Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לחבר את אותה המנורה לאורות החניה וגם לאיתות, שבזמן רגיל יהיה אור ובזמן איתות המנורה תאותת, הנורה היא מגע אחד 5w.

אני בטוח שהדבר אפשרי (ככ זה עובד באביר צבאי).

מחכה להצעות.

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

אתה קונה בחנות אלקטרוניקה 2 דיודות 1n4001 או תואמת שלה. מחבר את האנודה (הצד שלא מסומן בפס) של כל דיודה לקו + שמגיע מהנורה (דיודה אחת לנורה הרגילה ודיודה שניה לאיתות). את הצד השני של שתי הדיודות (זה שמסומן בקו) אתה מחבר ביחד וזה קו הפלוס המשותף לנורה שלך. מהצד השני אתה מחבר אדמה לנורה. הפעולה שתקבל היא פעולת OR, כולמר אם אחת מהן דולקת הנורה שלך תדלק.

זה אומר שאם הנורה הרגילה דולקת והאיתות גם פועל הנורה שלך תדלק קבוע ולא תאותת. רק אם הנורה הרגילה כבויה והאיתות פועל הנורה שלך תהבהב.

לא ברור לי מה אתה רוצה להשיג בזה.

פורסם

שלום אביב!

אני חושב שהבחור התכוון שהמנורה תדלוק באופן קבוע , כשאור החניה דולק,וכאשר הוא ידליק ווינקר ,אז המנורה תהבהב

הבחור נתן דוגמא של רכב צבאי ,אבל למעשה כך זה ברכב אמריקאי ,לי ידוע מנסיון אישי ,בGMC ספארי שהייה לי,אור החניה פעל קבוע וכאשר הדלקתי איתות אז המנורה שדלקה קבוע התחילה להבהב,אני חושב שניתן לעשות זאת ע"י הוספת ריליי,אבדוק בספרות ואחזור שוב עם תשובה .

פורסם

תודה אביב ועמית,

אביב מה שאתה הצעת נראה לי קצת מורכב וגם לא מה שאני מחפש.

עמית התכוונתי בדיוק למה שכתבת, אני מחכה לתשובה.

פורסם

על מנת להשיג את ההיבהוב של נורת אור החניה, כל שעליך לעשות הוא לחבר ממסר של 5 רגליים בצורה הזו:

רגל 85 - מינוס קבוע

רגל 86 - פיקוד (פלוס) מנורת האיתות.

את אחד החוטים לנורת החניה, לצורך העניין חוט פלוס (+), אתה חותך ומחבר קצה אחד לרגל 30 ואת הקצה השני לרגל 87a.

02-016B-small.jpg

בצורה זו אתה תשיג את 2 הפעולות: אור חניה יעבוד כרגיל אך כשתפעיל איתות אור החניה יהבהב בקצב הופכי לנורת האיתות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל מה שהצעתי הוא מאד פשוט. פשוט בהרבה מהוספת ממסר.

שנית הבנתי מהודעתך שאתה רוצה לחבר נורה שלישית שתתדלק אם אור החניה דולק או תהבהב אם הוינקר דולק. כנראה שלא הבנתי אותך נכון.

אם אתה רוצה לעשות מה שעושים באמריקאיות- שכשאתה מאותת אור החניה מהבהב אכן הפתרון הוא שימוש בממסר כמו שאיציק הציע.

פורסם

אם אתה רוצה לעשות מה שעושים באמריקאיות- שכשאתה מאותת אור החניה מהבהב אכן הפתרון הוא שימוש בממסר כמו שאיציק הציע.

חידוד\תיקון לדבריו של אביב:

הנורה המהבהבת באמריקאיות היא לא נורת אור חניה אלא נורת אור בלם (עוצמה של 21W).

למה ?

כי על פי חוק, נורת חניה בישראל חייבות בעוצמה של 5W ואילו נורות איתות ובלם בעוצמה של 21W.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כן אבל נקבל איתות במנורה איתות ו מנורות אור אחורי יהבהבו יחד

הן מחוברות לאותו חוט מה עושים] עם זה ?

אורי

אם אתה מתכוון להרכיב ממסר כמו שהסברתי, לא תהיה לך בעיה כזו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
חידוד\תיקון לדבריו של אביב:

הנורה המהבהבת באמריקאיות היא לא נורת אור חניה אלא נורת אור בלם (עוצמה של 21W).

למה ?

כי על פי חוק, נורת חניה בישראל חייבות בעוצמה של 5W ואילו נורות איתות ובלם בעוצמה של 21W.

איציק

צודק, התלבלבלתי :-)

פורסם

לעיתים, ובאם הרצון, שהפנס הצידי, בכנפים הקדמיות של הרכב, ידלוק עם אור חניה, ויהפוך להבהוב עת ביצוע איתות, הרי שהפתרון קל ולא נדרש ממסר.

השאלה היא, איזה פנס אתה רוצה שיהבהב, האם הקדמי בחזית הרכב, או הצידי, בכנף/כנפי הרכב הקדמיים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מדובר בטרקטור שלי, מותקנות בשני צידי הגג מנורות שכרגע מחוברות לאיתות, אני רוצה לחבר אותם לאור חניה (שזה לא בעיה) ולגרום להם לאותת בזמן שאני מפעיל את האיתות.

image.jpg

פורסם

סליחה על ההקפצה :? אני פשוט מחכה (בחוסר סבלנות) להצעה של דני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...