Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה', תראו....במרץ 2008 החלפתי אלטרנטור, כחודשיים-שלושה לאחר מכן ראיתי שכל פעם כשאני מתניע את האוטו, הנורה של המצבר ממשיכה לדלוק לאחר ההתנעה, עד אשר אני נותן לחיצה על הגז ואז היא נכבית.

הגעתי לאותו מוסך שאצלו נעשה התיקון (כאמור שילמתי לו בצורה חוקית עם מע"מ וקבלה), הסברתי לו את הבעיה. הוא בדק טעינה ואמר לי שהיא תקינה ואני יכול לסוע.

אתמול לא הצלחתי להניע, הנעתי בירידה ולאחר מכן במהלך הנסיעה אני רואה שכל פעם שאני לוחץ על הבלמים או מדליק אורות נסיעה- הטורים יורדים משמעותית. עכשיו האוטו, כמובן, לא מניע ואפילו אי אפשר לנעול או לפתוח את האוטו עם השלט, אלא באמצעות המפתח.

אני די בטוח שזה האלטרנטור ולא המצבר, האם האבחנה שלי נכונה? במידה וזה האלטרנטור,האם אני יכול לבוא אליו בטענות? (כאמור התרעתי בפניו על בעיה). במידה והוא לא יסכים לתקן ללא עלות או בעלות חלקית, האם יש לי "קייס" לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות?

1200 ש"ח הלכו לפח...(?) :x

תודה...:wink:

פורסם

בן כמה מצבר שלך? על איזה רכב מדובר?

לפי מה שאתה מתאר, אני חושד במצבר.

ד"א, אלטרנטור אפשר לשפץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב הוא פז'ו 205 forever 1997, המצבר בן 2.5 שנים.

אני יודע שהמצבר ישן ויש סיכוי שהוא כבר גמר, אבל יתכן שמצבר לא טוב ישפיע בזמן שהמנוע עובד?

חשבתי שבזמן שהמנוע עובד, האלטרנטור הוא זה שמספק את הכח, כך שאם המצבר לא טוב זה יבוא ליידי ביטוי רק בהתנעה ולא בזמן שהמנוע עובד... אני אשמח אם תעיר את עיניי :wink:

פורסם

הטעות שלך הייתה שהסכמת להישאר עם נורה דלוקה כי ברור שזה לא תקין- יש או אין טעינה.

היום לדעתי זה כבר מאוחר מידיי אם כי יש סיכוי לא רע לנצח במשפט כי הוא הטעה אותך. כנראה שלאור הסיכוי זה לא שווה את המאמץ אבל את זה תשאר בפורום יעוץ משפטי :-)

לאור הבעיה שאתה מתאר לא ניתן לקבוע אם הבעיה במצבר או בחוסר טעינה שגרמה למצבר להתרוקן. יש לבדוק.

בנוסף לא מן הנמנע שטעינה נמוכה קיצרה את חיי המצבר.

לדעתי גש לאותו בעל מקצוע ודרוש אחריות לאור זה שפנית אליו לאחר 3 חודשים.

פורסם

בפעם הבאה, טרם מסכימים להשאיר את הרכב לתיקון, דרוש אחריות של 1/2 שנה.

באם חזרת אחרי חודשיים או שלושה, זה טוב, אולם, אם נבחן את המצב, עובדה שמאז לא חזרת אליו, כלומר לא לאחר יומיים או שבוע נוסף, וכן הלאה, עד רגע זה, שבעצם עברו עוד חודשיים שלושה, כלומר נראה שהאלטרנטור תפקד כאשר הוא בדק, וגם לאחר מכן.

גש אליו שוב, ונסה את מזלך.

לתבוע תמיד ניתן, איך אמר לי פעם חבר? - "למשפט אתה יודע איך אתה נכנס, אתה לא יודע איך אתה יוצא" , זה נכון לגבי התובע ולגבי הנתבע.

נסה קודם בדרך יפה, ונראה אכן, שיש בעיה באלטרנטור.

למותר לציין כי האחריות המקובלת באם לא צויין אחרת, הינה 3 חודשים בלבד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...