחזה עם כלים חשמליים שרק "קרעו" לה את הצורה. שיפשופים מסגירים לנושא היו מפוזרים כמוקשים בשדה הקרב לכל אורכו ורוחבו של הלהב.

גם הידיות היו משופשפות היטב, משנים של נשיאה בכיס המכנס, כנראה בד"כ ג'ינס. כמו כן היה חוט שיפצור שזור לתפארת ומוקפד באופן הקשירה, כך שיכלת לראות מייד שהאיש קשור לסכין הזו.

הסכין שלי היא מחברת בנצ'מייד, תוצרת ארה"ב אורגינל, ונדירה בארץ עקב המחיר האסטרונומי שלה (מחיר מומלץ לצרכן בחו"ל מעל מאה דולרים...בארץ מעל אלף ש"ח), ונקנתה תוך מטרה אחת-להיות סכין העבודה האולטימטיבית מבחינת הצרכים שלי, שלכולם יש מענה בה.

זה נדיר שאני נתקל במישהו שאפשר לדבר איתו על סכינים ושהוא יבין מילה וחצי מהשיחה, מחוץ למפגשי האספנים והפורום.

• תוכן חדש...