Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וגמר חתימה טובה

רציתי לשאול עם המזוודה שלי שוקלת מעל 20 קילו בערך 30 כמה כסף במכס זה?

כמה לוקחים על קילו עודף?

אשרי תמימי דרך ההולכים בתורת יהוה.

פורסם

זה לא קשור למכס, או לכל גוף של המדינה, אלא לחברת התעופה, וזה נקרא OVER WEIGHT.

משתנה מחברה לחברה, לנמל התעופה והמדינה ממנה אתה יוצא ולכושר המיקוח שלך. לעיתים די קרובות (במיוחד ליעדים רחוקים) יוותרו לך לגמרי.

פורסם

אל תטעה אותו. אסור לסמוך על זה שיוותרו. אני טס לעיתים כל יום ובזמן האחרון יש החמרה, פחות גמישות. ראיתי סצינות כואבות על הדלפקים. בעיקר במדינות שם היה נוהג לאומי להעלות הרבה מעל המותר בתשלום שוחד קטן לפקיד. את מי שאין לו כסף לתשלום מטען עודף ואין לו מלוים שייקחו חזרה חלק מהמזוודות לא מעלים גם אם הכרטיס לא תקף לטיסה מאוחרת יותר והולך לזבל. אפשר לדבר ללמפה.

פורסם

היום כשמחיר הדלק עולה, חברות תעופה מקפידות יותר על משקל המטען, גם במקרים שבעבר הבליגו.

אולי על חריגה של 1-2 ק"ג יוותרו, על 10 ק"ג לא יוותרו.

חברות התעופה מחליפות לסכו"ם קל יותר, מצמצמות את המשקאות האלכוהולייים במטוס, שוקלות לחייב נוסעים שמנים במיוחד בתוספת מחיר, וגם את המחשב נייד מתכוונים להכליל במשקל הכולל המותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שאלה, מה לגבי 2 מזוודות ביחד ומשקל כולל של 40 ק"ג ?

בטיסה האחרונה שיצאתי מהארץ, העלנו את 2 המזוודות ביחד למסוע/משקל, ככה אם יש חריגה באחת המזוודות אז המזוודה השניה מאזנת.

אני לא יודע אם זה תקין או שזה במקרה, כי אני לא זוכר מה היה בפעמים אחרות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בדרך כלל אין בעיה אם לשתי נוסעים יש משקל משותף שמתאים למשקל המותר אפילו

אם מזוודה אחת כבדה יותר מהשניה אבל יש משקל מקסימלי למזוודה בסביבות ה30 לדעתי

פורסם

בטיסה הראשונה לגיברלטר לקחו לי 270 דולר על 9 קילו מיותרים.

בטיסה האחרונה לא לקחו לי כלום על 12 קילו מיותרים.

וזה היה אותה חברת תעופה, כך שזה מאוד תלוי.

בכלליות בריטיש איירוויס, אייר פראנס, תמיד לוקחים כסף על OVER WEIGHT. זה אני יודע בוודאות

פורסם

בניגריה יש מסע ציבורי נגד בריטיש על זה. הגיע לכך שעיתונאים מלבים את האש בענין תלונה של איזה ראש שבט שראה בדרישה פגיעה בכבוד חצרות המלוכה המסורתיות השבטיות. בריטיש כבר שקלה להשעות טיסות בקו לונדון-לגוס לפני שהגיעו לאיזה סולחה (בה הזרים תמיד המפסידים).

ריצרד ברנסון רוצה למכור את שותפותו עם ממשלת ניגריה ב"וירג'ין ניגריה".

הניגרים (ובכלל באפריקה) נהגו להעלות ממוצע של 60-80 ק"ג לנוסע וזה נמאס לחברות. (הבורוביצ'ים חיסלו את ארקיע סקייליין ניגריה כבר ב 2004.אז גם סויס הפסיקה לטוס בטענת חוסר רוחיות .)

אין לחברות ברירה, הן חייבות לגבות על כל ה"מסביב" כדי לשרוד כיום.

אני מעדיף לטוס כשידוע בדיוק מה המשקל על המטוס ולא שהפקיד רושם 20 ק"ג כשהמשקל מראה 60.היו מספיק התרסקויות (של כל מיני גרוטאות שממשיכות לטוס מקומי מכיון שאירופה/אר"הב לא מרשות לחברות הקטנות לנחות עם המכונות המעופפות האלה- 727,DC9,737-100,F-27,MI8 ,AN 12 ,TU 134) שחוץ מידיעה קטנה בעיתון לא מענינות אף אחד.

פורסם

מתן - בא נתחיל עם לאן הטיסה ועם איזה חברת תעופה - אם היא טראנסאטלנטית אז מותר לך לרוב 2 מזוודות של 23 קילו.

אחרת מזוודה אחת (אל על) ותיק אחד שעולה על המטוס עד 8 קילו (אפשר טרולי , בלי קשר לתיק גב קטן שנחשב חפץ אישי).

דבר שני - כלל אצבע - כמעט תמיד עדיף לשלם על יחידת כבודה נוספת (עוד מזוודה) מאשר OVERWEIGHT על מזוודה אחת.

לדוגמא בUNITED - על OVERWEIGHT של בן 1-10 קילו משלמים 50 דולר לטיסה מקומית , על יחידת כבודה - 25 דולר.

באל על כמה שאני זוכר - 50 דולר על עוד מזוודה , או 100 דולר לOVERWEIGHT של עד 10 קילו.

אתה מבין את הכיוון כן?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur כתב:

מזוודה אחת (אל על) ותיק אחד שעולה על המטוס עד 8 קילו (אפשר טרולי , בלי קשר לתיק גב קטן שנחשב חפץ אישי).

כבר לא נכון - חבר חזר מארה"ב לפני כשבוע (באל-על), ואמרו לו - או טרולי או תיק גב. לא הרשו לו לעלות עם שניהם לטיסה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כמו ששמר אמר- תלוי במדינה.

בישראל נוטים להסתכל על הממוצע ולהחליק פינות לעתים (אני מדגישה שלעתים כי אין חובה לעשות זאת ויתכן שלא תזכה בפריבילגייה הזו). לעומת זאת בארה"ב, למשל, מחמירים מאוד ולממוצע אין שום משמעות.

על OVERWEIGHT של 8 פאונד דרשו 150 דולר. אפילו שבבמוצע המזוודות שקלו פחות מהמקסימום.

בסופו של דבר הצלחתי לשכנע אותם לוותר לנו אחרי דיון (נדנוד) ארוך וממושך שבסופו נראו דיילת הקרקע והאחראי מודאגים למדי בנוגע להחלטתם.

אני רוצה להוסיף שבאותו המקרה היה לנו משקל עודף בשתי מזוודות ונדרשנו לצאת מאולם בית הנתיבות (ב-JFK) ולארוז מחדש את המזוודות. לאחר שעשינו זאת נאלצנו לעמוד בתור הארוך בפעם השניה.

אני ממליצה- לשקול את המזוודות מבעוד מועד, לוותר על מזוודות קשיחות (הן אלו שעשו לנו את הצרות ולו רק בגלל המשקל העצמי של המזוודה שלא הייתה בכלל מלאה) ולהמנע ממשקל עודף.

בנוגע לטרולי ותיק הגב- עלינו, שלושה נוסעים, למטוס בארה"ב ואיתנו: גיטרה, 2 תיקי צד גדולים, טרולי ותיק גב. לא דיברו איתנו אפילו.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

יבין - אני מספר על לפני שבועיים.

כנראה זה תלוי גם איך אתה מחייך וכמה גדול התיק גב.

בכ"א - השיעור די מובן - תמיד! עדיף לשלם על עוד יחידת כבודה מOVERWEIGHT אם רוצים ליהיות בטוחים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...