Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דליפות ממערכת הקירור ידועה ובכל מוסך קיים מכשיר לבדיקה הכולל משאבה + מד לחץ + מכסים שונים , מה עם דליפות ממיכל הדלק ? ...יוק , בדיקה זו חשובה למלחמה בזיהום אוויר , יש מכוניות שכאשר יש דליפה ממיכל הדלק ( הכוונה לאי אטימה שלא מחייבת נזילת דלק ) נדלקת נורת תקלות .PO440 , גם כאשר מכסה מיכל דלק לא אוטם תופיע תקלה.לכן חובה לבדוק אטימות של מכסה מיכל הדלק במידה והוא קיים , בל נשכח שיש מכוניות ללא מכסה מתפרק.

שנה טובה לכל החברים.

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מערכת דלק לא אטומה היא תקלה שמוכרת, לי לפחות, בטוח אני שממש לא רק לי, ולעיתים חוש הריח לא עוזר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום,

חברים למקצוע מספרים לי שבארה"ב נהוגה בדיקת מכסה מיכל הדלק , וזו בדיקה נדרשת בכל טסט ! , האומנם זה כך ?.

פורסם

שנה טובה לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לרובינו די מוכרת המנורה או ה- (MIL) במכוניות אולם ברכבים בהם מותקנת מערכת OBD2 זה נראה כאילו למנורה יש מוח משלה והיא נדלקת סתם בלי סיבה הנראית לעין.

לדוגמה: במספר דגמי GM משנת 96 נתקלו בבעיה שהמנורה נדלקה מפני שהנהג לא מילא דלק ברכב ע"פ נוהל מדויק לרכבים אילו.

ברכבים אילו מערכת ה- OBD2 מספקת וואקום למ"ע הקניסטר בכדי לבדוק האם ישנה דליפה במערכת הדלק או האוורור של מיכל הדלק לרוב דרך החיישן המותקן על ראש המשאבה.

באם מיכל הדלק אינו אטום או מכסה המיכל אינו אוטם טוב או כשמיכל הדלק מולא בדלק כשהמנוע עובד או כשמתג ההצתה נשאר ב-ON –מצב זה עלול להפעיל את המנורה והמערכת תרשום קוד תקלה בזיכרון שלה למעגל זה.

במקרה זה המערכת תרשום קוד (P-0440 )מפני שהמערכת תחשוב שהמעגל פרוץ.

ח"ב – GM לא הנחתה את המוסכים שלה לגבי "תקלה" זו אולם היא המליצה להחליף את ה- EPROM בשבב משופר אשר ממתין עם הבדיקה של מ"ע הקניסטר עד לאחר שהרכב נמצא בתנועה .

זו גם הסיבה שלרוב ברכבים אמריקאים כל פריצה במעגל הוואקום וזה כולל גם ווסט דלק ומודולטור בגיר האוטומטי ידליקו את המנורה ולרוב יופיע גם קוד תקלה זה.

ברכבים אירופאים בתקן EOBD אין את הבדיקה הזו לאטימות המ"ע ע"י וואקום אלה הפעלה של הברז וחיפוש שינויים בחיישנים רלוונתים (בדומה לבדיקה של EGR )כולל בדיקת צריכת הזרם של הברז - מדד להפעלתו\אי הפעלתו ע"י יח הבקרה.

בברכה וחג שמח.

חיים יוד.

פורסם

חיימק'ה שנה טובה.

ממתינים לדני, למה קורה בסוגייה זו בארה"ב .

אני יודע ששם מקפידים על בדיקת מכסה דלק , כמו שבודקים מכסה רדיאטור.

פורסם

שנה טובה

תקני זיהום האויר המחמירים ביותר הם האמריקאיים

לא בטוח שהם מתמקדים בנקודה הנכונה אבל זה סיפור אחר

6 שנים באבחון תקלות ברשת UMI

לימדו אותי על המערכת הזאת על בוריה

כמעט בכל רכב אמריקאי אם המיכל לא סגור טוב כתוצאה מטעות או כתוצאה מתקלה

חייבים להקפיד על סגירה נאותה של המיכל בעת תדלוק ולודא שהתדלוק נעשה כשהמנוע מכובה

נורת מנוע או MIL או SERVICE ENGINE SOON נדלקת

גם אם שסתום היניקה של הקניסטר או שסתום האורור לא תקינים תדלק המנורה

בשמוש במכשיר הנכון לאבחון תקלות ניתן לאטום את המערכת,לציצור ואקום במיכל לצורך בדיקות

ועכשיו לשאלת מיליון הדולר מי צריך את זה בכלל?

מחקרים שנעשו בארה"ב העלו שחלק מזיהום האויר נוצר ע"י אדי דלק ממיכל הדלק כשהמכונית חונה.

והמערכת הזאת מיועדת למנוע את האדים וגם לחסוך בדלק

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

תופעות אי האטימה של מע' הדלק איננה רק באמריקיות בהן נורת ה-SES נדלקת (MIL ), זו הסיבה לפתיחת השרשור ומדוע אין מכשיר סטנדרטי נפוץ לבדיקת אטימות המערכת.

• תוכן חדש...