Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחרי שעילעתי ארוכות בפורם ולא מצאתי תשובה עדכנית, אשמח לשמוע ייעוץ בענייני רכישת רכב מקבוצה 4.

(הרכישה היא כמובן בליסינג, דרך מקום העבודה)

מה אני מחפש?

אני נוהג כ 5000 ק"מ בשבוע, (יום יום כביש 6 הלוך חזור), רובם מחוץ לעיר, ולכן מחפש רכב שהוא:

• נוח מאוד
  • יש לו בקרת שיוט
  • (רצוי) צורך דלק באופן נמוך יחסית (בפרט מחוץ לעיר, ובמהירות גבוהה).

כל רכב בא בחשבון, כל עוד הוא עונה לכל הדרישות, והוא נכנס לתוך קבוצת רשוי 4.

אני נוהג היום ב C4 (בדגם PACK, השייך לקבוצה 3), ונהנה מאוד מנוחות הנהיגה,

על מה חשבתי?

• מונדיאו. לא נראה לי כל כך. (אומרים לי שהיא צורכת דלק, שקשה להשיג אותה בליסינג, ואני לא ממש מתלהב ממראה הספינה)
  • C5 החדשה: זו המועדפת עלי, פשט בגלל הניסיון החיובי שלי עם C4. אולם מכיוון שהיא עדיין לא משווקת, קשה לדעת האם היא תהיה בקבוצה 4.
  • 407
  • מזדה 6
  • או כל רכב אחר שיענה לדרישות.

אשמח לשמוע המלצות והכוונות.

אגב, לא ממש בדקתי את הנושא ההיברידי, משום שלמיטב הבנתי אין בכך ייתרון למי שנוהג 95% מהזמן בדרכים בינעירוניות.

פורסם

5000 ק"מ בשבוע?! זה ממוצע של 715 ק"מ ליום! :shock:

לטעמי דיזל הכרחי במצב הזה.

נוח מאוד+ צריכת דלק מועטה+ קבוצת מס' מס' 4+ בקרת שיוט = רנו מגאן 1.9DCI 130Hp.

פורסם
5000 ק"מ בשבוע?! זה ממוצע של 715 ק"מ ליום! :shock:

לטעמי דיזל הכרחי במצב הזה.

נוח מאוד+ צריכת דלק מועטה+ קבוצת מס' מס' 4 = רנו מגאן 1.9DCI 130Hp.

לא ידוע לי לגבי בקרת שיוט, צריך לבדוק.

סליחה סליחה סליחה,

טעות שלי

אני נוהג 5000 בחודש

שזה כ 1250 בשבוע.

פורסם

מזדה 6 נוחה? אולי בתור קרש גיהוץ...

אם אתה יכול להמתין עד להגעת ה-C5 החדשה - מומלץ לעשות כן (שים לב, לא המלצתי על האוטו, כיוון שאיני מכיר אותו, אבל על הנייר - שווה להמתין עד להגעתו).

אגב, אם ה-C4 נוחה עבורך, אמות המידה שלך כנראה שונות. נסה פעם צרפתייה הידראולית, או אחת מהדור הישן.

פורסם

במיקרה שלך דיזל יהיה עדיף בכל מיקרה,למגאן יש כבר דגם חדש ואם זה לא משנה לך אז תיקח את הישן בהנחה גדולה,לגבי המונדאו אז הנוחות של הרכב היא אחת הטובות שיש ואם אני לא טועה אז את הדיזל כן אפשר להשיג,לגבי הC5 החדשה אז על הנייר ניראת כמו הבטחה גדולה אבל ימים יגידו.

:fadein:
פורסם
מאזדה 6 או לחילופין מאזדה 3,הן מכוניות מאוד נוחות מבחינת נסיעה .אחלה רכב.

WTF? מאזדה נוחה? אפילו ה-6 החדשה קשה מדי. הקודמת וה-3 בכלל מזעזעות.

מכיוון שהצורך הוא בשווי שימוש 4, ה-C5 החדשה נופלת מיד שכן ידוע כבר שהיא תהיה יקרה משמעותית מהקודת - כנראה בסביבות 160000 לדגם הבסיסי. מה נשאר? יש אופציה לטויוטה מכיוון שאחרי הכל היברידית תהיה יותר חסכונית גם בבינעירוני (שהרי עד לכביש 6 וממנו יש גם ערים, צמתים וכו', ושם יש לה יתרון בולט). היא גם די נוחה למרות שלא כמו האירופאיות.

מעבר לזה - 407 היא אופציה לא רעה אבל מתיישנת. האמינות סבירה, המושבים נוחים מאוד וצריכת הדלק בבינעירוני יכולה להגיע ל-1:14 בנסיעה רגועה. לא ידוע לי אם יש בה קרוזקונטרול, אבל בהחלט ניתן להתקין כזה (המחשב תומך).

סובארו B4 - נוחה, מרווחת אבל צרכנית דלק די כבדה.. מיושנת ומוחלפת בקרוב. המושבים, בכל מקרה, לא ברמה האירופאית.

פולקסוואגן ג'טה - לא מרווחת כמו השאר אבל איכותית מאוד והמושבים נוחים לנסיעות ארוכות. במנוע ה-2 ליטר היא חזקה למדי.

מה לגבי 308? לדעתי, אחת המכוניות בעלות תא הנוסעים המוצלח ביותר וכשנוסעים 200 ק"מ כל יום זהו פרמטר חשוב ביותר. המנועים החדשים נחשבים לחסכוניים יחסית, ואם הדיזל אפשרי אז מדובר כבר בשיאנית העולם לצריכה נמוכה!

אופציה נוספת - הסונטה המחודשת. מרווחת, נאה ומאובזרת ביותר. צריכת הדלק שופרה במקצת ובתקציב של 140,000 ש"ח בקירוב היא נותנת תמורה מלאה.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
במיקרה שלך דיזל יהיה עדיף בכל מיקרה,למגאן יש כבר דגם חדש ואם זה לא משנה לך אז תיקח את הישן בהנחה גדולה,לגבי המונדאו אז הנוחות של הרכב היא אחת הטובות שיש ואם אני לא טועה אז את הדיזל כן אפשר להשיג,לגבי הC5 החדשה אז על הנייר ניראת כמו הבטחה גדולה אבל ימים יגידו.

המגאן החדשה נחשפה לא מזמן, יקח לה זמן עד שתגיע לארץ, לא שווה לחכות לה. אבל אולי באמת אפשר לתפוס עליה גל ולדרוש הנחה על המגאן הנוכחית.

את המונדיאו דיזל אי אפשר להשיג מהסיבה הפשוטה שהיא עולה 176 אלף שח ולכן אינה נכנסת לקבוצה 4.

לגבי ה-C5, התחזיות אומרות שהיא לא תיכנס לקבוצה 4. אבל לך תדע, אולי ימציאו לארץ גרסה מופשטת עם תיבה אוטו' ומתלים קונבנציונלים.

פורסם

ל מאזדה 6 צבע וישבן סקסי , וצריכת דלק סבירה מחוץ לעיר ובכפר .

ובטעות - בכל מבחני הדרכים שנערכו בקבוצת הרכבים הזו - היא בין הראשונות :lol:

אמת מידה לנוחות והנאה מנהיגה מקבלים מהתרשמות אישית , בצע נסיעת מבחן ברכבים הנ"ל

וקבל החלטה :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
שלום רב,

אחרי שעילעתי ארוכות בפורם ולא אגב, לא ממש בדקתי את הנושא ההיברידי, משום שלמיטב הבנתי אין בכך ייתרון למי שנוהג 95% מהזמן בדרכים בינעירוניות.

הסיוויק ההברידית מגיעה לכ-18 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית משום שהמנוע החשמלי עובד כמנוע עזר למנוע הבנזין, ולכן החסכון הוא גם בנסיעה בינעירונית. היו לנו כמה הונדה סיוויק היברידיות בתור רכב גישור בליסינג ולפחות ע"פ מחשב הדרך נראה שהנתונים אכן תואמים למציאות.

בטויוטה פריוס בה המנוע עובר באופן עצמאי, אכן החסכון מושג בעיקר בנסיעה עירונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני נהגתי בC4 ליסינג ולדעתי היא לא הייתה כל כך נוחה בהשוואה לפוקוס, היא הייתה קצת קשיחה יחסית למשפחתית, בקשר למאזדות אני לא יודע לא יצא לי לנהוג בהם.

אבל עכשיו עברנו ל407 מהC4 והיא הרבה יותר נוחה, הרבה יותר מהנה לנהיגה (לאו דווקא במובן הספורטיבי).בקשר לתצרוכת דלק אין לי מושג כל כך.

אהבתי מאוד את הגיר של ה407 במצב טיפטרוניק מגיב מהר יחסית לגירים אחרים, וגם המצב האוטומטי לא רע.

אגב, ב407 יש קרוז קונטרול.

בקשר למונדאו, לא יודע לא נהגתי.

• תוכן חדש...