Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מהצעצועים הפשוטים, אלא משהו ברמה קצת יותר גבוהה. העדיפות היא למכונית כביש בלבד.

התקציב הוא באיזור ה- 1500 ש"ח פלוס מינוס והוא מיועד לכל הציוד הנלווה (סוללות נטענות, מטען לסוללות, מנוע, בקר, שלט...)

אני אשמח להחכים מבעלי הנסיון בתחום הזה.

תודה!

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

בעיקרון כן, השאלה היא מהי מידת המוערבות של אנשי המכס היקרים כאשר היא תגיע לארץ.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אתה לא צריך לפחד מהמכס, אלא ממשרד התקשורת.

אם רואים שיש לך שלט בחבילה, הוא אוטומטית מוחרם עד שתביא אישור משרד התקשורת, והוא- ממשל לא זול.

במידה ולא תצליח לספק אישור, השלט יוחרם ויושמד.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

למה לא בנזין? לא בא לי להתעסק עם המון בלאי, ולכלוך ודלק שנזלל...אני מעדיף את מכוניות החשמל. לפי מה שראיתי הן יותר מהירות, יותר שקטות והרבה יותר קל להתעסק איתן והחלפים גם יותר זולים.

אוקיי, אז נגיד שאת השלט אני לא מזמין מחו"ל. מה יש לכם להציע?

פורסם

קודם כל - קצת מושגים לגבי מכוניות חשמליות:

מנוע - נמדד בכמה פרמטרים: הכי חשוב זה גודל המנוע. יש מנועי 370mm שהם למכוניות מאוד קטנות או לצעצועים, ויש מנועי 540mm שהם לרמה גבוהה יותר. יש מנועי בראשלס Brushless, אבל הם ליגה אחרת ובטח לא מה שאתה צריך.

בנוסף, יש פרמטר שנקרא Turns, או סיבובי (ליפופי) המנוע - זה אומר כמה פעמים המפעל שייצר את המנוע סובב חוט הנחושת סביב ציר המנוע (אני לא בטוח ב-100% שזו אכן ההגדרה, אבל זה משהו בסגנון). ככל שמספר הליפופים קטן יותר - המנוע מהיר יותר (הם יכולים להגיע גם ל45,000 סל"ד!) אך חסר כוח ומומנט. מנועי מתחילים הם באיזור ה25-30 סיבובים, והמקצוענים יורדים גם ל7-9 סיבובים.

בקר מהירות - Speed Control: אחראי על גובה המתח החשמלי למנוע ובכך מאפשר משחק עם מהירות המנוע.

ככל שהבקר פשוט יותר כך הוא יתחמם יותר (שים לב, בתנאים קשים הבקר עלול להישרף), וגם יהיה פחות מדויק. (יש בקרים שממש ניתן להרגיש "שלבים" של מהירות - כלומר הבקר בעל 10 שלבים, ובכל שלב המנוע מסתובב יותר ויותר מהר).

הבקר גם אחראי על הרוורס (היפוך המתח למנוע ובכך לגרום לו להסתובב הפוך).

בטריה - כמו במציאות - גם כאן הmAh משחק תפקיד חשוב: יותר mAh = יותר זמן הסעה.

בנוסף יש ערכות עם 6-8 בטריות. חשוב לוודא שבקר המהירות תומך בכמות הבטריות הזאת (לרוב זה יבוא לידי ביטוי בוולט העבודה של הבקר, שהוא לרוב נע בין 4.8 וולט [4 בטריות] לבין 9.6 [8 בטריות]).

ולעסק:

מכונית כביש היא דבר רגיש ומהיר מאוד. החשמליות במיוחד ניחנות בתאוצה בלתי נתפסת (המקצועיות יכולות להגיע מ0 ל100 בפחות משתי שניות). 100 קמ"ש לחתיכת פלסטיק כזאת זה מטורף לגמרי.. השליטה על המכוניות האלה היא מאוד מאוד קשה.

בנוסף, אתה חייב להסיע את המכונית אך ורק על משטח ישר וחלק למהדרין. כל אבן (גם בגודל ציפרון) עלולה להסיט את המכונית ולגרום לאובדן שליטה (ולפעמים גם להתהפכות לא נעימה).

מכונית כביש רגישה מאוד למהמורות ובורות בכביש.. כמעט בלתי אפשרי להסיע אותה על כבישים בארצנו.

לכן, הייתי ממליץ לך לשקול פעמיים אם אתה באמת מעוניין לקנות מכונית בעלת שטח הסעה מוגבל מאוד.

יש מכוניות כמו באגי או טראק, שניתן לשים להן צמיגי כביש, ובכך להפוך אותן למכוניות כביש. מרווח הגחון של המכוניות האלו (לא שהוא גבוה במיוחד, אבל הוא לא כמה מ"מ מעל פני הכביש..) מאפשר הסעה במגוון רחב יותר של כבישים, ובנוסף תמיד אפשר לשים את צמיגי העפר וללכת לקרוע איזה שביל.

לגבי הזמנה מחו"ל - אני אישית הזמנתי ג'יפ על שלט מחו"ל ולאחר שנה עוד טראק חשמלית (כולם עם מערכת רדיו) ולקחו לי עליהם רק מכס. (את הג'יפ שמו באגף הביטחון של הדואר והתקשרו אלי כדי לוודא שזה לא מטען או משהו)

אין בעיה להביא את זה לארץ.. אנשי המכס לא טיפשים - הם רואים מכונית שלט עם השלט (וגם כתוב על האריזה תדר העבודה של השלט). אין להם מה להחרים את זה בתואנה שזה ציוד תקשורת לא מאושר..

ולדגם שיכול להתאים לך:

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXTCR9&P=C

או

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXTCR5&P=0

(ההבדל הוא בחופה [כיסוי] בלבד)

זה דגם של חברה מוכרת ומוערכת בעולם מכוניות השלט (HPI).

המנוע הוא סביר בהחלט (540, 27 סיבובים) ומתאים למתחילים, הSC טוב ובעל צלעות קירור ורוורס, הנעה 4WD והמון חלקי חילוף.

החנות אמינה מאוד וקניתי ממנה המון פעמים. הם שולחים לישראל (אני מניח מחיר המשלוח יגיע לאיזור ה50-60 דולרים).

קח בחשבון שאם אתה רוצה להסיע הרבה תצטרך עוד בטריה אחת לפחות, ורצוי גם לשדרג את המטען.

מכיוון שהמכונית מתחת לתקציב שלך, הייתי ממליץ לך להצטייד בבטריה ואפילו במטען מהיר.

פורסם

לא זוכר מתי נתקלתי בתגובה כ"כ מושקעת וממצה בנושא שפתחתי כאן...שאפו! כל הכבוד ותודה רבה על ההסברים!

כמה שאלות ברשותך:

1. מכיוון שהדוגמא שנתת לי למכונית היא בהחלט מתחת לתקציב שיש ברשותי - אולי אפשר ללכת על משהו קצת יותר מתקדם. יותר חזק, יותר מהיר, יותר טוב.

אומנם אני בהחלט נחשב למתחיל בתחום הזה, אבל אני לא ילד... אני לא מתכוון להתנסות תקופת זמן ואז לשדרג וחוזר חלילה - אין לי בעיה להשקיע אפילו עוד קצת בשביל משהו יותר טוב.

2. אני מניח שאת שאר הציוד (מטענים, סוללות) אפשר ומולץ לרכוש מהם גם כן?

3. מה בנוגע לשלט? אתה אומר שאין בעיה עם דבר כזה במכס מבחינת אישורים של משרד התקשורת?

4. למה אתה לא ממליץ לי על מנוע "בראשלס"? הבנתי שהוא הרבה יותר ואין צורך בכול מה שקשור בפחמים ובלאי וכו'....

פורסם

1. מכיוון שהדוגמא שנתת לי למכונית היא בהחלט מתחת לתקציב שיש ברשותי - אולי אפשר ללכת על משהו קצת יותר מתקדם. יותר חזק, יותר מהיר, יותר טוב.

אומנם אני בהחלט נחשב למתחיל בתחום הזה, אבל אני לא ילד... אני לא מתכוון להתנסות תקופת זמן ואז לשדרג וחוזר חלילה - אין לי בעיה להשקיע אפילו עוד קצת בשביל משהו יותר טוב.

2. אני מניח שאת שאר הציוד (מטענים, סוללות) אפשר ומולץ לרכוש מהם גם כן?

3. מה בנוגע לשלט? אתה אומר שאין בעיה עם דבר כזה במכס מבחינת אישורים של משרד התקשורת?

4. למה אתה לא ממליץ לי על מנוע "בראשלס"? הבנתי שהוא הרבה יותר ואין צורך בכול מה שקשור בפחמים ובלאי וכו'....

1. תראה, ה1,500 שאתה משקיע עכשיו לא יגמרו. תמיד תרצה עוד שיפורים וחלקי חילוף. אמנם במכונית חשמלית יש פחות תקלות ממכוניות דלק, אבל הן לא חפות מתקלות למינהן.

אם אתה בכל זאת רוצה דגמים מתקדמים יותר, להלן שניים שמגיעים RTR (Ready To Run):

Associated RC10 TC4

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMGP9&P=0

מכונית מעולה של יצרן מעולה. היא אמנם לא הכי חדישה ומתקדמת של AE, אבל היא תספק אותך מאוד.

תוכל לכוון איתה סט-אפ מורכב ולשחק עם שאר המרכיבים שלה.

תצטרך לקנות בנוסף עם המכונית הזאת גם בטריה ומטען (וזה עונה לשאלה 2 - בוודאי שמומלץ לרכוש מהאתר גם ציוד.

חשוב לבחור ציוד מתאים ואיכותי).

אתה יכול לראות בתחתית העמוד מה קנו אנשים אחרים שהזמינו את המכונית.

במקרה הזה המוצרים אכן טובים ומתאימים לרמה של מתחיל, אבל תזכור שלא תמיד העדר צודק..

אפשר אולי לחפש בטריה ניקל מטאל עם יותר אמפר.

המכונית השנייה היא כבר ברמה מקצועית מאוד ומגיעה עם מנוע בראשלס:

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXVVA3&P=0

זאת מכונית עם סט-אפ לדריפט, תוכל לקבל עוד פרטים בעמוד הזה:

http://www.hpiracing.com/kits/sprint/sprint-m.htm

ובסרטונים באינטרנט (יוטיוב).

המנוע בראשלס הוא חזק יותר מהמנוע הרגיל ויעבוד קצת יותר זמן בכל הסעה.

אל תשכח לקנות בטריות ומטען (שים לב שצריך חיבור בטריה מסוג Deans שנחשב לחיבור מקצועי ואיכותי).

האמת שיש לי בבית מטען איכותי (כולל פריקה ושליטה על קצב הטעינה וכן טעינה בשטח ממקור 12V כמו למשל מצבר רכב), וגם פאק בטריות מקצועי עם חיבור Deans.

צור קשר בפרטי אם תהיה מעוניין.

3. השלט מגיע באריזה של המכונית שלט. המכס לא יוציא לך רק את השלט ויחרים.

אני מכיר המון אנשים שקנו מכוניות שלט בחו"ל והביאו אותן לארץ. אם אתה מאוד חושש, נסה להפנות את השאלה לפורומים שבאתר הזה:

www.rczone.co.il

קח בחשבון שיש שם לא מעט ילדודס שמדברים ללא ניסיון.

4. לא המלצתי לך על מנוע בראשלס מכמה סיבות:

- המנוע יקר יותר ממנועים אחרים. בנוסף גם הSC צריך להיות מותאם לבראשלס, מה שמייקר מאוד את העסק.

- מנוע בראשלס נחשב לחזק במיוחד. לא היית ממליץ לנהג מתחיל לנהוג למשל באימפרזה טורבו. קל לאבד שליטה עם מנוע חזק.

- לרוב במכוניות שמגיעות מוכנות להסעה אין מנועי בראשלס (הופתעתי כשמצאתי את הHPI עם הבראשלס) מהסיבות שפרטתי למעלה.

שמחתי לעזור, אם יש עוד שאלות אני אענה בכיף!

פורסם

פותח השירשור לא הזכיר משהו הכי חשוב בנושא והיא מה תהיה מטרת הרכב

1: אם המטרה היא ללכת ולהתחרות אפילו לא בתחריות מסודרות במסלולים או

להסיע בחניון הקרוב לביתו בשביל הכיף?

2: האם הכוונה לקבל מכונת דריפטים או רכב כביש מדויק או פשוט רכב שכיף להסיע?

3: מה רמת המעורבות שאתה רוצה ברכב ז"א כיווני קאסטר \ קמבר \טאו צריך או לא צריך?

לפי היכרות של פותח השירשור משירשורים אחרים נראה שיש לו ידע טכני כל שהוא

לכן אני דווקא הייתי ממליץ על קניית קיט ובניית הרכב לבד ולקנות בנפרד מנוע \ קונטרולר שלט סוללות ומטען

משתי סיבות עיקריות:

1: תוכל לבחור בעצמך מה לשים על הרכב איזה סרוו היגוי איזה קונטרולר וכ'ו.

2: בבניית הרכב תלמד בדיוק ממה הרכב בנוי איך מחובר כל חלק וחלק תוכל למצוא

נקודות חולשה שצריכות טיפול כבר בשלב הבניה תשים לוקטייט איפה שצריך כמו שצריך

יצא לי כבר לראות כמה מכוניות RTR שהבניה שלהם לא הייתה בדיוק איכותית.

כמו כן למרות שעם רוב הדברים שרשם T-Maxximum נכונים יש שתי דברים שאני חולק עליו

1: דווקא כן הייתי הולך על מנוע בראשלאס אפילו בתור התחלה יש סטים זולים יחסית לא חייב לקחת את המנוע

הכי חזק שיש גם 6.5 ליפופים יסע מהר מאוד

כמו כן בהתחלה אתה יכול לכוון את המקסימום "גז" שלא יהיה המקסימום שהמנוע יכול לתת ואז אתה מקבל אוטו חלש

ותוכל לעלות לאט לאט לכוח המקסימלי

2: במכוניות מהסוג הזה הייתי הולך רק על חברת טאמייה גם מכיוון שמחירה זול יחסית והקיטים דיי איכותיים

וגם מכיוון שניתן להשיג את כל החלקים בארץ בקלות יחסית דבר שאי אפשר להגיד על שאר החברות

שאולי יוכלו להיות קצת יותר מקצועיות אבל להשיג חלקים יכול להיות סיוט גם בחו"ל.

כמו כן לטאמייה שוק חלקי שיפורים ענק ולכל חלק מקורי יש חלק משופר בכמה רמות שיפור

החל מפלסטיק טוב יותר ועד אלומניום מכורסם ב CNC

לגבי השקעה חד פעמית של כסף אני יכול להגיד שאם תידבק בחיידק זה לא יהיה הכסף האחרון שתוציא

על העניין בוודאות :twisted:

לראיה גם אני התחלתי ממכונית כביש פשוטה שהייתה אמורה להיות יחידה

והיום אני מחזיק באוסף של 25 מכוניות מכל הסוגים וכל הגדלים אם זה יעניין אני יכול לעלות תמונות

לאחר שתענה על השאלות הראשונות אוכל להמליץ לך על רכב שיתאים לך לדעתי

ד.א מה לגבי יד שנייה?

פורסם

האמת היא שאתה צודק ובאמת לא ציינתי את המטרה שלשמה אני רוצה את הרכב הזה. בעיקרון, אני רוצה משהו שבראש ובראשונה יהיה כיף להפעיל ולהסיע.

דבר שני, הייתי רוצה רכב כזה שבמידת הצורך תיהיה לי האופציה להסתדר לא רע גם במסלולי מרוצים.

מה רמת המוערבות? פה אני חושב שאני לא רוצה להתעסק בזה יותר מדי. אני מחפש RTR שלא תעשה לי יותר מדי בעיות ולא תזדקק ליותר מדי טיפולים ותיקונים.

אני חייב לציין שמאוד התלהבתי מהדגם הזה, ובכלל, יש עוד לא מעט אנשים שהציעו לי כבר על ההתחלה ללכת על מנוע בראשלס':

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXVVA3&P=0

השאלה שלי בנוגע למכונית הספציפית הזו היא מה שונה בה ממכוניות אחרות בכך שהיא "מיועדת" לדריפטים? זה שזה הייעוד שלה זה אומר שעל מסלול רגיל היא לא תתנהג כמו שאר המכוניות, או שהיא אותו דבר כמו כולם אבל יש לה את היתרון והיכולת בביצוע דריפטים.

פורסם

הקישור הבאת לא עובד

בעיקרון למכונית דריפטים יש צמיגים מיוחדים חלק קטן מהמסיעים גם נועלים דיפראנצלים

או LSD אבל לא חייב לעשות זאת

לדעתי אם מטרת ההסעה היא בשביל הכיף הייתי מסתכל על הרכב הזה:

http://www.stellamodels.net/catalog/product_info.php?cPath=76_77&products_id=610

מוסיף לו סט מייסבים ומנוע משופר וקיבלתה רכב מהיר

שכיף להסיע כמעט עם 0 תקלות

יש גם מסלול מסודר ברמת אביב שכמעט בכל יום שישי

מתקימות שם תחריות לדעתי אחד הדברים הכי כיפיים וממריצי אדרנלין שיש בתחום

כמו כן יש אין סוף חלקי חילוף משופרים לרכב בכל הרמות

הנה תמונות של ה"מינים" שלי ועוד שתי תמונות מאחד מימי שישי

P5121496 (Medium).JPG

P5121499 (Medium).JPG

P7012017 (Medium).JPG

P7012019 (Medium).JPG

P7232121 (Medium).JPG

פורסם

המסלול "המסודר" הזה הוא במקרה החנייה של המכללה שלי...

בכל מקרה, המכונית שאליה התכוונתי זו המכונית ש- TMAX נתן בתגובה האחרונה שלו (המוסטנג GT).

מה שלא מוצא חן בעיני במיני קופר שאתה מציע לי של טאמיה זה שהיא הנעה קדמית בלבד. אני מחפש רכב 4WD.

• תוכן חדש...